Inlägg

Inlägg som ThE_KnOl har skrivit i forumet
Av ThE_KnOl

Ok, finns det något enkelt sätt att ändra till 4x så jag kan testa nu innan jag byter? Jag har kollat i bios men det finns inget där.

Av ThE_KnOl

4x pci-express prestanda?

Hej!
Jag sitter på en P4 3.6ghz, 2gb ram och ett HD4770 och jag har märkt att processorn flaskar väldigt mycket i vissa spel. Då mitt moderkort inte stödjer core 2-processorerna så har jag kollat lite på uppgraderingsmöjligheter. Det råkade vara så lyckligt att en kompis till mig hade ett moderkort liggandes som han inte använde och det fick jag då. Det är ett Asrock 775Dual-VSTA. Problemet är att pci-e-porten bara klarar 4x. Frågan är då hur mycket ni tror detta begränsar mitt grafikkorts prestanda. Är det värt att byta om jag letar upp en begagnad core 2, tillexempel en e6600?
Mvh Knol

Av ThE_KnOl
Citat:

Ursprungligen inskrivet av onix
Riktigt sugen på att beställa ett kort. Någon som uppgraderat från x850xt? Visserligen så var väl 8800GT jämförbart med x850xt

Eller så var det i samma generation som 7900GT, inte varit så insatt på länge

Jag har uppgraderat från ett x850xt till 4770 och i spel som inte är så cpu-krävande så har jag sett en stor skillnad. Den största kanske är att jag nu kan spela spel som vägrade starta på x850xt pga shader 3.0. Jag ska nämna att jag har en p4 på 3.6 ghz och det märks att den flaskar duktigt. Med din i7 så lär du se en mycket trevlig ökning för den tusenlappen.

Av ThE_KnOl

Nu hände något oroväckande. Fick samma skärm när jag ändrade tillbaka till original-klock i Overdrive. Hoppas det rör sig om ett drivrutinsfel bara och inte ett defekt kort. Någon som har en aning om när AMDs drivrutiner kommer?

Av ThE_KnOl
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sennebring
samma för mig fast grönt

Skönt att veta att man inte är ensam iallafall. Om du hittar en lösning så får du väldigt gärna posta här :).

Av ThE_KnOl

Lånar tråden lite nu när vi ändå nämnt överklockningen :). Jag har testat lite smått nu och jag kan dra fullt i reglagen i Overdrive så jag tog ner rivatuner, ändrade i configen och testade. Problemet är att när jag trycker på apply så blir det oftast helt blått på skärmen. Inte klassisk blåskärm utan en ljusblå färg. Någon som vet vad detta beror på?
Tack

Av ThE_KnOl

Ok, tack så mycket för det snabba svaret :). Är du nöjd med kortet?

Av ThE_KnOl

Medföljande spel HD4770?

Hej!
Funderar på att köpa ett HD 4770 snart och undrar bara om det brukar följa med spel i förpackningen och om dessa då är olika för olika märken. Tack på förhand!

Av ThE_KnOl

Man kan köra OSX på pc nuförtiden också

Av ThE_KnOl

Får man fråga hur du gjorde för att få det priset på den konfigurationen? På Vostron då.

Av ThE_KnOl

Jaa du, jag läser också NV och spelar WoW. Jag överväger däremot att börja spela Lotro och tycker att du också ska göra det, så kan vi spela tillsammans :). puss <3

Av ThE_KnOl

Haha, pve ftw

Av ThE_KnOl

Paketet är påväg nu Får förhoppningsvis det imorgon. Altec Lansing MX5021 blev det :D. Att de är stora ser jag inte som en nackdel Har gott om plats och tycker det ser roligare ut med stora högtalare :D.

EDIT: Fick paketet i fredags, hann bara precis lyssna på några låtar och meka pyttelite med equalizern i iTunes. Jag tyckte det var skönt ljud och ångrar inte köpet en sekund På de flesta bilderna jag har sett så var högtalarna glansiga och fina, det var något sorts tyg över mina på fronten som jag sett på endel andra bilder, tyckte inte det var lika snyggt men det kanske går att ta bort? Storleken var det inget fel på, tyckte inte alls de var särskilt stora, inte små heller för den delen. Rekommenderas till blivande ägare :P.

Av ThE_KnOl

Ok, tack för svaren
Har ni några andra paket att rekommendera i den prisklassen? För tillfället har jag ett par gamla Technics-högtalare kopplade till en sunkig Lg DVD-spelare som agerar förstärkare. Det brusar nåt så olidligt men jag är ganska säker på att det är förstärkaren. Tycker ni att jag ska behålla de högtalarna och satsa på en annan förstärkare eller något?

Mvh Knol

Av ThE_KnOl

Logitech Z-4 vs Altec Lansing MX5021

Hej!
Tänkte inhandla ett par nya högtalare till min dator. Högtalarna kanske kommer att användas till en Tv också i framtiden. Har sollat lite och kommit fram till antingen Logitech Z-4 eller Altec Lansing MX5021. Vilken av dessa tycker ni är bäst? Även andra förslag är välkommna
Mvh Knol

Av ThE_KnOl
Citat:

Ursprungligen inskrivet av carlgustav
Kanske, kanske inte.
Det beror lite på vad problemmet är, man måste lokalisera det först innan man kan säga om det går att fixa och/eller om det går att fixa själv.
Kan ju vara värt att försöka ta reda på om det går att få tag på eventuella reservdelar för det kommer nog att behövas men det är ju också lite svårt att kolla upp när man inte vet exakt vad man behöver.
Du får helt enkelt prova dig fram litegrann och experimentera.

Du skall få ett tips av mig, ett slags tillvägagångssätt. Nu blir det lite smått hänvisat till ditt problem då det är mest aktuellt att förknippa det med.
Jag brukar kolla av vilka alternativ jag har, som i ditt fall kan du ju antingen försöka laga den själv alternativ lämna in den eller kanske till och med kasera den. Sen brukar jag då uppskatta de olika alternativkostnaderna, i detta fallet hade jag tagit reda på vad det kostar att lämna in den och få den reparerad också hade jag värderat datorn och frågat mig själv om den verkligen är värd summan pengar för att få den att fungera korrekt igen. Om inte så är det bara till att börja mecka med den dock med insatsen om att man gör något fel så går datorn förlorad.
Hoppas tipset ger dig lika mycket som det gett mig
Lycka till!

Ok, tack så mycet för tipset får se vad jag gör då :D.

Av ThE_KnOl
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kameleonten
www.buyuz.com har du sådana fläktsystem du kan ha under datorn för att kyla under laptops.

Ok tack

Men tror du det löser startproblemet också? Tvivlar faktiskt på det :/

Av ThE_KnOl
Citat:

Ursprungligen inskrivet av carlgustav
Blir den fortfarande lika varm som tidigare? (ca 80 grader)
Om ja, så kan jag säga dig att allting kommer ordna sig bara du får bukt med värmeproblemmet. Du får kontrollera så att du vet till 100% att fläktarna fungerar som de ska och löser inte det problemmet så får du nog ta och utforska flänsar och pasta. Nu har jag själv aldrig behövt göra detta så jag vet inte exakt hur det ser ut, men åtminstone till stationär har du först pasta, fläns och sen sist fläkt till processorn.
Men som sagt så är tror jag om du löser värmeproblemmet så försvinner bördan från dina axlar.

Det spelar ingen roll vad du har för os det kommer frysa sig ändå, om du inte kör på 600 mhz.

Ok, tack för svaret
Är detta nånting som man kan fixa själv på en bärbar då?
Mvh Knol

Av ThE_KnOl

Jag vet inte hur många fläktar där är men där är åtminstone en som snurrar igång, den går också igång när datorn inte startar. Med startar menar jag då bootar helt. Misslyckade försök består av en snurrande fläkt och lite dioder ibland, men sen dör den.
Jag visste inte att man kunde ändra volten, det var därför jag hade den på 13.
Jag tror inte heller att en ominstallation hjälper, men jag undrar om ni tror att det fryser helt om jag installerar ubuntu, för nu har jag nhc som automatiskt byter till 600 mhz.

Finns det något jag kan göra för att fixa datorn tror ni? Datorn är köpt begagnat och har då inget kvitto eller nåt :/. Av nån anledning vägrar säljaren att svara mig på msn också :P.
Mvh Knol

Av ThE_KnOl

Vågar man installera ett annat os på en dator som inte startar alltid?

Hej!
Jag råkade spilla lite vatten på min laptop, torade dock av det väldigt fort och datorn startade efteråt. Dagen efter detta åkte vi iväg på en bilresa där jag hade med laptopen. Denna var kopplad till ciggutaget med hjälp av en billig gekås adapter nästan hela vägen. Adaptern var satt på 13v och datorn ska ha 18.5 enligt den vanliga nätsladden. Den har funkat bra innan att köra där men helt plöstsligt så sket allting sig.
Datorn startar inte alltid, oftast inte.
När den väl startar måste jag köra den på lägsta multipeln och jag kommer då upp i 600mhz, höjer jag den till högsta så fryser sig allt direkt.
När jag fortfarande kunde köra högsta så var tempen uppe i 80+.

Nu undrar jag dels om ni tror att det är vattnet eller sladden eller båda i kombination som orsakat detta, eller något helt annat?
Undrar också om jag vågar installera ett annat os, tillexempel ubuntu och ha datorn som mediadator kopplad till min tv. Tror ni den fryser sig då?

Mvh Knol