Inlägg

Inlägg som mangew har skrivit i forumet
Av mangew

Någon som sett Ipad Air 16gb wifi för mindre än 2990:- -10% som Elgiganten har?

Av mangew
Skrivet av JSvanberg:

är inte sonys z2 bästa köpet om du vill ha en mobil med bra kamera?

Jo, så här nu då jag ser den hade den kunnat fungera. Vattentålig är bra för löppassen som kan bli i våt väderlek. Nu är en beställning på Oneplus one gjord så jag hoppas bli nöjd iaf, den blev ju lite billigare också och fungerar det inte är det bara handla nytt...

Av mangew

Japp, då har jag beställt denna telefon. Min första och egentligen enda förhoppning är att den är krångelfri så långt det går för prestandan kommer motsvara mina förväntningar är jag helt övertygad om. Har aldrig köpt en så pass "dyr" telefon tidigare, som sagt ingen frekvent användare av telefoner.

Orkade inte kolla runt och ville inte binda upp mig på abonnemang eller betala ca. 5-6000:- så det känns som ett bra val ändå.

Av mangew

Ok, är som sagt sugen på en eller var iaf. Men om det fortfarande är ett bra köp kanske det blir en sådan trots att den kostar precis samma peng idag som för ett halvår sedan.

Har sett att den finns att köpa på olika kinasidor också, är det "fultelefoner" eller äkta varan? Jag har iaf bokat ena inviten chutil lagt ut, Tackar!, så kanske slår till på en då.

Har någon som använder denna telefon ris och ros att ge, det finns kanske en tråd för det om jag letar Som sagt så är jag ingen telefonnörd och behöver inte det senaste utan det är för lite vardagsanvändande, något tel samtal, lite bilder på mat och barn på facebook men den ska också fungera till löppassen och spotify.

Och en fråga till, om man köper en telefion genom denna invite från 1+1 hemsida. Tillkommer det avgifter och vilka?

Av mangew

One Plus One - behöver ny mobil

Behöver till slut köpa en ny mobil. Var för ett halvår sedan på väg köpa en 1+1 men avvaktade men nu sjunger min nuvarande Samsung S3:a på sista versen och en ny mobil behöver köpas in. Jag är ingen super användare (läs frekvent användare) av mobil men vill ha en bra hyffsat snabb och med bra kamera

Är en One plus one fortfarande köpvärd, det verkar ju inte hänt något på priset på denna. Den ligger ungeför i den prisklass jag vill betala om jag ska köpa en kontant. Annars kan jag ta en dyrare med abonnemang men vill helst undvika detta.

Frågan är, är det fortfarande ett bra köp om man vill köpa lös en mobil? Är det någon uppdatering eller ny modell på gång från detta företag? Den nuvarande modellen är väl ca. 1år gammal.

Av mangew

Nja, är det så att den är öppnad så ska jag inte behålla den alls. Jag köper aldrig demo/använda varor. Betalar jag mycket pengar ska det vara nytt och oanvänt.

Av mangew

Väggfästet har jag redan så det förväntade jag mig inte skulle ingå. Men i bruksanvisningen stod det att några adaptrar skulle finnas men de fanns ej, samt så var batterierna som sagt redan i båda fjärrkontrollerna.

Jag noterade också att ett av plastlåsningarna som håller ihop kartongerna var borta, ska vara 4st men det var bara 3 och de är ju inte helt lätt ta bort så tror knappast det bara trillat ur.

Av mangew

Samsung UE65HU7505 - och elgiganten

Efter mycket funderande valde jag till slut att inhandla en Samsung UE65HU7505, valde mellan denna och en LG 65UB950V. Båda på Elgiganten. Blev samsungen mycket beroende pga. att den fanns hemma i lager och i någon test hade den fått marginellt bättre omdöme.

Hade läst en del om banding, eller de där svarta strecken. Så det var rätt spännande att koppla in den och se vad bilden visade. Och mycket riktigt det finns iaf ett tydligt svart streck som yttrar sig på bla. sportsändningar vilket är det jag använder tv till stor del till. Vanlig tvprogram syns det mindre.

Hu rmycket "banding" ska man acceptera, får man ha överseende med sådant på en sån här typ av TV?

Sedan det andra dilemmat, den är inköpt på elgiganten och de har ju den förträffliga 30dagars öppet köp vilket är något jag själv nyttjat med den projektor jag återlämnat. Samsung tv´n såg inte ut att vara speciellt hanterad eller öppnad förpackning men ett par saker kändes skumma, dels saknades adaptrar som vad jag förstod skulle ingå för väggmontage, de finns inte i lådan. Sedan var batterierna färdigt i fjärrkontrollerna, vilket väldigt sällan är på elektriska apparater och bruksanvisningen visade även att de skulle stoppas i kontrollerna. Förpackningarna såg ganska hela och ohanterade ut men kan jag fått en TV någon haft hemma och återlämnat...Säljarna på Elgiganten har sagt att de aldrig säljer en återköpt vara som ny vara till annan kund men nu blev jag fundersam.

Av mangew
Skrivet av trollhattan:

PS3 klarar inte .n utan bara .g

Tack, någon annan hade också nämnt detta men jag hade inte noterat det tillräckligt. Det var Router som var inställd på endast -n. Nu fungerar det!

Av mangew
Skrivet av mrqaffe:

WEP 2, inte WPA2 ? Du kan ju hursomhelst stänga av krypteringen och testa om den påverkar.
Du kör alla inställningar på alla klienter via dhcp så du inte har några manuella inställningar nånstans som kan ge problem ?
Du har inget filter aktivt i routern så du måste godkänna nya wifiklienter ?
Du har inte lagt in spärrar mot vissa wifityper tex bara 802.11n och inte g ?

Yes, WPA2...minnet på alla parametrar sviktar ser jag..

Jag har i router lista på tillåtna MAC-adressser. Där är PS3:ans inlagt men det fungerar likafullt inte. Har inga andra filter vad jag vet, hittar inget annat konstigt och alltid då jag lagt in en dator, telefon, tv etc. har det fungerat klockrent men PS3:an vill inte koppla. Får upp ett meddelande om säkerhetsinställning i nätverket...nånting. Men hittar inte vad de kan vara. En sak, jag vet att lösenordet är längre än de *-tecken som syns i fältet på PS3:an då man skrivit in det och försöker koppla upp. I ps3:an syns 8 tror jag och jag har 10.

Om jag inte får den trådlösa delen i PS3:an fungera så får man väl prova en eldosegrej på Elgiganten, 30dagar öppet köp ger ju full möjlighet att testa den. Men självklart försöker jag få igång trådlöst på PS3:an i 1:a hand,.

Av mangew
Skrivet av mrqaffe:

Har du korrekt konfat wifi, dvs inga åäö eller mellanslag i ssidt, kanal mellan 1-11, inte wepkryptering på 802.11n ?

Det två första är korrekt men jag har WEP2 tror jag det är...Är det anledningen att det ej fungerar.

Jag använder PS3:an till att streama Netflix och Viaplay så det måste fungera bra. Får se om jag får igång det och hur det fungerar. Annars kanske en sån där eldose grej fungerar?!

Av mangew

Det är riktigt, 160gb modellen! Och den har Wifi har jag nu konstaterat men av någon anledning vill den inte koppla upp på trådlösa nätverket. Har inlagt bärbara datorer, telefoner, surfplattor, tv box som fungerar men hitills har jag ej fått PS3:an fungera.

Av mangew

Jag har 16gb, "mellanmodellen" Inte första och inte senaste. Har ej läst manualen, kanske framgår i den?!

Jag antog bara att man måste köpa lite grejer men får läsa manualen så framgår det kanske där.

PS3:an kommer att stå bara 4-5m från router, med en vägg mellan så det kommer nog inte vara några som helst problem med trådlösa.

Av mangew

Playstation 3 - trådlöst nätverk

Jag undrar vad jag behöver för att kunna få trådlöst nätverk i min PS3. Vi kommer flytta den till ett rum där inget nätverksuttag finns och för att slippa dra kabel vill jag ha det trådlöst.

Vad behöver jag?

Fungerar en sån här (eller någon annan liknande):
http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/router-och...

Eller fungerar/måste man ha en sån här av något fabrikat:
http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/router-och...

Eller vad behöver jag?

Av mangew

Har också kollat på denna, ser ut som en bra billig telefon med det jag behöver. Också tittat på Oneplus one men den verkar man måsta ha superkrafter för att få köpa.

Intressant läsa omdömet om Umi även om det säkert tar ett tag innan den anländer...

Av mangew

Tar gärna en invite, modell spelar mindre roll men gärna 64:an.

Har denna telefon OTG stöd?

Av mangew

Skulle lätt sälja min för en 5-hundring. Produkter av detta slag ska väl betraktas som förbrukade efter en ganska kort livtid och värdet ska väl ligga på återvinning marknad nivå.

Av mangew

Samsung S3 och ljud genom USB?

Undrar om någon har en lösning att dela med sig, om det finns någon.

Jag har en Samsung S3 mobil och en USB DAC till min stereoanläggning. Jag har försökt få ljud, streama Spotify genom telefonen till min stereoanläggning men det fungerar inte alls. Jag har köpt en OTG kabel i tron att det var lika enkelt som att para ihop mobilen med bilens stereo men icke. Jag har även provat med surfplattan jag har men den är lika tyst, där verkar det som att det är lite trix för att ev. få ut ljudet genom USB så därför undrar jag om Samsung S3 är en enklare spelare eller om det ens går?

Av mangew

Blev denna: https://www.dustinhome.se/product/5010781803/vivobook-s551ln-...

Lagerstatus dök på några minuter så blev ett snabbt beslut...Bra köp eller avbeställa?

Av mangew

ASUS VivoBook S551LN DN129H vs. Lenovo Flex 2 15

Vilken ska jag köpa:
https://www.dustinhome.se/product/5010781803/vivobook-s551ln-...
eller:
http://www.inet.se/produkt/1972416/lenovo-flex-2-15-i5-8gb-50...

Anledning att de har touch är att en 5åring ska smidigt kunna använda den till titta på videor och kanske spel (om pekskärmen fungerar)
Annars är det vanligt hemanvändande med internet, office etc. inget tungt spelande. Vill ha full HD skärm.