Inlägg

Inlägg som Yul har skrivit i forumet
Av Yul

Standardkylningen på dessa kort är kass, det är rena leksaker. Jag har en Zalman kylare på samma kort och mina temp är: 38 C idle, 44 C full load.

Av Yul
Av Yul

Man skall nog inte använda kemikalier. Jag kör med microduk och då och då fuktar jag duken, funkar bra.

Av Yul
Citat:

Ursprungligen inskrivet av superboss
Varför känner du dig så angripen? Om du är nöjd med din skärm är det kanon! Ingen har sagt något annat.. skärmen lider av beskrivna problem vare sig du vill/kan se dem, det betyder inte att du inte ska vara nöjd med din skärm. Visst finns det brister på alla skärmar oavsett prisklass, har någon påstått motsatsen? EIZO S2431 passar mina krav bra, och DELL 2408 passar dina krav bra. Varför har du ett sånt behov av att angripa alla som påpekar 2408:ans brister? Du är nöjd, sen spelar det väl ingen roll vad andra tycker?

Ursäkta mig, men varifrån fick Du ideen att jag angriper alla? Det gör jag definitivt inte. Jag försöker bara ge en bild vad jag tycker-det är allt. Är Du säker på att Du svarade på rätt inlägg ?

Av Yul
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AlbinNdoja
Varför du inte ser ghosting är för att du inte vet vad du skall titta på. No offence men faktum är att jag avundas dig.

Den har både input lag och ghostar.

De som inte vet vad de skall titta på ser eller "hittar" inte felen. Det är ungefär som människor som tycker 30fps hackar och andra tycker det flyter och andra påstår att det inte är någon skillnad. 2407 har jag suttit framför själv och den LCD'n är bland de 24" som ghostar mest av alla 24" som det har vart på tal om. Inte bara enligt min åsikt för de jag har testat utan google talar om det mesta.

Men och andra sidan. Who give a damn ifall man är nöjd? Det är väl det som är poängen right?

Jag har testat med 3 olika ghost program, det räcker mer än väl för mig. Och jag kan tala om för Dig om man verkligen letar efter fel spelar det ingen roll om Du har Eizo för 20.000.

Av Yul
Citat:

Ursprungligen inskrivet av superboss
DELL:en är ett klart bättre köp om man kan leva med lagget... kan ses bland annat här:
http://uk.youtube.com/watch?v=TnApFzmd9NY&feature=related
http://uk.youtube.com/watch?v=o7QsS4VYRLQ&feature=related

Läser man på forum så ser man också att den, eller vissa exemplar iaf, verkar lida av rubbningar i färgbalansen över panelen (grönt och rött skimmer i olika delar av panelen) samt backlightbleeding...

Jag har Dell 2407-HC och inget lagg. Är väldigt nöjd med skärmen. Jag undrar vem har intresse att sprida detta om lagg. Det kanske är så att enstaka skärmar lider av det.

Av Yul

Jag har en Dell 2407-HC, absolut inga eftersläpningar, inga döda pixlar eller backlight leaking. Är väldigt nöjd med den.

Angående kalibreringen har jag en Spyder2express (pris ca:900 sek), skärmen är väldigt intensiv i kontrast, är tvungen att korrigera kalibreringsresultatet en aning.

http://www.northlight-images.co.uk/reviews/spyder2express.htm...

Vad det gäller kalibreringen av Eizo från fabrik, undrar jag hur mycket den egentligen är värd. Eftersom skärmen ansluts till helt annat grafikkort och system.

Av Yul

Jag har testat länge med V-sync på och utan. Utan V-sync får jag mycket bättre bild i spel. Har även känsla att spelet flyter bättre. Kör med upplösning 1920x1600 i alla spel. Min monitor (Dell 24" HC) klarar en uppdaterings frekvens 60HZ i spel i desktop läge 75Hz.

Av Yul

På min 24 " skärm kör jag 1280x1024(desktop) funkar fint. Native upplösning är 1920x1600 men då blir texten liten och oläslig för mig. I alla spel kör jag 1920x1600.
Om man kör med mindre upplösning än native, blir det en viss kvalitetsförsämring.

Av Yul

Ja, jag har advanced settings men som sagt ingen möjlighet att ställa in separat desktop och 3D.

Av Yul

Olika inställningar för 3D och Desktop

Jag har köpt nVidias 8800GT grafikkort, i nVidias kontroll panel finns inte möjlighet att ställa in t.ex contrast och brightness olika för 3D och desktop. Inte heller klarar min monitor (2407 FWP-HC Dell) detta. Måste säga inte trevligt. Hade tidigare ATI grafikkort där fanns denna möjlighet i deras kontrollpanel.
Vet någon om man kan göra något åt detta?

Av Yul

Mitt föslag är att man skall ha prisdifferens intervall tex; 28Mbt,23Mbt,18Mbt osv. När kunden har fått sin anslutning så skickar han TPtest till leverantören som i sin tur tilldelar kunden lämplig priskategori anpassad efter hastigheten som TP testet visar.

Av Yul

Jag tycker om man beställer och betalar för 28Mbt/s, borde man inte komma under 20Mbt/s. Jag fattar inte att folk accepterar dena vilseledande marknadsföring och medvetet lurendreji från Internet leverantörer.
Tänk om du skulle köpa en bil med upp till 1000 häst krafter och får 700.
Helt sjukt, saken är den att de ser att det går att sälja så fortsätter de.

Av Yul
Citat:

Ursprungligen inskrivet av basn
Sånt kan ju hända på vilken isp som helst, däremot är det mer fundersamt om de har eget nät och hurvidare det är utbyggt.

De har ingenting eget utom kontoret i Portugal.

De vet att jag bor 1130m från stationen, så det där snacket att det beror på ledningar och jag vet inte vad håller inte, du kanske är anställd hos dem? Man måste väl objektivt medge att telefon ledningar är inte precis det lämpligaste för Internet överföring.

Av Yul

Vågar man ta ADSL från Universal Telecom?

Jag har haft i många år Internet anslutning från Hem Com (UPS), fungerar hyfsat och man får vad man betalar för. Problemet är att de är för dyra. Det har dykt upp leverantörer som tex Universal Telecom som erbjuder 28Mbt/sec för 195/mån. Detta är ADSL. Jag har sett många olika horror scenarions där folk tvingas betala för 28Mbt/s men får i verkligheten 6,78Mbt/s som en kund skrev.
Om ni har ADSL från Universal Telecom, skriv gärna ner era erfarenheter.

Av Yul

Jag har exakt likadant grafikkort som du, installerade Zalman VF 900-Cu.
Fungerar väldigt bra, fläkten är ljudlös, du kan steglöst ställa in varvtalet. Jag använde kylpastan som följer med kylaren.
Mina temp: Idle=38C
Full load = 42C

Om du köper dena kylare glöm ej att köpa små extra kyflänsar(Zalman) som skall sitta på volt chippen.

Av Yul
Citat:

Ursprungligen inskrivet av todill
hinner inte läsa det, det står bara i kanske en halv sekund innan datorn startar om sig. Det ända jag hinner se är att det är något med BIOS (tror jag), hinner mest bara se BIOS.

Försök att kolla felmeddelandet i: Kontrollpanelen/administrativa verktyg/Loggboken.

Av Yul
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Preed
Ja tur man inte är speltokig.. Mina ögon klarade inte av att sitta bakom en CRT längre stunder heller, dom torkade ut och jag fick ont i huvet osv.. Däremot var min gamla CRT knivskarp och fin.. Bytte till en 22" wide LCD för ett år sen(syncmaster 225BW) och ångrar mig aldrig, underbara färger(märker ingen skillnad från min CRT, efter jag fixade inställningarna, original var det dock inte så vackert)..

Märker inte av någon responslagg som ni nämner heller, men då sitter jag på DSL lina med 30+ms i ping lagg redan..

Jag är helt nöjd med min LCD som sagt, tycker den har bra svärta och helt underbar att se filmer och spela spel på och väldigt skonsam för ögonen som sagt..

Jag har gjort exakt samma erfarenhet, hade en fin CRT Sony G520 Till slut var mina ögon helt slut, fick använda droppar. Sonyn kostade ca9000.-
Nu har jag en Dell 2407-hc, den har mycket bra bild och är behaglig för ögonen. Kostar ca.6000.- jag kör inte default upplösning (1920x1600) eftersom texten blir för liten. Men i alla spel har jag högsta upplösningen. Ingen ghosting, inga döda pixlar.
Jag är väldigt nöjd med den. Tja om man jämför de, som sagt den skarpa CRT bilden suger.

Av Yul

Det lönar sig absolut att byta till Zalman. Original kylaren på dessa kort är närmast leksaker som inte kyler riktigt och har hög ljud nivå. Jag sänkte mina temp med 12 grader med Zalman VF900 och dessutom är fläkten ljudlös. Idle=38C
Full load=41C

Av Yul

DEll True color E 248 WFP

Dell har har på kort tid presenterat ny 24 tums monitor. Den har uppdateringsfrekvens 5ms.http://accessories.euro.dell.com/sna/productdetail.aspx?c=se&...