Inlägg

Inlägg som Scab har skrivit i forumet
Av Scab

Sätt ihop dem (den ena ska slidas in i den andra om jag minns rätt) så ska de passa.

Av Scab
Skrivet av nccish:

Det är något som olyckligtvis inte är ovanligt i branschen. Dock väldigt svårt att bevisa!

Snälla... Hur fastställer du då att det inte är ovanligt? Ifrågasätta siffrorna kan (och bör) man förstås göra med så knapphänt information som här, men att börja vädra lösryckta anklagelser gynnar väl knappast någon.

Av Scab

Av min erfarenhet ja. Jag har köpt en handfull spel från dem utan problem. Har dock aldrig använt deras Capsule utan bara tagit koden och aktiverat på Steam. Detta funkar som någon redan sagt inte för alla titlar.

Av Scab

Dead Island-nyckeln du får från GMG kan du registrera på Steam. Det har jag själv gjort.

Av Scab

Det är sannolikt coil whine, men inget att oroa sig över om det bara hörs under avstängning/uppstart.

Av Scab

Mhrm, hade nog hoppats på/förväntat mig något stiligare från Corsair, men specmässigt ser den onekligen kompetent ut.

Av Scab

Att döma av de bilder som finns på den nya sockeln, nej. Det finns ju inte ens några hål längre utan man ska skruva fast kylarna i sockeln. Noctua kommer tydligen erbjuda ny monteringshårdvara gratis för existerande kunder.

Av Scab
Skrivet av BME:

Ska man använda alla 11 mobo-skruvarna för ett ATX mobo? mitt asus p67 har bara 9 fästen, ska jag fästa de två extra för mer stabilitet eller något?

Borde jag installera min NH-d14 innan jag fäster mobot i chassit? Har lite fobi att tafsa på mobot så det vore skönt om det satt fast i något, men att fästa något så tungt när datorn står upp verkar ganska svårt det med, några tips?

Sätt bara dit de distanser som du kommer skruva fast moderkortet i.

Jag skulle definitivt fästa stora kylare med systemet (moderkortet) liggande, aldrig stående. Före eller efter inskruvning i chassit är oviktigt så länge som du kommer åt att jobba ordentligt.

Av Scab

Det verkar bli rätt som du har det nu att döma av bild2? XMP borde ge dig 1600MHz.

Av Scab

Gissningsvis har många butiker slutat sälja de gamla före-B3 moderkorten så du får inte ett lika prispressat marknadspris på dem. Varför någon över huvud taget fortfarande kränger kort med produktionsfel ställer jag mig iofs väldigt frågande till. De ska tillbaka till tillverkarna.

Av Scab

Om XMP ger dig fel specs så får du ställa in de rätta manuellt. Kika i moderkortsmanualens BIOS-sektion så bör det stå var/hur du gör det.

Av Scab

Fast det är ju alldeles för mycket det också.

http://www.thehaca.com/essays/weights.htm

Inte för att det är någon knäckfråga för huruvida man kommer kunna ha kul i Skyrim, men ändå.

Av Scab

Hur kyler du vattnet då?

Av Scab

Ljud är visserligen subjektivt, men skriver man att någonting "inte hörs" så är väl ändå eventuella bedömningar om ljudkänslighet per definition satta ur spel? Hörs den inte så hörs den inte. Hörs den lite så kan vi börja tala om störningsnivå.

Att säga att någonting är "tyst" är tyvärr lite tvetydigt på svenska, men jag kan hålla med om att det utsvävas en hel del i somliga konsumentomdömen, gissningsvis signerat personer som helt enkelt har ganska ljudlig utrustning/omgivning i övrigt som överröstar. I en rigg med ett par högpresterande grafikkort i SLI/CF är väl förmodligen typ Scythe GT på 12v subjektivt tyst, men i ett helpassivt system hörs de mer än väl. Och då känner man sig lätt lite vilseledd av otaliga "helt tysta!"/"hörs bara med örat intill!"-kommentarer.

Det lär väl tyvärr knappast bli någon större ändring på detta så länge som grejerna testas i hela system och inte för sig. Det är synd att SPCR har så begränsat med tid och få andra gör seriösa (o)ljudstester.

Av Scab

Svårt att säga kategoriskt. Gillar du fönstret? Problem att det är meckigt att byta ut frontfläkten? Hur viktigt är det att chassit är tyst? Behöver du plats för vattenkylning? Hur förtjust är du i designen? Det är större än Arc - bra eller dåligt?

Det är ett bra chassi - för vad det försöker göra. Vilket inte nödvändigtvis är precis vad du är ute efter. Om du tycker att Arc uppfyller alla dina krav så är det väl tveksamt om 650d är värt det dubbla, men fråga dig exakt vad du vill ha av chassit så är det lättare att bedöma.

Av Scab
Skrivet av Kafi:

Moderkortet har en 2x2 ingång som mitt nätagg inte har en kontakt till, utan jag har 16pinnaren(?) (den långa vid sidan av sata kontakterna) som sitter i.

Du behöver 4-pin också. Din 4(+4) från nätagget ska in i 4-pin uppe i hörnet på moderkortet. PSU-manualen bör illustrera hur kontakten ska delas.

Av Scab

Jag tycker du ska vänta även med nätagget. Platinum-aggen sägs börja dyka upp i Q4.

Av Scab

NZXT Hale90 ligger nog bra till på 700 rpm.

Av Scab

Det beror ju på behov, men för egen del Define R3. HAF 922 ser ut som något slags rymdskepp och jag tycker om avskalade designer. Har inte heller behov av något extremt luftflöde utan tar hellre ett tystgående system.

Av Scab

Define R3 fungerar alldeles utmärkt för en tyst burk.

Du kan i princip välja vilket Z68-moderkort som helst som har de videoutgångar du behöver för skärmarna. Asus P8Z68-V Pro exempelvis. Alla ska kunna köra independent dual display så länge som du inte har något grafikkort inkopplat.

Ska du inte överklocka så kan du köra en Thermalright HR-02 passivt på processorn, under förutsättning att du har okej chassiventilation.

Seasonic X-460FL är ett urmärkt passivt nätagg med 80+ Guld-certifiering.