Inlägg

Inlägg som T-Unit har skrivit i forumet
Av T-Unit
Skrivet av Swedman18:

PC Health Check säger att jag uppfyller krav till windows 11 men windows update säger att jag inte uppfyller det, vad ska jag göra?

Hade samma problem när jag körde PC-health Check som jag laddade ner från fotnoten. Klicka på den ursprungliga länken för att ladda ner PC-Health check. Installationen kommer i ett annat utförande, körde jag denna gick installationen igång.

Nyheten för mig är att alla verktygen har samlats till en menu som man får fram med ett högerklick på windows ikonen.

Av T-Unit
Skrivet av Mithras:

Gillar man inte brutaliteten, då är det ju en sak. Det kan jag förstå att vissa inte uppskattar.

Tror snarare du underskattar hur många tangentbordsryttare som "krigar" på detta sätt mot "SJW"-scenen. Det är inte första gången som den "rörelsen" har via sociala medier försökt "bevisa en poäng".

Kan ju lägga min vänstra nöt på att det aldrig hade blivit detta resultat om spelets karaktärer var annorlunda; fanatikerna var muslimer, sexet var heterosexuellt, och mördaren var en "cis white male". Visst hade många fortfarande reagerat på det som läckte, men följderna hade snarare varit en diskussion i huruvida det är bra eller dålig storytelling, ingen hade överhuvudtaget sagt "0/10 worst game ever". Nu handlar diskussionen endast om "WORST GAME EVER, STUPID POLITICAL AGENDAS".

Detta är vad jag tycker helt har försvunnit i "diskussionen" som konsekvens av detta anti-SJW-tåg (spoiler-alert):

Personligen tror jag definitivt att folk hade uppskattat hela "se det från andra perspektivet" mycket mer om Abbie inte var en person som är kontroversiell i dagens sammanhang. Att Abbie förlorade sin far, samt hela mänsklighetens sista hopp till medicin, och därmed tog stor njutning i att döda Joel, är något som de flesta helt plötsligt glömmer, eller missar, eller inte tycker är viktigt nog. Jag misstänker att folk hade tagit mycket mer hänsyn till det om hon inte var transa. Antagligen hade många sagt "Jobbigt att behöva se sin favvokaraktär dö, samtidigt förstår jag den andra sidan" om det vore en vit cismale istället för Abbie.

Jag tror också att det hade varit en mycket mer mogen och intressant diskussion i att tvinga spelaren att helt plötsligt behöva styra den person som dödade ens favoritkaraktär. Att tvinga spelaren genom dessa känslor är i mina ögon ganska konstnärligt vackert, precis som "No Russian"-scenen i COD:MW2.

Att man sen inte dödar Abbie utan låter bli som den ultimata beviset på att människor kan överkomma sina hämndbegär är i mina ögon återigen väldigt vackert.

Dessa klassska teman som spelet behandlar; "If You Seek Revenge You Should Dig Two Graves", "Walk a mile in someone elses shoes", etc. etc. etc. försvinner helt i bruset av "OMFG DOM ÄR SÅ POLITISKT KORREKTA, REVIEWBOMBING 0/10 NU", vilket är otroligt tråkigt då det är ett i det hela ganska välgjort spel med lite brister här och där.

Dold text

Jag tycker att LOU2 är ett sjuhelsikes spel. Jag jag är glad att jag inte spoilade handlingen för mig själv.

- It's Lily!
Lev: Did you hear what they called me?
Abby: Yeah
Lev: Do you want to ask me about it?
Abby: No.

Dold text
Av T-Unit
Skrivet av martinot:

Riktigt bra! Kan rekommenderas varmt för alla som inte sett den.

Dock inte riktigt med på vad det har med Ratatosk eller Kina att göra?

Eller tror du att Kina är ett land som är "snällare" mot sina medborgare än USA?

Jag tvivlar inte på att USA har den mest avancerade och utbredda övervakningen i världen. Vad ländernas övervakning sedan utmynnar till är en annan sak.

Av T-Unit

@Ratatosk:
Har du sett dokumentären om Snowden på SVT?

Av T-Unit

Testa formatera kortet i kameran.

Av T-Unit
Skrivet av Knashatt:

Så kan du inte resonera. Han har fotat med brännvidd 18-135 mm hela tiden, inget annat. Så väljer han ett objektiv med max brännvidd på 200 mm så är det 65 mm mer än vad han har fotat med hittills.

Jag tror du missförstod vad jag skrev. Han skrev att han hakade upp sig på att 70-200 mm motsvarar 112-320 mm på hans APS-C kamera, så med samma resonemang skrev jag att hans (APS-C objektiv) 18-135 mm motsvarar 28-216 mm, så han har ju redan fotat med en stor del av de brännvidder han hakade upp sig på.

Av T-Unit
Skrivet av f00dagi:

Tack för alla svar!

Ni tycker med andra ord inte jag skall haka upp mig så mycket på att 70-200 mm motsvarar 112-320 mm på min APS-C vad gäller 'field of view'?

Att det är ett bra objektiv har jag verkligen förstått, det jag inte är helt säker på är hur användbart det blir för foto av t.ex. lekande barn på 5-15 meters håll.

Skickades från m.sweclockers.com

Nej, läs vad dumbo skrev. T.e.x. fokallängderna på ditt nuvarande APS-C 18-135mm objektiv motsvarar ~ 28-216mm på FF med din APS-C kamera. Så förmodligen har du fotat dina barn med en bildvinkel upp till 216mm redan.

Av T-Unit
Skrivet av Tinardirith:

Trevligt! Ja de såg inte allt för dyra ut i vissa fall. Synd bara att många blivit ganska fula utvändigt. Är det någon speciell fattning som är att föredra med adapter? Eller har jag fattat fel? Tyckte det såg ut att kunna vara olika vid en snabb koll på ebay.

Ja, folk föredrar LTM (Leica Thread Mount) objektiven för spegellösa kamerorna förmodeligen för att hålla systemet kompakt.

Av T-Unit

Tycker inte du ska resonera ditt köp kring kitgluggen, fast det kanske är bra att vara lite mer återhållsam man vill ju inte få GAS.

Av T-Unit
Skrivet av Marinlik:

Det kan definitivt vara värt för OP att fundera på om en kompaktkamera passar bättre. Men att säga att en kompaktkamera är ungefär lika bra som en bra systemkamera är direkt fel.

Fast kameror som RichoGR, Fuji x100S/T, Sony RX1/II, Leica Q m.fl. faller under kategorin kompaktkameror och den tekniska bildkvaliteten från dessa kameror motsvarar en riktig systemkamera, dock utanför TS budget.

Av T-Unit

Jag gissar på att det sitter något billigt reltek ethernet chip eller liknande i dongeln, någon speciell krav på USBn kräver den inte. Stoppar man in dongeln i en windows PC kommer detektering av ny hårdvara startas och drivrutiner installeras automatiskt från bibiloteket. Jag tror det saknas drivrutiner till android så det kommer inte funka när du stoppar in den i din telefon.

Av T-Unit
Skrivet av stelex:

Jag vet inte hur det står till nu men jag har har haft deras allra första mobil och då kunde man installera stock android (ingen MIUI) och även i den versionen fick man OTA uppdateringar.

Av T-Unit

Kan du kolla vad som händer utan att ha objektivet på? Fäller kameran upp spegeln och öppnar slutaren och blottar sensorn då?

Av T-Unit
Skrivet av Ickx:

Har äntligen lyckats skanna min första framkallade rulle under tiden två senare rullar hänger på tork. Ska bli spännande att ta en ordentlig titt på dom lite senare. Hur som helst slängde jag upp ett par bilder. Lite oklart om det är objektivet eller skanningen som är begränsande, fast å andra sidan är jag rätt nöjd med känslan på en del av bilderna. Ska nog se till att leta reda på ett nytt objektiv så småningom, efter att länge lutat mot ett Summicron 35 ASPH eller Summilux 50 (non ASPH) börjar ett Summicron 50 kännas väldigt lockande.

Jag tycker bildkvalitén är jämförbar med andra bilder i flicker gruppen tri-x 400. Testa att inte lämna så mycket yta för oskärpa? Där du har lagt skärpan (SUVen och killen som snackar i telefon) utgör så liten del av bildytan. Använd mindre bländare typ f.8 och fokusera till oändlighet istället i dessa situationer? Jag tror det blir bättre så när man skjuter film som tri-x 400?

*Jag kan knappt något om att fotografera med film där av alla frågetecken.

Av T-Unit

Har du lysrör hemma? När jag riktar 6P-kameran mot lysröret flimrar det men riktar jag ifrån eller fokuserar på något så kan det sluta flimra. Min andra mobil flimrar dock inte. Rent spontant skulle jag säga att det är mjukvaran som är problemet.

Av T-Unit

Ibland kan det vara något så simpelt som att datorns virusprogram blockerar åtkomsten av mobila diskenheter.

Av T-Unit
Skrivet av Rotmosmannen:

Det var inte det jag menade dock
Menade det där med att det rör sig efter musiken. Vet att det finns afterefect men det blir inte snygg tycket jag

Haha då missuppfattade jag trots allt ...säg animation istället för bakgrund

Du är ute efter sånt här:
http://greyscalegorilla.com/blog/tutorials/animate-with-music...

Av T-Unit

@Rotmosmannen:

Jag tog bort mitt inlägg för jag trodde att jag missuppfattade din förfrågan. Men om det är stillbilden du menar så kan sådan bilder tas med kameran genom att stå nära motivet med vidöppen bländare, använd gärna ett objektiv med litet bländartal.

Edit: Du kan googla på ordet bokeh.

Av T-Unit

ooops

Av T-Unit

Det närmaste i utseende jag kunde googla mig till var Canon 7D/5DmkIII IFCL Metering AE sensor.