Inlägg

Inlägg som PWx2 har skrivit i forumet
Av PWx2

Hårddisken IBM Deskstar (46GB-modellen) även för mig. En bitter dataförlust som svider än idag. Ändå något fint över att det blev en sorts gemenskap bland de Deathstar-drabbade

Nätagget Antec SmartPower 2.0 450w som dog efter bara cirka ett halvår. Levererades med chassit Antec Sonata II som i övrigt var ett rätt trevligt chassi.

Vill även minnas en Acer Aspire 5051-laptop anno 2006 där touchplattan oregelbundet började ghost-klicka och lägga av efter bara någon månad. Fick skicka laptopen på service till Tyskland och efter flera veckors väntan kom den äntligen tillbaka - utan att problemet var löst..

Av PWx2

CS:GO med 4000+ timmar där jag i skrivande stund hunnit med 4492 competitive matchmaking-matcher.

Innan Steam-erans begynnelse spenderades ett stort antal timmar på Quake(world), CS 1.6 och Transport Tycoon (Deluxe).

Av PWx2

Precis som många andra är det första SSD:n och Voodoo-korten som gjort intryck. Vill även minnas en uppgradering från gammal hempc (Pentium 75 MHz) till dator i delar (Pentium 200 MHz MMX) som gav en rejäl boost.

En annan uppgradering som gav skönt känsla var första mekaniska tangentbordet. Någon modell från Qpad med Cherry MX Brown-brytare. Idag kör jag ett Varmilo-tangentbord med Cherry MX Silent Red-brytare men minns fortfarande inträdet i de mekaniska tangentbordens värld som något magiskt

Edit: Fler fina minnen som tråden väckt till liv; från C64 till Amiga 500, från 60 Hz till 144 Hz bildskärm m.f. Glädjen/känslan med att uppgradera är väl en av de stora anledningarna till att man fortsätter

Av PWx2

Undersök eventuell skillnad på temperatur och prestanda för NVMe-diskar (räcker med 1-2 diskar) med och utan kylfläns/thermal tape. Hur mycket hjälper kylfläns/thermal tape egentligen (om något)?
Vid vilken temperatur börjar prestandan påverkas?

Av PWx2

Årets produkt: RTX 3000-serien pga. det stora prestandalyftet.
Årets datorbutik: Inet och Webhallen i topp. Flest rea-fynd har dock Webhallen bjudit på.
Årets galleri: Pass.
Årets delismörgås: Apples M1-lansering. Nyttigt för både innovation och konkurrens.
Årets bajsmacka: Tillgång och prissättning på hårdvara just nu, framför allt grafikkort.

Av PWx2

Ännu en röst på 3dfx Voodoo 2. I mitt fall ett Orchid Righteous 3D II-kort som jag nyligen grävde fram och sålde. Vill (med mycket nostalgi) minnas att Voodoo 2-kortet gav en ordentlig prestandaskjuts och möjliggjorde nya grafiska godbitar. Good times

Av PWx2

Enligt axplock från Rtings latencytest;

Razer Naga Pro: 5 ms (trådlös)
Corsair KATAR PRO Wireless: 8 ms (trådlös)
Logitech G PRO X SUPERLIGHT: 9 ms (trådlös)
Logitech G305: 11 ms (trådlös)
BenQ Zowie EC2: 12 ms (trådbunden)
BenQ Zowie S2: 13 ms (trådbunden)
Steelseries Rival 3: 14 ms (trådbunden)
Razer Deathadder Elite: 17 ms (trådbunden)
Logitech G MX518 LEGENDARY: 20 ms (trådbunden)

Om siffrorna går att lita på känns det ju som att latency inte skulle vara något problem alls i dessa moderna trådlösa gamingmöss?

Av PWx2
Skrivet av JonasT:

Det är helt klart ett intressant uppslag för framtida uppföljning!

I det här fallet ville jag hålla scopet för artikeln tajt, dels för att koncentrera mig på själva frågeställningen men också för att utesluta kringliggande faktorer och bara gå till botten med huruvida det sker ett prestandatapp när man hakar på en till bildskärm. Problemet när man börjar köra diverse applikationer i bakgrunden under mätningarna är att vi inte längre nödvändigtvis testar prestandaskillnaden med fler bildskärmar utan snarare resurshantering i Windows samt hur ytterligare belastning på CPU/GPU stjäl prestanda i spel.

Nu säger jag dock inte att det inte är intressant med den typen av tester, tvärtom! Men det tror jag passar bättre i en separat artikel som avhandlar mer kring hur mycket diverse populära bakgrundsprogram påverkan prestandan.

Stort tack för att ni testade, kul läsning!

Många intressanta följdfrågor, t.ex. om olika upplösning/hz gör någon skillnad, om en rullande videoström eller ett Chrome-fönster med många flikar på andra skärmen belastar annorlunda än när de ligger i bakgrunden vid endast en skärm.

Av PWx2
Skrivet av Ozzed:

En annan sitter här och längtar till "AX-87U" eller liknande. Otroligt svårt att hitta Merlin-routrar med Wifi6 som är väggmonteringsbara.

Extremt nöjd med min RT-AX86U och möjlighet till väggmontering är väl just det enda man kan sakna. Designen är något diskretare än andra modeller i familjen så det fick gå an ändå. Går ju säkert att lösa om man är händig?

Av PWx2

Har ni slutat med frågelådan eller?

Av PWx2

Gällande ämnesområden tänker jag att många valt t.ex. "Branschbevakning" för att de vill se det som en del nyhetsflödet tillsammans med andra "favoritämne". Det är en gemensam punkt av intresse men inte nödvändigtvis något man vill se mest av.

Angående frågan om vilken typ av material du helst vill ha är gissningsvis Fredagspanelen en stor videofavorit?
Även om podcasts inte är populärt som primär materialtyp är det ju en relativt enkel manöver att erbjuda just Fredagspanelen även i detta format för de som vill lyssna i farten?

Av PWx2

Trevligt tips! Ser ut att vara ett bra grepp/handtag också. Har använt Xiaomis Wiha-kit ett tag men själva handtaget är lite smalt och halt och det kan ibland vara svårt att få bra grepp. Tack för tipset!

Av PWx2
Skrivet av tiger2:

Jag har kört med en Freezer i30 i många år och på den passar vanliga 120 mm fläktar. Fästanordningen i form av plastkåpan döljer det väl

Aha, fäste på insidan av "skölden" då eller?

Av PWx2

Undrar om den där fläkten går att byta ut mot en vanlig 92 mm? Ser ut att vara en specialare

Av PWx2
Skrivet av Oliver91:

QPAD QH-90 är det ultimata headsetet för min del, haft det i 7 år nu och kommer nog aldrig byta ut det, gillar dock inte riktigt hur de gjort med kabeln.

Har också varit väldigt nöjd med mitt QH-90 men när det till slut blev alldeles för slitet ersatte jag med ett HyperX Cloud Alpha Pro som påminner väldigt mycket om just QH-90 i både form och funktion.

Av PWx2

Commodore 64 (med bandstation, länge leve Turbo Tape 64)
Amiga 500
IBM Aptiva (HemPC med Pentium 75 MHz, DOS 7/Windows 3.1)

Därefter övergick det till ett komponentbygge med bl.a. en Pentium MMX 200 MHz som jag vill minnas att det var riktigt bra tryck i.

HemPC-modellen tycks ha betytt en del för datoriseringen

Av PWx2

Fönstersida till Fractal Design Define R4

Önskar köpa en fönstersida till chassit Fractal Design Define R4.

https://www.fractal-design-shop.de/media/image/product/222/lg/de...

Läs hela annonsen här

Av PWx2

"Tävlingen pågår till och med den 4 augusti. Vinnarna utses av en jury och kontaktas via forumets interna system för privata meddelanden (PM)."

Idag 2019-07-28: "Den här tävlingen är avslutad och inväntar juryns beslut."

Tävlingen avslutad i förtid?

Av PWx2
Av PWx2
Skrivet av emilakered:

Det är många som spanar Fredagspanelen, men rätt få som är med i kommentarsfältet efteråt. Stor skillnad mot tidigare faktiskt! Ungefär samma tittarantal, men då var det mer fart på snacket.

Så, en fråga till er som letar er hit! Hur skulle ni vilja se Panelen förändrad? Vad tror ni kan ge nya fart till allt gött tjöt i kommentaerna? Fire at will!

För de som lyssnar på podcasten är det kanske inte lika naturligt att gå in och kommentera efter att ha lyssnat "till fots". Hur ser antalet videotittare vs podcastlyssnare ut?