Inlägg

Inlägg som makos har skrivit i forumet
Av makos

Bäst prestanda har Swiftechs MCP600 men den är inte tystast.

Av makos

Ni kan annars använda en markeringpenna. Det ska tydligen vara bättre och det lyser i mörkret om du har ett blacklight.

Av makos

En ökning med 10 fps är inte skäl nog för att köpa en svindyr processor. UT var enda undantaget.

Av makos

Det är väl ganska normala siffror för det systemet du har.

Av makos

Ni kan inte lägga den emellan coren och blocket för då blir det inte kontakt och troligtvis brinner processorn upp.

Det ni kan göra är att tejpa fast den precis brevid coren och sen smeta ut lite av kylpastan till den. Det är nog det närmsta ni kan komma.

Av makos

Block baserade på den så kallade Whitewater designen, där du har ett inlopp över kärnan och två utlopp på sidorna drar nytta av att ha en högre vattenhastighet. Finns många tester som bekräftar detta. Alltså spelar det roll vilken pump man väljer i förhållande till vilket vattenblock.

Av makos

3/8 duger fint, se till att skaffa en pump med bra tryckhöjd bara. Det är det som avgör när man kör lite smalare slang.

Kan rekomendera Swiftech's MCP600, bättre än Eheim 1250.

Av makos

Slim_Jim varför sålt 6800 GT ? Det äger ju

Av makos

Går alldeles utmärkt att köra på 12V från agget. De pumpar som går på 12V behöver inte vara dåliga. En utav de bästa pumparna MCP600 tar ju ström därifrån.

Av makos

Någon som vet ifall Geforce FX5900XT silencern passar på 5900 ultra ?

Alltså NV Silencer 3.

Av makos

Det går utmärkt att ha vilken vattenkylning som helst i ett miditower. Det enda som man bör ha i åtanke är hur man ska placera radiatorn, för det är den som är mest skrymmande.

Av makos

Hur gjorde du när du flasha med diskett ? Har ett dött NF7-S som troligen har fel på bios. Det hände iallafall när jag resetta cmos. Berätta grundligt tack, eftersom jag inte gjort detta förut

Av makos

hm. har just en 510v4 och telia 8mb.. men då funkar inte brandvägg m.m. hittade en config på susning (http://susning.nu/Telia_ADSL/diskussion#0.5) och förklaring till varför det inte funkar.. men då det inte är exakt samma modem så funkar inte configen att använda.. är det någon som vet vad exakt det är jag ska ändra (från hårvarureset) för att få mina andra datorer att va med i nätverket.. som det är nu så får jag som sagt telias ip till min dator inte till routern.

Av makos

Vattenkylningen är ett bra nybörjarpaket och du har väl observerat att det inte följer med någon fläkt. Lådan kan jag inte yttra mig om men det bör vara mer eller mindre standardmått.

Av makos

Skulle rekomendera ett block som täcker hela kärnan på din A64. Ett whitewater eller TDX. Jag skulle nog köra på whitewater då TDX är ruskigt fult.

Av makos

Man köper ju ett 5900XT kort just för att det är så klockvänligt. Du kan troligtvis köra samma frekvenser som ett fx5900ultra och då presterar det lika med 9800pro. Har sett en del som kommit upp över 500MHz på core med orginalkylning när standard inställning ligger på 390MHz. BANG FOR THE BUCKS

Av makos

Har sett tester där det inte presterar speciellt mycket bättre än RBX. O kolla priset! inte så billigt.

Av makos

Ja, du kan köpa ett av mig för 400 kr. Men du står för frakt. Det är helt nytt(oanvänt) och allting finns med.

Av makos

Du ska komma ihåg att waterchills block kräver 1/2" ytterdiameter på slangen. Den slangen du har beställt kanske har 1/2" innerdiameter. Kolla upp det så det inte blir fel, det blev det nämligen för mig, sitter nu med ett antarctica block som inte kan användas.

Av makos

Att plocka ihop ett eget system är bra på så sätt att du lär dig en hel del på vägen. Men ett färdigt system är enkelt att montera ihop och är relativt billigt. Beror på hur mycket energi man vill lägga ner.