Permalänk
Medlem

Samsung UE65HU7505 - och elgiganten

Efter mycket funderande valde jag till slut att inhandla en Samsung UE65HU7505, valde mellan denna och en LG 65UB950V. Båda på Elgiganten. Blev samsungen mycket beroende pga. att den fanns hemma i lager och i någon test hade den fått marginellt bättre omdöme.

Hade läst en del om banding, eller de där svarta strecken. Så det var rätt spännande att koppla in den och se vad bilden visade. Och mycket riktigt det finns iaf ett tydligt svart streck som yttrar sig på bla. sportsändningar vilket är det jag använder tv till stor del till. Vanlig tvprogram syns det mindre.

Hu rmycket "banding" ska man acceptera, får man ha överseende med sådant på en sån här typ av TV?

Sedan det andra dilemmat, den är inköpt på elgiganten och de har ju den förträffliga 30dagars öppet köp vilket är något jag själv nyttjat med den projektor jag återlämnat. Samsung tv´n såg inte ut att vara speciellt hanterad eller öppnad förpackning men ett par saker kändes skumma, dels saknades adaptrar som vad jag förstod skulle ingå för väggmontage, de finns inte i lådan. Sedan var batterierna färdigt i fjärrkontrollerna, vilket väldigt sällan är på elektriska apparater och bruksanvisningen visade även att de skulle stoppas i kontrollerna. Förpackningarna såg ganska hela och ohanterade ut men kan jag fått en TV någon haft hemma och återlämnat...Säljarna på Elgiganten har sagt att de aldrig säljer en återköpt vara som ny vara till annan kund men nu blev jag fundersam.

Permalänk

Låg batterierna i fjärrkontrollen så har någon öppnat kartongen och satt i dem. Så är det inte från fabriken. Det brukar även ingå några slags distanser för väggmontage. Men något riktigt väggfäste brukar inte ingå.

Visa signatur

z690, 12600k, 32Gb ddr4, rtx 4080, 1000w, 1440p

Permalänk
Medlem

Väggfästet har jag redan så det förväntade jag mig inte skulle ingå. Men i bruksanvisningen stod det att några adaptrar skulle finnas men de fanns ej, samt så var batterierna som sagt redan i båda fjärrkontrollerna.

Jag noterade också att ett av plastlåsningarna som håller ihop kartongerna var borta, ska vara 4st men det var bara 3 och de är ju inte helt lätt ta bort så tror knappast det bara trillat ur.

Permalänk
Medlem

Låter som du fått en redan öppnad / demovara. Åk och prata med butiken. Jag skulle kräva avdrag om du annars är nöjd med tv:n.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

I7 12700K | Noctua Chromax NH-D15 | 48GB Corsair 3200MHZ | MSI PRO Z690-A | XFX MERC 310 Radeon 7900 XTX |1 TB WD Black NVME | 34" Samsung C34H890 100HZ Freesync | Fractal Design R6 | Corsair RMX 850W 80+ Gold | Win11 Pro | 500/100 Fiber

Permalänk
Medlem

Nja, är det så att den är öppnad så ska jag inte behålla den alls. Jag köper aldrig demo/använda varor. Betalar jag mycket pengar ska det vara nytt och oanvänt.