Inlägg

Inlägg som Ökenräfven har skrivit i forumet
Av Ökenräfven

Kan tillägga att han idag försökt spela på en iMac 5k från 2015(bootcamp) men det fungerar väldigt dåligt.

Kommer dessa system vara bättre?

Av Ökenräfven

Första datorn till min son / Fortnite

Hej!

Jag har inte byggt en dator sen 2004 och misstänker att det har hänt lite sen dess

Skulle gärna få tips på en dator som är relativt kompakt och klarar Fortnite.

Läser jag här verkar det vanligt med riggar för 30-50k, köper folk verkligen så dyra datorer bara för att spela på!?

Har inte angett någon budget utan vill ha tips på vad ni rekommenderar, och vad fördelen är med en dyr dator jämfört med något enklare.

Alla tips uppskattas!

Bästa hälsningar

Ökenräfven

Av Ökenräfven

Snyggt

Skrivet av blue eyed devil:

Hur länge tror ni man kan använda en 4g lur?

Första gången jag sett ett skiljetecken Tvelander🤣

Av Ökenräfven

Intäkt per år per server

Skrivet av CubaCola:

Min hjärna förstår inte ekonomin om alla användare skulle få för sig att byta ut sin ordinarie dator mot en av dessa.
Hela affärsideerna med dessa måste ju vara att kunden är den där som bara spelar några få timmar i veckan men som kan tänka sig betala typ 150kr / månad för detta.

Om en av deras datorer kan hålla 2 användare samtidigt som spelar (eller 4?) så ska ju dessa 4 personer se till att ha betalat av denna dator till företaget (Google, Nvidia osv) på ca 2 år innan den blir för gammal för att kunna spela spelen i 4k 60fps

om 4 användare betalar 150kr var i månaden i 24månader så får ju företaget bara in 14400kr totalt vilket borde vara en brakförlust.
Därför bör ju rimligen hela affärsiden vara att många användare spelar max 2 timmar per dag, och på så sätt bör man kunna få in fler personer som betalar för denna dator.

Att man sedan får sämre bildkvalitet och inputlag säger bara mer till mig att det inte är sweclockersmedlemen som är målgruppen utan det är familjen Svensson som vill ha något lite mer avancerat än Candy Crush någon timma i veckan och som inte bryr sig riktigt om bildkvaliteten inte är den bästa eller om det är lite inputlag.

Tankevurpa. Om en server klarar 2 användare samtidigt betyder det inte att det är 2 användare per dator. Om varje användare spelar 2h per dag blir det (24h/2h) x 2 användare = 24 användare per server.

Exemplet ovan ger en årlig intäkt på 43 200 SEK om priset är 150 SEK/månad...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ökenräfven

Min kindle! Den har ökat mitt läsande tio faldigat. Sjukt bra pryl som dessutom är billig. Läser varje dag numer.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ökenräfven
Skrivet av vinylens:

Du menar att stolen är värd över 30.000:- ?

Kanske om den håller i 30 år. Annars nej.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ökenräfven

Kommer aldrig mer köpa en annan kontorsstol :)

Köpte en "EA Aluminium Group 219" från Vitra via smow.com

Galet skön på alla sätt. Men visst en Kinnarps gör ju egentligen jobbet lika bra...

Hoppas jag kan ha den i 30 år minst:)

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ökenräfven
Skrivet av sesese:

Om du ser filmerna över så ser du hur Volvos system fungerar. Volvo mäter samma sak som tesla + att man har en radar fram. Även om systemet är säkrare än teslas system så väljer Volvo att koppla ner systemet i högre farter. på grund av att volvo anser systemet för dåligt.

Sedan att ladda bilen hemma med 16A kräver att du drar nya elkablar från proppskåpet då dagens standard inte klarar konstant 16A under längre tid. Stor risk för brand.

Mitt hus med elvärme är säkrat med 16A blir lite jobbigt om man måste "stäng ner" huset när bilen ska laddas ok jag vet att man kan säkra upp huset för en högre månadskostnad.

Hur många gånger har du kört slut på elen och fått ringa bärgare för körsträcka inte stämmer.
Hur går det med handtagen har de funkat nu i vinter?
hoppas du har sluppit drivlineproblemet, att det regnar in i bilen

Då du litar på farthållaren så kan det inte vara några problem info systemet heller på din bil.

En av mina kunder hade alla dessa fel på sin bil så han gav upp.

Tesla använder en framåtvänd kamera, framåtriktad radar, 360 graders ultraljudssensorer samt GPS för sin autopilot. Det unika med tesla är deras självlärande system och att de släpper en beta något som Volvo aldrig skulle göra.

Jag har inte haft alls några problem med min bil men den är tillverkad 2015 i november. Många av de saker du nämner är från tidiga produktionssserier och har justerats nu. Fyrhjulsdriften är brutal i snö och halka. Har kört när det var minus 30 grader utan konstigheter. Smidigt att man via appen kan sätta på värmen. Jag har aldrig haft en bättre vinterbil!

Att man skulle få bärga bilen pga att man inte vet hur mycket energi man har kvar låter ju helt vansinnigt haha. Nej man har väldigt bra koll på energinivån. Upplever ingen räckviddsångest.

Well. Tiden får utvisa om model s blir en ny "iPhone" eller om försprånget är tillfälligt. Men just nu är försprånget stort. Tyvärr. Vore kul med fler fräna elbilar!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ökenräfven
Skrivet av sesese:

ska du ladda hemma så räkna med att du max kan jobba varannan dag om du kör 35-40mil i jobbet Det stora batteriet kommer att ta lång tid att ladda. De flesta mindre elbilar har 20 kWh-batterier som tar cirka elva timmar att ladda, Teslan har ett 60 eller 85 kWh-batteri och via ett vanligt vägguttag borde det innebära en laddningstid på 30-50 timmar. Med en speciell laddstation installerad hemma kan tiden minskar. Tesla planerar att bygga ett nät av snabbladdare, varav det finns sex stycken i Norge, där man kan få en 80-procentig laddning på 20 minuter och 100 procent på 70 minuter.
http://teknikensvarld.se/provkorning-av-tesla-model-s-signatu...

Så det finns en anledning varför man inte stoppar i stora batterier i 90% av alla elbilar. man använder bilen varje dag. Att ladda bilen på en "el mack" känns så där när det tar 20-70min är det då som nu 0c ute så är det inte så kul.

Här var det inte många rätt...😀

60kwh batteriet finns inte kvar hos tesla. 70, 85 eller 90 kWh är det som finns.

De flesta som har en tesla installerar 3fas 16 amp. uttag hemma. Då laddar man 11kw och har inga problem att ladda fullt på 5-6 timmar under natten. Att installera detta är ingen stor kostnad.

Supercharger nätveket täcker redan idag Sverige och större delen av Europa. Där laddar man gratis 120kw och kan då ladda i 20 min för att komma till nästa super laddare som finns max 20 mil bort. Superladdarna ligger oftast vid rastplatser så man kan ta en kaffe eller så.

Alltså: man kan jobba varje dag även med en elbil. Kanske inget positivt iofs haha.

Sen har du fel att Volvo har motsvarande autopilot. Dom har ingen alls. Och tesla är helt unika med att ha ett självlärande system med tio tusentals bilar ute varje dag som skickar data. Visst finns det brister i teslas system men det är ingen annan som kommer i närheten just nu. Jag använder den varje dag till jobbet. Funkar hur bra som helst😀😀

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ökenräfven
Skrivet av FlashTec:

Det är enkelt att köra Tesla – man behöver bara gasa och bromsa och Autopilot-funktionen lämpar sig inte för stadskörning, utan är tänkt för långa sträckor på motorväg eller landsväg.

Bilen har en radar under registreringsskylten som läser av trafiken långt framåt – bilen framför syns också på en display ovanför ratten.

Modellen är också utrustad med radar och en kamera vid backspegeln samt 12 ultraljudssensorer – 6 fram och 6 bak, vilket bildar en "osynlig cirkel" på nära 5 meter runt bilen. Det är allt detta som får hjärtat i Autopilot att ticka.

Men det är dock först när tre villkor uppfylls som Autopilot kan aktiveras – vägfilens linjer på displayen blir blå och samma sak gäller en symbol med streck och en ratt.
Det känns som att bilen ska glida över i en annan fil när man låter den ta över styrningen, men det gör den såklart inte och det gäller även när vägen svänger rejält.

Autopilot är visserligen färdigt som system, men Tesla uppgraderar det kontinuerligt via 3G-nätet för att förbättra det ytterligare– systemet kan exempelvis ha svårt vid hårt regn eller mörker eftersom ljuset reflekteras mot vägen och kan göra kameran osäker på hur bilen ska förhålla sig till mittlinjen.

Men så fort Autopilot inte är möjligt plingar det till så att föraren vet att det är dags att ta över ratten – displayen har också en text som med jämna mellanrum påminner om vikten av att hålla händerna vid ratten.

Autopiloten fungerar faktiskt bättre i mörker inte sämre. Detta pga större kontrast på sidlinjerna.

Sen är den inte färdigutvecklad precis som du säger. Elon har sagt att det behövs till exempel trippelredundanta system i bilen något som saknas idag...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ökenräfven

Tror det är en bit kvar att utveckla vad gäller tekniken men det är nog inte så långt kvar innan en autopilot kör säkrare än en människa.

Absolut så måste lagar och regler anpassas. Idag är det stor skillnad i vad tesla garanterar i sin autopilot och exempelvis Volvos kommande. Tesla släpper glatt en beta utan att garantera någonting medans Volvo tar ansvar för autopiloten fullt ut.

Iofs har vi inte sett nåt konkret från Volvo än...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ökenräfven

Känns som nivån på swec forum har sjunkit. Eller så har jag blivit gammal. Men det är nytt för mig att man utan minsta kunskap slänger ur sig saker som om man hade koll. Det gör forumet mindre användbart som kunskapskälla. Tyvärr.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ökenräfven

En elbil är mycket enklare konstruerad än en ICE(internal combustion engine). Färre rörliga delar, ingen motorolja som behöver bytas, ingen växellåda som krånglar, ingen kamrem som skall bytas mm.

Gillar inte BMW i3. Inte vacker direkt och litet batteri där man i princip måste välja till en bensindriven räckviddsförlängare.

Tesla är vad jag kan komma på den enda elbilen som är byggd från grunden som en ren elbil. Batteriet är en del av en bärande konstruktion i chassiet exempelvis.

Skrivet av ipac:

Växellåda oxå iofs. Och de krånglar ibland.
Gav upp min förra bil då kopplingen krascha.

Men ja, ofta brukar det ju vara annat än dessa två som krånglar; hjulupphängning, AC, elfel osv. Och där är ju ingen skillnad.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ökenräfven

Tesla klarar mer än 10 mil!

Ahh om man inte har koll varför slänga ur sig saker så här....

En tesla går betydligt mer än 10 mil. Jag kör lätt 35 mil på 90% laddning.

Skrivet av Ixos:

Och laddas ca var 10e mil

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ökenräfven

Skriv upp mig också kan lätt tänka mig att köpa en sån!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ökenräfven

Nätverksproblem - hjälp med att ASUS router delar inte ut IP till alla mina enheter

EDIT: Min son hade dragit ur sladden från routern till switchen!! Satte tillbaka den och då fungerade allt igen - pust:)

Jag har en RT-AC 66U router från ASUS som fungerat fram tills igår då något har hänt som jag skulle vilja ha er hjälp med.

Problemet är att den inte verkar dela ut IP adresser till alla mina enheter - exempelvis mitt NAS eller min powerline-extender från TP-link.

När jag går in i routern och klickar på "Nätverkskarta" så dyker inte dessa enheter upp...hur kan jag se till att dessa enheter får en IP adress från min router?

DHCP är påslaget sen tidigare...

Av Ökenräfven

Använder en lösning från TP link som är specade till 600mbit. Har routern i vardagsrummet som är kopplad till första noden. Andra noden sitter på nedervåningen dit det är omöjligt att få wifi.

Jag har cirka 200mbit/s på bredbandskollen i vardagsrummet och får endast ut 10mbit/s på nedervåningen! Första noden sitter i ett väggutag och andra noden sitter inte på samma fas som första noden. Kan också tillägga att all el är nydragen i år.

Är rätt besviken på denna lösning måste jag säga men var enda alternativet för mig.

Av Ökenräfven

Alla borde ta efter!

Verkar genialt. Varför följer inte fler tillverkare efter och varför har det inte gjorts tidigare? Är det ngn ny teknik som ligger bakom...

Av Ökenräfven

T420s eller x220?

Jag måste välja mellan en t420s eller en x220 lenovo.

T420s:

CPU: intel i7
4gb minne
Grafikkort: Nvidia quadro pny
Skärm: 1600x900 14"
Hårddisk: ssd
vikt cirka 1,7 kg

X220:

Samma minne o CPU o SSD
Grafikkort: intel hd 3000
Skärm: 12,5" kommer inte ihåg upplösningen...
Vikt cirka 1,5kg

Jag skall använda den till i princip officepaketet och kommer släpa runt på den varje dag.

Vilken skulle ni valt och varför?

(Ber om ursäkt för ev stavfel, skrivet på iPad.)

Bump 1: Har ingen av alla kloka här inne någon åsikt!? kom igen, tyck till nu:)

Bump 2: valde T420s pga större skärm och nästan samma vikt + bättre grafikkort. Trist att ingen ville skriva nåt i min tråd:(

Av Ökenräfven

Jag har rensat registret och försökt igen men det fungerar ändå inte:(

**edit**

Nu är jag säker på att det är InstallShield som krånglar!

Vet dock inte hur jag ska få bukt med det:(

**edit**