Inlägg

Inlägg som Deve har skrivit i forumet
Av Deve
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bredlast
får ja fråga va de ble av me grafikkortet?

som sagt det är ett budgetsystem för icke spelare. Men det kommer säkert ett system snart med, en p45, intel e8400 och ati 4870 eller 4850

Av Deve
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jones377
Hur mycket är du beredd att spendera på en processor? Deneb ser ut at bli ett riktigt bra alternativ för 2500kr och under om den presterar ungefär som en Kentsfield/Yorkfield vid samma klock. Jag är ganska säker på att AMD kommer att prissätta den relativt till dess prestanda. Det andra problemet med Phenom, strömförbrukningen, ser också ut att vara löst.

Vad jag vet så kommer 2.6ghz nalhem kosta 1700kr i 1000bulk och den presterar som en q9775 idag som kostar 11k i handeln. Antar att nya intel q kommer kosta runt 2.5k.

Dock är jag superglad att amd börja fixa ihop sitt företag igen

Av Deve
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ravix_04
Som jag skrev i mitt första inlägg så har jag ingen erfarenhet av nån Intel cpu, men att det troligtvis blir en sådan i framtiden. Detta beror på att många som jag känner kör med just Intel och det flyter på bra rikigt bra för dom.
Modekort nämde jag inget om, vet jag inte var du fick ifrån.

Det där med hdd förstod jag inte, har bara grundkunskaper.

Att många som du känner kör med intel beror inte på att dom har valt rätt utan snarare att dom e okunniga precis som dig. Som jag sa tidigare, amd och intel e idag bra på olika saker. Tragiskt nog så har det blivit så att eftersom Intel e bäst i top segmentet som bara 10-15% av befolkningen egentligen har behov utav så väljer resterande också ett intel system vilket är fel.

Vilket desutom sweclockers bevisar genom att göra denna artikel

Av Deve
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gubben49
Kan du tipsa om något specifikt (helst med nätagg)
för samma pengar som Antec´s, skulle va intressant.............

antec nsk 4480b har eb 380 earth watt kostar ca 3-400krmindre

Av Deve
Citat:

Ursprungligen inskrivet av b3h3moth81
Ser riktigt trevligt ut! Hade nog själv kört på 2gb minne (Windows-Xp) och ett annat chassi, typ ett ANTEC NSK4480. Blir väl inte så många hundralappar billigare men ska man ändå ha m-atx kort så varför en "stor" låda?

Roligt initiativ att ha riktiga budgetdatorer!

Tack så mkt nsk 4480b är ett bättre val, specielt eftersom det inte finns ett grafikkort så räcker det med en 380W antech earthwatts

Nu till
Ravix_04
Medlem

Plats: Örebro
Registrerad: maj 2007
Anmärkningar: 1

Ser överlag ut som en helt ok dator, om man bortser från cpun...
Ser faktiskt ingen vettig anledning att välja amd framför intel, lite billigare förvisso men knappast pålitliga cpu som amd skeppar ut (talar av egen erfarenhet) jag har då heller ingen erfarenhet av intel men det blir definitivt nån av deras cpu som jag sätter in i nästa bygge. Satsar jag på budget så varför inte en Intel Core 2 Duo E4500 2,2GHz Box, ALT Intel Core 2 Duo E7200 2,53GHz Box?
Blir inte många 100-ingar dyrare.

Har haft 2 st amd cpu genom åren, och jag kommer aldrig nånsin i mitt liv igen köpa en processor från detta företag igen.
Min athlon X2 3600+ glider som sirap, den är förvisso 2 år men kostade dryga 1000-lappen när jag köpte den. På så sätt kan man ju säga att amd ökat sin effektivitet - dock ett bra steg till intel.
Har överlag ca 800 Gb hdd, 2GB DDR2, hdd'n är förvisso ganska fylld men tycker ändå att det är det sämsta köp jag gjort.

Åt helvete med AMD, iaf vad gäller processorer

__________________
AMD; [Suck]
Living for Quad Core

Senast redigerad av Ravix_04, 2008-08-07 klockan 15:41

LoL ifal du inte egentligen vet något borde du inte komentera något om amd idag.

Förutom att en 4850e kostar 600kr och är både snabbare, strömsnålare och billigare än vad någoting intel har att komma med. Vilket är testat och alla som kan något vet det.

Den första CPU:n som intel har som e värd pengarna är en E8400 och kostar dubbelt + lite till. Den använder du desutom till att bygga en speldator med. Men för resten av befolkningen och dom festa företag så är amd lösning UTLIMAT, billigast, strömsnålast, best prestanda.

Desutom så har intel inget moderkort att komma med häller. 780G kostar 6-700kr och det ända intel har är ett trasigt g45 kort som presterar mycket sämre. 780G var ca 20-30% bättre vs nya G45 som är försenad flera månade pga trasig IGP.

Så dom ca 10-15% av folk som bygger medel till highend kan köpa sin intel E8400 med p45, eller vänta på nya x58 och nya quad core.

Men du får gärna förklara vilket intel SYSTEM som bara kostar några hundringar mera och presterar bättre än ett AMD system?

Av Deve

undrar om det kommer ett 780g med sb750?

Av Deve

Det är så tragiskt för att 780G + 4850e-4050e är det billigaste och KLART bästa som finns på marknaden idag ändå luras dom stora företagen till att köpa gammla intel G3X serien + intel CPU. Amd systemet är både strömsnålare och presterar desutom bättre.

Rent av tragiskt att intel har så stor marknadsandel

Av Deve
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AJAJ
Att grafikkretsen går sönder under användning, observera normalanvändning är givetvis ett tillverkningsfel och detta innebär att tillverkaren är skyldig att på lämpligt vis åtgärda problemet så att produkten blir fullvärdig.
Har själv en av de berörda maskinerna, har installerat Bios-patchar men har tidigare inte märkt något av problemet utan maskinen har varit otroligt sval och tyst medan den nu i sommarvärmen låter fläkten gå mer än vanligt.

Bästa lösningen är givetvis att firmorna som levererat maskiner som kan ha påverkats av problemet informerar kunderna och erbjuder utbyte av grafikkretsen kostnadslöst mot något som inte riskerar meltdown. Räkningen är det bara att skicka till Nvidia, de har 1,2 miljarder avsatt till sådana operationer.

Mvh

Jo men vad har man för rätt att få en ny GPU. Dell är en av dom få tillvärkare som bygger ihop GPU på moderkortet

Av Deve
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Spill
Samma sak som vad, vem?

Personligen så skulle jag inte kalla dessa (icke engelsktalande Indier, enligt dej) för "retareded" om det bara tog 3 dagar att få ditt problem fixat.

Enligt mej så är det toppklass på service och suport om ett sådant stort fel går att lösa innom 72 timmar. (förmodar att det inte bara var att flasha Bios i ditt fall)

Men ser man glaset som halvtomt hela tiden så kan jag tänka mig att 3 dagar kan vara en evighet för en del personer.

För övrigt har jag faktiskt ingen komentar till nyheten. Har bara i 1 av typ 7-8 av mina datorer använt annat fabrikat än EnVidia och har aldrig haft några problem. Men jag kan hålla med de, som tycker att företaget har loosat en stor portion respekt genom att stressa fram nya produkter på löpande band. (samt döpt om gamla produkter till nya namn)

Just detta problem, med mobila Gpus, så lär det kosta dem en hel del iom att de tar på sig skulden mer elle rmindre helt öppet. Jag menar, om jag var ägare av ett så stort bolag så inte fan skulle jag reservera (punga ut) med 1,2 milijarder bara så där, om inte det var jag själv som var ansvarig för de defekta produkterna.

Okej Det tog kanske bara 3 dagar men det var jag som gjorde allt. För att förklara lite mera. Över telefon på min bekostnad så ska en indie som inte kan prata engelska ta över min XPS som är på svenska och fixa den. OJJJJJJJJJ han kan knappt engelska och ska försöka sig på SVENSKA.

Roligt för en svensk med svenskt OS som inte kan engelska och har köpt XPS som ska få sin "engelska" suport till sin dyra laptop LOOOOOOOOL.

Det slutar med att JAG får ladda ner alla drivrutiner BIOS, GPU CHIP. OCH jag får installera om vista + återigen drivrutiner SP1. Som du säkert vet tar detta TIMMAR. För att göra det svårare så var jag tvungen att köra i energisparläge annars dog dator. Vilket gjorde att det tog 4 timmar att installera SP1 LOOOOL.

Så jag gjorde deras jobb och Jag fick inte betalt för att göra deras jobb.

Avslutas med en gubbe som kommer för att bytta ut moderkort/GPU. Killen hade aldrig öppnat en XPS 1530 förut, försökte våldsamt öppna upp grejer eftersom han inte hade tagit ut alla skruvar kewl med inkompeten service.

Efter hans tragiska arbete så smetade han på kylpasta ungefär som om det vore tandkräm bara en click rakt på. Luftbubblor " vad är det " tunt lager pasta "vad är det"

Så om du frågar mig ifal jag är besviken så JA DET ÄR JAG.

Av Deve

tragiskt jag var med om samma sak. Finns tydligen ingen svensk support för XPS. bara massa retarded indier som inte kan prata englska. tog mig 3 dagar att få mitt moderkort inkusive allt. Gpu är på sam krest dell är en av dom få som bygger in GPU på moderkortet. jag har en A02 revision GPU så core volt är inte höjd.

Av Deve
Citat:

Ursprungligen inskrivet av P1nGviN
Alla komponenter blir sämre och sämre när de används

Citat:

Ursprungligen inskrivet av headcleaner
hur vet du att felet yttrar sig på så vis att komponenten blir "sämre och sämre"?

Kanske för att nvida's anstälda har gått ut med att dom inte har producerat g84 och g86 kärnorna för att klara av den värmen som dom utsetts för i en laptop. Det är typ som att göra en his som ska klara av 6 personer men ibland under vissa förutsättningar så klarar den inte av det.

Man bygger en grej och ser till att den klarar 10-15% mera än vad man säger på spec. Nvida vände på det hela. Dom sa att den klarade 10-15% mera än vad den egentligen gjorde.

Av Deve

asså det som suger är att folk blir tvugna att köpa garanti precis som jag blir. Eftersom jag redan har tagit sönder ett moderkort/GPU på min XPS. Jag spelar såklart mkt så jag blir inte förvånad. Jag gillar inte att veta att jag har en del som jag vet konstant blir sämre och sämre för att jag faktist spelar spel på mit XPS.

Av Deve

Okej jag tycker denna nyhet e det roligaste jag läst någonsin. Men låt mig påminna er om att jag tycker 8800gt var feldöpt från början. Det borde fan ha hetat 9800gt. Glöm inte bort att det var fel eftersom nvida cpade till det från början men nu försöker de rätta till det.

Av Deve

Okej Nvida sänker sitt pris på 260 gtx för att matcha 4870. Desutom så kommer snart en 200B gtx. Så troligen så kommer 260gtx prestera lite bättre och troligen dra ännu mindre ström. Men snart kommer säkert också en 4870 med 1gb gddr5. Idag presterar 4870 ca 6% bättre i helhet gemfört med 260gtx. Så jag väntar på 260B Gtx vs 4870 1gb GOGO. Tyvärr så kommer jag välja en 260gtx ifal dom landar i samma priskals eftersom 4870 drar 26% mera ström i idle och då menar jag total system powerdraw. Så troligen drar 4870 50% mera ström i idle

Av Deve

asså är det a2 revison eller a3 som e defecta eller är båda det?

Av Deve
Av Deve

lol

med tanke på att dom har fått ner 780g + en undervolat 4850 till 41W så är det allt förutom imponerande och det e 41w inklusive hårdisk + ram

Av Deve

hum

asså ta ett titt på nordbryggan den ska vara minst 80 grader varm hehe

Av Deve

Men asså spelar ingen roll vilken jävla super dator du har. Ingen kommer kunna övervaka all trafik som går genom sverige.

Vi är redan övervakade idag (inte på konspirations teori nivå). Den ända skillnaden blir att det finns en lag som säger att du får bli övervakad och då kan man använda sig av lagen i rättegångar mot... ja nu vem som nu har "begått".

Idag kan polisen inte kräva namn och personnummer från bredband operatörerna. Ja såvida dom inte har fått rätt att göra det av domstolen.

Problem kommer inte uppstå när Mohamed skickar mail till abo om vem han ska döda utan snarare då Kallen och bengt laddar ner starcraft II.

Av Deve

Dom ända personerna som inte kan kryptera sin internet trafik e vanligt folk. Det är onödigt att spendera pengar på något som inte kommer leverera något. Så problemet är ifal man har ett sådant system så kommer det bli så att varje år kommer man dra gränsen lite längre. För eller senare kommer det inte vara selektiva ord utan vilka torrent du laddar ner.