Inlägg

Inlägg som Lord Moses har skrivit i forumet
Av Lord Moses
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Seb74
Hur kan någon tycka att Doom 3 motorn är bra???
Titta bara på spelet.

Ingen AI, allt scriptat 100%.
Väldigt lite fysik, och de objekt som har fysik har inte så värst bra känsla.
Nästan ingen interaktion med världen.
Och view-distance, möjlighet till många fiender samtidigt på skärmen, fordon och sådana saker....mmmm....

Men visst, Doom 3 motorn är ändå "bäst" såklart för den är ju helt ny och Doom 3 är ju för tillfället snyggaste inomhus-spelet som finns, så visst, "motorn är bäst"

Nu vet jag inte 100% att det ovanstående är sant men jag litar på några säkra källor som spelat det. Många besvikna ansikten där ute minsann...

Vist talat.
Jag lägger mina dollars på Source i ren förhoppning utifrån det man hittills sett. Doom3 motorn har tyvärr redan tappat mitt förtroende.
Har tyvärr sett för lite av S.T.A.L.K.E.R. "in action".
Far Cry:s cry engine däremot gillar jag skarpt, inte allt för krävande och klarar av att måla upp stora områden. Men som sagt, är HL2-motorn så optimerad och bra som det verkar kan jag inte rösta på något annat

Edit: Ser att Doom3 börjat tappa här i omröstningen dessutom. Säkert har många olagliga medlemmar sett den nu och förstått vad den går (och inte går) för.

Av Lord Moses

Är det seriöst? Everquest2 kan väl omöjligt vara baserat på doom3 motorn?

Edit: "All-New Graphics Engine - A brand new 3D engine which takes full advantage of a wide variety of recent technological advances in 3D hardware/software such as per pixel lighting, dynamic environment mapping, and a fully programmable surface shaders system. It is also capable of improving as hardware and technology advance." http://eqii.com/overview.php

tyckte ju det lät helt uppåt väggarna

Av Lord Moses

Jag fick iaf r360 på mitt powercolor r9800 pro från komplett. Och vad jag har hört så har de allra flesta andra också det

Av Lord Moses

Re: Graffe för max 2000 spänn

Citat:

Ursprungligen inskrivet av JoBBi
Jag har 2000:- att köpa ett grafikkort för. Jag har funderat på ett Powercolor Radeon 9800 PRO. Någon som vet något bättre?

Köp det, jag är helnöjd med mitt.

Av Lord Moses
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Halicon
Jag klarade metroid 1 vid 4 års ålder. Eller kanske det var 5, kommer inte ihåg så väl.

Metroid Prime? Zelda: Ocarina of time och framåt?
På den tiden du snackar om fanns ju knappt några "mogna" spel, haha. Det var på den gamla goda tiden. Då glädjen i spelen prioriterades och även om en 4-5åring kan spela det så är det lika roligt för en 80åring. DET är mogna spel.

Av Lord Moses
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Maekh
Har aldrig sett scriptade saker som något dåligt egentligen så länge det används rätt. Används för att göra händelser utöver det vanliga i spelet, T.ex som när zombien slår sönder dörren etc, skulle tänka mig Doom3 använder sig av liknande grejer. Tyckte mig även se gott om scriptade grejer i Far cry, t.ex innan precis båten, den där bilen som kommer körande. Eller bilen som kör ut ur garage och några helikoptrar, alltid samme. Eller varför inte hela biljakten för den delen. så ta det lugnt och tänk innan ni dissar scriptade grejer

Självklart inte, vad skulle det bli för spel utan scriptade händelser? Jag önskar bara att det vore lite variation. Visst är det som du säger även i Far Cry, men sen efter det? Man vet inte alltid vad som händer då. De skulle kunna gömma sig för att vänta på en, försöka hämta hjälp eller varför inte helt enkelt försöka mejja ned en ifall de är allt för numerärt överlägsna. Dessutom kan man gömma sig. Det är en omöjlighet i Doom, hur osynlig du än skulle vara för ett mänskligt eller monstruöst öga. Scriptade händelser är nödvändiga men hur mycket häftigare hade det inte varit om, exempelvis, det stora äckliga monstret (vet inte vad de heter) som böjer ned ett räcke (cutscene i spelet, finns även på en trailer tror jag) skulle kunna göra sådant när väl spelandet fortsätter?

Sen håller jag även med om att det kanske, tyvärr, inte finns allt för mycket utrymme för AI med tanke på hur spelet är utformat. Men med 5 års utveckling i ryggen hade jag hoppats att de kommit på åtminstone något

Av Lord Moses

Som jag tidigare skrivit, jag är inte säker på att så många kommer att använda sig av Doom3 motorn. Iaf inte om man ska se till de spel som släppts tidigare under åren. Det enda jag skulle kunna tänka mig passa är AvP som dessutom var väldigt mycket läskigare än nya Doom. Huga jag får byta byxor varje gång jag slår igång det
Men med lite modifikationer till doom-motorn kan den förhoppninsvis bli välanvänd.

Av Lord Moses

9800PRO (min rekommendation)

eller

Geforce fx 5900

Av Lord Moses
Citat:

Ursprungligen inskrivet av The Unforgiven
Trots minimikraven så kommer jag lätt kunna lira det med schysst grafik:

XP2000+
256MB RAM
GF4 Ti4400 128MB
Seagate Barracuda 80gb
Asus A7V-333 mammabräda

Hoppas inte på för mycket bara, det är SJUKT krävande.
Grafikkortet kommer nog få ta en del stryk känns det som.

Av Lord Moses

Underbart med lite medhåll, jag tackar dig -bugar och bockar-

Av Lord Moses

DS är så skön. Måste nästan importera så snart den släpps

En till sak också. Jag förstår inte vad som är "mognare" med spel där man skjuter huvet av folk och badar i deras blod (som om inte det är roligt ) än sköna spel som Zelda, mario m.m. ?

Tycker alla playstationfanboys ska fråga sig hur många 8 åringar som ens skulle klara av att ta sig någonstans i ett spel som zelda (eller metroid för den delen). Spelen är lämpade för alla, mestadels till vuxna med barnsinnet i behåll (dvs. data- och tv-spelare). Dessutom är det ju skönt att det enda spelet man var avundsjuk på playstationägarna för (Resident Evil) numer är nintendoexklusivt. nej nu hamnar jag allt lite offtopic här...

Just ja, det där donkey kong spelet du förklarar har funnits som game & watch är jag ganska säker på

Av Lord Moses
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Stormraider
Att jämföra doom 3 och HL är inte alls konstigt. HL är hyllat som det bästa fps spelet någonsin, varför? Pga av sitt storyberättande och stämning. Dessa faktorer är inte tidsbestämda, dvs en film från 40 talet kan vara många gånger bättre än en film från 2004 om det ligger en tanke bakom story berättandet. Att jämföra grafik och ai är en helt annan sak.

Nu är det inte film som behandlas, det är spel. AI:n borde väl ändå ha utvecklats så pass att man kan lämnas några överaskningar i ett av tidernas mest efterlängtade spel (smått överdrivet). Doom3 varv1 kommer med största sannolikhet att vara exakt likadant som doom3 varv2. Man stiger in i ett rum, blir upptäckt av ett par monstruösa monster (som alltid finns på samma plats) som sedan vet EXAKT var man är var man än springer och beter sig likadant oavbrutet. Jag är medveten om att jag sa att en jämförelse med HL är löjlig, men jag skulle vilja säga att AI:n i HL är mer utmanande än den som återfinns i Doom3. Skulle AI:n vara lite avancerad skulle inte alla häftiga saker som man sett i trailers behöva vara små kortfilmer.

Doom3 är roligt den stund det varar. Det är snyggt, läskigt och ibland direkt skrämmande. Men jag är fortfarande övertygad om att det blir hyllan tämligen kvickt på grund av det bristade djupet.

Av Lord Moses

Haha, jag måste då säga det. Hur orkar man jämföra 9800-serien och FX-serien?

Där drog ATI det längsta stråt. De är överlägsna till pris, bildkvalitet och prestanda.

Nu återstår x800-6800 matchen, som verkar betydligt jämnare.

Av Lord Moses
Citat:

Ursprungligen inskrivet av veijdar
ja det e klart om nått pajar p.g.a. av att jag har mixtrat med dator så gäller förmodligen inte garantin.
Men om nånting annat går sönder på datorn och jag blir tvungen att skicka in den då kanske jag kan sätta i mitt gammla grafikkort för att inte åka på några onödiga betalningar eftersom jag har ändrat hårdvaran.

Precis, måste du skicka in den så återställ allt så som du köpte den.
Jag tror inte att de kan bevisa att du varit och ändrat hårdvara, förutsatt att de inte har någon slags klisterlappar eller något annat som går sönder om saker plockas lös.

Det är min gissning (GISSNING alltså).

Av Lord Moses

Tänkte bara säga att jag själv sitter på en hyrdator, i grund och botten. Det kan ju vara en idé att spara prylarna du tar ur när du byter upp dig. Ifall burken ska skickas tillbaka kan det ju vara bra att kunna återställa den till ursprungsskick. Ett tips bara

I övrigt är det bara fiffla på för fullt, haha.

Av Lord Moses

Japp,
precis allt är uppenbart scriptat och hyllplaceringen blir med all säkerhet verklighet så snart som HL2 kommer ut. Det behöver inte vara särskilt nära vad det lovar för att bli mer långlivat än doom3 skulle jag tro.

Att sedan jämföra Halflife (1) och doom3 tycker jag allvarligt är lite vridet, det är år 2004 i år. Doom3 lever på sin grafik och det gör det bra, men det kommer också att dö med den. Vem kommer orka sitta o spela genom samma gamla livlösa Doom 3 om ett år? Och vem kommer att använda den otroliga grafikmotorn som förutspåtts (här på forumet mestadels) bli mer eller mindre dominant framöver? Det finns inte många spel eller spelformer som lämpar sig särskilt väl i oavbrutna trånga mörka gångar, vilket vad jag kan se verkar vara det enda den klarar av att måla upp utan att bli helt oanvändbar. Rätta mig gärna om jag har fel(?)

Av Lord Moses

Tror nog man kommer att klara sig på ett 9800 pro ett tag framöver. Doom3 ska rulla på fint och Haffe2 ska ju visst vara betydligt mindre krävande.

Min gissning är att det inte blir så många fler vrålkrävande motorer på ett tag. Se bara på Q3 motorn, den används än idag (fastän väldigt förändrad). Kunde spela allt inklusive call of duty på min gamla p2 400Mhz med ett g3ti200 (även på ett g4mx gick det hyffsat). Med lite tur används och förfinas alla de nya motorererna som dykt/dyker upp under en tid framöver. Då håller ett 9800 pro, även om man nu inte kan köra på de högsta inställningarna. Allt hänger ju på hur mycket pengar man vill och kan lägga ut.

Som sagt det är min gissning och förhoppning
Jag kör ett powercolor, funkar utmärkt.

Av Lord Moses
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Reality81
70% av fallen beror det på för dålig KVALITE på psu. ett 400w med dålig kvalite kan vara sämre än ett 300w med bra kvalite.

sen resten brukar bero på att nån drivrutin ligger kvar och spökar, foramtera och installera om.

i några fall kan det helt enkelt vara för varmt i chassit, lite ventilation skadar aldrig

sen de få procenten som blir över är sannolikt RMA

Precis

Av Lord Moses
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sunray
Det ÄR mer optimerat än alla andra grafikmotorer, ni som inte förstår vad som händer under huven. FarCry kör ju 70% pre-calculated lighting.. medans Doom gör allt i realtid. Någon som vet hur mycket kraft Shadow Volumes tar för allt, och inte bara karaktärer som andra spel? Ingen kan optimera som Carmack..

Det jag ville klaga på var möjligheten (eller omöjligheten) att spela det på ett lite äldre system och därmed avråda personer på sådana att testa innan de köper, även om utvecklarna gjort sitt bästa för att göra det spelbart. Självklart har det här både för och nackdelar, har man bara hårdvaran är spelet en enorm uppvisning i ljus- och skugghantering. Tyvärr är det inte mycket mer än så. Jag skulle aldrig köpa ett nytt grafikkort för att kunna köra det här spelet, rent spelmässigt är det faktiskt inget nytt.

Av Lord Moses

Censurerat i rädsla av illvilliga moderatorer