Inlägg

Inlägg som Willbeatu har skrivit i forumet
Av Willbeatu

Snabb SSD som är stor nog för spel

Tjolahopp Tjolahej... Jag vill köpa en ny SSD men har inte köpt en sedan dom var nya och bara låg på ca 150gb i storlek.
Nu vill jag ha en om jag kan ha Windows och Spel på med iaf 500GB utrymme. Har inte hängt med i deras utveckling så vet inte riktigt vart jag ska ta vägen.

(Har aldrig kört i RAID eller vad det kallas förr men om det ger mer hastighet så är jag villig att testa sånt)

Av Willbeatu

Ursäkta att jag hoppar in lite här i tråden med en fråga. Jag funderar på att uppgradera mig till X99 och nya I7 processorerna när GTX 880 kommer. Har just nu ett 690 och en 3770k. Hur värt kommer det vara då jag vill spela spelen på minst 120 fps på 1440p, eftersom jag också ska köpa ROG SWIFT skärmen. Tacksam för svar.

Av Willbeatu

Många reviews på youtube säger att priset kommer vara $650 till $750, vilken blir mycket billigare än i Sverige. Någon som har kollat upp om det blir billigare att beställa från USA eller liknande?

EDIT: Kollade på valuta.se och i svensk krona så är det $1,100. Lite mer än dom betalar

EDIT: Kollade på ASUS hemsida och där står det $800. Undra vilka hemsidor från USA man kan kolla på. Ah, $800 är säkert innan deras "taxes".

Av Willbeatu
Skrivet av halojoy:

Jag tror inte man tjänar så mycket på att vänta. Några kr kanske.

Okej tack så mycket. Han säger att han kan sträcka sig till 1500kr men då måste han vänta en månad. Fast då kan han ju klättra till ett R9 270X. Svårt att hjälpa när jag själv inte varit så insatt efter att jag varit nöjd med min dator så länge.

Av Willbeatu

Grafikkort 1200kr

Hejsan hoppsan. En kompis funderar på att köpa ett nytt grafikkort, kollade runt på videobenchmark.net och det bästa just nu han kan få är ett Palit GeForce GTX 750 Ti StormX OC HDMI 2GB. Aldrig hört talas om "Palit" förr och har själv inte köpt grafikkort sedan GTX 690 kom ut. Är det mer värt för han att vänta på rea priser under sommaren eller bara styra ett 750 Ti?

EDIT: Kan sträcka sig till 1500kr, men då måste han vänta en månad. Men det blir väl mer värt då han kan klättra sig till ett R9 270X?

Tack på förhand och glad midsommar. (Fast vi har snöstorm här uppe)

Av Willbeatu
Skrivet av tvelander:

Har den G-SYNC och 6mm Bezel och 144Hz?

Antar att du inte är en av gnällspikarna så då spelar det ju ingen roll. Jag tänker då köpa den här fina G-sync skärmen, helst 3st, men det får vänta. Sakta men säkert.

Av Willbeatu

Om folk är så jäkla griniga så beställ en sån där Koransk IPS 27" som är 1440p och överklockad till 120hz.

Av Willbeatu

Jo, laddade ner Flash Player Uninstaller från adobes hemsida.. gjorde inget. Kan Driversweeper också installera drivrutiner till moderkortet? Hade problem med det efter formateringen eftersom jag tappat skivan.

Skrivet av KeVVa:

har du fler än en skärm när du kör? Kan det vara så att du spelar ditt spel i true fullscreen och inte i fullscreen window/borderless window?

Har testat båda.

Gick till chrome://plugins/ stängde av Adobe Flash Player (PepperFlash) och kör bara med Shockwave, nu låser sig min fps till 15 när jag kollar en twitch stream, men alla andra spelare så är problemet borta, youtube eller anime osv.

Av Willbeatu

Jo jag har letat där som en tok. Hur avinstallerar jag Adobe och flash från chrome? Det kanske fixar.

Av Willbeatu

Tror inte det har med mina drivrutiner att göra. Testade att slå av "Shockwave Player" i Chrome och körde bara Adobe Flash och då låser sig min fps till 30. Kör jag bara Shockwave Player så låser den sig till 15. Läste något om en bugg i flash player men vet inte hur man ändrar inställningar i Flash eller liknande.

Av Willbeatu

Jag fixade det.. det var en bugg i Nvidias drivrutin som gjorde att den trodde att den hade 0gb ram kvar, en uppdatering fixade det.

Tack för att ni försökte hjälpa.

Meeeeeeen!!!! Det kom tillbaka efter jag startade om Chrome.

Stängde av Windows Aero Theme och hittills har det funkat. Men man vill ju använda aero.

Av Willbeatu

Jo jag har kört CCleaner och testat sätta v-sync på anpassbar, ska se om jag hittar det där Max Power i nvidia.

Menar du "Läget Energisparfuntioner"? Den är på Anpassningsbar men kan slå av den helt.

Inget verkade fixa det. Tycker det är konstigt att det började efter jag formaterade om datorn. Hade inte ändrat något i inställningarna innan.

Av Willbeatu

Sorry att jag öppnar min tråd igen men det är ju onödigt att starta en ny. Stör mig något enormt på detta nu. Jag gillar att ha öppen en stream eller liknande medans jag spelar och ibland så låser min FPS sig nere på 15! I vissa spelare kan jag kolla om jag har en väldigt liten ruta och min fps går bara ner till 30 ibland. Flyttade på skärmarna så jag spelar på 1080 istället för 1440 tänkte att det kanske fixar något men icke.

Av Willbeatu

Nu verkar det funka, startade om datorn efter att jag ändrade inställningarna. Hittills har min fps inte gått under 50.

Jag ljög.. inte alls fixat

Av Willbeatu

Jo i nVidias inställningar har jag slagit av v-syn i chrome. Tänkte samma sak men funkade inte.

Av Willbeatu

Chrome/Flash Player sänker fps cap till 30 i spel?

Hejsan, har nu googlat och googlat och letat i veckor. När jag kollar på en twitch stream/youtube/anime eller något som använder flash player så är det som att det sänker fps cap i spelet till 30. I bland kan den ändå hoppa upp till 60 och vara där några sekunder sen ner till 30. Fattar inte varför detta händer, fungerade felfritt innan jag formaterade om datorn. Så jag antar att det kan vara någon inställning i flash player / nvidia / chrome. Har testat att slå av "hardware acceleration" i flash player och det var efter det som min fps kan hoppa upp då och då. Någon som haft samma problem och vet hur jag fixar? Har testat att ladda ner ett program som kollar CPU Usage och den ligger på 10-15% när jag spelar och har stream uppe och ungefär 33% av minnet.

Testade köra i IE och det kan kollar på flyter på bättre och min fps blev lite ostabil men det höll sig på 50+ iaf.

Intel I7 3770k
GTX 690
16gb ram
SSD (Har windows och drivrutiner på)
HDD 2tb (Har allt annat på denna som spel, bilder, större program osv)
850 watt nätagg (bronze tror jag)

Tack på förhand.

Av Willbeatu

Installerade 5 drivrutiner och datorn verkar start liiite snabbare än tidigare, ska testa spela en match i HoN och se om jag fortfarande får fryslagg och fpsdropps om jag har twitch/youtube uppe. Jag tappade av någon anledning alla ikoner på skrivbordet men kan se dom om jag går in i mappen som heter Skrivbord. AsRock sidan slutade fungera för mig och ger mig bara några kinesiska tecken nu så kan inte testa fler.

Dom jag installerade var:
INF
Intel_USB3
Intel Rapid Storage
AsMedia Sata3
Intel SmartConnect
Intel Management något

EDIT: Aah, ikonerna försvann för att jag har Fences installerat och dubbelklickade på skrivbordet.. visste inte att man kunde göra det

EDIT2: Spelade en match och tappade inte fps så mycket när jag hade youtube uppe.. bara max 5, inga fryslagg men datorn startar fortfarande väldigt segt, kan vara för att min SSD är så jäkla gammal?

Av Willbeatu

Jo det var där jag laddade ner för att få kontakt med internet, måste jag installera alla?

Av Willbeatu

Dator slö och konstig efter formatering

Hallå hallå, så jag formaterade om datorn för att den började kännas seg och var full av skit, men efter formatering var datorn sjuuukt seg.
Tar cirka 4-5 minuter att starta upp (fastnar på windows loggan), sen i alla spel så får jag små konstiga fryslagg här och där och det känns som att jag fpsdroppar fast jag inte gör det (har jag uppe ett youtube klipp eller twitch stream så droppar jag 40+ fps.

Hittade inte skivan till moderkortet efter formateringen och laddade ner nätverks drivrutiner från min brors dator (bara den inget annat), sen fortsatter jag installera för grafikkort osv.

Här är mina prylar:
AsRock Z77 Extreme4
GeForce GTX 690
Intel I7 3770k
OCZ 850w nätagg
16gb av något minne
En gammal SSD (kommer inte ihåg vilken)
och en ny 2tb WD

Kan det vara någon drivrutin jag glömt? Chipset och vad som nu finns. Finns det något program som kan kolla igen datorn efter fel osv?

Tack på förhand
MVH
Fredrik

Av Willbeatu

Tack HCP.. ska låta han läsa det du skrev innan han bestämmer hur han vill göra.. Han är själv väldigt osäker.

Han testade att starta datorn igår kväll och fläkten snurrade 3 varv sen slocknade den, moderkortet lyste också sa han.

Nu undrar han efter att ha hört vad HCP sa vad du skulle ha använt för att rengöra med mer än tops.. du snackade om elektronikrengöring. Kollade på olika internetbutiker och hittade inget sådant.

Var hemma hos han idag och hans moderkort/grafikkort var knappt kladdigt alls.. vi torkade runt lite iaf (vi hade inte isopropaprop här i stan tydligen). Vi testade koppla ihop datorn igen och när vi skulle starta så lös dioden på moderkortet och man såg att processorfläkten försökte snurra men den gick inte riktigt igång. Kan det vara så att nätagget har pajjsat, eller att något gick sönder under själva kortisen?

Hittade Elektronik Rengöring och han har nu rengjort Moderkort/Grafikkort med den och väntar på torkning.. får väl se om den går igång efter det.