Inlägg

Inlägg som [Z] har skrivit i forumet
Av [Z]

Jag brukar kika på wallhaven.cc efter bakgrunder också, så det är mitt tips

Skickades från m.sweclockers.com

Av [Z]

Nu har jag beställt en med 9300h, 1660ti och 512 GB SSD Pcie, 2x8GB RAM. De har några som inte går att konfigurera, men som passade handen i handsken med det jag ville ha.
Fick 10% rabatt med en kod jag fick då jag började ta emot nyhetsbrevet. På Lenovos egna shop alltså .

Hoppas att valet av processor och grafikkort skall vara lite svalare än värstingkonfigurationerna.

Skickades från m.sweclockers.com

Av [Z]
Skrivet av Phippe99:

@[Z]: Har 144hz modellen bättre färger förutom uppdateringsfreqvens? såg också att den har 50 mera nits vet inte riktigt ifall det är mycket eller inte

Jag tror att det finns 3 paneler, 2 olika 60hz och en 144hz. Den ena 60hz har 250 nits istället för 300 och har också sämre färgrymd. Baserat på datablad. Kan finnas fler paneler kanske. Sitter lite illa till men googla på artikelnummret så får du nog upp det.

Edit/
https://psref.lenovo.com/Detail/Lenovo%20Laptops/Lenovo_Legio...
Finns pdf där.

Av [Z]
Skrivet av Krille13:

1) Kolla deras hemsida. Där kan du pilla ihop en liknande Y540 med 144 Hz skärm för samma pris. Dessutom kan du finlira andra specs efter sina önskemål (inkl. exkludera OS om du kan få detta gratis via arbetsplats eller lärosäte). Jag beställde en Y540 häromveckan och jag fick den på 2 veckor, och då skickades den från Kina (dock till Tyskland där jag bor). Just nu har de också 5% rabatt, men när jag skrev in mig på deras nyhetsbrev fick jag direkt en 10% rabattkod på hela sortimentet (som dessutom fungerade flera veckor efter den vecka de säger att den gäller).

2) Det finns en hel del tester och recensioner på nätet om Y540 så kolla runt för bättre information än vad ett forum-inlägg kan ge.

3) Jag valde denna eftersom recensionerna var bra, framförallt vad gäller kylning och byggkvalitet. Dessutom var jag väldigt lockad av den stilrena, non-gamer designen. Jag ska dock inte sticka under stolen med att Lenovo hemsida, av någon anledning, erbjuder grymt bra priser här i Tyskland. Hade Lenovos hemsida haft samma priser som andra datorer hade jag kämpat mellan Y540 stilrena design kontra andra mer prisvärda datorer vad gäller komponenter (e.g. Acer Predator Helios 300).

17" går att få ett bra pris på Lenovos webbsida, men 15-tummaren är betydligt dyrare av någon outgrundlig anledning.

Är i varje fall grymt sugen på denna, men blir nog den med 9300h och 1660ti från Inet, för vill inte ha panelen med mindre färgrymd. Sedan komplettera med RAM och extra lagring senare.

Skickades från m.sweclockers.com

Av [Z]

Hugin kan fungera bra. Det är nog viktigt att man använder stativ och roterar runt nodal-punkten för bästa resultat. Jag har bara provat handhållet och resultatet var definitivt inte perfekt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av [Z]

https://i.imgur.com/MjkneGb.png

Två olika alternativ för extra övervakning/styrning av din Alienware-dator.

App för telefonen för övervakning av valbara data som temperatur, fps med mera, styrning av varvtal etc.
Som alternativ till att använda telefonens display finns också ett dedikerat tillbehör som kan användas istället.

På så vis kan man övervaka informationen när det passar - utan att ha extra element som tar upp värdefull yta på den primära skärmen.

Av [Z]

https://i.imgur.com/kCDoDr4.png

1. Perfekt skydd för ljus och nyfikna ögon. Täcker skärm, mus och tangentbord likt ett litet tält på skrivbordet.
2. Minska vikt och storlek genom att projicera bilden rakt in i ögonen.
3. På önskelistan finns också en laptop där kylning och ljudnivå hamnar i första rummet.
Det vore uppfriskande med en sval laptop, som ändå går att spela dugligt på förstås.

Av [Z]

Det finns många fler liknande återförsäljare du kan titta på. Googla Clevo reseller till exempel.
Det finns en svensk också: https://pc-konsulten.se/
Obsidian PC verkar vara bra på att fixa bra kylning om man prioriterar det.

Kolla hur mycket de program du använder för bildredigering hjälps av ett grafikkort, beroende på vad du använder för program så kanske det inte gör så stor skillnad.

Av [Z]
Skrivet av Kraki:

Jag kan rekommendera (som jag gjort i några andra trådar) den utgående Aspire 7 serien som jag slog till på efter en del sökande och råd här på Sweclockers, varav jag delar med mig av rådet som tack för otroligt hjälpsamt forum.

Hade kriterierna:
1. Kunna ta med till Uni utan att skämmas för design
2. Godkänd kylning
3. Bra chassi och godkänd byggkvalitet
4. Spelprestanda
5. Rimlig förmåga till rengöring av fläktar osv.

Landade på denna (Dock med 2gb GPU och mindre SSD + 1TB HDD)
https://cdon.se/hemelektronik/acer-aspire-a717-71g-58f0-barba...

Med en kylplatta under så håller den än så länge förvånande ca 70C CPU och 60C GPU vid max load, vilket jag tycker är fantastiskt. Har inte ens bemödat mig undervolta. Tror det mycket stora luftintaget under kombinerat med en kylplatta med fläktar ger detta resultat.

Såg en annan tråd med en starkare modell prissänkt 2k:
https://www.inet.se/produkt/1962474/acer-aspire-7-a717-i7-16g...

Mycket nöjd än så länge bortsett från att den är en förbannad fingeravtrycksmagnet, man får använda handskar, smörja in den i olja, ge upp eller putsa den ständigt Mild bakgrundsbelysning, vilket jag såg du ville ha och jag själv är nöjd med.

Ser helt definitivt snygg och sober ut. Tack för tipset!

Skrivet av Container:

Något som kan värt att ha i åtanke är att köpa en laptop med en thunderbolt 3 port. Har du det så kan du i framtiden via ett eGPU-chassi (som inte är så pass skrymmande). Med en bra processor och 16GB ram så kan du då ha laptopen under väldigt lång tid och efter ett par åt (om behovet finns) köpa ett eGPU-chassi och stoppa in ett stationärt grafikkort.

Det lilla jag sett är att det är hyfsat kostsamt med externt graffe, men billigare än att köpa en ny laptop förstås.
Då kanske man kan överväga en lite smidigare modell också, eftersom det externa grafikkortet sköter sin egen kylning.
Och grafiken i laptopen behöver inte vara lika kraftfull från start.
Blir något att ha i åtanke, men jag är inte helt övertygad. Men ja, definitivt ett bra tips att se till att man har den möjligheten. Tack!

Av [Z]
Skrivet av frong:

Du har inte funderat på ett mindre chassi? Tolkar det som att det viktiga är att datorn skall gå att ställa undan eller inte synas.

Jo, du har tolkat rätt. Det kan vara ett alternativ. Men jag skulle föredra en laptop för det blir enklare än en låda plus skärm med kablar och så. Bonus är ju att det också blir lättare att ta med den till en annan plats om man skulle vilja det, även om jag inte har det behovet så ofta egentligen. Men kreativa förslag emottages tacksamt.

Jag inser ju att jag kanske måste kompromissa på några punkter. Men målsättningen är ändå en laptop i dagsläget.

Tack för ditt förslag. Jag skall ha det i bakhuvudet. Har ett Node 704 chassie idag, så ett alternativ måste vara väldigt mycket mindre i varje fall.

Skickades från m.sweclockers.com

Av [Z]

Gaming, bra kylning, ingen julgran.

Tjenare, har letat lite men det är inte helt lätt så tänkte kolla om ni har några bra tips.

Har en stationär idag, men på grund av tillökning så kommer "arbetsrummet" att försvinna så småningom. Letar därför en laptop som man kan flytta och ställa undan lättare vid behov. Det är heller inte bråttom, kommer kanske inte inhandlas förrän om ett år eller så. Men vill ändå se om det jag söker går att finna.

Anyhow;
Budget kanske 10-15.
Prestanda behöver inte vara extrem men klara de flesta titlar på 60 fps. Inte nödvändigtvis på max grafikinställningar. 1920x1080 är jag van vid och det duger fint. Men det gör ju inget om man skjuter lite över målet, om man skall ha den några år. 17 tum eller lite större är ok. Gärna en hyfsat bra panel, gillar att fota också. Har några SSD så om det finns plats kan jag trycka i en extra. Helst inte mekaniska hårddiskar, kan lagra en del på NAS:en också.

Nu till det lite lurigare;
Vill ha en laptop med väldigt bra kylning, gör inget om den är tjock och tung. Det är svårare att kyla ett slimnat chassie. Jag vill också inte att den ser ut som en julgran med en massa lysande loggor och onödigt krimskrams. Bakgrundsbelyst tangentbord är trevligt förutsatt att det går att få med en behaglig färg. Starka färger är inte behagligt imho. Vitt eller nära vitt med justerbar ljusstyrka vore nog idealt.

/Edit; Anledningen till att jag vill ha bra kylning är för att jag inte vill att fläktarna skall ligga på max och väsnas allt för mycket. /Slut edit.

När jag letat runt efter modeller med bra kylning så verkar det vara sammankopplat med LED's i alla möjliga färger och onödigt bra prestanda (för dyrt). Så jag letar kanske efter ett chassie som är mer anpassat för extrema komponenter, men jag vill ha en laptop med mer prisvärda komponenter och utan en ljusshow.

Så, finns det?
Tack till alla som tog sig tid att läsa allt.

Av [Z]

Att du skriver att det är mörkt i sökaren kopplar jag ihop med bländaren.
Det finns en knapp nära där objektivet fästs i kameran, om du kommer åt den så blir det mörkare i sökaren om du valt en mindre bländare. Normalt fokuserar kameran med maximal bländaröppning men tar fotot med inställd bländare. Kanske håller du kameran så att du trycker in den knappen. Det kan ju också vara något fel förstås.

Vad gäller att bilderna inte sparas så kan jag inte bidra tyvärr.

Av [Z]

@Big_Mack85:

500D kan vara ett jättebra alternativ om priset är rätt.
Jag skulle vilja påstå att snapsort inte är att lita på, men det beror också på hur du använder kameran.

Men som jokeer redan berört är kamerahuset bara en del, val av objektiv är minst lika intressant att se över.
Finns det nägot du föredrar att fota? Porträtt, landskap, arkitektur?

Du måste själv avgöra vad som är viktigt för dig.
500D har en mycket större sensor vilket har en del fördelar, bland annat vid dåligt ljus.
Om du fotar i dagsljus och med liten bländare för att få allt i fokus är skillnaden mindre påtaglig.
Man skall inte överdramatisera sensorstorleken, men det har definitivt betydelse.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/9a/Sensor...

Med 500D kan du fota i RAW, vilket gör att du får mycket mer spelrum om du till exempel vill justera vitbalans eller exponering i efterhand. Detta kan göra enorm skillnad. Jag fotar endast i RAW.

Jag tänker lite såhär:
RAW - Jag skulle inte överväga en kamera utan möjligheten till RAW-filer.
Objektiv - Till Canon 500D finns nog allt du kan tänkas behöva, prisfråga och behov.
Sensor - Större är bättre, nyare är bättre. Prisfråga och till viss del påverkar det storleken på kamerahuset.
Kamerahus - Finns reglagen du behöver? Storleken är ok, bekväm att hålla? Diverse andra funktioner du kan vara intresserad av som hur bra autofokusen är. Behöver du snabb seriebildtagning etc.

Men kanske skulle det också kunna vara ett alternativ att skaffa en bättre kamera med fast objektiv.
Den viktigaste komponenten för att få bra bilde rär fotografen.

Av [Z]

@Rouge of Darkness: Ja, det hade jag också chansat på.

@Emmet45: Denna simulatorn verkade ganska intuitiv också:
http://dofsimulator.net/en/

Av [Z]
Av [Z]

Det ser ut lite som effekten night vision ger med den gröna färgen. Du har inga mods med night vision i din utrustning?

Skickades från m.sweclockers.com

Av [Z]

Varför tycker ni att det är en bra idé att skrota allt manuellt? Det skrotas väl automatiskt om det behövs. Jag dumpar bara allt skräp som det är i stationerna.

@Stegen94 Den ena är för rustning och den andra för vapen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av [Z]

Omförhandla priset

Av [Z]

Här kan du kontrollera så att den inte är stulen: http://www.fotosidan.se/stolengear/
All stulen utrustning är inte registrerad där förstås.

Av [Z]

Old tech

http://www.dand.se/swec/curved.jpg

Föremålet finns på Nordiska museet om någon undrar.