Inlägg

Inlägg som DragonII har skrivit i forumet
Av DragonII

Annars kan brandväggen se vilka applikationer som använder nätet. T.ex Norton, Sysgate etc.

Av DragonII
Citat:

Ursprungligen inskrivet av geting

IP adress: Egen fast IP-adress <<< vad står det här ???

Det är härifrån man utgår ifrån (iaf jag gjorde) när jag beställde deras tjänst att man verkligen får fast ip. [/B]

Japp, du får samma ip så länge du inte byter nätverkkortet eller MAC-adress i routern.

Av DragonII

http://www.fujitsu-siemens.se/support/downloads_1.html
och ladda hem drivrutin därifrån.

Av DragonII

Du kan lägga samma ssid namn på bägge, men ha dhcp avslaget på det andra samt annat nät, t.ex 192.168.2.1 så det inte blir konflikt mellan båda routrar. Sen kan du dra en ethernet kabel från router 1 till router 2 (ej i WAN-porten). Det bör funka då. Om inte så prova byta kanal på sen andra.

Lycka till.

Av DragonII

Du skulle inte heller betala för en 24mb/s och få ca 10mb/s, det är så att det faktiskt billigare att ha 8mb/s än 24mb/s.

Av DragonII

Sitter i örebro Stadsnät härhemma och har alltid haft samma ip trots jag har IpBolaget som leverantör, visserligen får jag samma ip, men det är knutet till MAC-adress. Så det kan man säga nästan rakt ut att man "HAR FAST IP-adress".

Har varit deras kund sedan dom byggde nätet här runtomkring vilket det är sommaren 2004.

Av DragonII

Som aquaren säger och stäng av UPnP i router.
Det borde lösa dina problem tror jag. Har dock inte testat det själv. Men annars kan man köra proxy eller moonowall/pfsense/ipcop.

Av DragonII

Eller skaffa nytt router där den har QoS finns med. T.ex Intertex SurfinBird är en av dom iallafall.

Av DragonII

Men du, Frosty10, du kan plugga datorn till uttaget på väggen. Sen skriver du http://login.stadsnat.se , där kan du se vilka leverantörer samt vilka hastigheter dom erbjuder i stadsnätet.

Av DragonII

Åhå. Själv bor jag i Örebro. Inte långt från Kumla.

Av DragonII

Det går att köra RAID (eller JBOD) i servern och får mer kräm ur den, men flaskhalsen är nästan alltid hårddiskarna som har ofta max 25mb/s (i RAID ca 50 mb/s) då det är en annan teknik.
Men därermot om du kör den dyrare varianten dvs SCSI i RAID så kan du krama ur den ännu mer. Återigen är den överförning i hårdiskarna ofta har begränsning i sig.

Av DragonII

Har själv IpBolaget här. Maxxar ofta linan i torrents (10mbit här). Sen vet jag inte om dom har trafficschaping här i mitt område.
Kan nämna att jag även maxxar linan på ftp också. (fr. sunet ca 1,12 mb/s)
Pröjsar bara 95 kr/mån då jag har stadsnät här.

Av DragonII

Se till att du har Indexing som pekar på dessa filnamn, det finns även flera som slutar på index.*, saknas den filen så browsar den mappar och filer som standard.

Av DragonII

Om du inte kan skicka e-mail utanförhuset så är det sannolikt att smtp porten är spärrad. Men om du kanske har annat SMTP adress som du kan använda i huset?

Av DragonII

Prova att ställa ditt bredbandtv i DMZ.

Av DragonII

Själv sköter jag en server som ligger i USA, det är inget problem att köra det. Men för att få ut bättre respons så kan man ställa ner antalet färger. Men visst går det att köra med högsta färgantal om man har bra uppkoppling mellan. (Servern i USA sitter på 100mbit och jag hemma på 10mbit) så det flyter bra, men rekommenderas inte att titta på filmer via remote desktop.

Av DragonII

Okay, det kanske kan vara brandäggen som strular i din 3:e dator. Kollat att du får ip från DHCP? (Kan göras i cmd och skriva ipconfig)

Av DragonII

Kollat så att du inte har satt fast ip på din dator. Kollat om andra datorer kommer ut på nätet?

Av DragonII

Testa att plugga sladden i annan port i switchen. Kanske det kan vara fel där.

Av DragonII

Det skadar inte att prova. Du kan prova upp till 25 gånger, om det inte vill sig så kan du reseta den och göra om och välja annan sen prova igen.