Inlägg

Inlägg som mmemmemme har skrivit i forumet
Av mmemmemme

Någon med erfarenhet av Cleanmate S300? Värt ett köp för 499?

Av mmemmemme

Någon som har koll på tvn från Elgiganten? Har inte hört talas om märket tidigare.

Ser också att de är enda återförsäljare på prisjakt och verkar ha planerat att erbjuda ett högt pris ett par månader för att sedan kunna halvera det och "rea" ut tvn med bra förtjänst till alla som går på att marknadsvärdet är 18000.

Någon som kan bekräfta den hypotesen, eller vet något om hur en TCL presterar?

http://www.elgiganten.se/product/tv-ljud-bild/tv/U65S7906/tcl...

Av mmemmemme

De skickar med en kass Samsungdisk som de tar ut en bra saltad marginal på. Köp en egen Intel istället och tryck i. Det är väldigt enkelt att byta hårddisk.

Av mmemmemme

Att köpa en ny monsterdator utan en ssd-disk är väl kanske lite osmart..

Av mmemmemme
Citat:

Ursprungligen inskrivet av knoxz
Paket 0.4kg, hämtade ut idag och det blev en HAUPPAUGE WINTV NOVA-T USB-STICK. Helt nöjd faktiskt, har funderat på att skaffa nått liknande till min laptop

Skiten stöder ju bara marksänd digital-tv, då kan man ju bara kolla på ettan, tvåan och fyran eller? Jag har kopplat in min sticka med den medföljande antennen men den hittar inte en endaste kanal. Måste man ha takantenn för att kunna kolla? I så fall kan jag ju lika gärna slänga skiten.

Av mmemmemme

Har tittat lite snabbt på min, och satan vad mycket skit som ligger förinstallerat! Typ 3 olika sorters officepaket och massa annan strunt. Går det inte att formatera om den och göra en clean install, med bara drivrutiner medföljande?

Av mmemmemme

Jag högg en på Siba för en halvtimma sen så ska ta o snitta upp kartongen nu.

Av mmemmemme

Ooo ska man åka och köpa sig en på Siba idag då? Jag var där i fredags och kollade på 901GO, jag vill ju egentligen ha 3g och en ssd-disk i datorn. O andra sidan var 901an för liten och 16 gb är ju för lite. Ska man då orka vänta till januari när 32gb ska komma?

Om man köper sig en 1000h nu och säljer den senare så gör man väl inte någon jätteförlust eller sjunker netbooks andrahandsvärde fort tro.

Näe ja tar tamefan och åker och köper mig denna idag. Priset på Siba gäller visst bara idag, och det känns ju skönare att kunna åka dit om den går sönder än att skicka den till hobbyföretaget kameraexperten.

Av mmemmemme

Blir man tvingad att använda en dongel i så fall?

Av mmemmemme

"idag är detta relativt små mått, som förmodligen"

Fel där va?

Av mmemmemme

Skulle inte de nya drivisarna med PhysX heta 180.x?

Av mmemmemme

Bästa nyheten hittils i år. Om Half Life Episode Three presenteras nu snart med så önskar jag mig inget mer i julklapp sen.=)

Av mmemmemme

Hälften av mina filmer går inte att spola i VLC?

När jag tittar på mina semesterfilmer som ligger som imagefiler, mountade med daemon tools, använder jag VLC, inga andra codecs eller annat som stör. Jag högerklickar på filen och spelar upp den direkt i vlc. Det fungerar alldeles utmärkt förutom ett enda problem.

I ca. hälften av filmerna så går det inte att hoppa fram eller bakåt genom att använda "dragreglaget" som man alltid gör för då stänger vlc av hela filmen så bara menyknapparna visas(som det ser ut precis när man startat det).

Enda möjligheterna jag har om jag har kollat en halv film, stängt av och vill fortsätta blir ju att antingen snabbspola fram till den punkt jag slutade(vilket tar flera minuter, och missar man och spolar för långt får man börja om då det inte går att spola bakåt i VLC), eller välja ett kapitel i närheten och börja där.

På en del av dessa filmer som krånglar så finns det även ingen markör i menyerna i början av filmen så man ser inte vad man trycker på och det går inte heller att trycka med musen utan man får chansa sig fram.

Problemet kvarstår trots formatering av datorn och när jag tog med semesterfilmerna till kompisen fungerade de utmärkt där. Det spelar heller ingen roll om jag mountar filmen innan eller om jag spelar upp imagefilen direkt i VLC.:S

Väldigt tacksam för hjälp!

Av mmemmemme

Ska köpa en ny extern disk men har några frågor.

Jajjemänsan, jag har sökt, och nu till saken.

Jag har just nu en 250gb Lacie Porsche-disk som har tjänat mig väl under några år, men allt efter som filstorlekarna ökar, ökar även behovet av utrymme på mina diskar. Således är det dags att köpa nytt!:)

Vad jag letar efter är en disk på 1TB för runt 1500 kr. Är nöjd med hur min Lacie presterat, men sneglar trots det på en WD My book.

Western Digital My Book Home Edition 1TB
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=222695

https://www.datorbutiken.com/se/Images/Products/Large/WDH1CS1000...

Nu till mina frågor:

1: Jag ser att det nu även finns diskar med 2x500gb i så man har möjlighet att köra RAID 0- och 1. Är detta den enda fördelen med en sådan här extern disk eller finns det något jag inte tänkt på, MTBF måste väl ändå bli sämre med två diskar?

2: Jag har eSATA på datorn och har funderat på att koppla in hddn med detta istället för usb. Hur mycket snabbare kan det gå eller är skillnaden högst marginell, dubbelt, trippelt så snabbt, snabbare eller om ens 10% mer? Vad som står på pappret är jag inte intresserad, det kan jag kolla själv i specen, utan hur mycket skiljer det i praktiken? Hur lång kabel kan man använda utan att förlora prestanda?

3: Är disken det bästa jag får för mina pengar eller ska jag titta på något annat? Lacie har tydligen en med nästan exakt samma spec, men den fanns inte ute i butik än tydligen.

Väldigt mycket tacksamhet, till den som tar sig tid.:)

Av mmemmemme
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SubMarine
Är inte helt hundra på att den la page-filen på ena disken, men det verkar vara den enda rimliga förklaringen.

Kör vanligtvis page-filen på raid0-arrayen. Men efter bios-flashen så ställde raid-kontrollern in sig på vanligt AHCI-läge och mina hårddiskar hittades då av Windows. Den ena av diskarna fick samma enhetsbeteckning som min raid-array hade. Vet inte om OS försökte börja skriva page-filen till ena raid-disken och då skrev över viktig information om raid0-konfigurationen men något i den stilen borde det varit. När jag sedan ställde in kontrollern rätt så hittades en disk som "member" och den andra som "non-raid". Fanns inget att göra förutom att göra om arrayen.

Precis samma sak hände mig nyligen. Självklart den enda gången någonsin man missade att ta backup.

Av mmemmemme

RAID-problem efter BIOS-uppgradering.

Jag har två stycken Samsung 500gb-diskar i raid som jag använder som lagringsdiskar.

Jag uppgraderade mitt Gigabyte P35-DS4 till senaste bioset (f12). När det var klart gick jag in i bios, valde "load optimized defaults" och ändrade sen inställningen för RAID. När jag sedan startade om får jag ett felmeddelande när moderkortet försöker läsa raiden. Det står ungefär "RAID 1000GB fail"
Om jag sedan trycker ctrl - G för att komma in till raidinställningarna står det bredvid den ena disken "RAID inside" och bredvid den andra "Non RAID.

Har filer på diskarna som kommer bli väldigt svåra att återställa så jag blir extremt tacksam om någon kan hjälpa mig med det här!

Av mmemmemme

Hahaha. Att alla flåsar över datordelarna men bara nån säger nåt om bruden som var med:D

Av mmemmemme

9600GT på Datorbutiken?

Hej!

Ska köpa ny dator och funderar bara på vilket 9600GT jag ska köpa. Maxpris 1600 och det skall vara från datorbutiken eller dustin.

Har funderat på dessa två vilket har fördel, eller finns det något annat bättre?

Gigabyte GeForce 9600GT
http://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=GIGPCX96G...

XFX GeForce 9600GT
http://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=XFXGF96GT...

Tack på förhand!=)

Av mmemmemme

Helt otroligt fel är att köpa två raptordiskar, vad ska du med två stycken till? Att köra raid med dem försämrar ju accesstiden vilken ju är anledningen till att man köper en raptor från första början. Att ha en raptor som lagringsdisk är ju totalt onödigt det med. Köp en disk på 1tb iställer för den ena raptorn.

Av mmemmemme

Jättevanligt problem. Det skapas av att fronten är för hårt åtskruvat vilket till slut klämmer sönder micken och du får surr både för dig och mottagaren. Problemet har hittils lagats genom att man helt enkelt byter ut micken mot en ny, men detta löser ju egentligen inte problemet då den snart klämms sönder igen.
SE har nu för någon vecka sen kommit med en temporär lösning på problemet, vilken går ut på att sätta distanser vid de två nedre skruvarna som håller ihop telefonen vilket gör att micken inte kläms ihop lika hårt utan håller.

Om några veckor kommer dock istället en slutgiltig lösning komma ut till oss reparatörer i form av en 0,2mm tunnare mick, vilket gör att den klarar sig i telefonen utan att klämmas sönder.

Hoppas du blev klokare av det. Jobbar som du förstår med att laga just bl.a. w660-tfner..