Inlägg

Inlägg som 0d1n har skrivit i forumet
Av 0d1n

Jag använder mig av bcm43xx drivrutinerna nu.
Men efter jag sökt lite mer nu så har jag nog bcm4318 chipset i min HP/Compaq nx6110 även fast det står bcm4311 i ubuntu :S

Av 0d1n

Ubuntu - Trådlöst nätverk

Hejsan!
Fick en bärbar dator från jobbet för ett par dagar sen och tänkte att jag skulle prova på ubuntu på den utan några tidigare kunskaper om linux.
Till problemet.

Har ett BCM4311 chipset på mitt trådlösa nätverkskort som jag har förståt inte är allt för kompatibelt med linux. Men jag har fått det att funkar till en viss del.
När jag ansluter mot våran AP som jag sitter 2m ifrån får jag bara en hastighet på 1Mbit och tankar i max 22kb/sek.

När jag kör via kabel så funkar allt som det ska, får en schysst hastighet på det och allt funkar som det ska.

Om någon har tips på vad det är som strular så säg gärna till.

Av 0d1n

Kan ju rekomendera dig att inte välja comviq. Är själv ute och reser mycket i landet och comviq funkar jätte bra i Stockholm, Göteborg och Malmö men i övrigt är deras 3G nät riktigt uselt. Välj istället Telenor eller Tre. Jag själv hadde Tele2/Comviq till datorn förrut men var tvungen att byta för i vissa fall kunde de inte ens ge mig gprs täckning men sen efter jag bytt till Telenor så har jag mer eller mindre alltid 3G täckning, även i små byhålor.

Av 0d1n

Är inte helt hundra på det men har för mig att någon sa till mig att det var kl. 00:00. Vill du ha ett helt 100%igt svar är väl lättast att ringa kundtjänst.

Tre
Av 0d1n

Re: Tre

Citat:

Ursprungligen inskrivet av K-D][Aramis
Någon annan som har tre och får skyhöga räkningar?

Jag ska just nu betala en räkning på 3600:- vilket är en jävla massa Annars får jag typ minst 1200:- per månad. Har Kombo medium med 500 fria minuter för 299:-/mån.

Skickar jävla mkt sms och det är det som är så dyrt. Hatar det här jävla abbonemanget. helt pissigt. Vad ska man göra lixom?

Jag skulle helt klart reckomendera dig att skaffa Telenor fast pris för 599kr/månaden. Då får du 5999kr att nytja vilket är mycket bättre än fria minuter för dig då du skickar mycket sms. uppkopplingsavgiften för samtal ingår även det i de 5999kr.

Annars har Comviq sitt fastpris på 499kr/månaden och då får man 3000min, 3000sms och 3000mms att nytja varje månad. Men med Comviq får man ju räkna med lite sämre täckning än vad Telenor kan erbjuda.

Av 0d1n

Telenor kommer att börja sälja w810i i en riktigt läcker vit färg.. funderar lite på att köpa den bara för design även fast jag äger k800i redan. Har inga bilder på den tyvärr..

:EDIT:
hitta lite bilder http://www.mobique.com/pressreleases/2006/06/sonyericsson-w81...

Av 0d1n

jag hade nog köpt en k610i istället för en w810i fast snart kommer iofs en special upplaga utav w810i som är vit och jävligt läcker fast den kommer bara telenor att få sälja men vad gör det när de nu har den till ett schysst pris..

Av 0d1n

Jag använder k800i och är supernöjd med den, helt klart den bästa telefon jag haft vad det gäller alla avsenden. Sen brukar jag även använda en k610i när jag har mycket annat jag måste få plats med i byxfickorna då den är något mindre. Men k800i är en helt klart bättre produkt. Jag tycker helt klart att du ska välja k800i för det är en grym telefon. Och sen får man inte med några hörlurar till k610i. Men spring in till någon återförsäljare typ Telenors butiker som alltid har telefonerna uppe och se efter vilken som faller bäst i smak efter det.

Av 0d1n
Citat:

Ursprungligen inskrivet av evil penguin
Ska de inte ge Glocalnet en ny, motsvarande, logga också när de ändå håller på?

Glocalnet kommer att fortsätta att köra på som vanligt, inga nya loggor eller så. De ska vara ett lågprisalternativ. Men jag är rätt säker på att Glocalnet kommer att starta upp som mobiloperatör oxå men deras priser vet de inte riktigt om vart de kommer hamna för de vill inte starta ett priskrig med Tele2/Comviq.
Kan oxå säga att det kommer att komma fina paketlösningar med Canal digital, Bredbandsbolaget och Telenor mobil innom 2 månader då alla de bolagen ägs av Telenor.

Av 0d1n

Jobbar för mera mobil, återförsäljare för telenor. Vi kommer att skicka ut mobiler redan nästa vecka till våra kunder.

Av 0d1n

kan det inte vara plastpluppar som man fäster fläktar med istället för vanliga skruv?

Av 0d1n

Ser bra ut, kanske lite väl mycket om man ska klaga på något. Sen kanske belysningen ska vara röd istället för blått, det känns lite mer rätt färg för spindelmannen.

Av 0d1n

Ska du ha 6280 och 3kombo mini så måste du betala 495kr för mobilen. Den följer bara med utan extra kostnad först vid medi. Sen om du går till någon som säljer 3 i sånna där "kiosker" så kan du tigga till dig gratis startavgift skulle jag tro, det kan iaf jag ge som jobbar ute på fältet

Av 0d1n

Gul Jod och grått nytt hår!!

Av 0d1n
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zeus
Läckert!

Hur gör du när du färgar?

Undrar över det jag med

Av 0d1n
Citat:

Ursprungligen inskrivet av GoTaLL
jo jag sitter på bilden och graverar med en dremel .. med flexshaft bilden är från dreamhack summer 2005

frågan är bara varför jag inte borde göra det?

Lär inte vara vidare bra att sitta med en dremel i handen hela dagen.. Blir nog lite påfrestningar på handen/handleden/armen. Men med flexskaftet lär det nog inte vara någon större fara.

Snygg krysslåda du hade på sidan förresten

Av 0d1n

Om man bara hade tid, pengar och orken att göra något sådär fint

Av 0d1n

april april din dumma sill ;p

Av 0d1n

Rätt snyggt, men jag tycker att det fyrkantiga fönstret förstör rätt mycket.

Av 0d1n
Citat:

Idag kan jag inte gå in i en butik utan att se potentiella delar till ett datorbygge. Senaste uttrycket för detta var när jag kom på mig själv med att stå och kolla på en dammsugare hemma hos en polare och tänkte:

"Den där formen hade blivit en snygg HTPC"

Lustigt, tänkte precis samma sak för ett par dagar sen

Trevlig krönika för övrigt, synd bara att man inte har pengar att lägga ut på så mycket moddande för annars hade jag nog satt min dremel i hårt arbete