Inlägg

Inlägg som kaya har skrivit i forumet
Av kaya

@philipborg: Visst kan dåliga räkor och köttfärs smaka ok om man kryddar tillräckligt mycket men man känner ju på lukten innan man tillagar dom.
Lukt och smaksinne slår alltid bäst före datum.

Av kaya

@NaturaL: Winner winner chicken dinner, Snyggt

Av kaya

@Baxtex: Smakar den ok så är det inget fel på den. Så är det med all mat och dryck, även om bäst före gått ut så är det inget fel på det om det smakar som det ska.
Skål på dig.

Av kaya

Så äntligen så har ca 4 års nyfikenhet stillats. Fantastiskt service som dom har, vem har ens hört talas om jourhavande geolog? och dom var väldigt snabb på att svara, nu ska jag ut och hitta fler stenar som jag kan skicka till Åke

Citat:

Hej

Din sten kom med posten idag, och jag har tittat på den tillsammans med en mineralkunnig kollega, Andreas Karlsson. Stenen innehåller en finkornig massa av olika sulfid-mineral (föreningar mellan olika metaller och svavel), uppblandade med kvarts och förmodligen också andra silikat-mineral (föreningar mellan kisel, syre och andra grundämnen, det som utgör de vanligaste mineralen i de flesta bergarter).

Eftersom stenen innehåller en finkornig massa av olika hopväxta mineral är det inte så lätt att identifiera alla beståndsdelar utan mer omfattande undersökningar. Dock kunde Andreas när han tittade i mikroskopet bland de lite grövre mineralkristallerna urskilja pyrit (svavelkis, FeS2, har blekgul färg) och det närbesläktade järnsulfidmineralet magnetkis (även kallat pyrrhotit, formel FeS, svagt magnetiskt och mer bronsfärgat jämfört med pyrit), och kopparsulfidmineralet kopparglans (Cu2S, har mörk närmast svart färg och glänsande yta). Det är inte omöjligt att det finns ytterligare sulfid-mineral, exempelvis zinkblände (ZnS) som brukar ha brunaktig färg men kan vara svårt att urskilja i en sådan blandning.

Det finns en del gamla nedlagda gruvor och mindre gruvförsök på olika sulfid-mineraliseringar i trakten mellan Vetlanda och Målilla eller Hultsfred, så det är möjligt att stenen kommer från någon av dessa. Mest känt är väl Ädelfors guldgruva, där det förekommer omfattande turistverksamhet med guldvaskning. En annan förekomst i trakten är Kleva nickelgruva.

Skickar tillbaka stenen med posten idag.

Bästa Hälsningar

Åke Johansson
Jourhavande geolog
Naturhistoriska riksmuseet

Av kaya

@joppekniven: Bra fråga, det stod när man signade upp att det bara gick att avsluta på engelska, men längre än så har jag inte kommit.

Edit: To cancel Twitch Prime you need to cancel the subscription to the service you used to gain access to Twitch Prime.

This would have been either Amazon Prime or Amazon Prime video. You'll need to sign into your Amazon account and navigate to the account page. If you're having any issues and can't find where exactly to cancel it, please contact Amazon support.

Av kaya
Skrivet av Icecrystal:

Det är rätt respektlöst att totalt ignorera vad OP sa. Det må vara självklart för dig att bygga ihop en PC, men bilmeckarna säger samma sak om sina bilar. Han vill inte bygga den om han inte måste. Av samma anledning tror jag att han inte vill chansa med Windows och Ebay. med det lägre priset följer eventuellt mer trubbel om nyckeln inte fungerar. Och när det kommer till minnerna så har du mer problem med kompatibilitet än du tjänar prestanda på minnen över 3000MHz. Inte något som jag skulle lägga 850:- extra på.

Ett uppdaterat förslag, med tanke på ett Z270-erbjudande samt SSDn:
GTX 1080, 7700K, 16GB RAM, Z270 samt 500GB M2 SSD 17 843:-
Notera att M2 SSDn är en beställningsvara, så vill du ha datorn på en gång så finns 2.5"-typen för en 50:- mindre i lager.

Nej jag vare sig ignorerade eller var respektlös mot OP, jag försökte hjälpa han att få en bättre dator.
Han skrev att han helst inte ville bygga själv för han kände sig osäker på det. Han skrev inte att han absolute inte ville bygga själv, så jag förklarade hur enkelt det är.
Själv har jag köpt många nycklar på ebay och aldrig haft något problem med det, så varför kan jag inte rekommendera det?

Av kaya

Här ser ni snigel som är ute och lootar.

http://i.imgur.com/GHhGIDH.jpg

Vacker bild på Mylta Power

http://i.imgur.com/irWyfGy.jpg

Av kaya

Man får en ny outfit om man signar upp sig för twitch prime, Första veckan är gratis och sen kostar det $2.99 per månad men man kan säga upp det när man vill så man behöver inte betala nått om man inte vill.

http://i.imgur.com/Ayjd296.jpg

Av kaya

@nastybloodlust: Kolla blocket och tradera, jag kollade lite snabbt och samsungen är värd 3-3,5k och iphone 2,5-3k

Av kaya

Ja det skulle jag gjort, en SSD är ett måste i mina datorer och den SSDn kan du ju flytta med till nästa dator som du köper.

Av kaya

Ja du får ett nytt kvitto om du kontaktar Hallon.
Men om det är värt det? det kan bara du avgöra, jag antar du får rätt mycket pengar emellan?
Själv skulle jag inte bytt en Nokia 3310 mot en Iphone.

Av kaya

Fördelen med standard är att man vet om det funkar eller inte.
Börjar kontakterna flyttas runt så är det många chassin som inte längre går att använda.

Av kaya

@MarcusHuddinge: Jo jag har alltid fått en iaf och ibland får man tom två.

Av kaya
Skrivet av Choffe:

Nåt skit finns det där ute. Det sjukaste jag var med om var en snubbe som gick runt ett hörn runt 70 meter bort och insta-downade mig med en AKM. Jag har en fullt frisk Level 3-hjälm. Så helt kosher är inte alla.

Jag tror att ibland så funkar inte hjälmarna eller västarna. Det händer ibland att man tömmer ett helt mag i bröstet på nån och sen när man lootar dom så har dom en helt oskadad väst.

Av kaya

Kul omgång 10 meter framåt, 5 meter bakåt.

Av kaya
Skrivet av Icecrystal:

Svindyra minnen, inget Windows, samt att han inte vill montera ihop den själv. Fin pris på hddn, trevligt med en kupong!

Nej det är inga svindyra minnen, det är snabba minnen som är värd sina pengar om man kör Ryzen.
Windows köper man från ebay för 30:-
Att bygga själv är inte svårare än att sätta ihop två lego klossar.

Glöm inte att det följer med två badbollar och en pingvinstång.

Av kaya

Här har du en betydligt bättre speldator. Spelar du i 1080p så kan du spara drygt 2k och köpa ett 1080 istället https://www.inet.se/produkt/5400049/evga-geforce-gtx-1080-8gb...

https://www.inet.se/kundvagn/bild/10449141/

Av kaya

Om 12 dagar, 20/6 så släpps femman.

https://oneplus.net/launch

Av kaya

@amanuel: Vi hänger på teamspeak.sweclockers.com

Av kaya
Skrivet av Ferrat:

Beror ju på settings, jag får ju bättre än dig 😋 men klart om man ska ha högsta settings på allt så

Skickades från m.sweclockers.com

2540x1440 är helt sjukt krävande.

http://i.imgur.com/Kdq3fyB.jpg

Varför är du inte på TS? jag har ingen att spela med