Inlägg

Inlägg som DarK3 har skrivit i forumet
Av DarK3

Tack för alla svaren, problemet är dock att det även blir dålig/död signal med kabel också. Mätte i bredbandskollen med kabel och fick 10mbit/s. Kan det vara så att jag behöver köpa en bättre router?

Av DarK3

Jobbdator, budget : 5000 kr

Hej,

Ska snickra ihop en ny jobbdator och tänkte hör mig för lite tips som kan hjälpa mig att hålla mig inom budgeten Kommer främst jobba i Photoshop och vissa FTP-program. Enda riktiga kravet jag har är att den ska ha en SSD hårddisk annars är alla förslag välkomna!

Tack.

Av DarK3
Skrivet av PointMan:

Om där är fler telejack i huset så kan du sätta modemet i något av de andra, så länge du inte använder de telejack som ligger före.
Jag har mitt kopplat på ovanvåningen, jack 3 i ordningen och får samma hastigheter som i första jacket.

Bara ett tips, det kanske underlättar

Tack för tipset! Vill minnas att jag försökte sätta det i ett annat telejack men då slog signalen från den trådlösa hemtelefonens basstation ut signalen från routern :/

Av DarK3

Sätta upp ett nytt nätverk i föräldrarnas hem, tips sökes!

Hej,

Internet uppkopplingen är i form av Telia ADSL 24mbit via telejacket och det distribueras vidare genom en N+ Neatgear router/modem i ett.

Till det nuvarande problemet; Routern/modemet ligger längst ner i hörnet i det rum där telejacket finns (bor i en villa), rummet är omringat av betongväggar. I det trådlösa nätverket är 3st surfplattor, 2 laptops och 2-3 mobiler uppkopplade i stort sett dygnet runt. Via kabel är sedan 2 digitalboxar, 1 smart tv, 2 stationära datorer och ett PS3 uppkopplade även dem dygnet runt.

Jag har märkt att uppkopplingen väldigt ofta dör eller dras ner i hastighet enormt. Senaste testet i bredbandskollen.se visade en nedladdningshastighet på 10mb/s när uppkopplingen är 24 mb/s.

Min tanke är då att kanske införskaffa ett nytt modem och starkare router till dem som man kanske kan placera ute i hallen eller något liknande så att alla komponenter får relativt stark signal.

Min fråga är då: vad för nytt modem + router borde passa denna typ av fördelning bland komponenter i en medelstor villa? Vilken typ av budget kan man uppskatta att det kommer ligga på m.m.

Alla tips uppskattas!

Av DarK3
Skrivet av jetten:

Menar du alltså att du har uppdaterat BIOS??

Antagligen är det inget fel på datorn, utan operativsystemet som blivit korrupt. Om du har en Windows-skiva så kan du starta från den och köra boot-repair därifrån. Har du ingen boot-dvd så är det bara att ladda ner och bränna den: http://msft.digitalrivercontent.net/win/X17-58997.iso (Windows 7 Home Premium x64 (english))

Jag uppdaterade aldrig BIOS när datorn fungerade, utan efter diverse tips från andra forum där personer hade liknande problem med ACER laptops föreslog vissa att man skulle testa hämta de senaste BIOS driversen och döpa om dem för att sedan se huruvida det löste problemet. Dock gav det mig inget resultat.

Kan man köra boot-repair från en Win7 skiva när laptopen har Vista? För övrigt har jag testat med en Vista Recovery cd men det gick inte att reparera Windows startup. Kanske kunde testa med en Vista install-CD.

Av DarK3
Skrivet av MaLo:

Låter som om hårddisken kan vara sönder eller glapp i kontakten så testa att ta ur den och sätta i den igen.

Har testat skruva isär den och rensa undan damm osv, samt tagit ut hårddisken och kopplat tillbaka den igen. Dock återstår problemet :/

Batteriet har jag också tagit bort och testat starta datorn endast med sladden i.

Några fler tips? :/ börjar verkligen få slut på ideer.

Av DarK3

Acer Aspire 5810T - bootar ej upp

Tjena!

Har ett problem med en Acer Aspire 5810T. För någon dag sedan slutade den boota upp efter man stängt av den. När jag trycker på ON-knappen så startar datorn upp, indikationslamporna lyser osv och jag kan nå fram till ACERs egna boot screen. Men därefter blir skrämen bara svart och vägrar boota vidare in i Windows(Vista). Fläkten är fotfarande på och även powerknappen lyser som vanligt.

Har testat felsöka problemet, och efter diverse tips testade jag uppdatera boot driversen genom att lägga in dem på ett USB minne och döpa om dem. Sedan hålla nere Fn + ESC samtidigt som man sätter igång datorn. Men utan något vidare resutlat, det enda som hände var att datorn bootade om efter ett tag men återgick sedan till samma cycle som tidigare :/.

Har även testat reparera Vista med att boota upp från ett USB-minne som innehöll Windows Vista Recovery. Försökte reparera Windows startup men där möttes jag utav felmeddelandet att det finns något som hindrar en fullständig reparation av Windows startup.

Så kort sagt har jag nu slut på ideer, därför frågar jag er! Vill helst inte kontakta Acers support som kostar 13kr/minuten.

Tacksam för alla eventuella svar!

Av DarK3

Tack för det snabba svaret! Hade tittat på precis ett sådant paket tidigare och det faller mig bra i smaken så det blir nog ett sådant

Av DarK3

Speldator > 6-8k

Hej!

Har tänkt bygga ihop en ny burk, dock var det väldigt många år sedan jag gjorde det sist och behöver därför hjälp med vilka komponenter som gäller och som fungerar ihop.

Det främsta användarområdet för datorn kommer självklart vara spel, och då vill jag helst att WoW ska funka på de högsta inställningarna utan några som helst problem eller FPS drops. Vill även kunna spela CoD:Black Ops men det är inte prio nummer ett.
Vad behöver man för delar? Skärm, mus och tangentbord har jag redan så det behöver jag inte nytt. Behöver jag dock ett nätverkskort? Eller finns det moderkort med inbyggda sådana nu? Som sagt så är jag inte uppdaterad allt för väl och därför uppskattar ifall med hjälp från er skulle kunna sätta ihop ett trevligt paket som inte sträcker sig över 8000kr.

För att summera det, så är jag ute efter en SPELdator, jag tänker inte hålla på att klocka processorn osv. så basera era tips på spelinriktade komponenter

Tack!

Av DarK3

Tror verkligen inte jag har en sådan adapter, i alla fall inte till tangentbord. Möjligtvis ligger en sådan adapter till mus någonstans här hemma. Måste få tag i ett ps-2 tangentbord för att testa då :/

Av DarK3

Tangentbordet fungerar ej vid uppstart av datorn

Min pappas tangentbord - kopplat via USB - fungerar under uppstart, och eftersom han precis innan detta hände valde att reboota kan jag nu inte gå upp eller ner i uppstartsmenyn för att välja att starta windows normalt eller med senast fungerande konfigurationer. Om jag bara låter tiden rinna ut så att den startar automatiskt låser den eventuellt sig innan den når skrivbordet.

Funkar eller inte att komma in i BIOS, och jag har tyvärr inget ps-2 tangentbord hemma att pröva med :/

Någon som har nån ide?

Av DarK3

Säg att jag skulle köpa nedanstående kit:

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=325623

Skulle det gå ihop med:

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=392033

?

Av DarK3
Citat:

Ursprungligen inskrivet av p_stman
Jag skulle nog rekommendera ett uppgraderingskit, moderkort, processor och ram minnen.

det får du för ca 2000 - 2500 kr.

satsa på det innan du funderar på graffe kort tycker jag..

Har du lust att rekommendera något prisvärt? Som gärna klara av spel som t.ex CoD Modern Warfare 2

Av DarK3

Funderar på att uppgradera vissa komponenter

Hej där,

Det är så jag har tänkt uppgradera vissa komponenter i min dator, kan börja med att förklara vad förnuvarande finns i den:

AMD Athlon 64 3500+ 2,2 GHz
1 GB RAM Minne, (av vilket märke kommer jag inte ihåg men kan enkelt kollas upp)
Nvidia GeForce 6800 GT
Moderkort, har jag tyvärr glömt bort, finns det något enkelt sätt att se det på?

Det jag möjligtvis vill uppgradera är först och främst RAM-minnet, iaf lägga till 1GB till, vad jag kommer ihåg ska det finns en extra slot för ännu ett minne.

och eventuellt vill jag köpa ett nytt graffikkort.

Hur vet jag då vilka som går ihop med just min processer och mitt för tillfället okända moderkort? :S

Av DarK3

Nätverksproblem - Vista

Hej där!

Skrev tidigare ett inlägg i laptopdelen av forumet men jag efter utökade sökningar har jag kommit fram till att det helt och hållet beror på Vista.

Ska försöka förklara mitt problem noggrant här:

Flickvännen köpte precis en Asus Aspire laptop med Windows Vista i (dumt jag vet, rekommenderade att hon skulle köpa Win 7 direkt). I alla fall så har jag problem att nå internet via mitt trådlösa nätverk här hemma. Har redan 3 st datorer kopplade till det som alla funkar utmärkt (en vista,en xp och en mac). Kommer även ihåg att jag hade liknande problem med min förra vista laptop som nu fungerar dock.

Problemet är att den nya laptopen hittar nätverket, och kan ansluta till det, men endast med en lokal eller begränsad anslutning. Dvs. någon tillgång till internet nås inte. Har prövat titta runt som en galning och prövat vissa tips men ingen verkar lösa problemet, och jag har ingen som helst aning om hur jag löste det sist! Har prövat mixtra runt med närverkskorts inställningar och diverse men inget löser problemet.

More väldigt tacksam om någon kunde ge mig tips eller hjälpa mig!

Mvh DarK3

Av DarK3

Acer Aspire - får ingen anslutning till internet

Hejsan,

Köpte nämligen en Acer Aspire 5810TG och skulle precis konfigurerar mitt trådlösa nätverk då det uppstod lite problem.
För närvarande har jag redan 2 datorer anslutna till mitt trådlösa nätverk så det är det inga problem på, och min Acer hittar mitt nätverk och kan ansluta till det men får endast en lokal anslutning.

Var så länge sen jag hade såna här problem så jag kommer inte ihåg hur man löser dem, har prövat stänga Windows brandväggen men det hjälpte inte alls.
Funderar på om jag ska dra hem dem senaste WiFi drivrutinerna från Acers hemsida eftersom någon CD med drivrutiner ej medföljde?

Men eftersom datorn endast är en dag gammal borde väl det ej krävas nya drivrutiner för att den trådlösa nätverkskortet ska komma igång?

Om någon sitter med en lösning eller har någon ide om hur man löser detta, snälla ge mig tips!

Mvh

DarK3

Av DarK3

Re: Re: Skärmen vägrar svara

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Xay0r
Då kan du ju nästan utesluta att det är fel på din skärm? Snarare något fel på mjukvaran/hårdvaran i din stationära dator.

Jo det har du rätt i!

Men i och med att jag inte kommer åt skrivbordet nu och kan inte se om det är skärmupplösnings inställningarna som spökar eller i vilket fall nå en systemåterställning har jag ingen aning hur jag ska gå till väga :/

Av DarK3

Skärmen vägrar svara

Det uppstod ett problem för mig efter att jag flyttat runt på min skärm. Använde den ett tag när jag tittade på film via min laptop så jag kopplade samman dem 2.
Dock när jag sen skulle koppla tillbaka skärmen till den stationära så uppstod lite problem. Windows XP startar normalt och man ser hela booting processen på skärmen tills man ska komma in i sjävla Windows och till skrivbordet.
Då släcks skärmen helt och powerlampan börjar blinka konstant som om den är i vänteläge.

Har nu ingen aning varför skärmen inte verkar få någon kontakt med datorn när man ska komma in till skrivbordet, har även testat med en annan skärm för att se om det hjälpte men samma problem återstår.

Någon som har upplevt detta eller har några tips? All info uppskattas!

Av DarK3

Dator i nätverket.

Jo min bror bad mig dra över några filer från hans dator så att jag kunde bränna ut dom via min eftersom hans cdbrännare är sönder, och då så sökte jag efter hans dator i nätverket och hittade datorn men sen stod att jag skulle logga in för att ha tillgång till hans utdelade filer. Så nu undrar jag hur kollar jag på hans dator vad användarnamn/pass är så jag kan logga in och dra över hans filer?? han har windows 2000 och jag har xp.

tacksam för all hjälp// DarK3