Inlägg

Inlägg som Oppman har skrivit i forumet
Av Oppman

X79 plattform och Windows Anniversary

Tja, nån mer här inne som kör x79 plattformen och har problem med random blackscreens osv ?
Problemet kom efter att jag bytte CPU från en i7 3820 till en i7 4930k, kör nu windows 10 pro 1511 och då funkar allt som det ska, lägger jag in windows anniversary update så stänger skärmarna av sig lite då och då, ibland i spel, ibland i surf osv. Finns diverse trådar om det här problemet om man googlar lite men undrar om någon här har samma problem.

Burkinfo i signaturer

Av Oppman

har kört RAID 0 förr och aldrig haft nå problem så länge diskarna håller och det gäller ju även om du kör en singeldisk. Men för att få maximal läsprestanda så lär ju 2st diskar i RAID var bättre än en singel som endå kommer sitta på en SATA 3gb port, ASMedia controllern tänkte jag inte ens använda nå mer så är fast med sata 3Gb/s portarna. På hårddisken kommer det endå mest bara vara större filer, bilder, musik osv så kommer antagligen inte köra nått spel/program ifrån den förutom fallout 4 med den nya mustiga 60gb+ expansionen och säkert några andra spel jag inte kör så mycket.

Av Oppman

Hårddiskråd.

Tja, sitter och trycker på ett rätt gammalt moderkort (ASUS Rampage IV EXTREME)
har helt okay CPU och minne till det och det är ju inte så det flaskar i nått spel/program än så känns onödigt dyrt att byta ut hela skiten.
Men nu äre dags att byta hårddiskar, iallafall den enda mekaniska jag har nu och har lite funderingar.

Såhär är det konfigurerat nu:

Intel® X79 chipset :
2 x SATA 6 Gb/s port(ar), röd - 1st Corsair 180GB SSD för System (Windows) och 1st Kingstone 120GB SSD för pagefile, temp, nått mindre spel osv
4 x SATA 3 Gb/s port(ar), svart - används EJ (men snart till en HDD)
Stöd för RAID 0, 1, 5, 10
ASMedia® PCIe SATA-styrenhet :
2 x eSATA 6 Gb/s port(ar), röd - 1st 2GB Westerdigital disk för övrig lagring
2 x SATA 6 Gb/s port(ar), röd

Har även en Intel 600p 512GB M.2 PCIe SSD monterad i en Asus Hyper m.2 x4 mini adapter på en PCIE3.0 slot på moderkortet, tyväär är denna ej bootbar då den var tänkt som systemdisk men det sket sig i starten.

Nu till frågan, tänkte köpa 2st Seagate Barracuda 2GB och köra i RAID på moderkortets SATA 3GB/s platser eller ska jag köpa en Western Digital BLACK 4GB, är ju samma pengar för 1 WD som 2SG (fanboys till olika märken behöver inte lägga sig i)

Frågan är då, 2st Seagate borde väl bli mest prestanda i RAID i förhållande till en WD BLACK ? Enligt specc så ska seagaten maxa read på ca 210MB/sec, men i raid så borde det bli ca 50% mer, SATA 3Gb/s portarna klarar väl max en 200mb/sec vad jag kan förstå men är det då per port får jag hoppas. Nån som har nå råd eller fundering kring detta ?

Av Oppman

@giplet: Vete inte själv hur jag googlat haha, men just den du länka ska tydligen inte funka så bra enligt nå recensioner, Man får väl hoppas att det funkar att boota ifrån då, annars känns det ju rätt värdelöst, allt ska bara funka, tråkigt med gamla grejjer

Av Oppman

@bore69: Tackar tackar, vettefan vad jag googlat efter då jag bara fick fram nått lökigt från webhallen som inte funka som det skulle enligt recensioner. Japp, banon finns över (40st i den CPU) och ska se till att sätta den i en PCIE3.0 port, har 2st över så ska inte vara nå problem, tack för svar ! har även en till fråga, ska köpa en ny ssd på 512Gb och en mekanisk disk på 3-4Tb hade jag tänkt, ska jag sätta dom på ASMedia SATA eller Intels på moderkakan för att få bäst prestanda tror du eller äre skitsamma bara dom sitter på nån SATA3.0 utgång ?

Av Oppman

har ny signatur nu så ingen behöver gnälla om att i7-3820 inte har stöd för PCIE 3.0

Av Oppman

PCI-E SSD på Gammalt Rampage 4 Extreme moderkaka

Tja, börjar bli dags att byta ut system SSDn och funderar på att skaffa en Corsair Force MP500 eller liknande.
Mitt moderkort har ingen M2 plats så jag undrar om det finns nån adapter eller liknade att stoppa i en PCI-e 3.0 port ?
Har googlat lite med verkar finnas dåligt utbud på just det, nån som har nått tipps eller vet hur jag ska göra.
Känner inte för att byta ut moderkort och allt då jag är nöjd med det i övrigt bara det att jag vill ha en snabbare SSD då jag endå ska byta.
Vad är NVME osv ? nått som CPU/Moderkort lär stödja osv ?

Av Oppman

Hur kan man vilja sälja det ? Underbart chassie ju så länge man inte tycker om att flytta på datorn i onödan, har ett likadant själv och är toknöjd ! Lycka till med försäljningen och god jul när det är dags !

Av Oppman

Tja, finns CPU kvar ?

Av Oppman

Tusentack för snabbt och bra svar ! Man kan alltid lite på sweclockers Vad kör du med för 22" skärm, har inte bestämmt vilken jag ska köpa än så ! tack och bock igen

Funderar på denna jag: https://www.komplett.se/samsung-22-led-syncmaster-ls22c45kbs/...

Av Oppman

144Hz + 60Hz monitor Geforce 780

Tja, har en asus 27" 144Hz skärm som min main och vill beställa en till 22" skärm som ska stå på höjden bredvid, asså vriden 90 grader. Måste jag då ha en 144hz skärm eller går det att köra en på 144Hz och en på 60Hz ? När jag kör bildskärm + tv så går bildskärmen ner till 60Hz automatisk.

Grafikkoret är ett MSI geforce 780 OC om det ska ha nån betydelse.

Tacksam för svar.

Skärmarna ska inte visa samma bild utan jag vill utöka skrivbordet i windows

Av Oppman

Ok, tack Mocka ! Snodde även din signatur när jag höll på
Mitt MSI 780 får 65,3 ASIC för övrigt, har ju inte dödsklockat det men 1100/6600 funkar kalas iallafall

EDIT: Ser dock inte lika flashig ut med skitsamma

Av Oppman

Offtopic, hur får man fram ASIC i gpu-z och vad står resultatet för egentligen ?

Av Oppman

Minnesbandbredd verkar vara lite fel i denna artikel, 160mb/sec känns ju lite klent för ett nytt grafikkort

Av Oppman

Okay. bra så jag slipper köpa en basstation. men konfigurerar dom sig själv eller lär man göra en massa inställningar ??

Av Oppman

Trådlöst nätverk utan basstation ?!

Hej undrar om nån vet om man kan ha trådlöst nätverk utan basstation eller dyligt. D.v.s kort till kort, som med en korsad TP kabel mellan 2 hederliga TP kort... tacksam för svar.