Inlägg

Inlägg som simon_persson85 har skrivit i forumet
Av simon_persson85

Är det bara dataprince som har såna här enorma problem? Det måste var dåligt för dem i längden, när de måste byta ut delar och plus att de får dålig publicitet. Men ärligt om min dator inte kan funka i tre månader vad är då fördelen med att köpa datordelar och bygga själv? Jag kommer säkert ha en helt ny dator om ett år när alla delar är utbytta. :(;)

Av simon_persson85

Moderkortet var paj

Jag gick till dataprince idag och kollade läget, de sa att moderkortet var trasigt. De hade inget annat på lager så de måste beställa ett nytt, som tar 1-4 veckor

Så jag får pilla med office program eller som bäst surfa på nätet minst i en vecka, eftersom mina andra datorer har dåligt spec. Man blir ju orolig efter garantiperioden, då man inte kan byta ut sina defekta komponenter. Min pentium 2 har hållit i 6 år, enda saken som paja var cd-romen. Men med nya datorn har två viktiga komponter gått sönder på mindre än tre månader, snacka om att utvecklingen har gått bakåt. Så efter ett år är min dator totalt värdelös och jag som planerat att ha den i flera år :@

Av simon_persson85

Elände det här...

Alla mina apparater är kopplade till jordad uttag, men jag har trådlöst nätverk kan det påverka datorn eller? Jag har två 512 mb kingston ddr-ram, båda kan väl inte gå sönder samtidigt? Jag har redan haft ett trasigt grafikkort redan från dag ett, nu knappt tre månader senare pajar datorn, blir det allt vanligare med defekta komponter?

Av simon_persson85

Datorn funkar fortfarande inte

Inget visas på skärmen även fast jag plockade ut alla delar och testade var för sig. Gick till dataprince där jag köpte skiten, de testade nätaggregatet eftersom jag inte har andra delar att testa med; de hittade inga fel. Så jag bara wtf jag har garanti så jag skruva datorn och lämna in hela moderkortet. Om det inte är den är väl processorn paj, vad vet jag.

Av simon_persson85

Ska prova det

Ska prova det du sa. Hoppas det bara är nätagregatet, aja ska testa idag.

Av simon_persson85

Har inga delar att testa

jag har inga andra datorer eller delar att testa med, så jag kan inte felsöka på det sättet. Allt funkade dagen innan, skiten kan väl inte bara klappa ner över en natt då den stått stilla.

Vilka kontakter ska jag kolla på moderkortet?

Av simon_persson85

Datorn slutade fungera över en natt

Jag spelade brothers in arm igår kväll, datorn har fungerat perfekt i flera månader. Men sen idag när jag satte på datorn så blev det aldrig ngn bild på skärmen, bios verkar inte gå igång, alla fläktar går men datorn tänker ingenting. Jag bytte skärm funka inte heller, jag resta cmos men skiten vill ändå inte funka. Kan mitt moderkort ha gått sönder eller? jag har inte rört bios, eller överklockat eller gjort ngt som kan skada datorn. Fattar inte varför den bara la av efter en natt.

Mitt moderkort är en K8N Neo (MS -7030) v1.x Atx mainboard.

Av simon_persson85

drivrutiner

De drivisar jag hittade var till windows 98 och me, har xp pro. Jag har version 66.93 från nvidias till mitt 6600gt, jag har hört talas om att omega drivrutiner ska vara bättre; kan omega rädda situationen?

Av simon_persson85

khz?

Vad är khz för något? Ska jag sänka upplösningen från 1024x840 till något lägre? Skärmen är sex år gammal, men spelen har ju funkat förut; kan inte xp vara boven?

Av simon_persson85

Kan spela krävande spel

Varför kan jag spela Far Cry, Doom 3 och Half Life 2 utan problem, det är bara vissa skitspel som f**kar upp skärmen. Jag har ju låst Hz på flera upplösningar till 60Hz men ändå skruvas den upp. Age of Emipires kunde jag spela på win2k och windows 98 utan problem, kan felet ligga i windows xp(är inte förvånad xp=sämst)?

Av simon_persson85

"Out of frecuency" meddelanden på vissa spel

När min lillebrorsa spelar Star wars battlefront, star wars jedi academi samt Age of Emipires 2 och Halo så står det på skärmen att det är "out of frecuency", sedan står det att:

Hf = 75KHz
VF = 60 Hz

Operating frecuency

HF = 30-70 KHz
VF 50-160 Hz

Vad är problemet? Varför skruvas Hz upp till högre än 60Hz? Alla andra spel som jag provat fungerar, fungerar dessa spel dåligt till Xp pro eller är det någon drivrutin som är galen eller inställning som är fel; har ett nvidia 6600gt grafikkort.

Av simon_persson85

Bytte grafikkort

Gick till dataprince idag, de sa att det var fel på grafikkortet så jag fick ett nytt. Jag kunde köra 3dmark idag utan att datorn fryste till. Jag fick scoren 6697, är det rimligt för min hårdvara? Tyckte fps:n var lågt genom hela testet. Bör jag installera om mina drivrutiner?

Av simon_persson85

Grafikkortet är skumt

Mitt problem är att jag kan gå i windows helt perfekt, kan spela spelen slaget om midgård, jedy outkast 2, vilket inte är allt för krävande spel. Men när jag spelar riddick,farcry,doom3 osv. så fryser datorn helt. Prova att sänka till very low i farcry, då kan jag spela 5 minuter till sen fryser datorn. Hoppas det bara är småpotatis som att grafikkortet inte sitter åt ska kolla upp det.

Av simon_persson85

Byggde själv

Byggde själv med en kompis. Var inte värst delaktig, är själv ganska noob på hårdvara. Men nätaggregatet räcker väl mer än väl? Står att det är en 450atx-p4 , om det är någon hjälp?:D

Av simon_persson85

Nätaggregat

Jag har en DT808s Miditower Silver 450w/CE 2*USB front BigFan 3*5,25" 1*3,5"ATX

http://www.dataprince.se/webshop/gui_search.asp?group=&view=2...

Hur kollar man temperaturen? Fungerar 6600gt dåligt med amd processorer?

Av simon_persson85

Lämnar in på service

Det måste vara fel på grafikkortet, eftersom alla nyare krävande spel fryser dator. Körde 3dmark på datorn, och den fick datorn att frysa. Är det andra som har haft problem med nvidia. speciellt 6600gt?

Av simon_persson85

Datorn fryser när jag spelar

Jag köpte en ny dator på dataprinse, datorn fungerar helt perfekt tills jag ska spela spel. Har provat flera spel som farcry,doom3, riddick colin mcrae 4 alla med senaste patchar osv. Det går bara att spela några få minuter sen total fryser hela datorn, å man måste döda datorn genom att trycka på resetknappen. Kan det vara fel på mitt grafikort? Har installerat alla nyaste drivisar till modekort å grafikort
byt OS från 2kpro till winxp pro, men inget funkar, blir hysterisk snart. Har samlat all info från dxdiag om datorn. Tack så mycket!

------------------
System Information
------------------
Time of this report: 2/21/2005, 17:09:51
Machine name: NY
Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Service Pack 2 (2600.xpsp_sp2_rtm.040803-2158)
Language: Swedish (Regional Setting: Swedish)
System Manufacturer: NVIDIA
System Model: AWRDACPI
BIOS: Phoenix - AwardBIOS v6.00PG
Processor: AMD Athlon(tm) 64 Processor 3200+, MMX, 3DNow, ~2.2GHz
Memory: 1024MB RAM
Page File: 169MB used, 2290MB available
Windows Dir: C:\WINDOWS
DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
DX Setup Parameters: Not found
DxDiag Version: 5.03.2600.2180 32bit Unicode

------------
DxDiag Notes
------------
DirectX Files Tab: No problems found.
Display Tab 1: No problems found.
Sound Tab 1: No sound card was found. If one is expected, you should install a sound driver provided by the hardware manufacturer.
Music Tab: No problems found.
Input Tab: No problems found.
Network Tab: No problems found.