Inlägg

Inlägg som the_grudge har skrivit i forumet
Av the_grudge

Går inte att installera XP på kraschad dator

Det började med att windows slutade starta, antagligen skadade filer eller något i den stilen. Men det är inget fel på hårddisken, den byttes nyligen.

När jag försökte formatera datorn med en ny installation av XP PRO SP3, blev det fler problem. Då läser hela installationsprogrammet in, men när det ska "starta windows" bara slocknar datorn helt och hållet.
Vad kan det bero på?

Min gissning är att det är något med bios. Det har krånglat ett tag efter att jag gjorde en uppdatering av det. Datorn fortsatte snurra efter man stängt av den, så man fick hålla inne avstängningsknappen tills den slocknade.

Men vad göra? Resetta bios och hoppas på det bästa?

Garantin har gått ut, och HP recovery-funktion är formaterad för länge sedan.

(Datorn är en Compaq 615 med vidrigt högljudda fläktar)

Av the_grudge

Stänga av brandvägg XP

Hej jag undrar om det är oklokt att stänga av XPs brandvägg och förlita sig på Avasts? Ställer till hastighet och anslutningen med server även om jag öppnar portar.

Av the_grudge

Portforwarda utan NAT med CG3100?

Hejsan! Jag har Comhem och NETGEAR CG3100 som det skrivits en del om på det här forumet. Jag hade väldiga instabilitetsproblem i form av förlorad anslutning etc. Men efter att ha uppdaterat firmware och stängt av NAT har allt fungerat snabbt och utmärkt. Fast jag har en liten NAS-server som kräver en del portöppnande för att fungera som den ska, men det går väl inte när man har stängt av NAT?

Av the_grudge

Ändrade operativsystem - garantin borta?

Hej min bärbara Compaq 615 är åtta månader gammal och kraschade häromdagen, troligen med hårddiskfel. Problemet är att jag bytade från xp till vista och då försvann recovery och allt det där som hp lade in. Gäller inte garantin då längre?

Av the_grudge

brände ut en liveskiva och tryckte att jag ville den skulle starta upp med liveskivan utan att installera. Då blev det bara svart i flera minuter utan att något hände. Ska det ta så lång tid?

Av the_grudge

jag har ingen annan dator, men kanske kan fråga någon kompis. men funkar det inte med att köra från usb tror du?

Av the_grudge

HP 615 - katastrof

Hej idag hände det som inte fick hända. När jag skulle starta datorn stod det att datorn inte kunde startas på grund av att ntoskrnl.exe saknas. Installera en kopia av filen och försök igen. Då körde jag ett minnes och hårddisktest i bios som sa: fail. Då satte jag in en xp-installationsskiva och tänkte installera xp på ny partion. Men då krävde installationsprogrammet att jag skulle formatera om för att filformatet var fel, eller filerna så skadade att det var nödvändigt.
Men jag har massa viktiga saker på datorn så jag gjorde inte det. Vad göra? Jag tänkte installera xp på ett usb minne och försöka komma åt filerna nu. Är det en bra lösning tills vidare? och försöka rädda viktiga data sen byta ut disken illa kvickt.

Hjälp!

Av the_grudge

Men i anvisningarna för det nya kortet står det att man ska kontrollera så det inte finns någon konflikt med det gamla kortet typ. Ska man dra ut den där strömsladden som är överflödig helt och hållet eller?

Sen undrar jag hur man vet om nätagg eller moderkort är paj? Det som fick grafikkortet att gå sönder var att jag matade ut i för hög hertz och i en upplösning som inte rekommenderades.

Av the_grudge

Enligt den här http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c00379616...

Har jag bara en plats för pciex16, som jag antar är det enda som funkar...
Men provade resetta cmos nu utan resultat.

Av the_grudge

ok. men vad kan ni mer tänka er att felet är? hade datorn inte startat alls om det var fel på moderkortet eller?

EDIT. Här är förresten sladden och det hål jag hittar på kortet. Men det passar ju inte?

http://img704.imageshack.us/img704/1971/img5103c.jpg

Av the_grudge

jaja det finns på det gamla, men jag hittar ingen ingång på det nya för någon extra sladd? tror inte det står något om det i manualen för kortet heller:S

Av the_grudge

ok tack. hur resettar man bios om man inte ser vad som händer på skärmen?

Jag har provat starta utan grafikkort och då piper datorn, men fläktarna är "lugna". När jag sätter i det nya kortet piper inte datorn men fläktarna går för fulla muggar. Ska jag prova en annan "slot" med grafikkortet? För en liten plastgrej, den där klacken som klickar till när man sätter dit kortet gick sönder när jag tog ut det gamla?

Edit. Öh extra strömsladden?;P

Av the_grudge

Ingen bild med nya grafikkortet

Hej min dator startade inte efter att mitt gamla geforce 7800 GTX dog. Så jag köpte och satte i ett nytt grafikkort, HD5450. Men nu får jag ingen bild, bara svart. Jag förstår att det gamla grafikkortet måste avinstalleras först, men det gick ju inte. Vad göra? Kan man få in datorn i något slags felsäkert läge?
HJÄLP!?

Av the_grudge

Funkar Radeon HD4350 till min dator?

Av the_grudge

TV-tuner hittar inga kanaler

Hej har en Deltaco DTV-102A som fungerat bra hitintills. Men efter en flytt där jag skulle söka efter kanaler hittade den plötsligt inget alls, spelar ingen roll vad jag än gör. Har ominstallerat drivrutiner, programvara etc. Återstår i princip bara en komplett formatering. Det fungerar utmärkt att både titta och hitta kanaler på vilken annan dator som helst. Jag förstår ingenting.

Kikade lite på nätet om det fanns andra drivrutiner, men det verkade bara gälla Linux om jag förstod det rätt. http://www.linuxtv.org/wiki/index.php/Noname_CE6230_OEM

Datorn är en Compaq 615

Vad göra?

Av the_grudge

Grafikkort max 500 :-

Hej eftersom mitt 7800GTX pajat behöver jag ett lättfixat men värdigt substitut. Budgeten är tajt, men enda kravet är väl i princip att kortet är i alla fall lite bättre än mitt gamla.

Skulle ett sånt kort vara lämpligt?
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=452406

Mer info om datorn i fråga:
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c00379616...

Av the_grudge

Pajat 7800GTX?

Hej jag tror min gamla trotjänare har kastat in handduken. Jag testade att mata ut i 1366 x 768 i dvi-vga till min projektor i 100 hz. Det såg fantastiskt ut i en minut ungefär. Sen bara la datorn av och startar inte igen. Men det är väl troligen mitt grafikkort som pajat?

Av the_grudge

Flimmer med dualview

Hej har kopplat in en projektor via vga till omkopplare dvi till nVidia 7800GTX. Sen har jag kopplat min Samsung M87 vid dvi-hdmi till samma grafikkort. Men när båda är inkopplade börjar problemen. Projektorn börjar flimra, det spelar ingen roll hur jag ändrar upplösning eller hertz. Ända lösningen är att dra ut dvi-hdmi sladden tll tvn då slutar det flimra. Vad är problemet?

Av the_grudge

Ansluta miniprojektor till dator

Hej är lite sugen på en sån här: http://www.netonnet.se/art/tv-och-bild/projektor-och-duk/kont...

Aiptek T10. Men man kan bara ansluta till den via AV. Jag har en compaq 615 med vga, går det att lösa på något sätt?

Av the_grudge

Ansluten men ändå inte?

Blir tokig på detta problem. Har nyss köpt en router för surt förvärvade slantar och allt går bra fram till routern ska ställas in. När jag gör inställningsguiden säger den att den inte får kontakt med internet, fastän det står så i aktivitetsfältet. Om jag bara använder kabeln utan router fungerar allt utmärkt.

Jag har kollat, och jag har fått en ip-adress när routern är på.
Eftersom jag inte kommer åt gränssnittet heller kan jag inte lägga in äldre firmware på routern. Har provat att resetta på routerns baksida men det verkar inte hjälpa.

http://img42.imageshack.us/img42/9496/adfdafd.png

Har hål i väggen - router - dator. Alltså inget modem, men det funkade en kort stund första gången jag kopplade in den. Efter ett par timmar och lite mixtrande i gränssnittet slutade det funka, skulle jag tro.

Det enda jag kan komma på är att försöka release / renew på ip-adressen. Kan det vara så enkelt?