Inlägg

Inlägg som GiiX har skrivit i forumet
Av GiiX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CSM101
Att USA har en sjukvård med grava brister är inget som enbart media visar, det kan du själv fråga amerikaner. Själva vården i sig är oerhört bra, men däremot systemet som lered till at folk får den vård de behver är helt fel.

Detta fick jag veta av en amerikanska som är här tillfälligt. Man behvde olika sjukförsäkringar för att täcka in olika delar och där man berättigades olika typer av vård beroende på vilka man valde etc.

Sköts privatisering rätt är den bra, sköts den fel så kan den bli dålig. I USA så sköts den inte helt rätt, men inte heller helt fel, de ligger någonstans där i mitten och skvalpar.

Har jag över huvud taget uttryckt en åsikt över sjukvården i USA?

Av GiiX

En sak jag har noterat vid läsandet av bland annat denna tråden:

Oftast verkar det vara okunniga och icke-pålästa personer som är emot privat sjukvård. Dessa personer drar omedelbart slutsatsen att sjukvården kommer bli exakt som i USA om man gör minsta förändring mot idag, och har dessutom en snedvriden och ofta felaktig bild av sjukvården i USA, vilken sannolikt har förmedlats genom vänstervriden svensk nyhetsmedia.

En liten iakttagelse bara.

Av GiiX

I Sverige finns inga vettiga jobb på området. Åk utomlands och plugga finance med så mycket matte som möjligt, gärna "Quantitative Finance", om du vill vara attraktiv hos arbetsgivare. Var jävligt duktig och bli headhuntad av en investmentbank så har du ett schysst jobb.

Men du, att "handla aktier" kan du göra utan någon utbildning alls. Hur roligt är föresten aktiemäklare? Sitta och utföra ordrar andra har bestämt och lagt. Då är det väl mycket roligare att vara grym på olika typer av analys och syssla med prop-trading någonstans.

Av GiiX

Hmm, någon typ av fäste verkar det få bli då helt enkelt.

Men, har alla skärmar samma hålmönster på baksidan så att de passar i fästena? Kanske finns någon standard?

Av GiiX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av eas@tetris
Det har med grafikkortet och operativsystem att göra. I Windows kan man ställa in det i kontrollpanelen -> inställningar för Tablet PC och även i sitt grafikkorts kontrollpanel. Snabbtangent för det brukar vara CTRL + ALT + Piltangent.

Vet inte hur man gör i Linux...

Ok, ja det var ju en fördel.

Men det här med väggfäste är inte särskilt optimalt för min del då jag behöver flytta på och ta med den ibland.

Någon som har tips på 22" skärmar som har rotationsfunktion i foten så man kan köra dem vertikalt utan att behöva köpa extra utrustning?

Av GiiX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av eas@tetris
Billiga skärmar har inte så fina "fötter"/bordställ som har rotationsfunktion. Men en billig skärm + ett finare bord/väggfäste (som du köper till) skulle nog passa dig, leter själv efter ett bra väggfäste med rotationsfunnktion som är billigt.
Denna kanske? 3 ledat, vinkla och rotera skärmen. 295kr

Sant, men klarar de skärmarna av att lägga bilden vertikalt? Eller har det bara med datorn/grafikkortet att göra?

Av GiiX

Trevlig rotationsbar 22"?

Är ute efter en relativt stor (widescreen) skärm och finner 22" passande, dessutom har affärer förmånliga priser på dem nu. Tycker bland annat kompletts erbjudande på en BenQ skärm för 1599:- är riktigt bra - dessvärre är inte skärmen i fråga rotationsbar, vilket jag behöver.

Behöver alltså kunna köra skärmen vertikalt. Vilken sådan skärm för ett rimligt pris är bra? Spelar inga spel alls utan kommer köra tradingplattform på burken, så prestanda (t.ex. ms osv) är ganska oväsentlig, då är isåfall kvalitén viktig näst efter priset.

Tack på förhand!

Av GiiX

Ring +1-345-9758989xxx (sista tre får du i pm), hälsa från Björnen och du kommer få prata med "Jocke P". Han kommer hjälpa dig.

Av GiiX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bacil
Jag har absolut ingen aning! Men det lät säkert jättebra i mitt huvud innan jag skrev det

Läs tråden innan du kommenterar kan ju vara en lösning på problemet?

Av GiiX
Citat:

Bakgrundsbilden var väldigt fin - har du lust att ladda upp/länka till den?

Tack,

Av GiiX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av XserveMe
Håller med dig, gillar 2003an MYCKET bättre, 2007an är för bloatad, men har tyvärr ingen lösning, och tror inte att man kan byta tema.

Kör själv 2003an, varför gör inte du det?

Denna datorn har jag genom skolan, och när man formaterar/blåser igenom den gör man det i speciella "tankstationer" där en imagefil installeras som innehåller operativsystemet och lite olika program. Idag var första gången jag gjorde detta och uppenbarligen har man bytt ut Office 2003 mot 2007, så jag har tyvärr inte så stort val.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gurk
http://www.geekybyte.com/2008/09/change-microsoft-word-2007-m...

Den som inte fattat "tricket" med layouten, fått det antingen förevisat eller läst hjälpen alternativt snappat upp det ändå har ett rent helsicke att komma in i 2007:an. Hos oss (på jobbet) har vi migrerat till 2007 och körde utbildning, förevisningar, lathundar och e-learning och alla är rörande överens om att 2007 spöar 2003:an. (Men det är ju såklart min erfarenhet, alla har det kanske inte lika bra och får det serverat på det viset)

/G

Testade filen du länkade till men den ändrade inte upplägget från grunden utan bara la till en meny som hette classic, så det blev inte så stor skillnad ändå. Men det är väl som du säger, jag får väl helt enkelt försöka lära mig och vänja mig vid det nya upplägget.

Ingen som vet om man i alla fall kan få bort färgerna på nåt vis, så det är helt grått?

Av GiiX

Office 2003 utseende i Office 2007?

Blev mer eller mindre påtvingad Office 2007 och kan knappt koncentrera mig på skrivandet i word bland alla färgglada menyer och ikoner, än mindre kan jag hitta i menyerna. Känns inte som man gör ett seriöst arbete när programmet ser ut att vara anpassat för barn?

Hur som helst, kan man byta "tema" eller nåt i den stilen och köra 2003 temat? I XP kan man ju välja "windows klassisk" som tema, tänkte att det kanske finns nåt liknande här.

Tack på förhand!

Av GiiX

Jorå jag vet vad det handlar om. Driver sedan en tid tillbaka en enskild firma men verksamheten kommer inte vara särskilt aktiv det kommande halvåret pga tidsbrist.

Btw, Dala56. Jag har för mig att det inte var något pappersarbete alls. Synnerligen okomplicerat att starta om man bara har någorlunda koll på ekomiska termer.

Av GiiX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BorN
Japp, så funkar det.

Ok, men är det inte en risk att folk startar en massa enskilda firmor till höger och vänster för att kunna köpa prylar och få tillbaka momsen? Alla prylar kan ju inte relateras till verksamheten men exempelvis datorer är ju i de flesta företag relevanta för verksamheten oavsett vad man sysslar med.

Av GiiX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BorN
Det stämmer att företag kan få tillbaka moms.

Säg att jag tjänar 40 000:- + moms, då är momsen 10 000:-, om jag sen köper tex. verktyg för 55 000:- inkl. moms så är det 11 000:- i moms, då innebär det att jag får tillbaka 1000:- kronor.
Men det betyder också att det går dåligt för företaget, ju mer moms ett företag betalar desto bättre går det.

Andra frågan vet jag inte riktigt hur du menar, men du kanske fick svar från det jag skrev.

EDIT
Om ett företag bara spenderar utan att tjäna någonting så blir den utgående momsen 0:- men den ingående X:-, det kanske var så du menade?

Precis. T.ex. företaget har ett år köpt saker för 20 000 kr och har således 4000 kr i ingående moms. Däremot har man inte sålt någonting alls, och har således 0kr i utgående. Får företaget då tillbaka 4000kr av skatteverket?

Av GiiX

Momsfråga

Har en fråga som torde vara enkel för den som är lite halvt insatt i företagsekonomi.

Som jag har förstått det ska företag som har en högre utgående än ingående moms betala mellanskillnaden till skatteverket. Men, om företaget har högre ingående än utgående moms, får det tillbaka mellanskillnaden istället då?

Om ja;

Finns det något beloppkrav? T.ex. kan ett företag ha 0kr i utgående moms och 5000kr i ingående moms och få tillbaka 5000kr från skatteverket?

Tack på förhand!

Av GiiX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Random-person
Menar du att du tror att alla människor har oändligt med fritid? Tror du att alla människor bara sådär vill slösa med tiden? Jag gissar på att du är arbetslös eller pluggar deltid/på gymnasiet, med tanke på hur du värderar fritid.

Tidsoptimering är extremt bra. Stress är det inte. Men man måste inse att det ena inte nödvändigtvis leder till det andra.

Människor måste sluta tänka så ineffektivt. Har ni verkligen inget mål i livet som ni satsar för? Lever ni bara för stunden, och struntar i om ni så missar tio-femton minuter av er dag?

Jag läser sveriges mest omfattande gymnasieprogram, arbetar extra ca 20 timmar i veckan, är engagerad i förbund, och spenderar större delen av min fritid på egna ekonomistudier. Jag planerar nästan hela min tillvaro och sätter upp höga mål som jag strävar efter att nå.

Ändå sa jag som jag gjorde. Konstigt va?

Se vilka slutsatser du kunde dra om mig, kanske inte är din grej det här. Att vara effektiv behöver inte betyda att man springer vart man än ska.

Edit

Driver även en enskild firma tillsammans med en till kille, glömde det.

Av GiiX

Tycker hela historien verkar ganska störd. Något står ju inte rätt till om 20 pers mer eller mindre oprovocerat nästan dödsmisshandlar en ensam person.

Den här invandrardebatten lär väl aldrig få något slut, och jag tycker det är ganska onödigt att blanda sig i den då allt man säger ändå skulle feltolkas.

Ska jag ändå säga något måste det vara att jag stör mig gravt på att allt alltid är någon annans fel. "Det är någon annans fel att jag är fattig" "Det är någon annans fel att jag är kriminell" osv osv. NEJ, det är ditt eget jävla fel IDIOT!

Av GiiX

Sen när ni kommer hem, vad gör ni med de 10 minuterna som ni sparat in? Ser på tv? Sitter på sweclockers? Analyserar framtida utveckling för Euro/Dollar? Är bara nyfiken..

Av GiiX

En Omega Seamaster Aqua Terra som är sjukt jävla snygg. Tyvärr oäkta men väldigt fin ändå. Så fort jag har pengarna ska jag köpa en likadan riktig.