Inlägg

Inlägg som lord_moggo har skrivit i forumet
Av lord_moggo

Bakat 580 3GB skänkes

Det har bakats 3ggr med ca 4 månaders mellanrum mellan varje bakning. Den behöver nu bakas igen, men kommer då troligtvis att fungera felfritt i några månader till men inga garantier finns så klart. Låda och sånt finns kvar.

Detta är fortfarande ett av de allra bästa korten när det kommer till CUDA, vilket den körts rätt tungt på, och egentligen är det väl bara 2 kort som slår den i DP prestanda. Jag orkar inte med det längre och har skaffat en ersättare, men det finns kanske någon som tycker det är värt det. Hämtas på plats i Gbg/Frölunda

Om någon har en random 120mm+ fläkt över hade det varit bra, men inte nödvändigt.

Läs hela annonsen här

Av lord_moggo

Bakat 580 3GB skänkes Gbg

Det har bakats 3ggr med ca 4 månaders mellanrum mellan varje bakning. Den behöver nu bakas igen, men kommer då troligtvis att fungera felfritt i några månader till osv.

Detta är fortfarande ett av de allra bästa korten när det kommer till CUDA, vilket den gått rätt tungt på, och egentligen är det väl bara 2 kort som slår den i DP prestanda. Jag orkar inte med det längre och har skaffat en ersättare, men det finns kanske någon som tycker det är värt det. Hämtas på plats i Gbg/Frölunda

Om någon har en random 120mm+ fläkt över hade det varit bra, men inte nödvändigt.

Läs hela annonsen här

Av lord_moggo

Jag kan bjuda 1100+frakt förutsatt att du skickar först, eller tar emot PayPal, pga hur det gick senast.

Av lord_moggo

Jag väntade på OP2 men när den väl kom var jag så besviken att jag köpte en OP1. OP2 saknar en massa funtkioner som OP1 har, blir varm och throttlar så den får lägre prestanda än OP1, lider av sämre batteritid och har till råga på detta ett högre pris. Det är möjligt att OP3 blir bättre igen, men jag skulle tro att OnePlus brandet håller på att köras ner i grunden.

Av lord_moggo

Mitt verk är precis som Eiffeltornet ett "RAMVERK"

http://i.imgur.com/Joi88l1.jpg

Av lord_moggo
Skrivet av Tozzi:

Jag planerar ett köp av nya NUC för just lite steam, mest localt men kanske ibland link. Om du har tålamod kan jag återkomma?

Gör gärna det. Jag lär vänta tills efter jul innan det blir något inköp på min front.

Av lord_moggo

Var aktiv i denna tråd för en tid sedan då jag tänkte ersätta min htpc. Jag köpte då tom ram och ssd men själva NUC'en blev aldrig av.

Ni som valde NUC, vilka fördelar ser ni över Steam Link som bara kostar runt 600kr totalt?
Vilka funktioner använder ni på era htpc NUC'ar?
Hur bra funkar Steam-streaming på era NUC'ar?

Jag överväger att välja en Steam Link istället, men jag kommer att sakna KODI tror jag om inte Steam Link kan ersätta den delen också.

Av lord_moggo
Skrivet av willeykk:

Remember remember the fifth of november.

http://i.imgur.com/GTafyGk.jpg

...Gunpowder, treason and plot.

https://i.imgur.com/3fFKQlb.jpg

I see no reason why gunpowder, treason

http://beux.se/_include/media/personal/caps/9.jpg

Should ever be forgot...

(gamla comissions jag gjorde)

Av lord_moggo
Skrivet av MatsNilsson:

Inga simuleringar krävs, bara rita enklare modeller. Krävs certade kort då också? Eller är det mer för "pro"-varianterna?

Fast hennes jobb och detta är olika saker.

Det är ingen bil som ska CADas. Hur kraftig CPU/GPU rekommenderar du för att CADa enklare modeller? Jag har verkligen inte en susning om det krävs 950 eller Titan, i3 eller i7, vilken nivå ska man lägga sig på. Det gäller som sagt enklare modeller och ingen simulering.

För att det ska sjunka in lite, så kan jag säga att med en i3 och ett 750 can man cadda ganska stora och komplicerade assemblies. De flesta i den här tråden verkar överdriva något helt sanslöst. Visst, på jobbet har man 2st 8 kärniga xeon cpuer och quadro kort för 5 siffrigt belopp, men jag kan öppna de flesta av de filerna hemma på min 2 kärninga bärbara med Geforce 560M utan problem, och då är det rätt tunga modeller.

Edit: SSD och två 24" skärmar hade varit ett krav från mig, i övrigt kan man sätta ihop en dator för 5-6k som klarar uppgiften.

Av lord_moggo
Skrivet av MatsNilsson:

Hon är inte student utan färdigutbildad, men datorn ska användas privat. Förstår inte riktigt vad du menar med pro? Så som jag förstått det är det att "skapa" produkter i CAD som är huvudsyftet.

Ska hon göra en komplett bil behöver hon en dator i 20.000kr klassen för att det ska flyta. Ska hon göra lite småprylar eller enstaka komponenter funkar nästan vilken dator som helst. Det är ett väldigt brett spann.

Av lord_moggo

Ett kontrakt du inte kan garantera påföljderna vid avtalsbrott är rätt meningslöst. Antag att du skriver ett vattentätt bindande kontrakt och den andra parten bryter avtalet, vad kan du då göra? Utan något som stödjer din yrkan på värdet på IP stölden lär inget rättsväsen bry sig, och det lär kosta en noterbar summa att lyckas få ut någon form av skadestånd, speciellt om du ska jaga rätt på en person på andra sidan jorden.

Av lord_moggo

HTPC och diverse säljes

HTPC
Antec Fusion Remote Max med display och fjärrkontroll
Intel E8400 eller E5300 eller E4400 (valbart förutsatt att jag hittar alla. En av dessa sitter i just nu)
ASUS Geforce 210, helpassivt för dess HDMI
Stor Noctua kylare, 120mm, ska kolla upp exakt vilken
USB-minne med intern konverter så den sitter som en ljudlös disk på insidan
Nätagg och moderkort

Bilder kan fixas om så önskas. Det är väl främst chassit som är värt något.
1500kr för hela paketet?

CoolerMaster Hyper 212+, helt oöppnad och rätt populär budget kylare som köptes för ett projekt som inte blev av

Fler prylar kommer imorgon

Läs hela annonsen här

Av lord_moggo
Skrivet av Obligatorisk:

Det där måste ha varit väldigt länge sen, och är hur som helst inte relevant i dag, tyvärr.

Skickades från m.sweclockers.com

Tror jag köpte som flest förra sommaren. Jag betvivlar att så mycket ändrats sedan dess men det kanske det har.

Av lord_moggo

På kvibergs marknad i Göteborg finns det brukar man se 10-talet Ergoforce i obrutna originalförpackningar till salu för runt 50kr/st. Jag har köpt åt andra personever vid ett par olika tillfällen, men numera bor jag längre bort, utifall att någon är intresserad.

Av lord_moggo
Skrivet av Tony32:

Hade jag inte redan haft CoH hade jag tagit det, så sjukt bra spel. Schysst att du ger ut detta! (jag tar inget)

Tar den då istället för dig

Edit: Redan tagen av någon som inte skrivit det här.

Av lord_moggo

Skulle det finnas ett intresse för en swec keycap i silver/guld i stil med nedan:

http://beux.se/_include/media/personal/caps/4.jpg

http://i.imgur.com/77coZsB.jpg

http://i.imgur.com/PJZLkfn.jpg

Av lord_moggo

Jag skrev en del tidigare i tråden men köpte aldrig en NUC till slut då 5i3RYH inte var så långt borta. Jag köpte dock lite ram och en msata ssd vilket jag nu ser att senaste generationen inte stödjer då den kör m.2.

Hur står sig de senaste NUCsen mot de äldre? Skulle ni sålt disken och skaffat en 5i3RYH & m.2 ssd eller behållt msata och köpt D34010WYKH eller D54250WYK? Prisskillnaden är typ obefintlig och i fallet i3 5010U vs i5 4250U verkar den förstnämnda har något högre grafikprestanda men snäppet sämre generellt. Funkar den nya generationen bra vad gäller hårdvarudecoding och 24p?

Har den nya generationen samma IR mottagare som den förra? Den funkade nämligen bra i linux och hade stöd för en jädra massa protokoll, bland annat den nya XBOX ONE fjärren som jag har.

Av lord_moggo

Effekten är som många sagt forsumbar om du har ett påtvingat flöde. Konvektionen har något större effekt i de områden med stagnerande luft där det kommer att samlas värmefickor men fortfarande liten.

Det finns många andra försumbara effekter det kan liknas vid. Ett svart chassi i ett material med hög emissivitet kommer att stråla ut mer energi och därmed resultera i ett svalare chassi som kan leda ut mer värme.

Vad som dock har större inverkan är orienteringen av heatpipes för deras interna flöden. Där finns det tester som påvisar flertalet graders skillnad.

Av lord_moggo

Vram är en betydande siffra då det ofta är den första och ibland enda egenskapen som listas mot majoriteten av köparna så även om det inte skulle spela någon roll prestandamässigt tror jag inte att Nvidia skulle vilja ha för låg siffra ur ren marknadsföringssynpunkt. Jag har en misstanke av att det är en långsiktig strategi från deras sida att tex inte sätta mer än 4GB vram på 980 som ändå får ses som ett rätt high end kort, detta för att nästa generation inte ska få "lägre siffror" för majoriteten av köparna.

290X kom med 4GB minne och varianter med 8GB släpptes också. 390X lär enligt rykten komma med 8GB, men tyvärr tror jag inte att man kan förvänta sig att någon släpper en 16GB version då marknaden för det är så liten. Frågan är om ett 390X med 8GB räcker för att sätta press på Nvidia till att öka mängden vram. Jag hade hoppats att AMD skulle släppt något med 6GB, för då hade 12GB-varianter av den inte varit helt orimligt.

Av lord_moggo

http://wccftech.com/nvidia-pascal-gpu-gtc-2015/

Citat:

They also mentioned Pascal having 2.7 times more memory available which points out to 32 GB VRAM to users with higher demand.

Ovanstående bör kanske tas med en nypa salt och är helt overifierade uppgifter, men det låter helt klart intressant. En grej som pekar på ökad mängd vram med HBA, till skillnad från bandbredd och pris, är att de kommer att ta mindre fysisk plats vilket möjliggör lättare placering av mycket vram på kortet.