Inlägg

Inlägg som DannyN har skrivit i forumet
Av DannyN

Efter att Epic delade ut The Evil within 1 & 2 så spelade igenom de och hamnade i en lite "skräckis"-mode, så jag köpte Resident Evil 2&3 remakes. Körde precis klart 2ans "andra path" igår och ska väl spela 3an nu.

Av DannyN

Onedrive är så uselt .

Installerade BF2042 igen, och DICE är ju inte heller mycket bättre de med då de i deras oändliga visdom väljer att dumpa alla shader-cache filer i deras mapp under "mina dokument". Ja, tror ni inte de 5GB man får gratis äts upp efter en dags spelande då?

Och inte finns det heller någon funktion att enkelt exkludera en jävla under-mapp från att syncas heller.

Att stänga av sync av mina dokument tar bort ALLA mappar/filer under mina dokument på aktuell dator, men lämnar kvar de på molnet.

Så enda lösningen är då att manuellt säkerhetskopiera ens mappar och filer, avinstallera onedrive, och lägga tillbaka filerna på sin plats. Så överlever man till nästa gång onedrive hittar tillbaka...

Av DannyN

Mitt moderkorts BIOS har virtualisering avstängt som "standardinställning" och då väljer Windows 11 vid ren installation av OS att inte aktivera detta.

Så det beror lite på ens moderkort/BIOS huruvida denna inställning är aktiverad eller ej som "standard".

Av DannyN
Skrivet av Maximo:

Ja har man köpt en tv för över 10000kr som inte är oled de senaste 8åren så har man misslyckats. Eller snarare Samsungs pr avdelning har lyckats.

*Jag som köpte en samsung för 20.000 på BF 2020*

Av DannyN

Nej, installerar alltid endast drivrutin.

Av DannyN

Endast överklockat RAM-minnet, då jag betalade extra för b-die dual rank och det känns som bortkastade pengar om jag låter de va på XMP. Inte orkat hålla på med CO och PBO mer än att det senare är aktiverat (motherboard limits, men med EDC till 140 för att undvika 1.425V buggen).

Av DannyN

Detta är bara bra! Möjlighet till MSRP priser. Synd att jag hann köpa mitt kort redan, lär inte titta på nytt förrän 6000-serien.

Av DannyN

Ja, jättekul av @Komplett och @Sweclockers. Hann inte ro hem en 5800X3D men kanske nästa gång. Tusen tack för möjligheten iaf!

Av DannyN

5800X3D gick åt fort Fasen!

Av DannyN

Byter väldigt sällan numera. Bytte från en Iphone 8 plus till en Iphone 13 och det är seriöst ingen skillnad på upplevelsen - batteriet i 8an hade ju tappat ganska mycket av sin max laddning efter 5 år (den höll väldigt länge som ny). Innan iphone 8 använde jag en oneplus one (den köpte jag privat, iphones är från jobbet).

Av DannyN
Skrivet av MrB123:

Till er me Giga OC
På mitt kort hade dom blandat ihop biosen, silent (95.02.18.80.A6) get bättre resultat.
kortet gick även varmt och detta vissade sig vara lösa skruva!

så kän på skruvarna och testa slient bioset

Vänta, va? Så vilket BIOS ger tystast kort? OC BIOS?

Av DannyN
Skrivet av MrB123:

Nån som har provart Giga OC korten från inet ?
ja testa det jag fick idag lite snabbt och är inte jätte nöjd just nu...
höger power limit, högre ljud , högre temp men inte specielt bra OC värden. har bara testa lite men MSI och KFA2 verkar likvärdiga
med mindre kylare och mm... ska göra mer tester hoppas det mig det är fel på

såg att det fanns ett nytt BIOS nån som provat ?

Jag skrev lite om min upplevelse på förra sidan. Jag gillade anti-sag bracketen, fin lösning. Jag kör på Silent BIOS (har INTE uppdaterat till det nya) och är nöjd med ljudnivåer (~1400RPM när man spelar). Inte testat OC eller power limits - default så klockar kortet upp till typ 2700mhz ingame.

Av DannyN
Skrivet av Mocka:

Jag tankade ned Gigabyte Center eller vad det heter och där ser man de förprogrammerade fläktkurvorna. OC och Silent är egentligen samma sak bara att OC kickar igång redan vid 50C och börjar då med 1300RPM, Silent kickar igång vid 60C med samma RPM som jag precis nämnde. Så fläktkurvan ska inte kunna gå lägre än så om man bara tittar i programmet, något jag ställer mig frågandes till då jag sett fläktarna gå lägre än så genom att kika i MSI Afterburner. Där har jag ett problem med fläktarna att under en vid % så håller de inte konstant fart utan går upp och ner som en jojo varje sekund. Jag har löst problemet genom att köra en egen fläktkurva i MSI AB (konstant 57% vilket är mindre än 1300RPM).

Intressant info! Tackar för det.

Uppdaterade du BIOS till ditt gigabyte eller kör du på det som kortet kom med? Jag har inte uppdaterat men vet inte om man borde..
https://www.gigabyte.com/Graphics-Card/GV-N4090GAMING-OC-24GD...

Av DannyN
Skrivet av Mocka:

Trevligt! Nu är alla chassin/fläktar olika och inomhustemperaturer olika men 71/79% är en del om du frågar mig. Har sällan gått över 61/68 och ofta är det mindre än så, och då kör jag OC mode. Så det vore ingen dum investering att piffa upp ditt chassi lite Brukar själv köra Quake 2 RTX som det ultimata spelstresstestet (långt mer krävande än de flesta spel).

Jag är verkligen inte helt säker men jag tror fläkt % ändrar betydelse när man byter BIOS. De flesta recensioner på detta kort säger att OC mode ger runt 1700-1900RPM på fläktarna, vilket kommer låta betydligt mer än vad silent BIOS gör - trots min minimala airflow. Jag skulle bli väldigt imponerad om dina fläktar snurrar långsammare än 1300RPM (om % verkligen betyder samma så borde du ha lägre RPM än vad mitt kort får) i OC mode med en tuff load!

Av DannyN
Skrivet av MinscS2:

@DannyN du borde verkligen investera en hundralapp eller två och montera in en till fläkt i fronten.

Blir ett fint övertryck med mindre damm och både din GPU och CPU kommer tacka dig.

Jag har haft en extra fläkt monterad på sidan ett tag (som blåste direkt på GPU) men jag tyckte inte den gjorde så stor skillnad i temps. Bilderna som jag postade är en helt ostädat dator sedan jag byggde den julen 2020 - visst lite damm finns men det var inte så farligt

Skrivet av jorgen69:

Något coil whine?

Gick in i Overwatch nu och cappade fps till olika värden. Jag lyssnar genom att krypa ned under skrivbord och lägga örat mot öppningarna där bak (orkade inte ta ut datorn och ta av sidopanelen nu).

60 fps OK
100 fps OK
160 fps OK
200 fps OK
250 fps OK
300 fps Nu gör jag något "extraljud" (låter som coil whine men inte så "pipigt" eller högt.
350 fps typ samma
400 fps Nu låter det mer och växlar jag mellan 250fps och 400fps är det TYDLIGT att något extraljud tillkommer.

Det är omöjligt att höra något (även med 500fps) när jag sitter på stolen med datorn på golvet.

Av DannyN

@MrB123

Då installerade jag 4090 Gigabyte OC och här kommer några första impressions. Jag tycker om anti-sag bracketen de skickar med. En mycket elegant lösning. Jag hatar dock denna nya PCIE kabel, ser skitful ut..

Jag ställde in kortet på "silent BIOS" direkt. Lite snabb info om min dator; chassi har endast 2 fläktar (1 in front, 1 ut bak), ~800rpm, och så en CPU fläkt - inge mer. Sämre ventilerat chassi får man leta efter.

Sprang runt lite fort i Hitman 3 maxat (RTX on) och kortet är väldigt mycket tystare än mitt gamla 1080 Ti Strix iaf. Fläktarna snurrar i ~1400-1500RPM och temperaturer är behagliga. Några bilder följer nedan;

Dold text
Av DannyN
Skrivet av MrB123:

inet har giga oc om det är någon som inte har fått tag på ett kort.

Beställde ett, tack för headsup!

Av DannyN
Av DannyN
Skrivet av MrB123:

50a
kolla toppen så finns det en lista
https://www.overclock.net/threads/official-nvidia-rtx-4090-ow...

oklart hur pålitligt den dock

Tack!

Verkar vara 18x50A och 4x50A för minne (=totalt 22 som enligt info på deras hemsida).

Ett TUF kostar mindre och har 18x70A och 4x50A.

Vet som sagt inte om den hemsidan har 100% korrekt info men jag väntar hellre tålmodigt på ett TUF för 21990:-

Av DannyN
Skrivet av Aeig:

Detta RTX 4090 är faktiskt ganska "prisvärt". Det medföljer ett schysst GPU stöd samt en extra fläkt som monteras på baksidan av kortet. Ser ut att hålla hyfsad kvalité på fläktarna också, samt 22 strömfaser.

Mvh

Hmmm... Sugen men känner inte till KFA2 sen tidigare. 22 strömfaser låter bra, 50A eller 70A? Var hittar man den infon?