Inlägg

Inlägg som Pepper68 har skrivit i forumet
Av Pepper68

Hur blir jag av med lagg på min Xiaomi Mi S Box 4K HDR?

Hej,
Jag har bekymmer med lagg när jag kör via USB eller hårddisk på Xiaomi Mi S Box 4K HDR mediaspelare? Hittills är det värst på ISO-filer men är bekymmersamt även på MKV-filer såväl på 720 som 1080. Jag upplever ingen skillnad mellan KODI och VLC. Finns det någon som vet eller har länktips på hur man löser detta? Hade samma bekymmer från bärbar dator tidigare när jag streamade från den och det lyckades jag inte lösa. Min TV är en Toshiba 40L7363 led Smart-tv så jag tycker det borde funka smärtfritt. Vet du så svara... skulle bli så glad

Av Pepper68

Vilken router till extern hårddisk samt skrivare?

Hej,
Jag behöver köpa mig en router och undrar om tips. Jag har Bredbandsbolaget som leverantör via ADSL. Förutom 3 stationära datorer så har vi en laptop samt 4 st smarttelefoner där vi kör wi-fi. Vidare så vill jag ha en router som kan göra en hårddisk samt skrivaren tillgänglig för samtliga datorer. Någon som har tips??

Av Pepper68

Hej alla,
och tack för omsorgen.
NAT vet jag inte vad det är så då kör jag nog inte det. Det här med antalet adresser från min ISP håller jag heller inte för troligt då det funkat på samtliga datorer (4 st i hushållet) i en månad ungefär. Jag har ingen router och vet inte varför jag ska ha det heller då mitt modem är trådlöst. Det vore kanske en vinst att skaffa router för att kunna komma åt en gemensam skrivare samt en större "familjär" hårddisk.
Nu har jag fått liv i grejorna igen genom att... Ja, jag vet inte hur. Diverse avinstallationer av det mesta och en massa pyssel. Vet inte vad som gjorde vad så får det väl gå tills nästa sammanbrott.

Av Pepper68

Tappar anslutning i Win 8

Hej,
Jag har ett märkligt fenomen på min ena dator. Jag kör via Wi-Fi med trådlös uppkoppling mot mitt ADSL-modem. För andra gången nu, på kort tid, får jag plötsligt meddelande om att nätverket är ogiltigt. Där står WI-FI saknar giltig IP-konfiguration. När jag då försöker köra via kabel (ethernet) så kommer jag inte in där heller och får sama meddelande om Ethernet. Jag har inte en aning om vad jag ska göra. Till saken hör att bredvid står en identisk dator med samma uppkoppling utan att något falerar på den. ????

Av Pepper68

Internet Explorer borta...?

Jag har nyligen skaffat Win 8 och är helt knäckt. 20 år av investerad Microsoft-logik är borta och jag famlar i mörker. Helt plötsligt slutade t.ex. IE 10 att funka och jag fipplade fram och tillbaka för att få igång det. Till slut hade jag fipplat bort det från det nya skrivbord jag laddat ner och försökte då ladda ner IE på nytt, utan framgång. Datorn säger att jag har det men när jag söker efter( i sökrutan) det så finns det inte. Jag har plockat ner Mozilla Firefox istället och det funkar ju lika bra, förvisso. MEN jag vill själv bestämma vad jag ska använda och när, inte tvingas.

Vidare så undrar jag hur jag ska göra om jag vill skaffa en WIN 8 installationsskiva eftersom Win 8 låg färdiginstallerad när jag köpte datorn utan att någon skiva följde med?

Såååååå tacksam för hjälp

Av Pepper68

Mitt nätverk...

Hej,
Jag har ett problem som är mig övermäktigt. Jag kör nätverk, eller försöker, mellan två av mina datorer, en med XP och en med Win 98 SE. Jag får inte detta skit att fungera. Finns det någon som har tips om var jag kan söka info om att få detta att fungera. Jag blir knäpp

Av Pepper68

Temperaturer etc.

Hej,
Undrar var man kan kolla av temperaturer etc. i datorn?

Av Pepper68

Pinball...

Hej,
Mitt födelseår i slutet utav 60-talet är måhända en bidrgande orsak till min kärlek för flipperspel på datorn. När jag spelar MS pinball så är oftast flipparna lite slöa. Ibland kan det dock hända att där helt annan klatsch i desamma. Någon som vet vari skillnaderna ligger. Kan man ladda hem någon buggfix? Jag kanske är fel forum som håller mig till sådana här "barnspel"?

Av Pepper68

Vad i hela h-e???

Hej,
Jag har en Dator betående av:
AMD Athlon(tm)XP 2600+ 1,91GHz
512 MB Ram
Directx 9.0c
Moderkort: Epox 8K9A7I
Grafikkort: Gainward (GeForce FX 5600, 256MB DDR

Problemet är att de 2 st spel som min son fick i julklapp inte går att köra. Det ena var Loophole och det andra var Björnbröder. De s.k. "förfilmerna" funkar men när spelen ska laddas så avbryts det bara utan något som helst meddelande och man återvänder till skrivbordet. Jag har uppdaterat drivrutinerna till grafikkortet utan någon skillnadoch det är gott om plats på hårddisken.

Spelen är ju inte särskilt systemkrävande. Jag är förbannad och min son är ledsen.
Finns det någon därute som har någon idé om var felet kan ligga?

Av Pepper68

Vilken router...?

Tänkte skaffa en router till mitt 0,5Mb Glocalnet ADSL och undrar vad man ska skaffa för router? ADSL-modemet är ett Speedtouch. Jag vill helst inte ha någon trådlös historia. Någon som har ett förslag på en hyfsat billig apparat?

Av Pepper68

Rå-format hade jag tänkt mig. Mp3 fixar man väl med typ Easy CD-Creator DeLuxe eller nåt??

Av Pepper68

Kopiera ner cd-skiva på hårddisken i audioformat?

Hej,
Hur gör man för att kopiera ner låtar från en cd på en hårddisk i audioformat utan att den förvandlas till en cda-fil?
Jag lyckas inte med detta. Finns det något program?

Av Pepper68

Olika upplösning hos olika användare

Hej,
Kan man ha olika skärmupplösning för olika användare Windows XP? Hur gör man i så fall.

Av Pepper68

Modemproblem

Hej,
En kompis till mig har en dator med ett jättemärkligt problem vad det gäller hans modem. För det första så är det ett vanligt modem, ej ADSL el. annan högre hastighet. Till saken hör också att det är det tredje modem vi har provat med samma problematik så det härrör inte till något problem i modemet. Vi har provat både interna och andra externa modem utan att det har blivit vare sig bättre eller sämre.
However, modemet installeras utan problem och man kopplar upp sig lekande lätt. När man sedan, typ startar om datorn eller stänger av den så händer något med modemet. För efter att strömmen har varit bruten så går det inte att koppla upp sig då man får meddelandet att "det finns ingen kopplingston". Om man däremot kopplar ur modemet fysiskt, via USB-porten, och startar om datorn utan att ha modemet inkopplat så kan man sedan koppla upp sig igen så snart man har satt i modemet i USB-porten. Han kör i en P4 med Windows XP Home Edition. Någon som har en idé om en lösning?

Av Pepper68

Datorn startar om av sig själv...

Hej,
Min dator har de senaste dagarna börjat att plötsligt starta om sig själv när man som bäst sitter och jobbar. Otroligt enerverande. Någon som har varit med om något liknande?
Hjälp mig någon om hur jag ska gå tillväga i felsökningen.
Datorn har ett moderkort av typ Epix, processorn är en AMD +2600, 512 Mb i minne, Grafikkortet är ett Gainward 256 Mb, nätdelen är på 350W.

Hjälplös Å förvirrad...