Inlägg

Inlägg som Styler har skrivit i forumet
Av Styler
Nytt bud: 3 300 kr Hämtar
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Styler

Paket 4 300kr + frakt

Av Styler

Och nu är även hemsidan nedtagen. Kände teamet att dom skulle förlora detta case och agerade i all hast?

Tråkigt beslut.

Av Styler

Säljes i delar?

Av Styler

Har office365 så använder Onedrive 1TB lagring som ändå ingår i abonnemanget. När man inte rör något efter man satt upp synkningen mellan mapparna så verkar det fungera bra.

Men jag har haft problem med Onedrive när något förändrats, exempelvis när jag formaterat om hårddisken och velat återuppta synkningen på nytt av berörda mappar. Filerna i berörda mappar på hårddisken hade lästs tillbaka (samma skick som innan formateringen) men något orsakade en redig konflikt som slutade med att onedrive fick för sig att synka bort alla filer i synkningsmapparna.

Sen har jag haft märkliga problem med att ta manuella backuper av filer från synkningsmapparna då utforskaren klagat på att min externa disk inte hade tillräckligt med utrymme, trots att det tredubbla fanns tillgängligt. Detta löste sig med att backa upp via ett program istället.

Som sagt tidskrävande problem som för mig varit ologiska, men utöver det så har det varit OK.

Av Styler
Skrivet av flashen:

Hoppas dom konkar efter detta fiaskot

En del av mig hoppas det med, eller att dom tappar mark med gigantiska mått. Men det som är mindre roande med dessa alternativ är att personalen längst ut kommer att ryka först tyvärr.

Av Styler

Reagerade på "Använd aldrig riktiga namn på nätet"

Visst kunde man det förr. Men tänker att sidor som Facebook och LinkedIn är svåra att använda om man inte går med sitt riktiga namn. Tappar liksom hela syftet.

Av Styler
Skrivet av Clasito:

Plus och Ultra har ju verkligen dragit iväg fullständigt i prissättningen. Tur att de generösa rabatterna kommer så fort.

Lust att dela vilka rabatter du menar

Av Styler

Annonsen är avslutad

Av Styler

Läste hjälpande arm och trodde äntligen att dom kommit fram till en lösning jag väntat på, att kunna dammsuga listerna. En arm som sträcker sig upp och dammsuger listerna samtidigt. Men det behövs mer innovation ser det ut som.

Av Styler

Bärbar dator

Gör mig av med min gamla arbetsdator då jag skaffat en ny bärbar. Har fungerat utmärkt under min ägo.

Dell Latitude 3310.

CPU: Intel i3 8145 2.1 ghz
Ram: Hynix 8GB DDR4 3200Mhz
SSD: 128GB NVMe (2230)
Skärm: 13.3 tum (1336 x 768)
Wifi
Bluetooth
2st USB A
1st USB-C (klarar av extern bildskärm)
HDMI
Mini SD läsare
LAN port

Laddare ingår.

Datorn är fortfarande i bra skick, några mindre repor på undersidan och en mindre fläck om man anstränger sig att leta. Batteriet visar status Excellent i BIOS.

Hämtas på plats eller skickas.

Släpper den för 1100kr eller högsta bud. Släpper den endast om jag blir nöjd med budet.

Läs hela annonsen här

Av Styler
Skrivet av xxargs:

var inte snål - köp deras 4TB eller 5TB!

Seagates 2.5" i 4 och 5 TB har varit driftsäkra för min del - räknat hemma och på företaget jag jobbat så har jag jonglerat med +10 av dem och ingen har havererat hittills - medans WD:s diskar är en annan femma varav det levererats nästan DOA - dvs. gått sönder inom några timmar när någon håller på att kopiera över data.

Tycker det har varit för ofta problem med just WD:s externa 2.5" diskar de senare åren och att de inte åldras värdigt heller - dvs. problem kommer efter +5 år och blivit temperaturkänsliga och börja misslyckas i läsning när de blivit varma efter en tid körning men går bra när de är kalla.

Varför jag säger Seagate är valet är av en orsak till - deras diskar har en separat påpluggad USB-brygga som sitter med standard SATA-anslutning på själva disken vilket gör att om USB-bryggan av olika orsaker kört sönder sig (tex av statisk urladdning när man koppla in/ur disken till sin laptop etc.) så kan disken plockas ur och sättas in i dator med en standard SATA-anslutning och rädda sin data - men det går inte att göra det på vare sig Toshibas eller WD:s 2.5" produkter. - och slutligen Seagates 2.5" diskar är i grunden Samsungdiskar då Seagate köpte upp den tillverkningen och med detta så är alla nuvarande 2.5" diskar egentligen från Samsung-plant.

tillägg:

Lacie-diskar har Seagate-diskar i sig eftersom Seagate äger företaget. - det finns bara 3 tillverkare av snurrdiskar idag Toshiba (som i grunden är bortsåld HGST-plant), WD (som också gör sina diskar på HGST-plant idag och lagt ned sin egna tillverkning) och Seagate där bland annat 2.5" diskar görs på en Samsung-plant.

Den Seagate disken jag länkade till var just 5TB Har avvaktat lite inför köp i hopp om att den ska gå ner i pris i samband med Black Friday.

Gällande WD så vill jag minnas att jag hade en extern disk som av någon anledning tappade kontakt med datorn, helt random.

Av Styler

Tack för era svar och insikter.

Har sneglat på denna disk, tror den kan vara tillräcklig för mina behov och budget.
https://www.inet.se/produkt/4305256/seagate-expansion-portabl...

Av Styler

Webbkamera för videomöten

Behöver en webbkamera som kan monteras på skärmen, börjar bli trött på att behöva använda bärbara datorns kamera för videomöten när jag har datorn kopplad till två bildskärmar.

Är ute efter en tillräcklig bra kamera för att använda till videomöten. Räcker med en som ger 1080p med bra bild.

Av Styler

Tack för tipset, såg att dessutom prisbilden har förändrats sedan jag tittade för längesedan. Går att få 4TB+ till ett överkomligt pris. Tänker också att det vore bra med krypteringsfunktion men där finns säkert andra program kan lösa det.

Av Styler

Köpråd extern disk

Behöver en extern disk för att användas som backup. Den jag har nu börjar bli trött och känns inte riktigt lika pålitlig.

Är ute efter en i storleken runt 2-4TB. Vet inte om det borde vara en HDD eller SSD, osäker på för och nackdelar med respektive i syfte att lagra backuper. Vill självklart ha en disk som är stabil och håller länge.

Vill även få till smarta backupfunktioner som automatisk vet vilka filer som ändrats osv än att manuellt kopiera över alla filer. Men detta kanske det redan finns olika program för?

Av Styler

Budgeten är på ca 1000kr men som kan som sagt kliva upp några hundralappar till om det är värt det.

Av Styler

Köpråd Router

Ännu en tråd om köpråd.

Ska hjälpa bekanta med att skaffa en ny router. Det klagas på att den befintliga routern tappar kontakten emellanåt och den är trots allt gammal, en äldre ASUS modell som jag inte har modellnamnet på.

Är ute efter en konsumentrouter då det det handlar om ca 5 uppkopplade enheter, routern kommer vara placerad i mitten av lägenheten.

Budget ca 1000kr men kan sträcka sig några hundra över om det behövs. Minst Wifi-6 och gärna någon inbyggd säkerhetshöjande funktion, annars inga större krav. Har sneglat på ASUS RT-AX57 men vet inte om det finns likvärdiga alternativ som skulle vara ett bättre köp.

Av Styler

Pixel 8 pro eller s24 ultra.

Är pixel pro lika stor som samsung ultra?

Av Styler

Xbox 360 Kontroller Trådlös hämtar.