Inlägg

Inlägg som anon34443 har skrivit i forumet
Av anon34443

Använder du samma diskar till nya datorn?
Har du möjlighet att pröva inbyggt eller annat grafikkort?

Av anon34443
Skrivet av mellander90:

Hmm har tyvärr inte tillgång till extra skärm, men dom andra idéerna var ju bra. Återkommer lite när jag gjort benchmark

Skickades från m.sweclockers.com

Oftast brukar dessa program skapa loggar så du kan kolla.

Av anon34443
Skrivet av Reifidez:

@Silcan: Tog bort allt som hade med Nvidia & göra och gjorde en ren ominstallation av alla drivrutiner och än så länge verkar det funka kanon, får hoppas att det är fixat nu men måste nog spela lite mer innan jag kan vara helt säker.

Installerade du enbart drivrutinerna? Oftast i andra forumtrådar brukar det handla om något bakgrundsprogram som spökar.

Av anon34443

Menade att du skulle pröva ändra till legacy istället för UEFI, men vet inte riktigt hur det blir med hårddiskar och sådant då.
Kollade i kompabilitetslistan och ditt grafikkort ska den inte ha några problem med 8/

http://www.pc-specs.com/mobo/MSI/MSI_MS-7906_(Orchid-S)/3379/...

Av anon34443
Skrivet av Perssonabbe:

Har du kopplat extra ström till grafikkort och moderkort? Är pipen korta eller långa?

Vars har du köpt moderkortet? är det ett micro-atx? Läste i en tråd att man ändrat från uefi till legacy bios när någon haft problem med grafikkort.

Av anon34443

Har du kopplat extra ström till grafikkort och moderkort? Är pipen korta eller långa?

Av anon34443
Skrivet av Boopidoo:

Man kanske ska vara nöjd med 4,7 då? Min kraschar aldrig när den väl är igång men ibland vägrar den att boota, dock fungerar det när jag startar om igen.

Skickades från m.sweclockers.com

Så här såg det ut för mig, temps hoppade lite konstigt och det var för att ett fäste på baksidan av min H115i hade lossnat troligtvist.
Orginal till vänster och delid till höger.

https://photos.google.com/share/AF1QipNgbVu2GgNvp-dHhB1LcbZE6...

Av anon34443
Skrivet av Myllerman:

Min går i hela 4,4 ! Helt sämst kontakt med IHS. Kan brassa på hur mycket fläkt som helst på min noctua nh-d15 utan att det blir svalare.
Kanske blir vinterprojekt att delidda om jag pallar. Kör 4K så är ändå gfx som sätter ribban skulle jag tro.

Jag fummlade och smetade på massa sprit på gamla limmet, som gjorde det ovanligt svårt att skrapa bort med nagel el plastskrapa. Men temps blev mycket bättre i prime95 maximum heat test.

Av anon34443

Skaffa en tempsensor

Av anon34443
Skrivet av Boopidoo:

Första posten här, men har lurkat ett tag. Har testat att klocka men stannar på 4700 med en temp på drygt 80 vid IBT maximum ett varv. Jag kyler med NZXT E61 och kylvätskan går då inte över 30 grader. Vad är egentligen rimligt att uppnå med 6700K och en NZXT e61 vattenkylning?

Sedan har jag testat en del med olika benchprogram, vilket rekommenderas? Jag gillar ROG Realtest men när jag kör stresstest så kraschar luxmark efter ca 10min. Oklart om detta beror på min hårdvara eller om mjukvaran är instabil?

Skickades från m.sweclockers.com

Snittet verkar ligga kring 4,5-4,6 med en 6700k, bara en del som haft flyt och köpt en som klockar 4,7-5 verkar det som. Skylake verkar ha dåligt kontakt mellan cpu och skyddet, det är därför du kanske läser om delid, då man plockar bort skyddet och tar bort intels lim för att det ska bli bättre kontakt och därmed kommer din vattenkylare att öka i temp men kyla bättre.

Av anon34443

Har du kollat så att backplaten inte har lossnat i fästet om den ser likadan ut som H115i?
Du har inte sett några tecken på att säljaren fipplat med cpun något?

Av anon34443

Kanske dessa i fronten borde bombardera gpun? Samt testa öppna upp oanvända slots i baksidan. https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/kylning/chassifl...

Av anon34443

Micro format. Lite större än vad du ville ha. Bra luftflöde så du kan skruva ner fläktar för ljudnivån.
Jag plockade ett grafikkort med 2 fläktar så det går ännu svalare då frontfläktarna borde blåsa obehindrat över cpu och gpu.
Du kan lätt byta cpukylare utan att plocka ur moderkortet ur chassit om du vill senare.
https://www.inet.se/kundvagn/bild/10614393/

Av anon34443

Ska du ha skärm och disk i den budgeten? Som du säger en ryzen 1700 med 1050 ti eller 1060?
Corsair har ett chassi som heter obsidian som har verkar ha bra luftgenomströmning om du tänker på ljudnivån?

Av anon34443
Av anon34443

6700k Delid

Tänkte visa min luffardelid, när det kom till limmet så var jag lat och tog bara bort de värsta skarvarna kring cpun och på heatspread så gjorde jag rent så gott jag kunde med 85% alko.

Kylpastan jag använde var Grizzly thermal kryonaut

Glömde bilden där jag hade lagt på pastan och maskerat med frystejp. Ni som kör med conduct ta ytterst lite i taget och pensla ut och tillsätt ifall det blev för lite.

https://photos.app.goo.gl/7f0cRkqLDHCOvT1g2

Av anon34443

@Njewken: har det blivit någon förbättring?
Du vill dra ut så mycket värme som möjligt ur chassit, så sätt fläkten med lägst rpm i nederst i fronten så den blåser in kallt mot grafikkortet och alla fläktar i toppen att suga ut värme som stiger.

Av anon34443

Du kan inte slänga upp några finfina close ups i ditt välstädade chassi?

Av anon34443
Skrivet av SAAB340:

Jo det blir ju ganska dåligt med luftflöde runt sockeln med vattenkylning. Eller med tornkylare oxå för den delen. Men det går ju som oftas att lösa med lite DIY. Så länge man inte gillar chassifönster och RGB så är det ju lugnt.

Jo fönster host, ser min fina 140 fläkt dinglande men stabilt över cpun

Av anon34443
Skrivet av SAAB340:

Det är väl inget som är nytt egentligen. På mitt X79 kort med H80i har jag fått lov att sätta en fläkt som blåser på VRM. Annars throttlade VRM långt innan CPUn hade klockat klart. Har dock ett 'billigt' X79. Det har tickat på överklockat i många år utan throttling nu.

Synd att inte tillverkare tänker på detta med cpu som körs med vattenkylning. Borde fabriktillverkas 4 extra hål för någon slags fläktställning, men om man måste så funkar ju buntband eller annan anordning