Inlägg

Inlägg som Nilssonnet har skrivit i forumet
Av Nilssonnet

Fasiken crappers också! Spelade på kampanj två igår, road toll eller vad den nu heter... Iaf, jag dog precis innan båten kom. Gör ett nytt försök nu, precis innan båten ska komma går det bra för mig, en teammate har precis gett mig nytt liv så jag känner mig jäkligt fräsch! Dock så blir det något med med server så jag slängs ut från spelet... Fan inte sant!

Av Nilssonnet

Hur returnera hårddisk?

Jag har en Seagate disk som är trasig, har fyllt i deras formulär och hela det köret, dock när jag läser instruktioner hur man ska packa hårddisken upptäcker jag att jag är körd... Den plastboxen som jag fick hårddisken i är troligtvis slängd, det enda jag kan bidra med än en antistatpåse... Så vad jag på rak arm har tillgängligt är lådor som jag kan köpa hos Posten sen har jag inget annat material tillgängligt. Så, tips hur jag hittar vad jag kommer behöva i Malmö?

Av Nilssonnet

Jahapp nu har min disk helt kastat in handduken den också... Har ca 500 gig på den som jag inte kommer åt.

Av Nilssonnet
Citat:

Gällande arbetsmiljöbestämmelser anger att laserskrivare och kopiatorer endast ska användas i väl ventilerade utrymmen.

Happ happ! Någon som kan länka till mer detaljerat där det står mer om arbetsmiljöbestämmelserna det skrivs om i länken?

Av Nilssonnet

Kontrar och säger att kör via DVI->HDMI för att få digital bild, HDCP behöver du bara bry dig om när du spelar upp Blu-ray skivor. Typ.

Av Nilssonnet
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Soyish
Om det släpps ett spel till xbox, funkar det att spela på PC då?

Va? Spelet finns ju till både Xbox och PC? Det jag mer tänkte på var egendesignade banor, läggs de till centralt eller vad?

Av Nilssonnet

Hur fungerar det med L4D och moddarna, ifall en mod har gjorts till PC, går det att lira den på Xbox då?

Av Nilssonnet

Datorn har Yahoos messenger. Dock så är det inget program som suger utan de mesta resurserna är tilldelade vänteprocesserna. Men jag ska testa att stänga av messengern.

Av Nilssonnet

CPU-användning 100%

Har problem med en bärbar dator, en Acer Aspire 3682 med att processorn går upp i 100% och datorn blir mer eller mindre obrukbar. Enligt aktivitetshanteraren ligger systemets vänteprocess runt 70-80% så CPU-användningen borde ju inte ligga på mer än 30%.

Det händer både när det är program igång och när det bara är bakgrundsprocesser igång. Det spelar ingen roll om datorn kommer tillbaka från viloläge eller om den har startats om.

Sen ibland uppför sig datorn precis så som den borde vara, dvs CPU-användningen ligger runt 10-20% och då går det utan att problem använda den. Sen helt plötsligt drar den uppemot 90-100% igen.

Datorn har Sygate som brandvägg och Avast som antivirus.

Har provat att återställa datorn till fabriksinställningar med hjälp av den dolda partitionen så det är inget piratkopierat trasigt windows utan det är det Windows XP Home som följde med lagligt.

En annan sak som händer är att tre, fyra program/bakgrundsprocesser delar på 100%. Tex ligger explorer på 50%, taskmanagern på 20%, hjälpprogram till ipoden och grafikkortet på 15% vardera. Sen i nästa sekund är det tre, fyra nya program som delar på 100%. Nästa sekund några nya osv. Sen återgår datorn till det normala igen där den ligger på normal CPU-användning.

Av Nilssonnet

Jag har satt min att fläkten ska starta vid 68 och stängas av vid 65. Det har fungerat bra för mig.

Av Nilssonnet

Vet själv hur överjävligt det är när man inte får rätt på det. Har spenderat många timmar på att få rätt på det, så jävla skönt när förstärkaren äntligen börjar spela musik!

Av Nilssonnet

I VLC måste du byta till Win32 waveout ext.. osv och sen starta om VLC. Det hittar du under inställningar->ljud->utmatningsmoduler välj där avancerade alternativ, i rullisten bör det stå standard. byt till win32.

I MPC får du lägga till AC3Filtersom det filter programmet ska använda. Det gör du i options->external filter->add filter. Sen får du leta upop AC3Filter (som du innan har installerat) och sen välja det som prefer. Då ska det fungera.

AC3Filter hittar du här:
http://ac3filter.net/

Av Nilssonnet
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SweZor
Jaså? har du nån bra källa på det påståendet?

http://www.sr.se/cgi-bin/blekinge/nyheter/artikel.asp?artikel...

Av Nilssonnet

Helt klart intressant. Dock verkade det jobbigt att använda när man kollade på filmen, måste hålla helt stilla för att kunna kolla på bilden.

Av Nilssonnet

Fan vad fett att det äntligen fungerar med ljud i Ubuntu!

Av Nilssonnet

Tycker du ska trotsa den yttersta barriären och lägga in fan control... blir så tyst och skönt!

Av Nilssonnet

Jojo, Wubi har jag koll på men jag menar en riktig Ubuntuinstallation, där den lägger sig som en riktig partition så man får köra med dualboot.

Av Nilssonnet

Slänger in en fråga, hur gör man för att ta bort Ubuntu? Har lagt in det via Wubi, fungerar inte som det ska och hade tänkt testa på riktigt och köra med dualboot (XP). Så, säg att jag installerar och inte är nöjd, hur göra då? Räcker det med att ta bort partitionerna och ändra i bootordningen? Följdfråga, hur ändrar man bootordningen när man sen bara har XP dvs...

Av Nilssonnet

Låter intressant, har varit nyfiken på att testa Vista på någon dator...

Av Nilssonnet
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lelkes
Har 1,5 GB minne.
Tycke rinte att datorn är seg, iof har jag bara kört Vista sedan imorse.
Det enda jag märkt är att IE tar lite tid att starta upp

Några problem med att lägga in Vista eller alla drivisar som behövdes installerades automagiskt? 32-bitars Vista?