Inlägg

Inlägg som lord_moggo har skrivit i forumet
Av lord_moggo

Just nu främst cycles. Jag överväger att gå över till Octane pga stöd för OpenCL. I vissa fall är man dock begränsad till att använda renderingsmotorer som måste köras på CPUer, men då får man räkna med att betala för att hyra en renderfarm eller låna klientens kluster.

Av lord_moggo

Vad är anledningen till att du säljer den? Har du haft den länge?

Av lord_moggo

Jag skulle tro att det är svårt att få en ny arkitektur att spela bra med både HBA och konventionellt minne. Det lär i så fall vara delar av de kretsarna anpassade för hög bandbred som blir helt onödiga när de körs med konventionellt vram.

Jag håller med om att det lär finnas lägre segment med konventionellt vram, men att de då inte delar så mycket likheter med den nya arkitekturen utan snarare är baserade på Maxwell och återanvänder gamla kärnor.

Jag är något besviken på att Titan X tar 63 sekunder på sig att rendera något som tar 65 sek på ett GTX580 och att det inte finns någon uppgraderingsväg som verkar vettig.

Av lord_moggo

Spekulationer kring mängd vram i framtida generationer.

http://blenchmark.com/gpu-benchmarks

Jag har ett 580 med 3GB vram som på gott och ont tyvärr är ett av marknadens bästa kort vad gäller rendering. Mängden minne flaskhalsar dock ibland. Jag testade lite snabbt och när jag testar ett scenario där jag fläskar på lite fylls 12GB vram upp rätt snabbt, så mer hada varit önskvärt. 9 serien presterar bra i övrigt, med låg strömförbrukning och ljudnivå vilket attraherar mig. Tyvärr är 980M i mitt fall betydligt mycket bättre än 980 då den förstnämnda finns med 8GB vram men den finns bara till bärbara datorer.

Jag står nu inför valet att uppgradera eller vänta.
Ett 980 har marginellt bättre prestanda än 580 och 4GB vram istället för 3GB.
Ett 980Ti eller Titan X har också de bara lite bättre prestanda men betydligt bättre ställt med vram. Dock känns det surt att betala 10kkr för att få mer vram utan någon särskild prestandaökning.

Detta leder oss till det som kan fälla en avgörande roll i mitt beslut: Mängden Vram i Pascal
Om den kommer med stacked vram med betydligt högre hastighet är min teori att spel lär kräva mindre total mängd då det vram som finns kan utnyttjas bättre. Resurser kan flyttas in och ut dynamiskt istället för att man försöker ladda en större mängd som blir mer statisk för att inte fylla ut bandbredden. Lägg till detta att dessa minnen lär vara dyrare än konventionell vram till en början och att tillverkarna då blir återhållsamma med mängden och det lär innebära att mängden vram inte lär öka till nästa generation, om något kanske minska lite.

Vad tror ni om ovanstående teori?

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av lord_moggo
Skrivet av Rajat:

Och det är inget konstigt med det då 780Ti är 100% gjort för spel, vilket inte Titankorten är

Jag skulle inte gruppera alla Titankorten tillsammans.

http://images.anandtech.com/graphs/graph9059/72530.png

Senaste titan är då inte gjort för beräkningar i alla fall. Den blir ju slagen av 580.

Av lord_moggo

Jag har aldrig varit med om att cash-back kampanjer visat sig vara giltiga i Sverige, men jag har bara försökt två ggr. Vid båda dessa tillfällen var jag "not eligible".

Stod det specifikt att det gällde för svenska köpare?

Av lord_moggo

Jag han fram innan kl 14, Bahnhof begränsar dock sina kunder till ETT IP, vill jag att folk ska kunna ansluta samtidigt som man spelar måste jag anväda annan ISP ser det ut som.

Efter 90 minuters telefonkö med 60 pers före i kön och läst ovanstående personer som också suttit i tider närmare en timme diverse dagar i veckan påstår personen i supporten att de i snitt brukar ha 10 pers i kö.

Telefonkön för uppsägning har tyvärr stängt idag, men jag säger preemptivt:

Tack och hej Bahnhof

Av lord_moggo
Skrivet av PowerNet:

Det är inga dolda klasuler o i ett avtal, utan framgår tydligt på Bahnhof.se

Hur ska jag veta att jag måste gå in på flera av deras sajter för att hitta sådant?

De kanske har Bahnhof.org också, och där står det att abbonemangsavgiften debiteras månadsvis, där deras definition av månad är månad på Mercurius, dvs man debiteras ca var 12e timme?

De kanske har Bahnhof.net där de säger att de enbart ger tillträde till sajter efter eget tycke, just nu dessa 3 ointressanta sajter.

EDIT: Det har suttit och läst igenom "Allmänna villkoren" och där nämns det inte ALLS. Det nämns inte heller på deras sajt för stadsnätet, utan denna rätt viktiga punkt som gör deras abbonemang oanvändbar nämns enbart på en annan sajts FAQ.

Av lord_moggo
Skrivet av PowerNet:

De har upplyst om detta tydligt på sin hemsida.
Så det är ingen brist att Bahnhof har upplyst om det, men sedan att kunden inte valt att läsa informationen ordentligt.

Det står för övrigt inget alls om detta på Bahnhofs sida i stadsnätet, den jag beställer från. Att man ska behöva besöka Bahnhofs andra sajter för att finkamma efter dolda klausuler på avtalet tycker jag är fel.

Av lord_moggo
Skrivet av PowerNet:

Vad är det för fult med Bahnhof? Att kunden inte läser på sin leverantörs hemsida att de gått över till NAT för kunderna (vilket inte påverkar många, utan främst de som vill köra egen server). De har upplyst om detta tydligt på sin hemsida.
Så det är ingen brist att Bahnhof har upplyst om det, men sedan att kunden inte valt att läsa informationen ordentligt.
Sedan så ska det gå att lögga på publik ip själv via: http://dhcp.bahnhof.se/cgi-bin/macmanager.cgi

Jag skulle snarare uttrycka det som att man enbart kan surfa lite med denna typa av abbonemang. Allt som kräver direkt anslutning, som inkluderar spel, fungerar inte.

Den där hemsidan har jag varit in på. Man är begränsad till at registrera EN dator, och den tillåter inte mig att ändra något till Privat IP.

Angående telefonkön verkar det som att jag inte hinner komma fram. Den har bara öppet till kl14 idag, och jag ringde först vid kl 12.

Av lord_moggo
Skrivet av Xcym:

Men jag som har en DNS på mitt privata moln, kommer detta ställa till problem eller kommer det bara vara så att min ip uppdateras med DNSen som vanligt?

För mig fungerade det inte. Servern får ett DHCP leasat IP som vi kan kalla A. Denna leder innanför Bahnhofs nät till servern, men syns inte utifrån. Utifrån tilldelas den ett IP vi kan kalla B som leder till en massa enheter, och inte enbart servern. Detta IP går därför inte heller att använda. Det är detta IP som enheter utifrån ser och det IP som din server försöker anmäla som sitt till dynamisk DNS.

Av lord_moggo

Har felsökt ddclient och dynamisk DNS ett bra tag nu för att hitta felet. Min domän angav fel IP och jag var jäkligt förbryllad. Sitter just nu I en telefonkö till Bahnhof för att äntligen få min anslutning att fungera. Satan vilka telefonköer de har, och jäklar vad fult beteende att inte informera sina kunder om detta. Bahnhof hade kunnat undvika stora problem för deras kunder om de bara informerat dem om detta. Det enda anslutningen fungerar till är webbbrowsning. Servern strular. Spel strular. Hade jag vetat detta innan jag beställde abbonemanget hade jag valt en annan leverantör. Jag kan förstå att de inte vill nämna något innan man beställer från dem, de hade tappat kunder då, men när man väl beställt hade de väl ändå kunnat erkänna sina brister.

Jag passar på att skriva av mig undet tiden. Jag flyttade för ett par månader sedan och under denna begränsade tid haft 3 ISPer i den nya lägenheten:

Först hade jag ett temporärt abbonemang från T3 utan bindningstid för jag inte hade tid att kolla upp lämpligt abbonemang just vid flytt. Dock visade det sig att erbjudandet T3 lagt ut var felaktigt och de kunde inte erbjuda det. Jag fick också 2 OLIKA orderbekräftelser, där båda två innehöll rätt grova fel. Efter mycket om och men och kontakt med dem lyckades jag häva köpet till slut då de ville ta mer betalt och hålla mig till en bindingstid än det jag beställt.

Därefter tog jag Bredbandsbolaget, samma där, ett temporärt abbongenmang utan bindingstid för jag behövde undersöka om jag kunde klara mig utan statiskt IP som jag hade i min gamla lägenhet och använda dynamisk DNS. Det kunde jag visade det sig när jag drog in ddclient på servern. Bredbandsbolaget hade under min korta tid där ca 50% downtime. Dessa var de medvetna om när jag ringde in, men de låg inte utlagda på deras hemsida under driftstörningar. De lägger tydligen inte ut driftstörningar på hemsidan och vill inte erkänna de problem de har verkar det som, vilket jag anser vara ganska fult gjort av dem. Jag kan också meddela att de efter uppsägning skickar bekräftelser på denna uppsägning. Många. Gånger. Jag är uppe i över 20 brev från dem med samma identiska bekräftelse på uppsägning.

Nu när jag vet att jag klarar mig utan fast IP hade jag mer än ett alternativ (fast IP erbjuds enbart av BitCom). Jag valde Bahnhof pga bra rykte och jag valde ett billigare abbonemang med bindingstid för nu när jag väl valt ut ett abbonemang som passar mig ämnar jag stanna. Och då händer det här. Vafan. Ingen av de andra ISPerna hade detta problem, även om de hade sina egna problem.

Av lord_moggo
Skrivet av Curemylife:

Hur går det med det här?

Jag är med på idén i alla fall.

Dustin sa att de inte var intresserade och de andra svarade inte alls.

Jag har köpt ram och SSD och väntar lite för att se om 5i3RYH verkar vettig. Jag lär köpa en sådan eller en 34010WYH inom en snar framtid.

Av lord_moggo

Dustin svarade idag att de inte tänker ta in någon av Intels modeller utan chassin.

Jag avvaktar fler svar. Om ingen återförsäljare planerar att ta in modeller utan chassin lär jag vid veckans slut köpa D34010WYKH och ett helpassivt chassi.

Skrivet av shortleif:

Tackar för svaret, just nu lutar det åt att köra extern lagring med en liten intern mSATA 64/128Gb.

Externa USB-hårddiskar brukar bli varma i sina höljen. Dessutom har jag varit med om att externa hårddiskar internt varit en IDE disk som sitter på en IDE till USB konverter. Dessa brukar prestera dåligt jämfört med SATA-USB så kolla upp noga innan. Till sist kan jag nämna att jag inte vet hur stor bandbredd USB-kontrollern har tillgång till men det lär inte behövas särskilt många diskar för att mätta den. Jag hade i alla fall undvikit denna lösningen för en NAS om du vill ha så pass mycket lagring.

I mina ögon är fördelarna med NUC storleken, att man får diverse interface som exempelvis CIR inkluderat, och möjligheten till helt ljudlös lösning inklusive nätagg. Ska du dit med flera 3,5" enheter faller storleken och ljudnivån och då kan du lika gärna ha ett vanligt nätagg. Då finns inga fördelar kvar längre jämfört med tex mini ITX.

Ska du försöka sätta in flera stora hårddiskar tror jag inte att NUC med USB-diskar är den ideala lösningen. Allt detta är dock bara mina åsikter. Jag har en egenbyggd NAS med betydligt mycket mer lagring än så samt RAID6 så jag kan vara partisk mot större lösningar dock.

Av lord_moggo
Skrivet av Lagers:

Synd att det verkar vara skumt från japan. Mini-itx.se har gamla versionen av I5:an som Bulk. Mailade du dom?

Talesättet 'om det låter för bra för att vara sant är det troligtvis det' fortsätter att vara aktuell. Sketchy av de återförsäljarna att skriva "10 x bulk pack" kan man tycka. 94% positiva reviews av 431 eller 99% av 368 har tex två av dem som listar dem under detta pris.

Har mailat mini.itx.se nu också. Andra försäljare såsom Dustin som säljer chassin till dessa NUCs tycker jag bör vara intresserade. Svar lär dock komma som tidigast nästa arbetsdag.

Om det är 10 pack eller ej bryr jag mig inte så mycket om. En liten prissänkning för avsaknaden av originalchassit hade varit välkommet då jag ändå planerar att skaffa ett annat. Jag ser potential för bundles här, där återförsäljaren kan sälja bulk nuc+chassi+etc så att alla involverade parter gynnas.

Av lord_moggo

Så det var mao för bra för att vara sant. Dessa modeller är populära på utländska forum just för att de är billigare. Ett rimligare pris att förvänta sig hade väl varit 10% lägre än modeller med chassi skulle jag tro. Oh well, jag har kontaktat några svenska återförsäljare angående modeller utan chassin. De säljer ju chassin och bör ha ett intresse för att ta in dessa i sina sortiment tycker jag.

Av lord_moggo
Skrivet av oradd:

Jag tror den saknar intern minne ?! kommer processorn med?

Så det kanske inte blir så billigt? cpu, minnen, chassi..

Precis som alla Intels NUCs så kommer den utan intern minne och med processor.

Jag tänkte sammanfatta allt i en post:
10 pack D34010WYB, dvs D34010WYKH utan chassi.
Exempel på passivt chassi

Skrivet av Lagers:

Jag är intresserad av dessa bulk Nuc också. t.om 2 stycken.

Skrivet av stormense:

Hänger också på intresseklubben!

Skrivet av oradd:

Jag är intresserad, ...

Skrivet av Eawo:

Är intresserad jag med.

Skrivet av Javohl:

Hör av er om nån styr upp det hela ^^

Skrivet av johanruda:

Jag är också smått intresserad. Keep me posted!

Skrivet av Aene:

Jag väntar visserligen på de nya med Broadwell, men visst om det går att få för 450-500 är jag intresserad.

Skrivet av breakman:

Intresserad...

Med mig blir detta 9-10st beroende på om Lagers vill ha en eller två. Som folk nämnt lär moms på 25% tillkomma. Enligt Tullverket är det 0% tull på datorer och bärbara datorer. Dessa innehåller ju inte heller någon hårddisk eller lagringsmedia som omfattas av ytterligare regler, så jag har svårt att se att det skulle bli särskilt mycket tullavgifter. En MP4-spelare har 13,9% tull vilket jag tror är pga intern lagring. Jag utgår ifrån att en NUC klassas som dator.

Jag vet dock inte om jag personligen orkar ta tag i detta med risker/väntetider. Det är väldigt synd att ingen svensk återförsäljare säljer versionerna utan chassin, speciellt när de säljer hel-passiva chassin separat. Enklast vore kanske att först mejla en återförsäljare och se om de kan ta in dem innan man försöker sig på att organisera något.

Edit: Jag tänker mejla ett antal återförsäljare och hänvsa till denna post. Förhoppningsvis ser de att det finns ett intresse.

Av lord_moggo
Skrivet av breakman:

Intresserad... Hur ser chassiet ut?

Skickades från m.sweclockers.com

Det köps ju separat, finns ett par olika listade på prisjakt. Jag gillar Streacom NC1 och NC2, men de tror jag inte är kopatibla med just D34010. Exempelvis denna passar D34010. Jag är mest intresserad av at den blir helt passiv, ljudlös och inte har några rörliga delar som kan gå sönder eller samla damm över tid.

Av lord_moggo
Skrivet av lord_moggo:

Har någon hittat en återförsäljare för modellerna utan chassin? Någon försäljare inom EU hade varit trevligt för att slippa TULL och tjafs.

Jag har fortsatt söka lite och de är väldigt billiga i 10-pack. Varför säljs inte versionerna utan chassin i Sverige?

http://www.amazon.com/D34010WYB-Desktop-Motherboard-Intel-Chi...

Finns det intresse på SWEC av att gå ihop och köpa D34010WYKH utan chassin? Priset blir 420kr istället för 2300kr som de kostar när de kommer med chassi. Man kan lägga på ett passivt aluminiumchassi för 600kr och det är fortfarande billigare än halva priset av intels egna chassi som har en fläkt. Någon får gärna rätta mig här för detta verkar för bra för att vara sant, så jag har säkert missat något

Av lord_moggo
Skrivet av reflux:

Varför kommer inga Intel NUCs med nya Core M-plattformen? Klart snabbare än de Atom-baserade, riktig HD 5300-grafik som borde klara allt man behöver och om de går att kyla passivt i en ultrabook borde de funka galant i NUC-låda. Någon som sett om de finns i annat än ultrabooks än?

Den nyaste generationen som Javis länkade till har ju Intel HD5500 och HD6000 som jag tror är bättre än HD5300.