Inlägg

Inlägg som Willbeatu har skrivit i forumet
Av Willbeatu
Skrivet av Finlandssvensken:

Kommer du in i BIOS och kolla på minnena? De kan vara satta till en låg MHz av någon anledning. Bör gå att köra upp dem till det de är ämnade att gå i (antar 1600?)

Hade förmodligen hellre rekommenderat 970 än 960, men nu dyker det ju upp snack om VRAM-problem med 970, så kanske inte är så attraktivt med tanke på 1440p och 144hz. Om du inte känner dig beredd att lägga på pengarna på ett 980 så är det antagligen nästan klokast att lägga pengarna på 2 960 då. Men det kunde löna sig att vänta till våren om möjligt då det snackas om 4GB-versioner vilket du nog kommer behöva med den skärmen.

Titan 2 kommer förmodligen också ligga på ett enormt högt pris likt föregångaren, så det hade jag kanske inte rekommenderat. Titan-korten är mer ämnade för människor med många 4k-skärmar om jag förstår saken rätt.

Hade jag vart du hade jag i bästa fall kört på ett 980. Kanske lägga till ett någon gång om du skulle vilja det, men SLI brukar kunna ställa till med problem speciellt med sprillans nya titlar tills det kommer en patch för det, så hellre ett starkt kort än fler som inte är lika starka. Det är tumregeln.

Skrivet av versions:

gtx 690 är ett mycket kraftfullt kort fortfarande men det har två nackdelar. det ena är att det endast har 2gb vram, vilket lätt blir problematiskt i 1440p men även kan bli det i 1080p i vissa spel. det andra är att det är en dubbelmacka och därmed kommer det inte fungera så bra i alla spel. i värsta fall fungerar bara en gpu utav två.

bara att läsa:
http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/GTX_980_STRIX_OC/
http://www.techpowerup.com/reviews/Gigabyte/GeForce_GTX_980_G...

jag äger en crucial mx100 512gb. sjukt nöjd vet jag inte om jag är, det är en ssd, den gör det den ska helt enkelt. dock sämre skrivhastighet på de mindre varianterna. om det märks i verkligheten kan man diskutera men jag tror att det fungerar bra med 256gb-varianten åtminstone, 128gb ställer jag mig lite skeptisk till.

Jag har svårt att förstå att alla tycker det fortfarande är kraftfullt. Jag har testat spela måååånga spel i både 1440p och 1080p, ger knappt bättre prestanda än min broders 680. Är det för att jag har skrivbordet på 1440, men det låter konstigt i så fall. Om vi tar WoW som exempel. Jag får ut kanske 30fps i 15man raids med allt på lägsta! Lägger jag i 1080p får jag kanske 60fps med tur. Många av dom nyare spelen drar så mycket vram också som Far Cry 4, läste att det spelet tar ungefär 3.8gb Vram.

I slutändan så känns det som att en uppgradering behövs. Tror jag slår till på den där G1:an. Sen om jag behöver en uppgradering i framtiden så kan jag alltid bara köpa en till.

När vi kommer till min bror så säger han att han vill köpa en processor också så att han är lite framtidssäker iaf, vem vet han kanske inte ens klara ett år till med den han har med hastigheten som spelen utvecklas i.

Av Willbeatu

Tack för svaren. Då mitt 690 inte presterar allt för bra i dom senare spelen ens i 1080p så tror jag inte han vill ärva det. Känns inte ens värt att sälja den men det kanske det är.

Vad är det för skillnad på Strix och G1? Är det bara t.ex kylare/överklockning osv? Annars köper jag nog den där G1 direkt.

När det kommer till SSD så skulle jag nog rekommendera att han köper en Crucial MX100. Jag är sjukt nöjd med min så då vet jag vad han får för pengarna. Just nu är det nog ett 7970 som min bror har, det är vad han säger iaf.

Av Willbeatu

Hej igen, istället för att skapa nya trådar så skriver jag i denna igen då det gäller samma fråga.

Jag har läst runt lite och kollat GTX 980 och GTX 970, jag vill helst inte gå under 60fps i spel som Dying Light/H1Z1/Far Cry 4 etc. Då det är spel som jag inte komma spela lika mycket som CS:GO/Dota och andra online spel så måste jag inte få ut full 144 på dom. (Då mer skadar inte).

Jag har funderar på om jag ska börja med att köpa ett GTX 980 Strix, eller 2st 970 Strix direkt. Vad tror ni är bättre? Kanske köpa ett 980 och testa, sen köpa en till om det inte riktigt ger bra prestanda?

Sen så funderat också min bror på vad han borde uppgradera för samma spel. Han kör en 1080p 144hz skärm så kan tänka mig att han också vill få ut flytande fps iaf. Han har inte lika hög budget som jag så han funderar på ett 970 och en 4790k processor med ASUS Z97-A moderkort.

Här är en bild på hans nuvarande dator:

Tack på förhand.

Av Willbeatu

Okej.. så länge dom kör rätt nu så är det fint.. Tack för hjälpen DavidtheDoom.

Av Willbeatu
Skrivet av DavidtheDoom:

Har kollat på bilden. Ladda in XMP så skall inställningarna där under på frekvenser, spänningar och timings ändras. Spara UEFI och boota om.

Bör bara finnas en XMP profil på minnet så om du har 1866MHz så har du det.

Jo det finns bara en.. ska testa och återkommer efter.

EDIT: Okej laddade profilen och nu står det 16,0GB Dual-Channel DDR3 @ 933MHz (9-10-9-27) i Speccy.
Kommer detta göra så mina spel kör bättre?

Av Willbeatu
Skrivet av DavidtheDoom:

Ladda XMP, om du har 1600MHz XMP så kommer du i OS se 800MHz då DDR står för Dual Data Rate då det är transfers på både rising och falling edge på klockslagen.

Speccy och CPU-Z kommer alltså visa samma.

Okej.. så kan jag ändra från Auto till XMP 1.3 Profile 1 på Load XMP Profile?

För om du kollar på info bilden så visar den ju 2st, den under så står det Profile 1, 933MHz (1866MHz).
Betyder inte det att den kör Profile 1?

Av Willbeatu
Skrivet av DavidtheDoom:

Nej, det är fel meny. Precis ovanför. "Load XMP Profile" är vad du är ute efter.

Mycket bra tråd dock. Bättre än de flesta som skapar trådar om XMP profiler på SweC. Finns mängder av dessa trådar.
I bios kommer du se halva frekvensen (den faktiska frekvensen) när du kollar i Speccy eller CPU-Z.

Tack för svaret. Förstår inte riktigt var du menar med "I bios kommer du se halva frekvensen (den faktiska frekvensen) när du kollar i Speccy eller CPU-Z."

Menar du att I bios ser jag halva frekvensen men i speccy ser jag hela?

Ska gå in i Bios igen och kolla på den där "Load XMP Profile".

EDIT: Om man kollar på info bilden så säger den ju att Profilen ligger på 1866MHz.

EDIT: Gick in och kollade och "Load XMP Profile" så finns det Auto, eller XPM 1.3 Profile 1

Av Willbeatu

Minnen kör i fel frekvens, hjälp

Hejsan.. Så jag gjorde en tråd i köpråd och när jag tog en bild på speccy så såg den visar att mina minnen kör i 666MHz när dom är 1866MHz.
En kille föreslog att jag kan gå in i bios och ändra men vågar inte pilla utan hjälp.

Här är Speccy:

Här är en info bild:

Här är en bild på inställningar(Jag är inne på OC Tweaker och har scrollat ner lite):

Så, är det inne på OC Tweaker och i den där dropdown menyn som jag kan ändra till 1866MHz istället för Auto som den ligger på nu?

Tack på förhand.

Av Willbeatu

Okej, tack för svaren.. ska vänta och se om det dyker upp något extra pris på 980s (vill helst ha strix).
Jag behöver inte få ut 120fps+ i alla spel

Min CPU har varit överklockad men det försvann när jag köpte min ssd.

Ska se om jag kan kolla upp det där med minnena.. förhoppningsvis så kör det spelen bättre om dom blir rätt inställda.

Av Willbeatu

Uppgradera, Räcker GPU eller CPU också?

Hejsan... Så, jag testade nyss spela H1Z1, jag diggar spelet och att skjuta folk med pilbåge är sjukt roligt. Problemet är att jag har en 1440p 144hz skörm men kan inte ens spela på high i 1080p och sänker man till Very Low-Medium så blir det sjukt mörkt.

Har också köpt Far Cry 4 som jag inte kan spela pga kass dator och nu snart kommer ju Dying Light som jag också vill spela.

Det här är min dator just nu:

http://i.imgur.com/nUmOLPR.png

Vet inte varför det står 666MHz på mina minnen för det kan ju inte stämma?

Så min fråga är.. räcker det att uppgradera grafikkort? Räcket ett 980 eller ska man vänta till 960 och se priset på den och om den inte blir allt för dyr köra 2st? Sen har väl Nvidia snackat något om Titan 2 med 12gb minne som är 50% snabbare än 980. Kanske vänta till den eller kommer den kosta 12.000-20.000kr?

EDIT: Vill lägga till att jag är lite av en entusiast och vill komma så nära max grafik som möjligt.

Tack på förhand

Av Willbeatu

Varför jag ville ha 1440p men ändå min ruta i 1080 är för att jag trodde det skulle bli suddigt som det blir när jag kör 1080p fullscreen.

Men jag fixade det.. om jag ändrade upplösning EFTER att jag gått till windowed mode så ändrade den rutan automatiskt, och det är inte suddig text som jag sa tidigare att jag trodde det skulle vara.

Den suddiga texten i fullscreen 1080p på en 1440p skärm är varöfr jag ville downscale:a istället. Men det var ju inte så det funkade tydligen.

Tack för att ni tog tid att svara.

Av Willbeatu
Skrivet av ronz:

Du menar downsampling, i window mode?

Ja.. eller liknande. Saken är ju den att i dom flesta spelen som körs i 1440p, och du sätter windowed mode.. så kommer rutan automatiskt vara i 1440p.
Men i 2st av dom spelen jag vill spela så blir dom som 800x600 fast spelet är i 1440p.
Jag vill helt ha rutan i ungefär 1080p storlek, så, den ska inte gå ända ut i kanterna på skärmen.
Vet inte hur jag kan förklara det.

EDIT; Nvidia verkar ju ha något som heter Windowframe eller något som fanns med i senaste drivrutinerna. Undra om det kan fixa sånt.

Av Willbeatu

Hjälp 2560x1440 Skärm med 1080p windowed

Hejsan, nu är det så här att jag gillar att spela vissa spel i Windowed Mode. Min skärm är som sagt en 1440p, men jag vill att mitt spel körs i 2560x1440 men att rutan i windowed är 1920x1080.

När jag sätter windowed mode så blir rutan mer som 800x600 så när jag förstorar den så vet jag ju inte hur stor den ska bli eller om jag håller mig till 16:9.

Finns det något program eller liknande som lätt hjälper en ändra storlek på spel/mappar eller vad som efter olika fast satta storlekar?

EDIT: Detta kanske inte tillhör spel direkt, men eftersom det är spel jag vill kunna köra i 2560x1440 och ändå ha en mindre ruta i windowed så skrev jag här, vet inte om det är ett program jag behöver eller om det går att fixa annars.. kanske skaffa en bakgrundsbild som mall?

Tack på förhand.

Av Willbeatu

RoG Swift Konstiga fläckar

Hejsan, spelade CS:GO nyss och upptäckte några fläckar på skärmen.. en ute till vänster och en är i stort sett i mitten av skärmen.

Vet inte vad det är men när jag märkte dom så kändes det som att dom vad överallt.

Bästa sättet jag kan beskriva det är.. om skärmen hade haft ett tunt dammigt lager över hela skärmen och så torkar man på två ställen lite.
Märkte att man ser dom tydligare om man står upp så skärmen ser ljusare ut. Någon anledning vad det är?

EDIT: Måste lägga till att av någon anledning så känns det inte ens nästan som 120/144hz i windows och vissa spel. WoW och CS:GO märker jag det.
Har satt 144 både i windows och på skärmen. Men flyttar jag en ruta runt så känns det mer som 60hz.

Tack på förhand.
Fredrik

Av Willbeatu

Asus PG278Q RoG Swift - Problem

Hej hej hej... jag fick precis hem min RoG Swift och har kopplat in den med en Diplayport <-> Mini-DP då mitt GTX690 bara har ett sådant uttag.

Innan hade jag en Korea Crossover 2560x1440p 60hz IPS skärm och en riktigt gammal 24" LG 1080p.
Jag bytte ut den koreanska mot min RoG Swift för jag hade inte utrymme för båda 27".

Nu till mitt problem.

Skärmen funkar jätte bra i 144hz, men min gamla 24" har konstiga problem. Känns som att den kör i 10fps när jag flyttar runt rutor (mappar/chrome).
Ställer jag in min RoG Swift på 60hz så får den samma problem, laggar sönder.
Flyttar jag en ruta från min gamla skärm (60hz) till RoG Swift (144hz) så tar det en bra 5-10 sekunder innan det börjar flyta.

Jag testade köra ett spel, flyter på jätte bra i 144hz men så fort jag slog på 60hz var det som att spela med 10fps.

Så, det jag egentligen vill ha fixat är så att det flyter när jag flyttar rutorna mellan skärmarna, helst på den gamla.

Tack på förhand.

EDIT: Kan det vara så att det är så stor skillnad på 144hz och 60hz så att det känns som att det laggar sönder?

Av Willbeatu

Jag vill så sjukt gärna köpa den här skärmen. Har väntat på den ända sedan den dök upp på RoGs hemsida. Men jag sitter på ett litet GTX 690 och har inte riktigt grafikminnet till att köra 1440p och få 100+ fps. Visst dom flesta spelen jag spelar klarar det men nu finns ju Far Cry 4 och så kommer ju Dying Light som kommer kräva sjukt bra dator. Frågan är om man ska uppgradera till ett 980 eller vänta som Danne_485 sa tills ett med 8gb dycker upp till bra pris.

Av Willbeatu

Om du planerar att spela i 4k så måste du ha en rätt så grym dator. Annars hade jag rekommenderat http://www.inet.se/produkt/2204929/asus-27-vg278he-144hz

Av Willbeatu

När jag jämnförde min skärm, en 1440p 60hz IPS från Korea med min brors Asus 144hz 1080p TN. Hade min skärm varit 1080p så hade jag tagit hans skärm över min varje gång.

Av Willbeatu
Skrivet av snajk:

Frågan är hur jobbig en sladd egentligen är på ett par portabla lurar, på en teve eller så så är det förstås väldigt trevligt men på en enhet som ligger i fickan så kanske det inte är så viktigt.

Sladdlösa behöver inte nödvändigtvis betyda sämre ljudkvalitet men per krona blir det förstås det då mer pengar läggs på elektronik och liknande än på själva ljudkomponenterna (detta gäller förstås inte överprisade lurar som Beats eller så då priset på dem har väldigt lite att göra med komponenterna), sannolikt är ljudkvaliteten ganska mycket sämre dock. Vad det garanterat betyder är tyngre lurar med batterier som måste laddas och/eller bytas.

Bryr man sig inte jättemycket om ljudet så rekommenderar jag Koss Porta Pro, de finns med mic och heter då iPorta Pro, kostar runt 300 och ett enormt steg upp från typ medföljande lurar men inte direkt HiFi-klass.

Okej.. Men jag kan kliva upp mer i prised för att få bättre ljud. Tack för tipset. Om sladd inte är så jobbigt kanske man kör Razer Adaro, kostar 499kr och dom flesta verkar nöjda med dom. Och med sladd kanske jag kan andvända dom till datorn också.

Av Willbeatu

Hörlurar för Android

Hej hej... Som titeln lyder så vill jag köpa hörlurar för telefonen för att använda när jag promenerar. Jag vill inte ha In-Ear lurar för jag tycker att dom bara faller ut hela tiden (Har testat alla storlekar).

Helst skulle jag vilja ha ett par On-Ear lurar och har kollat på Razer Adaro och Sennheiser Momentum / Urbanite.
Jag har ingen aning om man måste gå upp till Sennheisers prisklass eller om ett par Adaro för 499kr är gott och väl.
Är inte musik entusiast så, lyssnar sällan förrutom när jag är ute och går eller kanske städar hemma.

Nu har jag aldrig haft trådlöst till telefonen så vet inte hur värt det är, läste lite och såg folk säga att trådlösa ibland har sämre ljud. Men samtidigt så kan ju sladden kanske vara jobbig?

Någon som kan något om lurar för alla reviews och kommentarer jag läser säger olika och jag blir bara mer och mer förvirrad.

Att ha en mic i dom trådlösa är ju också bra att ha, vet inte om alla har det.

Tack på förhand
MVH
Fredrik