Inlägg

Inlägg som booven har skrivit i forumet
Av booven
Skrivet av Snigeln Bert:

Ja, går CPUn upp i 100% är det mest troligt att det är den som är boven. Ditt 280X kan pressa ut tillräckligt med fps för en behaglig upplevelse

Löste det hela och nu ska jag berätta hur....
Köpte en 8320 samt bytte 280x mot ett 770.
Kom hem och montera, flöt bra sen började det lagga och tillslut dog datorn...igen, trots att hwmonitor inte visat särkilt hög processortemp (70°C).
Dock lät stockfläkten som ett kulspruteplan så misstänkte att cpun blivit överhättad och stängt ner.
Åkte då och köpte mig en CM hyper 212 EVO och 2 FD r2 silent fläktar för bättre luftflöde (hade inge mega flöde förut).
Nu ligger prollen och idlar på 21 °C och fulload på max 60°C. Och BF4 laggar inte ett piss

tack för hjälpen Snigel!

Av booven
Skrivet av Snigeln Bert:

Nätagget bör det inte vara något problem med. Däremot skulle jag tro att det som skapar stutter är din CPU som flaskar. När du kör spelet, ha igång msi afterburner eller liknande för att ha koll på din GPU-load. Når GPUn inte upp i 100% är det väldigt troligt att det är just din CPU som flaskar grafikkortet. I så fall är det ju helt lugnt att skruva upp inställningarna på grafiken, och kanske fundera på att skaffa en FX 6300 eller FX 8320.

Däremot kan jag inte svara på varför din dator skulle ha kraschat mer än att det möjligen har varit drivrutinerna som fick datorn att kollapsa (händer mig vid ostabil klock på mitt 7870).

Kollade via "task manager" och cpu usage ligger på mellan 75 och 100 % vid bf4 spelande.
käns ju lite högt, men skummast är ju att det gick och lira utan stutter från början, men nu med samma grafikkort som satt i så laggar det som när 280x satt i.... men det borde ju vara processorn, då skulle jag ju kunna behålla sapphire kortet och köpa ny prolle, tror vi på det snigel?

Av booven

Problem vid byte av grafikkort!

Halloj!

Börjar med min setup:

Prolle: AMD FX-4100 4-Core Processor
Moder: Gigabyte GA-990XA-UD3
Minne: Kingston DDR3 HyperX 1600MHz 8GB
Nätagg: Corsair cx 600
Grafikkort: ASUS GeForce GTX 560Ti
Hårddisk: En ssd & en 5400rpm

Nu till mitt problem....
I dessa BF4 tider fick jag för mig att köpa nytt grafikkort, sagt och gjort inhandlade jag mig ett sapphire r9 280x vapor-x!
Avinstallerade Nvidia drivrutinerna, och installerade det nya r9 kortet med senaste drivrutiner..
Det började med att när jag första gången provade bf4 så flöt det hyffsat och sen började lagga och tillslut datorn stängde av sig efter ett tag.
Kollade igenom installationen och monterade en extra fläkt och provade igen (kollade temp, inte överhettat (ca 70 °)), fortfarande laggigt, dock stänger den inte av sig. Nu pratar vi 30-45 fps på LOW på dom riktigt detaljrika banorna....
Misstänkte att det kunde blivit fel i installationen, så jag formaterade och gjorde allt från 0, men samma lagg ändå....

Då jag misstänkte jag att amd inte hade fått ut några skyssta drivisar, så jag tänker byta kortet mot ett 770 imorgon (6/11).
Återigen rensade jag drivrutiner och bytte tillbaka till mitt gamla 560ti (som jag kunde lira på low i 60-70 fps).
Men hör och häpna så får jag otroligt jobbiga lagspikes fortfarande!! Har provat andra spel som d3 som jag kunde maxxa förut utan lagg, men är otroligt dryga lagspikes där med.

Då kommer jag till funderingen... Kan det vara mitt nätagg som håller på att ge upp? Jag vet att sapphire rekommenderar ett 750w till 280x vapor-x men tyckte att det var lite overkill (efter ett antal googleträffar) och att mitt 600 skulle duga alldeles utmärkt. Det kanske tog så mycket stryk vid överbelastningen i BF4 så att det gav upp lite halvt? Tänkte prova med en kompis 850w imorgon och se om det kan vara det.

Kan det vara nått annat?

Ångesten är enorm och hjälp sökes!!!

Ps. postar en bild från hw efter ca 10 min spelande bf4. ds.

http://www.bilddump.se/bilder/20131105222152-83.172.94.229.jpg

Av booven

Oftast när detta meddelande kommer upp är när du gör någon processorändring (typ byter processor eller tar ut och sätter i den igen). För mig löser det sig om jag väljer manual setup och kommer in i bios, sen save and exit bara så kommer det inte mer upp. testat det?

Av booven
Skrivet av Frippe_30:

Låter som en bra idé, men hur gör man då?

Mvh Frippe

Du kollar om du ev har en hdmi, vga eller dvi utgång bak på ditt moderkort och sätter i skärmsladden där. Tips är att ta ut pci grafikkortet när du gör det.
Om du inte har nått inbyggt så testa grafikkortet i nån polares dator eller dyligt, pci express stöds sen ganska långt tillbaka så borde passa om det inte är en 10 år gammal dator. Håller tummarna!

Av booven

Humm då kan du ju stryka skärmen. Hade jag setat i din sits hade jag testat dator komponenterna i en annan dator, tex graffet och minnena. Se bara till att datorn stödjer de komponenter du har nu.

Du hade testat köra bara ett minne? Kört det i alla minnesslots?

Du har inget inbyggt graffe i moderkortet? Då kan du ju testa köra skärmen via moderkortets inbyggda.

Btw, det att moderkortet inte piper kan vara så att moderkortet inte har nån inbyggd pc speaker, min nya mamma från gigabyte har inge pip.

Av booven

Kollat skärmen? Kontrollera alla kontakter in i datorn och in i skärmen!

Av booven

Är det ett gammalt nätagg? Även nätagg kan få grått hår och rullator!
Låter ju inte troligt att det skulle vara moderkortet som kommer i kontakt med chassit, skulle nog inte datorn må så bra efter nån gång. Alternativ är att kolla grenkontakt om du har någon sådan, kan vara nått som glappar i den med som gör att grenkontakten blinkar till så startar datorn om. Testa byta den.

Av booven

Skapligt I-lands problem

Av booven
Skrivet av panpo98:

Hoppas du lärt dig att verkligen kolla upp ordentligt på tillverkarnas hemsidor att moderkort och processor verkligen funkar ihop innan du köper. Allt för många kollar bara socket typ och glömmer processor listan.

Kan du fethajja! Men man blir ju så förbannat exalterad när man väl bestämt sig för nya grejor, då bara smäller det till när man beställer för man vill få hem grejjorna!

Av booven

Låter som processorn tycker jag. Det gick inte av nån pigg när syrran pillade? alla måste vara intakt för att du överhuvudtaget ska få någon indikation på skärmen att din dator är vid liv.

Av booven

Funkar nu Skönt att det bara var det! Trodde jag skulle få lov att kriga till mig ett nytt moderkort på komplett!
Tack alla för hälp och bollande med ideér!

Av booven

Förstår jag dethär rätt....Öppnade du bygeln till processorn när du skulle montera en cpu kylare och glömde stänga den?
Isåf borde processorn inte må så bra, du kan ju kolla piggarna under processorn så att alla är raka. Är någon sne så kan du försöka pilla dom raka, men var försiktig. Håller tummarna för dig!

Av booven

Exakt samma problem hände för mig igår med min nya dator. Gick in i biosen och återställde alla parametrar där, då kom jag in!
Kan vara ett vanligt problem, särskilt om du inte formaterat när du installerat nya grejjer.

Av booven
Skrivet av Trexpsy:

Haha, jag håller tummarna för dig!
Tur att du hade en extra cpu, lite svårt att uppdatera BIOS annars...

Ja visst är det haha, fatta inte hur dom har tänkt där. Komplett borde tex skriva ut att mamman är FX kompatibel om bios uppdatering görs.
Men håller tummarna att det funkar när jag uppdaterar bios! Återkommer med resultat senare!

Av booven

Efter att desperat ha testat allt möjligt så var jag nära på att ge upp och ringa till komplett och vifta vit flagg, men kom på en sak igår kväll, att moderkortet är kompatibelt med phenom.

Så tog min phenom x6a som jag har i min htpc och satte i den och vips så gick datorn igång. Skummt tänkte jag, gick in på gigabytes hemsida och rota fram moderkortet och där står det med en klar och röd text:

"To enable AM3+ AMD FX-Series CPU support, please update your motherboard with the most current BIOS found in your motherboard’s download section."

Inte så konstigt att det inte funkade. Nu återstår bara att updatera Bios, vilket jag kommer testa när jag kommer hem!

Av booven

Läste nyss på moderkortets hemsida att dom har 4x1,5V platser för ram-minne, läste sedan att dom jag köpt är 1.65V minnen, kan det vara tjuven i dramat i detta fall? eller skulle man komma in i bios ändå?

Av booven
Skrivet av Trexpsy:

Kopplat i 8-pinnarskontakten (12v) ?
Tryckt i minnet helt? Provat en annan minnesslot?
Även provat koppla bort det som kommer från chassit såsom USB/Ljud/Firewire? (Inte power on/reset)

12v har jag kopplat in korrekt.
Minnena sitter, men har inte testat att köra ett minne i alla slots.
Det sistnämda har jag testat utan resultat också.

Ska testa minnen när jag kommer hem.

Av booven
Skrivet av temporyman:

om vi säger som så kolla processorn finns många nötter som stoppat in processorn och böjt pinnarna på den

Ska kika när jag kommer hem, brutalt olidlig dag på jobbet när man har en dator som inte funkar hemma! Självmord med värmepistolen snart

Av booven

Kom på mig själv efteråt att jag glömde avinstallera mina gamla geforce drivrutiner innan jag satte i nya komponenter, men datorn funkar ju inte utan hårddisken ändå, då borde den vell boota åtmindstonde?