Inlägg

Inlägg som Dark Defender har skrivit i forumet
Av Dark Defender

Började med Gentoo och har fortsatt att köra det
I nästan alltid när det blivit problem är det mitt fel pga att man lekt lite för mycket med "optimerings flaggorna" eller att man kör ~arch på vissa/alla program
Annars har det fungerat bra och jag har inte bootat till XP på minst ett år...

Av Dark Defender

Vet inte om/när det kommer lösas. För om dom inte får några kort att testa drivrutinerna på kan det bli svårt att fixa denna bug...
Ur prestanda synpunkt verkar det som att OS drivrutinerna är "bättre" på 2d medans fgrlx är bättre på 3d.

Av Dark Defender

Samma här. Sen de släppte 64bit versionen har jag haft mycket mindre problem med flash.

Av Dark Defender

Det har varit problem på sistone med fgrlx och grafikort "sämre" än 9800 serien. Dettar beror på att dom som skriver drivrutinerna till linux inte har några äldre kort än x2xxx serien att testa på IIRC. Dock verkar det som att de ska ta sig en till på problemet. Tills dess får du nog köra på med open source drivrutinerna.

Av Dark Defender

Glöm inte att skaffa easypeasy (hette förut ubuntu eee) då det är ubuntu optimerat för ju eee PC plus lite till om man ska tro deras wiki.
http://www.geteasypeasy.com/

Av Dark Defender

Har du testat med en annan router? Jag hade ett liknande problem med en netgear jag hade tidigare.

Av Dark Defender

FYI audacity fungerar fint för mig med OSS4

Av Dark Defender
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Alopex
Skrev en egen config-fil... ska det stå nått mer i den? Introfilmen gick otroligt slött (kul och se alla detaljer i ultra-rapid iof )

Du kan ju testa hur det går att spela ingame. Om introt buggar men du kan spela helt normalt sen är det väll inte hela världen!

Av Dark Defender
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Scirocco
För att det primärt var ett Linux spel, åtminstone ettan, få har hört talas om det pågrund av det. Men nu finns det till windows oxå.

Ehh? Savage 1 var ett windows spel som såldes i butik! De hade en linux client. Men dom slutade underhålla den så dom som körde linux låg 4-5 versioner efter windows versionen och kunde inte köra online. Det är först när det blev gratis som detta fixade sig.
Savage 2 skulle haft en linux klient från början men han som skulle skriva den blev MIA Fast det fixade dom relativt snabbt med tanke på omständigheterna.

OT: Vi får fixa en SWEC klan! ^^

Av Dark Defender

Om PCn blir en "död" spelplatform kommer det väll om inte annat gynna linux på desktop marknaden? Det är tråkigt att det ser ut som det gör idag då det mesta känns som halv taskiga portningar till PC. Dock tycker jag att det inte är så hemskt att vi går miste om det nyaste bling bling spelen
Sen är ju de stora företagen/utgivarna ute efter casual marknaden som nog är störst till just konsoler. Eftersom att de har börjat med dessa planerade förseningar och behandar alla sina kunder på PC sidan som tjuvar kan det nog bara går åt helvete.

Av Dark Defender
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Breddas
Och hur många tusen utav dem är tetris, sudoku och andra pusselspel?

Om man litar på hur dom sorterar spelen i rätt kategorier så verkar det inte vara så fasligt många. Men det du nog vill på peka är nog att det inte är många nya AAA titlar i listan.

Av Dark Defender

Kan du inte bränna ut båda två på live cd och testa vilken du tycker är bäst?

Av Dark Defender
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ilja
Neverwinter Nights, Unreal Tournament och nu Prey. Spelutbudet till Linux ökar med 50 %.

Enligt http://www.happypenguin.org/list?sort=title finns det 2371 spel till linux (inklusive prey). Och då räknas inte spel som fungerar i wine/MAME/zsnes/pcsx osv

Av Dark Defender

Jag köpte prey i våras när jag hittade den i fyndhörnan för 99kr Dock hade jag inte installerad det tills nu. Fungerar prima för mig iallafall

Av Dark Defender

Gentoo här också

Av Dark Defender
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Smartidiot89
Grub?

En gratis bootloader som kommer med dom flesta linux distar. Det kan tex se ut såhär:

http://linux.softpedia.com/screenshots/GNU-GRUB_3.png

Av Dark Defender
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ilja
Jag har aldrig använt Linux, men jag tror att det är en billig kopia på MS-DOS.

Filöverföring via MSN går långsammare än modemslött och överföringen avbryts ofta efter några hundra kilobyte.

Fungerar hur bra som helst för mig med aMSN

Av Dark Defender
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Spiroo
Det finns tre saker jag hatar med GNU/Linux, i mitt fall Kubuntu, men i princip synonymt med Ubuntu.

1. Om jag har installerat Kubuntu med x antal hårddiskar, eller med ett visst moderkort exempelvis och får för mig att dra bort en hårddisk eller byta moderkort. Då får jag problem och måste installera om hela skiten då jag inte har lust att sitta i flera timmar och försöka lusta ut hur man gör med terminalen. Windows har inte detta problem utan anpassar sig direkt.

2. Det grafiska gränssnittet är så fruktansvärt fult att jag mår illa, även Kubuntu. Hade förhoppningen med KDE4 att vi skulle få ett snyggt, användarvänligt och flexibelt gränssnitt men icke. Allt är snett, massa buggar, oestetiskt, blanding av konstiga färger, men framförallt hatar jag de gråa inslagen. Kan de ta tummen ur röven och tänka 2000-tal och inte 90-tal. Hörde dock att man inom nästa eller nästnästa distribution ska hyra in grafiker som ska ordna med grafiken.

3. Dåligt stöd för webbutvecklare. Photoshop finns inte (Nej, Wine kan ta sig, funkar INTE alls även om man lyckas installera CS3) Samt att det finns ingen bra editor såsom PHP Designer. Vill ha stöd för projektmappar, BRA highlightning som PHP Designer och Dreamweaver har per default (Ja, jag har försökt ställa in själv, men finns inget program där man kan ställa in HELA syntaxen precis som jag vill ha den). Det som ligger nära är väl Eclipse, men är inte anpassat för server-side-språk utan systemspråk.

Om man bortser från detta, har GNU/Linux kommit väldigt långt, speciellt Ubuntu-distributionen. Allt fler vågar ta sig an Linux då det blivit mer användarvänligt. Problemet är bara att det finns så mycket man kan ställa in själv att man inte vet vart man ska börja om man är ny. När jag prövade för ett år sedan funkade inte ljudet korrekt och trådlösa nätverk var en omöjlighet. Idag funkar det dock som på räls i de senaste versionerna av Ubuntu. Synd bara att självklarheter såsom mp3 och Flash inte fungerar out-of-the-box (Skiter i om mp3 inte har officiell källkod, paketet finns ju att tanka ändå, varför inte lägga in det per default?). Dessutom har väl källkoden för Flash öppnats upp om jag inte minns fel, varför jag inte förstår krånglet. Dessutom har både ATI och nVidia öppnat upp sina drivrutiner. Inte nog med det har Creative släppt koden för X-FI.

Vet att de jobbar på väldigt bra med Ubuntu, men personligen anser jag att de fokuserar på fel saker. Ett estetiskt och användarvänligt system såsom Windows Vista väger tyngre än ett operativsystem som iförsig presterar bra men inte är speciellt användarvänligt såsom Ubuntu. Säger inte att Windows är bra, men medge att Microsoft har ett ultimat gränssnitt som är mer än användarvänligt, nästan för mycket att man blir irriterad. Den dagen GNU/Linux fattat detta, då kommer jag använda det. Observera att man kan göra ett snyggt gränssnitt utan tung grafik som tar stor plats på hårddisken. Se bara hur snyggt man kan göra hemsidor med några ynka Megabyte. Extrem parallell idag, ja, men inom en snar framtid kommer internet integreras med operativsystemet så att man kan köra programmen driekt i webbläsaren.

Ger dock cred till alla snygga ikoner och att det är vektorgrafik i Ubuntu. Kombinera detta med ett cleant, genomtänkt och användarvänligt gränssnitt med klara, glada och ljusa färger har vi nog ett vinnande koncept och som dessutom är gratis. Se upp Microsoft, det är något stort på gång ...

1. Är samma problem i Windows om moderkortet kräver andra drivrutiner. Det där med hårdiskarna kan jag iallafall hålla med om

2. Om du inte gillar standard temat är det bara att ändra den. Finns massor till gnome: http://www.gnome-look.org/ och till kde : http://www.kde-look.org/

De kan inte ha med mp3-stöd från början då de skulle behöva betala licenskostnader. Vare sig Flash, ATIs eller Nvidias drivrutiner har öppnas upp. Dock har (håller på) ATI släppt specifikationerna till sina kort.

Av Dark Defender

Om jag inte har helt fel så ska Warcraft 2 fungera i Dosbox.

Av Dark Defender

Finns det inte en redan en fungerande config i xorg.conf.example?

Om inte så finns den här: http://pastebin.com/m4cd773d

EDIT: BTW finns det inte ett program "xorgcfg" för detta också?