Inlägg

Inlägg som Ishra har skrivit i forumet
Av Ishra
Citat:

Ahh, såna svin, dom hade det inte förut ju, blah!

Tack

Av Ishra

Någon som vet vart man kan köpa Soul Calibur 2 som inte är import? Jag har ett import nu, men ett PAL är ju smidigare så man slipper köra freeloader varje gång.

Av Ishra
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lothar
Nu behöver man ju inte använda alla funktioner som finns. Själv körde jag med PHPLibs templatesystem förr, nu kör jag med ett enklare som jag skrivit själv.

Förstår inte riktigt vad du menar med att ha templatekod överallt, allt som egentligen behövs för att separera html från php är att man kan ha variabler i html-koden som sedan ersätts genom php-filen.

Nej, det är sant att man inte behöver använda alla som finns, det har jag inte sagt heller, i vilket språk använder man alla funktioner som finns bara för att de finns där? Men man kanske använder de man behöver?

Allt man behöver är variabler som man kan ersätta, jo, det är sant, men bara till en viss gräns egentligen, det kommer en lista kanske som man vill specificera med templaten hur den ska se ut, då är det lite svårt att bara ersätta med ett värde, då måste man börja loopa i templaten (om man nu inte genererar html koden av phpn innan, men då förlorar templaten sitt syfte då det inte kan styra över html koden den får i listan då...). Det brukar även komma tillfällen då det är olika saker som ska visas beroende på någonting i en och samma template, då har vi helt plötsligt if-satser i templaten också.

Jag har testat templates ibland med jämna mellanrum och samma sak händer jämt, det går bra i början, men sen så brukar man behöva mycket mer, om man nu inte gör en sida som är nästan statisk iaf.

Summa Summarum:
Jag är inte vän med templates riktigt, tycker dom skapar ett nytt problem och mindre översiktigt kod för det mesta när deras syfte är det motsatta.
Är det utseendet man vill ändra med templates så finns CSS.

Av Ishra

Templates ser jag ingen poäng med, har testat ett par och inga fungerar egentligen, det som händer är att istället för php kod så har man templatekod överallt då alla templatesystem till slut slutar med att dom har egna varianter av if satser osv, kolla bara på smarty, har ju en egen manual över vilka funktioner, det man gör med smarty är ju att ersätta php på vissa ställen med ett mycket sämre påhittat språk...

Av Ishra

Ne, vet faktiskt ingen sida, testa google, borde finnas en hel del tycker jag.
Posta vad du hittar här så andra kan se också.

Av Ishra

Istället för att krångla med ip nummer så använd den headern (HTTP_ACCEPT_LANGUAGE) som webbläsaren skickar med där det står vilket språk användaren kör i övrigt, som standard ska det vara vilket språk det är i webbläsaren men användaren kan ändra själv vilket språk han helst vill se webbsidor i.

Om du kör PHP så kommer du åt den genom : $_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE']
kan t.ex. se ut som här: sv,en-us;q=0.7,en;q=0.3
vilket betyder att han har det inställt på tre språk, svenska (sv), engelska-usa (en-us) och sista engelska i just den prioriteringsordningen.

Av Ishra

Måste fråga vilken av kontrollerna som avses när ni säger digitala och analoga på gamecube dosan, menar ni korset när ni säger analoga och "joysticken" till vänster när ni säger digitala?

Av Ishra

Tyst och rymligt chassi för server sökes

Ska sätta ihop en ny filserver hemma, den jag har börjat bli till åldern och är inte speciellt tyst av sig. Vad jag behöver är ett chassi som har plats för en hel del hårddiskar, men lika viktigt är att det är tyst och bra kylning. Det vill säga, jag söker ett jäkla bra chassi...

Någon som har några tips ?
Jag har kollat lite på följande chassi:
http://kylning.com/info.php?cPath=72_150&products_id=887&kyli...

Men...det är lite dyrt och jag tänkar att det måste finnas ett likvärdigt eller nästan likvärdigt för mindre pengar.

Av Ishra

Utskriftsproblem i word med png/transparens

Försöker skriva ut ett worddokument som har ett par stycken bilder i sig, bilderna är i PNG format och använder sig av transparens, problemet är att när det skrivs ut så blir bilderna kantiga och alla transparens är borta.
Uppstår även när jag exporterar till en pdf.

Någon som har en lösning på detta? Lyckas inte så bra på egen hand...

Av Ishra

Testa leta på www.hotscripts.com borde finnas vad du söker där.

Av Ishra

Level 14 (eller 15, den med htaccess), när man har lösenordet och användarnamnet, hur ska man lyckas använda det? Lösenordet är ju en envägskryptering ju, eller har jag blivit lurad till att ta fel lösenord?

Av Ishra

kanske för att din klass heter bakgrund och inte bakgrund1 ?

Av Ishra

Lägg upp designen här, alla kommer ju ändå se designen och kunna använda den när det finns kod till den om du nu är rädd för det, t.om. större chans nån snor den om den är bra när den är färdigkodad.

Av Ishra

högerklicka på genvägen (den i startmenyn) till Zend studio och ändra sökvägen på "Kör i"/"Start in", vet inte om Zend Studio följer detta men värt att testa, inte testat själv på just Zend Studio

Av Ishra

Zend Studio
innan det så använde jag HTML-Kit.

Av Ishra

Jo, har tänkt på det, men det sitter nämligen inga större högtalare i den, det är en ganska liten som sitter i bilen, så jag undrar om det möjligen inte skulle gå iaf att driva den lilla, jag har iaf stor lust att testa , men har inte full koll på hur

Av Ishra

Hur Modda CDROM till Bilstereo ?

Aja, ingen riktig datormodd, men finns rätt kunskap här iaf tror jag.
Jag har en cdrom av lite äldre modell som har play/prev/next/stop knapp på framsidan, nu tänkte jag om man inte kunde använda den här i bilen? Jag har nämligen ingenting alls i bilen just nu förutom en kass "radiospelare" :).

Är detta möjligt eller kommer det skita sig någonstans? Jag har tänkt att det är väl "bara" att koppla strömmen och ljudet till rätt kablar så kommer det fungera?
Nån som vet hur jag ska göra lite mer exakt och kan berätta hur?

Av Ishra

Det är ju det här frames är till för, inte divvar. Använd inte divvar för sakens skull utan använd det för att du har användning av det. Om du prompt ska ha en meny som alltid ligger kvar, använd frames.

Av Ishra

jo, det är faktiskt överdrivet krångligt...din upload länk är en jätteliten länk högst upp i mitten, den står inte ut på något sätt, man får söka med ögonen över skärmen för att hitta den.
När man kommer in på sidan först så är det inte direkt självklart vart menyn är, iaf tycker inte jag det.

Av Ishra

Dom har inget internet som sagt, därför är det ganska onödigt att sätta upp en kanal på en befintlig server.
Men det lättaste och smidigaste vore nog att sätta upp en DC hubb, sök tag på yhub, tar 1 minut att få igång och DC ++ tror jag alla ni har och går även att använda till annat än att bara prata.
Jag kan nästan garantera ni skulle tröttna på netsend väldigt fort