Inlägg

Inlägg som Sardaukar har skrivit i forumet
Av Sardaukar
Skrivet av HazZarD:

ser vi till exklusiva spel så ps4 utan tvekan absolut, man köper väl en konsoll primärt väl för spelen? och där är sony absolut bäst skulle jag vilja påstå.

Nej jag beställde precis en xbox one x (white edition) för att kunna spela just UHD-skivor. Det är troligtvis det enda jag kommer använda den till. Anledningen är att för samma pris som en vettig dedikerad UHD-spelare får du en mycket snyggare enhet som dessutom hålls uppdaterad med nya funktioner och på köpet får du en spelkonsol och mediespelare.

Av Sardaukar
Skrivet av BeanoBauer:

Varför så litet batteri

Storleken på batteriet är ointressant. Det intressanta är hur mycket ström den konsumerar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Sardaukar

Tack för tipsen Frux, ska testa detta när jag får tid. Menar du att Dynamic range SKA stå på max och att Adaptive DRC ska vara avstängd för att få bäst dynamik?

Av Sardaukar

Polvända? Blir det ljud över huvud taget då?

Har provat att aktivera dialog lift i recievern, men jag märkte ingen hörbar skillnad.

Hur gör jag för att göra en phantom center? Kan jag ta bort centern i recieverns inställningar?

Faktum är ju att Logitech-systemet hade ännu mindre konarea än de högtalarna jag har nu...

Subben är jag nöjd med, den har inbyggd rumskorrigering och ger inte ifrån sig några oönskade ljud. Det är troligtvis resten av kanalerna det är problem med. Kan det ha att göra med att jag kör högnivå till subben, så att även fronthögtalarna matas med lågfrekvent ljud?
Subben står långt ifrån recievern så det behövs en lång lågnivåkabel för att testa. Dessutom kanske inte lågnivå är att föredra med kablar på 15m?

Av Sardaukar

Tack för all respons så långt! Jag hinner inte kommentera alla, men all input uppskattas.

Kan det vara så att Logitechs högtalare är bättre på just dialoger? Ska prova dra upp volymen på centern till max och se om det hjälper.

Skrivet av hunterxx:

Har du hört talas om Dennis-paketet?

Näe?

Av Sardaukar
Skrivet av daolo:

Teta med en annan förstärkare!

Skulle gärna velat, men vad gör man om man inte får plats i tv-bänken med en djupare förstärkare än den jag har? Bättre förstärkare är i regel djupare, och hamnar utanför tv-bänken...

Av Sardaukar

Kan kanske ligga något i det ni säger, om att det är psykologiskt. Det var några år sedan jag sålde Logitech-systemet så jag kan inte testa igen, men det är som sagt dialogen jag har reagerat mest över. Låter som det kommer från TV:ns inbyggda högtalare. En film med mycket dialoger blir snabbt tråkig att titta på.

Kom på en sak till...Melodifestivalen har ju sänts många år i 5.1. Jag tyckte det lät kanon på Logitech-systemet för några år sedan, men på det nya systemet måste jag förvränga ljudet själv för att det ska låta hyggligt, genom att köra det som stereo-ljud i alla högtalarna.

Jag kör HDMI rakt igenom!

Av Sardaukar

Ja jag vet inte, men jag hade aldrig problem med att höra dialogen klart och tydligt på Logitech-systemet. Med det nya systemet måste jag köra 7.1 stereo så jag får dialogen i alla högtalare. Då "låter" det betydligt bättre. Med normal multikanal som det är tänkt, låter det som att dialogen kommer från TV:ns inbyggda högtalare, fast den egentligen kommer från centern såklart. Instängt m.a.o.

Av Sardaukar

Visst kan det vara det, men att det skulle vara så stor skillnad...
Vi har bytt lägenhet, men i rummet där jag hade Logitech var högtalarna sämre placerade (högt upp i taket), men levererade ändå bra ljud.

Av Sardaukar

Dyrare anläggning låter sämre

Jo jag har haft ett problem senaste åren som jag inte får bukt på. Det är först nu jag tar mig i kragen och frågar runt på forumen efter svar.

Jag tror det var runt 2003 jag skaffade min första 5.1-anläggning. Det var ett färdigt paket Logitech Z680. Detta system levererade riktigt bra ljud med tanke på vad det kostade. T.o.m. när enheten själv fick avkoda DD och DTS.

Några år senare blev jag mer och mer intresserad av Hi-Fi och sålde Logitech-systemet och köpte en 2.1-anläggning med allt vad det innebar. Musiken lät bättre och filmen sämre. Precis som det borde vara.

I slutet av 2006 blev jag sambo (numera gift, men det hör inte hit ) och efter några år med gnäll om att högtalarna är klumpiga och fula bytte jag tillbaka till ett snyggt 5.1-system igen efter att suget på hemma-bio ändå kommit tillbaka. Det blev ett Monitor Audio Radius HD-system med 3 st. R225 och 2 st. R90. Subben är en Velodyne SPL-1200R.
Recievern blev en Yamaha RX-V1067.

Nu till problemet. Nypriset på detta system låg på runt 30.000 kr (köpte inte allt samtidigt), men mitt 9 år gamla Logitech-system för ca 3.500 kr lät bättre och var helt enkelt roligare att lyssna på, om man snackar filmtittande med DD och DTS 5.1-ljud vilket ju i huvudsak är meningen med surround-anläggningar.
Mitt nuvarande system som är mångdubbelt dyrare, har inte alls samma inlevelse och dynamik som Logitech-systemet hade på den tiden. Det enda positiva med mina nya högtalare är att de är snyggare. Är det bara utseende och massa nya funktioner i recievern man betalar för nu för tiden? Har de sparat pengar på DAC:arna istället för att ha råd med nya features?
Jag har fram tills nu trott att det beror på att högtalarna måste spelas in, men efter 1,5 år är det fortfarande livlöst i jämförelse.

Kan det vara så att jag glömt någon inställning nånstans i recievern? Känns inte så, eftersom jag pulat med det mesta. Autokalibrering och manuella inställningar av högtalare osv.

Har det verkligen så stor betydelse att jag kopplat subben via högnivå? Jag tycker nämligen den låter bättre då till musik. Men känns konstigt att det skulle vara avgörande.
I displayen på recievern står det vilket ljudformat som matas, så inställningarna i källan är som det ska vara.

Men som sagt, ljudet låter instängt och jag måste fuska med att köra 7.1 stereo för att få någorlunda bra bio-ljud och dialog. Men då försvinner ju hela poängen med flerkanals-ljudet.

Snälla hjälp mig. Jag saknar verkligen den omfamnande filmkänslan jag hade förr, och på den tiden var det inte ens HD-ljud!

Av Sardaukar

Hämtade ut min igår, men idag har jag problem att ringa/ta emot samtal/surfa/sicka sms osv. Ingen nättrafik fungerar. Är det någon annan som har problem med Halebop/Telia eller är det fel på telefonen?

Edit: SMS fungerar, men inte samtal och Internet.

Av Sardaukar

Menar du att alla färger är klarare, skarpare och finare eller bara de mörka? Om jag jämför Asus egna svarta skrivbordsbakgrund mot Windows 7 blåa standard bakgrund, så upplever jag skärmen dassig med Asus svarta bakgrund, men superb med Win7 blåa färgglada bakgrund.

Av Sardaukar

Re: Ny Optimus-drivrutin

Citat:

Ursprungligen inskrivet av salamandern
Verkar som om det till slut kommit en ny Optimus-drivrutin från Nvidia, som stöder Intels senaste drivrutin med.

http://www.nordichardware.com/en/component/content/article/85...

Denna funkar alltså på UL30VT?

Av Sardaukar

Spotify och surf är absolut inga problem. Det borde iofs även dm3 fixa.

Av Sardaukar

Hehe, ja den stationära maskinen har fått vila en hel del sedan denna kom

Av Sardaukar

Ljudet är tydligt, men ger knappast någon inlevelse i actionfilmer. Varför inte köra med lurar om det ändå bara är du som tittar?

Av Sardaukar

Jag tyckte datorn var tillräckligt rapp från början. Så jag har bara avinstallerat allt bloat. Tror inte det skulle göra någon skillnad prestandamässigt att installera en ren Win7 faktiskt.

Av Sardaukar

Vad är det för nytt med den?

Av Sardaukar

Det skulle inte jag våga göra.

Av Sardaukar

F2