Inlägg

Inlägg som KennethMolund har skrivit i forumet
Av KennethMolund

Att mikrotransaktioner och hasardspel överhuvudtaget får förekomma i spel med en klassificering under PEGI-18 är helt sinnessjukt. Förbjud och bötfäll retroaktivt företagen som sysslar med detta. Börja med EA.

Av KennethMolund
Skrivet av tonii:

Borde vara tjänstefel om psykologer dikterar ner sina samtal till en icke krypterad tjänst som ligger tillgänglig mot nätet. Med det sagt så är det väl en risk att det är precis så dom inte gör. 🤷‍♂️

Antagligen är det så.

Inte bra för mina nära och kära att få reda på att jag tänder på furry.

Av KennethMolund

Kommer folk få reda på vad jag har sagt hos psykologen nu?

Av KennethMolund

Kolla så att TPM är påslaget i BIOS. Antifusket kräver det i COD.

Av KennethMolund
Skrivet av Gandir:

Som tur är så har han helt fel, AI kommer inte koda annat än oviktiga saker, den säkerhetsrisk företag skulle utsätta sig för genom att låta AI koda är oacceptabelt för alla. Igen kommer att tillåta en AI ta ta det ansvaret för deras verksamhet då förtag faktiskt är ansvariga för vad deras program gör.

En AI kommer kunna koda ett program flera 100 gånger bättre och säkrare än vad en människa kan göra idag. Det som snarare är oroväckande är hur lätt det kommer vara för en AI att hacka befintliga program skrivet av människor.

Den här naiva tron om att AI-utvecklingen har nått sin peak är så märklig. Hur kan man inte begripa att från och med nu så kommer hela IT-sektorn att förändras fundamentalt?

Av KennethMolund

Han har helt rätt. Kodare är det yrket som kommer ryka först.

Alldeles strax så kommer alla som kan engelska kunna skapa vilka program de vill genom en textprompt.

Av KennethMolund

Har haft. Thailändska brudar är de bästa!

Av KennethMolund
Skrivet av Myllerman:

Helt bissart men verkar som min insomnia beror på ägg? (5st /dag). Trodde det var mjölkproteinet då jag fick samma skit förra året fast av whey. Slutade med mjölk helt typ en vecka sen men efter att ha käkat ägg nu på kvällen börjar kroppen pirra och kännas jobbig, vad i h.. har inte sovit mer än 1-2h per natt i en vecka. Helt pajko. Vad är oddsen liksom. Lyckades hitta en reddit post med en annan person som fick insomnia av whey och ägg… börja känna mig smått galen nu. Är detta ens möjligt liksom. Skulle aldrig tro det om jag inte upplevde det själv.
Känner redan nu att det inte bli någon sömn inatt heller. Inte druckit kaffe på 1.5år så inte de om nån undrar.

https://www.reddit.com/r/insomnia/comments/g4rp71/psa_eggs_ca...

Låter som histaminintolerans. Får du hjärtklappning när du druckit whey eller ätit ägg?

Av KennethMolund
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Ja. Ett problem är att en Ai kan inte ge ett svar på många frågor som inte är stötande emot väldigt många personer i världen. Folk i tråden hänger upp sig på någon/några västerländsk fråga och svaret på denna.
Jag själv skiter fullständigt i vad svaret på dessa frågor är, men jag ser stora risker som har uppenbarat sig tydligare för mig. Ai-företag kan manipulera frågor som ställs till Ain.

En fundering jag har är en Ai som lär sig känna av sin användare och anpassar svaret därefter. Det hade nog fungerat bra om det inte vore för en sak, som är att folk kommer dela deras svar och få olika.

*edit*
Frågan rekommenderar du att man ska gå på bio eller gymmet på lördag? Så för 100år sedan i sverige hade varit, hörru du. På söndag är det vilodag, då ska du vila!
Min poäng är det är omöjligt att göra en Ai som ger precis alla ett bra svar på alla frågor, något måste Ai veta om vad det är för person och anpassar svaret därefter.

Problemet är att man styr AI:n och sätter upp ett regelverk baserat på en extrem syn på världen, samhället och människan som väldigt få delar. Man behöver inte skapa en AI på det här sättet. De företag som bygger sina LLM:s med så få regler som möjligt är de som kommer bli populärast och överleva längst. Flera experter delar också den uppfattningen.

Det finns en risk att EU, i samarbete med stora teknikföretag, kommer att reglera användningen av artificiell intelligens på ett sådant sätt att det blir olagligt att skapa en AI som inte följer de riktlinjer och värderingar som de önskar, särskilt inom områden som rör mångfald, inkludering, etc.

Av KennethMolund
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Politik förstör det mesta av Ai diskutioner.

Bättre är att se att google manipulerar frågor som ställs till Gemini och även svaret.
Dessa Ai tjänster kommer folk använda allt mer för varje år för allt fler frågor. Och sedan har vi företag som kan styra frågorna och svaren.

Det spelar ingen roll vilken Ai-tjänst det är, det finns risk med dem allihopa. Om vi tar andra mindre öppna länder, så kommer regeringen se till att deras Ai ger folket det svar de önskar.

Instämmer.

Av KennethMolund

Håller med. Det är hopplöst. Jag aktar mig för att uppdatera för nästan alla gånger måste jag återgå till en äldre version. Här är Team grön ljusår före.

Av KennethMolund
Skrivet av Phod:

Alla ni som gråter ut i den här tråden, varför var ni tysta när t.ex. Midjourney nästan enbart genererade vita, vackra kvinnor? Det känns ju inte helt osannolikt att det var det som Google försökte undvika, och fick motsatt resultat.

Inte samma sak. Om du bad Midjourny att generera en afrikansk man så genererade den en svart man.

Av KennethMolund
Skrivet av suhrim:

Det fanns ju en tråd om saken, varför skriver du inte där? Känns som det inte är "feedback till sweclockers" längre...

Tycker du att jag fått svar på min fråga?

Av KennethMolund

Googles AI vet inte vad som är värst mellan ett kärnvapenkrig och att felköna Caitlyn Jenner:
https://x.com/TheRabbitHole84/status/1761240960493863171?s=20

Av KennethMolund
Skrivet av Kwirek:

Skulle personligen säga att det är förväntat beteende från modellen. Modus operandi vid nya släpp är ju att dra tillbaka tjänsten inom en vecka pga någon hittat en svaghet.

Man försöker tygla den så hårt man kan för att den inte skall göra någon arg, men då får man situationer som dessa där det slår över.

Min reaktion var bokstavligen "jaha?" 🤷‍♂️.

Det är inte alla AI:s som behöver dras tillbaka för att den är rasistisk, även om majoriteten kanske behöver det om vi ska vara ärliga.

En AI borde programmeras så den kan beskriva verkligheten så korrekt som möjligt, inte en parallell verklighet som bäst kan liknas vid en utopisk värld sprunget ur en Disneyfilm.

Av KennethMolund
Skrivet av Enviro:

Nej, inget aktivt val att inte skriva om det, men vi bedömer nyheters värde och skriver om det som är värt att skriva om. Om du vill diskutera det hela så är det fritt fram att skapa tråd om det!

Så då måste ni alltså ha bedömt att den här nyheten inte ligger i era läsares intresse? Det låter extremt konstigt måste jag säga. Bara det faktum att Google lanserar en superhypad LLM där den den mest hypade funktionen måste inaktiveras någon dag efter lansering är ett nyhetsvärde i sig.

Men framförallt borde det ligga i allas intresse att upplysas om att internets största maktfaktor bedriver en rasistisk politisk agenda och att AI:s skapas och formas utifrån dessa agendor. Hade det varit Elon Musk som stod för ett sådant här klavertramp så hade ni publicerat en nyhet direkt, det är jag säker på.

Av KennethMolund
Skrivet av hakd:

Gemini var så extremt vänster/woke att den vägrade skapa bilder med vita människor.
Bad man den skapa något nordiskt, typ vikingar så var det mörka och asiatiskt ursprung på samtliga.

Hela cirkusen visar dock väldigt bra att en AI producerar enbart "fakta" som passar skaparens politiska syn.

<Uppladdad bildlänk>

Ja, det är helt sjukt, men föga förvånande. Borde generera en nyhet på en av Sveriges största hemsida för IT-intresserade kan man tycka.

Av KennethMolund
Skrivet av Enviro:

Tjo! Vi har flera ställen där du kan tipsa redaktionen om nyheter.
Antingen via kontaktverktyget eller via tråden Nyhetstips.

Jo, jag vet. Men det finns inte en kotte som är IT-intresserad som kan ha missat detta. Jag undrar om det är ett aktivt val av er att inte ta upp det?

Av KennethMolund

Googles lansering av deras LLM Gemini har mött öronbedövande kritik för att deras bildgenererare vägrat generera vita människor. Google har i nuläget inaktiverat funktionen efter den massiva kritik som uppstått.
https://www.forbes.com/sites/zacharyfolk/2024/02/22/google-st...

Av KennethMolund

Googles Geminis skandalösa lansering, ingen bevakning från SweC?

Som rubriken lyder så undrar jag varför SweClockers inte bevakar eller lagt upp nyheter kring Googles lansering av deras LLM Gemini som har mött öronbedövande kritik för att deras bildgenererare vägrat generera vita människor. Google har i nuläget inaktiverat funktionen efter den massiva kritik som uppstått.

Vad är anledningen till att SweClockers inte bevakar en sådan nyhet?