Inlägg

Inlägg som simon_persson85 har skrivit i forumet
Av simon_persson85

När jag kör chmod +x ~/.Xsession och försöker starta skriptet så får jag detta felmeddlande:

./.Xsession: line 4: .: filename argument required
.: usage: . filename [arguments]
simon@simon-desktop:~/Desktop$ Couldn't open RGB_DB '/usr/share/X11/rgb'
Could not init font path element /usr/lib/X11/fonts/TTF/, removing from list!
Could not init font path element /usr/lib/X11/fonts/OTF, removing from list!
Could not init font path element /usr/lib/X11/fonts/CID/, removing from list!

Jag har installerat nvidia-glx men hur vet man att den är korrekt installerad?

Av simon_persson85

Vad är det man skall göra i sista delen på guiden i http://www.tectonic.co.za/view.php?id=916 ? Ska man köra en skriptfil eller vadå? Är nOOb sorry

Av simon_persson85

Mitt eth0 går alltid ner när jag bootar ubuntu, måste hela tiden köra ifup eth0 varje gång, en bugg? Jag kanske också utryckte mig fel, ville att man skulle lägga lösenord till root, eftersom den efter installation inte har ett lösenord.

Av simon_persson85

Wow easyubuntu äger! Varför finns den inte som default i Ubuntu? Det kan väl inte vara så svårt att integrera en meny där man kan välja att installera codecsen eller vad det nu är man vill installera. En annan sak som jag saknar i Ubuntu är att sätta rootpassword i installationen, om man är helt nybörjare så fattar man inte att man måste sätta rootpassword med sudo passwd. Sen borde de också integrera samba bättre, använda gui:t i Swat och göra en enklare meny av den och även ha en knapp där man kan välja avancerade inställningar. Jag kan inte testa trådlösa på datorn, har hört att det varit en brist i Ubuntu. Annars är jag helnöjd!

Av simon_persson85

codecs

Jag har en fråga agående dapper drake och codecs på ofria format. Skulle inte det komma någon ny funktion i dapper som skulle installera alla codecs åt en efter att man försökt spela t.ex. en avi och sen frågar den "avi stöds inte vill du installera stöd för den?" Om inte det är sant finns det något enkelt sätt att installera alla codes inkl. rar support osv?

Av simon_persson85

Dapper äger

Jag sitter nu en på en dualbootad amd 3200+ 1 gb ram med ett nvidia 6600gt och allt flyter som smör. När jag bootar Windows XP Professional så seger datorn till rejält och spelar det ingen roll att jag har hållt den virus, spyware- och adwarefri eller defraggat den hundra miljoner gånger eller genomsökt registret efter problem, Ms kan helt enkelt inte göra ett bra OS. Varför ska jag som gamear straffas för mitt intresse för spel och tvingas använda Windows Xtreme Pain Professional?

Av simon_persson85

Tips till dom på psykhemmet det går att förgifta killen som sitter i ett rum där det finns en jordglob, i jordgloben finns det udangömd flaska med alkohol, förgifta den och en annan flaska som finns i en fontän utanför som den andra killen dricker i smyg, då slipper du strypa honom med vikterna.

Av simon_persson85

Jag är ingen vidare fanboy av hitmanserien. Efter att man spelat splinter cell får man bara mer känslan av att hitman är en medioker spelserie. Det jag hatar mest med hitmanserien är när man måste gå runt på varje liten vrå på banan för att lista ut hur man ska avrätta folk. Dom har ju satt ut (!) på viktiga platser, men kunde dom inte använda uppdragsystemet som i splinter cell eller thief 3? Grafiken har aldrig heller varit hitmans kännetecken och vi ska inte prata om den ruttna kontrollen. Jag tycker hela spelkonceptet är genialisk men alltför dåligt utförd.

Av simon_persson85

Alternativet att kunna starta Linux eller Windows på samma burk kommer när du installerar Linux. En exempelbild på menyvalet där du kan välja Windows eller Linux efter installationen kan du se i http://linuxgazette.net/107/misc/tomar/grub.jpg.

Viktigt när du installerar Linux och Windows på samma burk är att installera Xp först och sen installerar du Linux, detta eftersom Windows kan sabba allt om den installeras sist.

Av simon_persson85

Tack för tipsen, får se vad jag kan vaska fram. Öh hatar skolarbete hoppas bara inte jag gör allt dagen innan bara. Angående läraren så är han en riktig nörd i Linux, jag tror han vet vad han gör.

Av simon_persson85

Jag tror också installationen är den enda att skripta, varför ska en bootloader ha med skripting att göra egentligen. Läraren har varit väldigt luddig, det var han som gav förslaget till mig. Så det måste ha någon användning av skripting.

Av simon_persson85

Gör ett skolarbete om Grub

Hej jag går på Nacakdemin och läser just nu kursen Systemskriptning, där man skall fördjupa sig i skriptning i Linux. Vi har läst om bash-skriptning hittils och nu startade vi en projektuppgift om ett ämne vi fick välja. Jag valde grub, det finns ganska mycket information om Grub men jag skulle behöva veta mer hur skriptning fungerar i Grub, hur den använder den och så. Är det någon som kan detta eller vet en bra hemsida om detta. Jag har googlat på det men inte hittat något. Tacksam för er hjälp. Har funderat att lägga delar av arbetet på svenska sidan av Wikipedia som behandlar Grub.

Av simon_persson85

jag provade att installera gnome-cups-manager och då får jag upp skrivarmenyn i system>admin, men när jag ska starta den så klagar den på att den inte kan kontakta skrivarserven?!?!

Av simon_persson85

Skriva ut med nätverksskivan i Ubuntu

Jag tänkte skriva ut med min Ubuntu breezy på nätverksskrivaren. Eftersom min dator är en kass pentium 2 med 94 mb ram gjorde jag en server installation. Jag installera paketen x-window-system-core och gnome-desktop-environment och skrev sedan startx.

När jag googlade så säger flera att man ska gå till System" -> "Administration" -> "Printing"i menyn för att installera en skrivare.

Mitt problem är att den inte finns i menyn, är det några paket till som måste installeras, vilka är dessa då?

Jag är nOOb i Linux, har aldrig använt skrivare i Linux. :$

Är tacksam för era svar.

Av simon_persson85

Jag hade problem med ljuddrivrutinerna till GTA SA, fick bluescreen lite slumpartat. Jag installerade om drivrutinerna till ljudkortet, genom "diskett finns" funktionen i Lägg till hårdvara i kontrollpanelen och då funkade det helt plötsligt.

Av simon_persson85

ska prova med att lågformatera med maxtors lågformaterar program, hårddisken hade ju Window$e Xp(Xtreme Pain) installerat på innan jag formatera, kan hårddisken blivit korrupt på nåt sätt eller bara lagt av?

EDIT: Det var visst en kraschad hårddisk, jag tanka ner powerblast från Maxtors hemsida som lågformaterade skiten, nu kan jag äntligen installera xp.

Av simon_persson85

Jag tanka hem Maxblast 4 från Maxtors hemsida, hårddisken är en Maxtor DiamondMaxPlus9 160 gb ATA/133HDD. Maxblast gjorde att jag kunde partionera hårddisken igen, men när jag formaterar så stoppar den vid 2 %.

Verkar som Windows har problem med ATA-hårddiskar

Av simon_persson85

Går inte att komma åt hårddisken

Det började med att jag skulle hjälpa bekanta med att få bot virus på datorn. Jag installera zonealarm och hittade 300 virus, men fyra av dem gick inte att ta bort, och dessa fyra multiplicera sig flera gången så det blev 300 nya virus. Så då gav jag upp och började formatera hårddisken. Jag satte i en xp skiva och formaterade partionen som xp var på förut. Efter ett tag var hela formaterigen klar, men när jag skulle börja installera xp så stod det något mbr(master boot record) att den inte kom åt den eller nåt?!?! När jag nu provar att formatera i gen så säger xp att:
"156328 MB hårddisk o på Id0 på buss 0 på atapi
<Det går inte att komma åt disken.>"

Jag prova sen att installera Mandrake på hårddisken, men då får jag felmeddelandet

"Inga giltiga enheter som kan användas för att skapa filsystem kunde hittas. Kontrollera hårdvaran för orsaken till problemet."

Vad ska jag göra?!?! Det är en ide-hårddisk vad jag vet...

Av simon_persson85

Det blev inga fyra veckor som dataprince sa, utan moderkortet kom idag. Dataprince sa att dom skulle ringa när moderkortet kom, men dom gör ju aldrig det :S

Så nu måste lägga om kylpasta och grejer och koppla alla kablar rätt och hoppas på det bästa.

EDIT:
Jag har installerat allt rätt nu men hör och häpna samma skit igen!!!!
Asså hur kan två moderkort vara sönder? Man har lust att polisanmäla tillverkarna, asså är så ARG, lackar sönder av ilska. Det kostar 450 kr att få datorn kollad av dataprince, men jag borde få dom att betala mig för att dom köper in massat billigt skräp, plus kylpastan jag var tvungen att köpa. Eller så borde jag tvinga dom att byta mitt moderkort mot ett snarlikt som klarar allt så mitt moderkort klara nu.

Eller så ngn annan del sönder

EDIT 2: Lämna in alla delar och nu hade grafikkortet lagt av, bytte ut den och nu funkar allting igen. Asså det var andra gången min 6600gt gick sönder, alla som funderar på att köpa det kortet bör tänka om och borde fundera på ett ati 9800pro.

Av simon_persson85

Jag har lyckats överleva en helg utan min dator, ska det vara rimligt att vänta 1-4 veckor för att få ett nytt moderkort? Jag borde åminstone få gratis kylpasta.