Inlägg

Inlägg som makos har skrivit i forumet
Av makos

Skulle tro att det där moderkortet är finemang. Visst gillar man inte alla 40mm fläktar så får man väl kolla efter något annat. Vill man ha ett kort som nog överklockar riktigt bra och inte bryr sig så mycket om ljudnivå så är väl detta superbra. Finns ju ganska mycket folk därute som sitter på deltafläktar när de klockar så förstår inte hysterin om ljudnivån.

Av makos

Det verkar fortfarande bli billigare att köpa minnen + boostern än ett par etusiast minnen för över 3000...

Av makos

Äntligen, hoppas de blir lika billiga som Twinmos winbond BH-5 var.

Av makos

Du behöver ingen tank och det är inte radiatorn som behöver ström. Radiatorn är det som avger värmen från vattnet till luften. Det som behöver ström är pumpen och om du inte har någon molex kontakt ledig så köper du en som du kopplar direkt i de "två hålen" i väggen.

Av makos

känns som om det är dax för dubbla agg snart med för att orka med allt..

Av makos

OK, tog saken i egna händer. Plockade isär alla blocken och gjorde rent med utspädd saltsyra, sedan lät jag dem sköljas i vatten en halvtimme.

Ser riktigt fint ut nu. Iofs kommer de väl oxidera snart igen men nu kan de allfall sitta ett tag till. Mina temps blev fina allafall, 30 grader idle på prolle och samma på grafikkort. NB ligger på 24 grader.

Av makos

Rengöring av vattenblock

Hej,

det är så att jag idag ska koppla in mitt nya GPU block i mitt nuvarande system. Tänkte att när jag ändå gör det så kan jag också göra rent de andra blocken samt radiatorn. GPU blocket jag köpt är DD maze4 och de block jag haft sen tidigare och ska rengöra är ett Whitewater till CPU och Dteks nordbryggeblock. Öppnade dem och tittade och det ser ut som kopparen har börjat erja(tror jag det heter) hittade också lite gegg. Iallafall vad ska jag göra rent med och kan jag ta bort oringarna utan att det kommer börja läcka sen när jag sätter ihop dem igen ?

Alltså:

Vilken typ av medel ska jag använda för att göra rent allt med ? kanske olika för de olika grejerna ?

Kan jag ta av tätningsgummit (Oringarna) i blocken för att lättare komma åt ?

Något bra medel för att putsa upp blocken med igen ? de har blivit dassiga på kontaktytan.

Av makos

Det är nog inget problem att köra radiatorn passiv ifall du har en dubbel eller värmepaket från skroten. Men ska du belasta datorn måste du nog dra igång fläktarna. Ett GPU block för 9800pro som har 1/2" fittings är DD maze4 block.

Av makos

Alla kan skriva fel men alla kan inte skriva vettiga svar.

Tack för mig

Av makos

maverick_gih kan inte du ta och byta till ett forum som fragbite eller något? Du verkar inte ha förstått vad tråden handlar om ens. Han frågade inte om dina tempraturer med din klockade processor utan om han måste ha en ny kylare för att klocka. Spara dina dumma inlägg för dig själv, ingen som behöver dem.

mackzter dina temperaturer är det inga fel på. Se hur högt du kommer på orginalspänningen först, så länge du inte rör den så håller sig temperaturen på normala nivåer. Måste du däremot öka spänningen kan det vara bra att investera i en ny kylare.

Av makos

Polarflows senaste block ska tydligen vara bra och ha lågt flödesmotstånd. Har inte sett några recensioner än men om overclockers tar in dem måste dem vara bra.

Av makos

Det är en del jobb med att fästa heatercore i chassi. Kom ihåg så all slangdiameter passar. Det verkar det inte göra nu.

Av makos

Det beror helt och hållet på processor. Paran0id kommer tydligen ganska högt med sin medans jag inte kommer över 2400MHz på min. Då med vattenkylning på både processor och chipset. Spelar ingen roll hur mycket volt jag krämar på med. Provat upp till 2.1V men den vill allafall inte högre än 2450MHz.

Så var och en måste testa sig fram för att hitta sin processors maxhastighet.

Av makos

Oj, tycker synd om intel som bara kommer få sålda brädor till OEM tillverkare.

Gött med SLI! helt klart nåt 6800 kort nästa köp. Inte farligt mycket dyrare heller för att få en nforce4 SLI planka.

Av makos

Har ett MSi 5900 ultra 256 och låg på runt 50 idle och 60 i spel. Men den kylningen som jag hade var ganska robust. Nu kör jag med en prollefläkt och ramflänsar av koppar och kommer upp i 521//971 men blir väldigt varmt i load uppåt 70.

Din idletemperatur verkar riktigt hög! akta.

Av makos

Dangerden har inte en chans att matcha priset på waterchill entry. Visst är det lite sämre kvalité, men till halva priset mot var det skulle kosta från dd.

Själv plockade jag ihop ett eget system efter alla trådar man läst om att waterchill är skit. Det blev helt klart MYCKET dyrare i slutändan. Men bra vart det allafall.

Av makos

Akta kondens!

Av makos

Hittade felet nu. Det var för tungt med både processorfläkt och nya kopparflänsar, la burken ner och då fungerade det. Ska nog fästa med i chassit med buntband eller något som stöd.

Av makos

Grafikkorts problem, prollefläkt och ramsinks

Hejsan, har fått ett ganska jobbigt problem. Det hände idag när jag satte på mina nya revoltec BGA freezers. Satte på dem med den tillhörande tejpen. Men efter det när jag installerat grafikkortet i min burk och bootar så blir det ränder över hela skärmen. Vet ej vad som kan ha orsakat detta. Funkade klockrent innan.

Vet ej ifall det har att göra med att jag råkade spilla lite Läkarsprit på PCB:n när jag skulle ta bort den gamla pastan eller om det är för att grafikkortet är för tungt och orsakar någon brytning i AGP porten. Det väger en del med prollefläkten jag har oxå.

Någon som kan ha någon aning om vad som är felet ?

Av makos

Problemet ligger nog ej i vattenkylningen. Låter som grafikkortet. Kolla så att inte grafikkortsfläkten korkat igen av damm eller så eller att kortet inte glidit ur AGP porten.