Inlägg

Inlägg som Ishra har skrivit i forumet
Av Ishra
Citat:

Ursprungligen inskrivet av T.D!
Fast när man tänker efter, är egentligen en utloggning nödvändig? Nu har jag suttit hela morgonen och försökt göra den här utloggningen, men när utloggningen väl funkar så funkar inte inloggningen. =/

Nej, det är sant, om det endå bara är du som ska använda det så är ju en utloggning inte så nödvändig, kom även på att jag hade lite fel när jag sa att du skulle kolla på hur phpMyAdmin har löst det, dom har löst det, men inte fullständigt, när du loggar ut från phpMyAdmin så kan du inte logga in med samma användare igen direkt efter, så det är nackdel också.

Bra att alla skriver hur dom löser sina in och utloggningar när det inte är relevant...

Av Ishra

Jo, precis, det blir ju ett problem som dyker upp istället, du får väl göra en egen login sida och där skicka upp inloggningsrutan och sen titta om något login värde är satt eller liknande, vet faktiskt inte, testa lite, jag känner att det hade varit enklare att göra en egen inloggning om man ska ha utloggning...

Av Ishra

Ja, jag vet inte, men det jag kan råda dig till är att titta hur phpMyAdmin har gjort det, dom är de enda jag vet har en utloggningsfunktion med en sådan inloggning.

Jag är inte säker nu men jag har för mig att de sätter ett extra session värde, t.ex. $_SESSION['logged_out'] = true; eller liknande. Det kan du ju testa, vid utloggning, sätt ett extra värde, och sen får du göra om din if sats till att kanske se ut så här.

if (isset($_SERVER["PHP_AUTH_USER"]) && isset($_SERVER["PHP_AUTH_PW"]) && ( !isset($_SESSION['logged_out']) || !$_SESSION['logged_out'] ) ) {

Av Ishra

Hur ber du om inloggningsinformationen från den som loggar in? Använder du dig av headers och skickar upp en ruta? (frågade förut, men inget svar).

Isåfall är ditt problem att webbläsaren skickar ju inloggningsuppgifterna varje gång, det hjälper inte att unsetta $_SERVER['PHP_AUTH_USER'] den sätts igen nästa gång sidan laddas vilket gör att besökaren loggas in igen (och $_SESSSION[uID] populeras igen med ett ID)

Av Ishra

Det är lite svårt att veta om det ska fungera, det beror ju på hur du avgör om en användare är inloggad eller inte på dina andra sidor, spelar $_SESSION['uID'] en avgörande roll? Hur blir man inloggad på dina sidor?

Av Ishra

Jag antar du kör med HTTP AUTH och ingen egen inloggningsmekanism, dvs du använder dig av rutan som din webbläsare skickar upp? Vad jag vet så finns det ingen utloggningsmetod för det, men vet att det går att lösa iaf, du kan ju t.ex. titta på hur phpMyAdmin har gjort det.

Du har dock vissa andra fel i din kod som kan ställa till det för dig.

Antar du försöker sätta $_SESSION['uID'] till ingenting här, använd = istället för == , använder du == så tittar du bara om uID redan är noll, = använder du när du ska ge den ett nytt värde.

$_SESSION["uid"] == "";

samma sak med...

$_SERVER["PHP_AUTH_USER"] == ""; $_SERVER["PHP_AUTH_PW"] == "";

Men du kan ju även använda dig av unset också så slipper du skriva värdet till ingenting.

unset($_SESSION['uID']);

Av Ishra
Citat:

Ursprungligen inskrivet av swejihad
Alla stor sökmotorer läser idag robots.txt (var har ni fått något så dumt som att de inte skulle göra det ifrån och att det enbart skulle vara google som gör det?). Dessutom är alla de stor sökmotorerna idag google eftersom; yahoo, msn, ask jeeves (altavista kommer jag inte ihåg men har för mig att det gäller dem också) köper googles indexeringar Så ligger du högt hos google, ligger du högt hos de andra.

Det där stämmer ju inte riktigt då Yahoo och MSN inte köper Googles indexeringar, dock så gör man andra det och andra köper även Yahoos indexeringar osv...t.ex. eniro köper från google.

Av Ishra

Menar du så här?

$file = "fil.html"; include($file);

Antar att du inte gör det, menar du så här?

include("fil.html?var=value");

Det går inte, om det är så du ska göra så skapa din variabler innan bara, include filen kan ju komma åt variabeler som är skapade utanför också.

$var = 1; include("fil.html"); //sen så använder du bara $var i den inkludera filen.

Hoppas jag träffade rätt med någon av dom iaf.

Av Ishra

Nej före <? ser det ut som när du har klistrat in iaf eftersom du inte börjat din kod direkt efter [code] utan har en blankrad där?

Det finns en anledning till att du får headers already sent och det är att du redan har skrivit ut någonting innan, må det vara bara ett mellanslag så räcker det, kolla igenom alla dina filer som inkluderas innan du försöker skicka dina headers, titta speciellt igenom dina includes och se så att dom inte börjar med ett mellanslag eller slutar med ett mellanslag...

Av Ishra

[code]

<?
error_reporti

har du inte ett enterslag där i början eller har du det här?

Av Ishra
Citat:

Ursprungligen inskrivet av conio
PHP är nog direkt olämpligt. Situationen är ju att du antingen vid fasta tidpunkter (0300 varje dag) eller vid vissa tidsintervall (hämta varannan timme t.ex). Detta kan du ju inte direkta åstakomma innifrån php då en sidan bara skakas igång på en webbegäran. Du kan ju ha gjort ett fristående php-program, då kan du ju göra lite som du vill, men då brukar man föredra andra språk (som python).

.... ....

Sedan som han skrev, det stora problemet är ju inte parsning (det är ju en lätt uppgift) utan att krossreferera produktinformation från olika parter. Det kan vara enormt klurigt, då om man bara har namn så kan ju dessa vara muterade på massor av sätt. ATI X800 XL, X800 XL (ATI), ATI X800XL, X800XL, X800 XL kan alla vara namn på ett samma grafikkortsmodell och sammankoppla detta är den luriga biten.//C

PHP är inte direkt olämpligt alls, iaf inte av den anledningen du skriver, det är ju "bara" att sätta upp en cronjob med PHPscriptet och ange att det ska köras vid en viss tidpunkt eller med ett visst interval.

Håller absolut med om att det där är den svåra biten, den riktigt svåra biten, har själv gjort ett försök på att göra en prisjämförelsesida förut och den där biten satt jag väldigt länge med, slutade med att jag har en class som försöker matcha produkter med andra som finns och hitta en så nära (exakt går sällan då dom har helt upfuckade namn ibland) träff som möjligt och lämna förslag på vart den kan tänkas matcha, sista versionen fungerar rätt så bra och träffar rätt de flesta gånger om produkten finns sen tidigare.

Av Ishra
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CyberVillain
[B]på nått sätt borde det gå att ställa in så att den tar enbart den sista

som den hittar? Om detta går är jag homefree för på så sätt kan jag sköta rekursiviteten av genom rekursivt metod anrop..

edit

skumt! Jag provade att efter \[quote\] lägga till $ allså \[quote\]$ detta funkar i Expresso (ett testprogram för regexp) men det funkar inte från mitt program??!

edit2: exakt såhär ser min regexxp ut

Regex quoteRegex = new Regex( @(?<quotetag>\[quote="(?<name>.*?)""\](?<post>.*?)\[/quote\]" + @$), RegexOptions.IgnoreCase | RegexOptions.Singleline | RegexOptions.CultureInvariant | RegexOptions.IgnorePatternWhitespace | RegexOptions.Compiled );

funkar hur bra som helst i expresso...

edit3: hehe fast då kommer man inte kunna ha två quotes efter varanda [/B][/QUOTE]

En anledning till att det inte fungerar i ditt program kan vara att inlägget kanske inte slutar där? $ förutsätter ju att raden eller hela texten slutar där, inte säkert att det gör vid ett inlägg.
Om du bara ska ta reda på den första och den sista så är det inga problem och inte bryr dig om att det kanske är quotes i mitten.

Har du lyckats med din regex så du tar från första till sista?

tar från första quote till sista quote

\[quote\].*\[\/quote\]

tar från första quote till sista quote eller tills slutet (dvs, slut quote krävs inte, den får en match iaf)

\[quote\].*(\[\/quote\])*

Av Ishra

En till nackdel med sessions lösningen förutom att det är fel fel fel är ju att du kan inte vara och bläddra på två ställen samtidigt på sidan utan problem, öppnar du två länkar på sidan kommer den första länken att skrivas över av den andra och då blir det ju kanske ännu roligare om man ska bläddra sig vidare därifrån...

Av Ishra

Trodde jag hade ett svar åt dig, men inte, hade för mig jag såg just ett sånt exempel på regularexpressions.info förut, men den klarade inte nästlade taggar, så jag gjorde lite sökningar för att se om jag kunde hitta någonting och jag såg att folk verkar ha kommit fram till flera saker:

* det är svårt, mycket?.
* det verkar gå men bara om man vet antalet nivåer.

jag hittade även en lösning som jag tror Microsoft kallar för "balanced grouping" i .NET.
balanced grouping verkar inte vara "riktig" regex dock utan vara special för regex i .NET.

Hittade detta på google groups, kolla om det kan hjälpa dig.
http://groups.google.com/group/regex/browse_frm/thread/69f90a...

Av Ishra

Har ni något nytt projekt på g ? Säg till isåfall så är jag på att hjälpa till, kanske genom pm är bättre så det inte blir sönderkladdat.

Edit: symetric : http://best.drawball.com/1144872994 vart fanns den uppe till höger sa du? kan du skicka länk?

Av Ishra
Av Ishra

Jag håller på att fylla i Brian så gott jag kan just nu så ni får inte ge upp nu när jag joinar
Inte så stabil på handen med musen, säkerligen lättare med penna men men, går ganska bra iaf.

Av Ishra

"sortera på itunesfolder", menar du "keep itunes music folder organized" då? Om jag förstår dig rätt så menar du att jag ska lägga in saker i itunes så kommer de hamna i min mp3 katalog och på så sätt få allting samlat, men kommer den katalogen då att vara tillgänglig för andra datorer eller kommer itunes göra den så att bara itunes klarar att spela ur den genom att ändra format eller något sådant? Ganska viktigt eftersom att det är en nätverksdisk och flera datorer har tillgång och spelar från den ibland.

Av Ishra

OSX: Itunes Music Folder

har en liten fundering ang. itunes, har precis börjat använda det och vill att den ska läsa all musik från min nuvarande mp3 katalog, så jag har kryssat ur "keep itunes music folder organized" och satt itunes music folder location till min mp3 katalog och jag hade då hoppats att itunes automatiskt skulle hålla koll på alla låtar i den mappen så att om jag lägger in en ny låt där så ska den synas i itunes library också.

Min nuvarande katalog är en nätverkskatalog kanske jag ska säga också, är det så att itunes måste ha skrivrättigheter eller har jag felaktiga förväntningar när jag ändrar music folder?

Kör OSX 10.4 om det skulle skilja sig mellan versioner också.

Av Ishra

du har troligen stängt av felmeddelanden, kolla upp det i din php.ini fil om display_errors är avslagen, aktivera den, kolla även vilken nivå error_reporting är på, helst ska du ha den på E_ALL under utveckling så att du verkligen får se alla fel oavsett storlek/allvarlighetsgrad.

Ytterligare information:
http://se2.php.net/manual/sv/function.error-reporting.php
http://se2.php.net/manual/sv/ref.errorfunc.php