Inlägg

Inlägg som saabchef har skrivit i forumet
Av saabchef

Jag köpte en 165a till mitt asrock nyligen, siktade på 2.6ghz eftersom det verkade vara dit man kom ungefär enligt tester. Men nu rullar den på 3060mhz faktiskt långt över förväntan. Är skitnöjd med mitt asrock kort, rockar på som fasen med senaste biosen.

Av saabchef
Citat:

Ursprungligen inskrivet av shiroW
hur fungerade det där med agp kort, har hört att det inte alls gick att starta med agpkort, utan pci-e eller pci kort krävdes tills man installerat någon drivrutin, ändrat ngn jumper eller ställt in någon inställning?.

Yeah......den du hört det av har nog ätit för mycket konstiga svampar. Mycket konstiga grejjor får man höra här i livet och det där är en sak som inte är sant.

Av saabchef
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Love_is_a_.45
*Spoiler* är däremot hopplöst fast, har åkt lastbil, kommit till nån fiskfabrik, sett dom konstiga människorna och kommit upp på ett tak via ett fönster. det finns en save plats och en låst dörr under ett tak med lite tunnor.

Prova o gå ner en trappa o huka dig vid lådorna så förstår du nog ......om du tycker det är klurigt så har du inte sett nått än

Av saabchef

Riktigt bra spel, ett av det bästa jag spelat på länge. Är trött på alla quakeliknande pangpang spel som man inte behöver tänka för att spela, tummen upp för detta spel.

Av saabchef
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gabriel15
låter dumt med en buss på bara 200mhz,det går att köra i 1ghz buss med ocwbeta 1 fast det är inte så stabilt heller tycker jag.
man kanske skulle köpa nytt mobo istellet för dualsata2 är inte stabilt.

Och vart vill du komma med det inlägget? Tycker du ska köpa ett nytt moderkort eftersom ditt verkar vara skitdåligt.

Mitt funkar iallafall bra.

Av saabchef

Antecknat.

Av saabchef

Asrock rullar fett

Av saabchef
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Wiskman
Alla pratar om att det inte bara att bygga ihop och sedan köra med detta Asrock moderkort. Jag har beställt kortet + en Athlon 3700+. Har inte tänkt att klocka i början i allfall. Vad är det som måste göras med kortet. Räcker det bara inte att jag laddar ner det senaste BIOS:et från deras hemsida. Eller krävs det mer??

När jag byggde ihop mitt så vart jag förvånad att det funka direkt, klockrent. Det har det aldrig gjort med nått annat moderkort jag haft då man alltid behövt trixa med nått.

Sen om man ska överklocka så är det lite att hålla koll på, men orginal så funka det direkt för mig iallafall.

Enda inställningen du kan behöva ställa in manuellt är nog 2T, annars kommer det nog att funka rakt av.

Av saabchef
Av saabchef

Re: Re: Re: Över 300MHz FSB på Gigabyte GA-K8NS Ultra-939?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bolibompa
Fixar Asrocks 1.60 BIOS 300MHz HTT???? På de tidigare versionerna så har ju spärren legat vid 274 MHz.

Finns ingen spärr på nån bios, kolla rebels haven för mer info.

eller asrockomröstningen

Av saabchef
Av saabchef
Citat:

Ursprungligen inskrivet av apanove
Är Saab uppköpt av Asrock? Och ja, moderkortet är mer eller mindre låst till max 274 på alla icke beta bios, sedan att du kan komma runt problemet genom olika trick som sänker prestandan är en annan sak. 2T istället för 1T är ett annat av Asrocks skämt.

Haha, ja har man gått o lagt sig, så har man gått o lagt sig.

Det spelar ju ingen roll att kortet klarar 300htt o hur många tester som bevisar att det inte är någon prestandaskillnad. Har man bestämt sig för att en sak är skit så är det bara så.

Kan inte fatta hur det kan vara mer eller mindre låst? är det ett lås på 274 så är det ju låst där, men nu är det ju så att det inte finns något lås.

Vad är det för skämt att det finns 2T och 1T ? fungerar kortet inte eller?

Av saabchef
Citat:

Ursprungligen inskrivet av freknemuff
Vadå inte finns, förklara dig, det är ju ett välkännt fenomen, är det här något aårilskämt är det ett riktigt dåligt.

Ta reda på fakta innan du skriver? Det är allmänt känt att om du kör 200, 1X på ht så finns det ingen spärr.......bara o kolla på rebels haven där har de gjort prestandatester också.

Blir så jävla (ursäkta svordomen) trött på allt skitskriveri om detta kort, ren okunskap med andra ord på ren svenska.

Jag kör mitt på 300X9 och det funkar hur bra som helst, med systool så är det bara att dra på mer om du vill över 300htt.

Av saabchef
Citat:

Ursprungligen inskrivet av freknemuff
Vart fan tog den vägen?

Ja du, nått som inte finns kan ju inte försvinna?

Av saabchef
Citat:

Ursprungligen inskrivet av freknemuff
jo på asrocks nyare bios finns dom,

Nej det gör det inte.

Av saabchef
Citat:

Ursprungligen inskrivet av freknemuff
Visst ocw bios funkar för att kliva runt spärren men dom är ruskigt ostabila, amd 64 tweaker använder jag men det fungrar inge vidare av någon anledning, vägrar nämnligen att spara inställningarna jag gör, och jag behövre läggre minnesinställningar till mina pc2100 (jag är ett extremfall jag vet, men du kan likt förbannat inte ta rättigheten att klaga ifrån mig ) Ja löda sönder kanske var lite starkt men vill du ha mer volt än 1,5 blir det gensat klurigare, och vdimmen verkar inte vara så lätt från dom guiderna jag sett.

Men det är klart, man kanske inte skall klaga på ett såpass billigt kort, men jag vill iaf se att dom tar bort 274 spärren.

Finns fortfarande ingen 274 spärr.....

Av saabchef

Re: Över 300MHz FSB på Gigabyte GA-K8NS Ultra-939?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bolibompa
Är det möjligt att ställa in högre FSB än 300 MHz på detta kort? Eller för den del något annat Nforce3 moderkort?

Sitter idag med en Opty 144:a och Asrock Dual-SATA, som jag inte är helt nöjd med. Har diverse boot problem och tappar Vcore-inställningen i BIOS. Har provat med både OCW2 och det tyska bioset.

Kör med asrocks 1.6 bios om du inte vill tappa inställningarna och inte behöver gå över 300htt.

Jag var också trött på att det tappade inställningar med betabiosarna.

Jag kör på 9X300 det räcker för mig även om processorn klarar lite till.

Av saabchef
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MaLo
Vilket skitkort då?

DFI Lanparty eftersom det är så jäkla dyrt och inte är värt pengarna kontra prestanda.

Av saabchef
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DiAMONDBlacK
Ha! Klockar dåligt? Jag kör min skitiga CAB2E @ 8x344 = 2752MHz med default vcore (Prime +12 timmar stabilt)! Kan säkert köra högre men har ingen ledandefärg för att kunna fixa vmod. Massa SKIT backom ratten!

@ freknemuff: Fixa OCW Beta bios 1/2, offciella bios är låsta til 274HTT, sänk HTT multiplier (800MHz = 4x, 600MHz = 3x), fixa AMD 64 Tweaker: mer minneinställningar än du kommer att fatta. "Löda sönder" det? Vcore-modden är grymt enkelt, lika så med vdimm tycker jag, ändra bara på en liten resistor! Eller köp boostern om det skall vara så svårt.

Och angående den låga v-dimm, behöver inte äns löda eftersom jag har inkommande äldre TCCD-krestar som klarar sig fint med 2.7vdimm

Biosarna är INTE låsta till 274htt. Kortet funkar bra, enda problemet är vid uppstart då det kan låsa sig, vilken tur att min dator har en resetknapp då :).

Folk som gnäller om det här kortet har nog aldrig ägt något annat, jag har haft kort av varierande märken, dfi, asus, soltek m.m alla dessa har haft sin lilla egenskap men inte gnäller man för det?

Av saabchef
Citat:

Ursprungligen inskrivet av veerpal
tack

men nu förstod jag absolut ingenting

Jadu, ironi kallas det.

Prova powerstrip eller nått liknande program för att överklocka om du nu är seriös, asså kortet är ju crap, lika coolt som att försöka att bestiga mount everest i shorts o t.shirt.......