Inlägg

Inlägg som Cenzar har skrivit i forumet
Av Cenzar
Skrivet av tBiorrith:

Nån mer än jag som vill ha den i hallen enbart för att kolla kalendern och den snygga bakgrundsbilden?

Inte riktigt det med bakgrundsbilden.. men ändå riktigt nice.
https://magicmirror.builders/

Av Cenzar

Vilket format föredrar du när det kommer till produkttester och recensioner?

Jag skulle gärna se en redig videorecension, men med en kortfattat variant i textform.
Är löjligt förtjust i just chassin.. Så att kunna kolla igenom en kortare version i text på de chassin jag "egentligen" inte är intresserad av vore trevligt.

Många av de tidigare recensionerna har ju haft något liknande, men inte den här senaste. Men i min åsikt får ni gärna fortsätta med det.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Cenzar

Riktigt läckert och blivit sjukt sugen på att börja själv faktiskt!
Dock ett par frågor som dök upp.

* Vad kör ni med för storlek på pärlorna? Midi (5mm) elle Mini (2.5mm)
Såg ut som om du köpt både och på bilden du länkade av senaste inköpet @andreas_dock

* Vad skulle ni rekommendera att man började med för size?

Av Cenzar
Skrivet av trickysaer:

Mmm, när kom senast tt Ubi-spel som fungerade som det borde vid launch? Har inte kommit ett enda spel till PC åtminstone som fungerat som det borde vid launch och nån månad eller så efter. Vet inte vad fransmännen gör, men allt de rör vid blir till bajs.

Jag har dock inga problem att vänta, väntar hellre "för länge" för ett spel som är klart än att få någon röra som det brukar vara med AAA-spel.

Så länge det inte blir så sent att grafiken blir "lidande".
Sen spelar det ingen roll om det beror på grafikmotorn börjar bli gammal och man jämför med nya spel, eller att det beror på att det ska göras till konsol också.

Men nej, jag bryr mig absolut inte bara om grafik i spel. Är känslan som är prio 1!

Av Cenzar

Finally!

Skrivet av Nerus:

Man undrar ju hur de övriga komponenterna på grafikkortet klarar sig med bara en fläkt och inga flänsar alls.

Förhoppningsvis så får man även med någon vettig form av mindre flänsar som kanske fästes med något vettig form av "dubbelhäftande tejp".

Av Cenzar

Börjar bli lite förvirrad på det här med 2GB vs 4GB faktiskt...
En del säger att 2GB räcker gott o väl, även för Eyefinity, en del säger att ska man köra eyefinity så är 4GB ett måste osv osv.
Någon som hittat något test eller liknande på detta?

Sitter nämligen själv på 3x24" med 192x1080 upplösningar. Jag kör förvisso inte Eyefinity så jätte ofta, men detta på grund av att mitt nuvarande kort inte riktigt klarar av det. Så nu när jag sneglar på det här nya så känns det som att det vore surt att lägga såna här pengar, och sen inte kunna köra Eyefinity ändå. =\

För övrigt verkar kortet ruggigt nice, precis vad jag väntat på sen 680 lanserades. Möjligen att prislappen kändes lite väl hög.

Av Cenzar

Äntligen!
Velat sett något liknande ända sen Corairs H50 för CPU:er. Bara hoppas att flera hoppar på tåget, och som folk skrivit, gärna med längre slangar så man kan dra in radiatorn i fronten av chassit.

Av Cenzar

Som Buddychrist skrev tidigare "Magicka". Ruskigt skoj och kostar inte så fasligt mycket. Finns ett fyrapack på Steam för €29,99. Vilket ju borde bli typ 75:- / skalle.

Borderlands är också rätt skoj, dock har det en tendens att ( Iallafall när jag spelade det Coop för länge sen ) nån drar ifrån i levlar osv än dom andra. Vissa grupper bryr sig inte, andra blir irriterade om man inte är i samma levels hela tiden.
IDAG har Steam faktiskt även 75% rabatt på just Borderlands. Där finns flera olika varianter också.
Fyrpack av bas-spelet endast: €14,98.
Game of the Year edition, man får då även samtliga DLC också, det går på 7,49€ /st.
Game of the year fyrpack: 22,48€.

Av Cenzar

Personligen är jag inget fan av 5,25" då jag inte har någon DVD-spelare eller liknande alls, utan kör externt när jag väl behöver. Men jag förstår att en del använder dom till annat.

Men en sak jag verkligen inte förstår är det här med att ha en helt perforerad front, perforerade "PCI-Brackets", stort perforerat hål för eventuell radiator.... och sen sätta ljuddämpningsmaterial på sidorna....?
Det är ju långt ifrån första chassit som gör så, men hjälper det verkligen vidare mycket då?
Känns ju bättre att göra två serier i så fall, ett med ljudisolering i åtanke, och ett med bra luftflöde för dom som krämar på med redig hårdvara. Eller?

I övrigt en klockrent chassirecension, som alltid!

Av Cenzar

Funderade lite på samma sak. Måste vara svårt att slå sig in på det här när det redan finns två etablerade märken. Alla tre är ju ändå mer eller mindre samma kylare, inte några nyheter i dom.
Vore däremot intressant om det började dyka upp slutna vattenkylningssystem för grafikkort också. Även om man kanske måste ha nån fläkt som kyler övriga komponenter på kortet.

Av Cenzar

Har aldrig märkt av det här problemet med laggande muspekare osv faktiskt...
Kör dock gamla HD5xxx serien och 3 skärmar. Men provade på den högra skärmen uppe i hörnet nu, men märkte ingen skillnad med muspekaren någonstans.

Av Cenzar

Kan inte Corsair (eller asetek) slå sina påsar ihop med Zalman en sväng så man kan få en kombo av en typ h50 eller något däråt och Zalmans gfxkylare... så man kan få en vattenbaserat kylning på gpu'n och två fläktar intill som kan kyla övriga komponenter på kortet...?
Kanske tom såpass slutet att varmluften kan blåsas ut bak ur chassit....

Av Cenzar

Och jag som köpte HD-ID33BR för någon vecka sen.... Känns väl som att den här med Fuzion hade varit ett bättre val än Atom/ION combon... eller har jag missförstått Fuziiontesterna helt?
Jag styr min med antingen telefonen eller DiNovo Mini som det är nu.

Av Cenzar

Leta fram en bild på lite mat och skriv ut på ett Overheadpapper, klistra fast det på insidan av dörrfönstret, då kanske man kan få till en skön bild av lite mat när lampan lyser på den bakifrån

I övrigt en skön idé till bygge.

Av Cenzar

*mummel mutter*
Här satt man och väntade på lite film om uppstartstiden..

Kan ni inte filma en bit ifrån ( med 90% blurrad skärm ) när det startas upp så man får se tiden? hehe
Eller får ni kanske inte installera operativ osv på systemet ännu....

Av Cenzar
Av Cenzar

Har själv spelat med ett par hemmabyggda pedaler i nära 7-8 år nu, och jag kan meddela att det är sjuuuukt bekvämt och smidigt faktiskt.
Man slipper i stort sett helt att behöva flytta händerna alls när man spelar, oavsett antal knappbinds.

För er som använder Teamspeak eller Ventrilo är det även det helt underbart, man kan köra med Push-to-talk utan att behöva släppa "fokus" på spelandet.

http://dump.cenzar.se/cenz-pedaler.jpg

Av Cenzar

Har klurat vidare en del och kommit fram till att det får bli Eyefinity iallafall, om inte annat så kan jag använda skärmarna till dom andra burkarna här.
Men då lyder istället frågan, eftersom 1gb minne verkar vara lite i underkant för att köra Eyefinity med 3x24", så klurade jag lite på ifall det kanske är bättre att köra Crossfire med 2st 5770 1gb kort istället, vad tror ni?
1x 5870
eller
2x 5770?

Av Cenzar

Tjo

Suttit och läst här och på lite andra ställen på nätet ett tag nu och det lutar sannerligen åt en Eyefinity-setup.
Men jag tänkte ställa ett par frågor här ändå nu när flera av er kanske kört det ett tag. Så here we go.

1. Är det något man tröttnar på efter ett tag, eller är det verkligen så "givande" för spelen rent prismässigt osv?

2. Som det ser ut nu så lutar det åt ett 5870 kort, kommer jag kunna spela dom flesta spelen med det, om jag kanske skippar en massa AA osv?

3. Tänkte köra detta på 3st Benq skärmar, dessa har ju dock ingen DP, utan isåfall måste jag ju skaffa mig en Aktiv omvandlare, är det då den ifrån DELL man ska köra på, den verkar ju trots allt strula för en del verkar det som när man läser på nätet? Eller finns det några fler nu ni kan rekommendera?

Tacksam för svar.
/ Cenz

Av Cenzar
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MarkSix
Jag tror att korten kommer att prestera ungefär likvärdigt. Sen föreslår jag att alla SweC fanboys tar vara andra och Friggebo i hand och sjunger We shall over come 0:01 på lördag.

Det här var nog den vettigaste kommentaren rörande samtliga nyheter om releaser av olika grafikkort här på SweC på ett bra tag... Förr var det Apple vs PC... Och nu ATi vs Nvidia... jisses, varför inte bara köpa det man själv tycker är bäst / visar sig bäst på testerna och sen bara ge f*n i vad andra köper?
Inte direkt så att priserna går ner för att det köps fler av ett visst kort, och har man uttalat sig så bör man redan äga ett, och då är det ju ändå meningslöst...

...We shall oooooveeer coooooome....