Inlägg

Inlägg som skogum har skrivit i forumet
Av skogum
Nytt bud: 500 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av skogum

Misstänker att du kanske fått tag på en. Men jag har en 256gb som jag tänkte sälja då den inte används tillräckligt. Komplett med medföljande tillbehör och emballage så den kan skickas. Finns i Umeå

Av skogum
Nytt bud: 4 200 kr 4200+ frakt för 5900x
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av skogum

Uppskattar visat intresse men kortet är nu sålt via pm.

Av skogum

@herjaela: Jag har någon som är intresserad här i Umeå. Men ifall det inte blir av så har du andra tjing!

Av skogum

Jajemän, kvitto finns!

Av skogum

Gigabyte Gaming G1 gtx 970

Hej alla glada!

Jag säljer ett av mina gtx970 då jag inte spelar lika mycket längre.

Det är ett gigabyte g1 med windforce-kylaren. Värt att nämna är att jag har bytt ut den våldsamt blåa led-loggan mot en vit istället.

Kortet köptes för lite mer än ett år sedan och har aldrig strulat. Orginalemballage finns kvar.

Pris: 2000kr eller bud.

Kortet finns i Umeå men kan skickas om köparen står för frakt.

Läs hela annonsen här

Av skogum

Pratat med komplett. Blir nog att jag skickar tillbaka den, tråkigt att måsta lägga frakt bara.

Funderar dock på att byta yamahan som jag inte är helt nöjd med. När jag väl har några som verkar insatta här kan jag väl fråga om någon haft någon erfarenhet eller så om en Onkyo tx-nr616? Funderar på att slå till på den istället.

Av skogum

Nu har jag provat lite grand. Köpte hem en Yamaha HTR-4065 från jobbet för att testa. Allting startar upp direkt, enkelt o klart. Dock ser jag att den dyker upp som projektorns namn under uppspelningsenheter. Rejält underligt och riktigt tråkigt då jag hellre kör med pioneeren. Kände att jag föredrog ljudet ur den. Var ju uppenbarligen inte grafikdrivisarna som busar för mig iaf.

@Falcon: Tycker ju att vi hade relativt samma setup medans du körde pio 922 isf. 560ti och 670 tycker man väl borde fungera samma med hdmin...

Av skogum

Vid ett svagt ögonblick så ringde jag Pioneers support i hopp om att dom skulle stött på mitt bekymmer tidigare. Fick ett par tips av honom att testa men de flesta hade ni redan tagit upp i tråden här. Samtalet avslutades med att han tyckte att jag borde vända mig åt min grafikkortstillverkare och inte dom kunde avhjälpa felet så var det tyvärr bara att acceptera att mina enheter inte ville lira ihop.

Skrivet av Falcon:

Som Mr Kaffe skriver, låter helt klart som HDCP-problematik.
Jag har själv kört kombon Pio 922 och TW-3200 och det fungerade utan problem.

Om du går in i nVidia's kontrollpanel och tittar under "View HDCP status". Vad står det där?

När du hade den kombon, körde du med dator till förstärkare då också?

Av skogum

Provat lite grand med att logga ut, starta om och ändra bildinställningar men ingen skillnad har det gjort. Jag har kikat lite i kontrollpanelen och både min Dell skärm och pioneeren står att dom är HDCP kapabla.

Skönt att höra att det ska gå att få till iaf! Man känner sig rätt kass när man inte fått till det än dock

Av skogum

Först och främst vill jag tacka för all hjälp!

Men till saken, hittade igen den där inställningen och den stod ställd på amp redan, provade även flippa fram och tillbaka. Verkligen udda att ljudet slår av så fort jag slår på projektorn och tvärtom. Under uppspelningsenheter så står det Pioneer VSX-911 (försärkarens namn) oavsett om den är plugged in eller inte. Och jag har tyvärr inte någon TV att testa emot. Det kan inte vara något med grafikkortet och dess inställningar då?

Av skogum

@shudnawz Då är den fortfarande "not plugged in". Det är en Epson Tw3200 som inte har någon uppspelningsmöjlighet.

Av skogum

@Oneone Problemet är det att jag får bild men inget ljud om jag har projjen på men jag kan få ljud om jag stänger av projjen. Så fort jag slår på projektorn står det "not plugged in" på hdmi under uppspelningsenheter.

@n_sandstrom Låter absolut som att det kan vara något som är värt att kika på. Inte blivit riktigt hemma i menyerna än men jag ska hålla utkik efter det där. Hoppas att jag ska hitta det och att det ska göra susen!

@gidde Funderar på att plocka hem en från jobbet idag och testa. Men kändes som att det inte borde vara det. Alla HDMI ska väl kunna skicka ljud och bild samtidigt. Liksom halva grejen med dom. Skadar aldrig att testa dock!

Av skogum

Ljud och bild via HDMI till förstärkare.

Tjohejsan!

jag har nyligt införskaffat mig en ny förstärkare (Pioneer 922) endast för att jag vill ha möjligheten att köra både ljud och bild via hdmi från datorn och sedan vidare till min projektor. Jag verkar dock ha stött på ett litet problem som jag hoppas ska vara enkelt fixat och som förhoppningsvis någon här kan svara på hur.
Jag har kopplat som man ska enligt vad jag vet.. Dator --hdmi--> Förstärkare --hdmi--> Projektor. Då bör väl ljudet stanna hos förstärkare och bild går vidare till projektor. Kan väl även tillägga att jag kör hdmin från ett gtx 670 och kör win8 och provat installera om drivrutinerna.

Problemet är att jag inte kan välja Hdmi som uppenspelningsenhet medans det att projektorn är igång. Slår jag av projektorn lyser hdmi up och jag kan aktivera den för att spela PCM ljud i 5.1. Min önskan hade ju varit att få göra båda samtidigt.

Är det något jag missat? Är min hdmi för gammal eller klen? Alla förslag uppskattas!

Av skogum

12!

Av skogum

Dolby Digital Live/DTS Connect gentemot vanliga DD/DTS

Hallå hejsan!

Har nyligt införskaffat ett nytt ljudkort så jag skulle kunna få surround till förstärkaren i spel och dylikt med hjälp av DDL eller DTS C. Jag upptäckte dock att den inte smart slår igång DDL när ljudet inte är kodat utan kör med det igång hela tiden. Min fråga är att om jag ser en film som är kodad med Dolby Digital ursprungligen, tappar jag då något om den spelas upp med hjälp av DDL istället? Eller är kodningen lika bra trots att den kodas i realtid?

Frågan ser kanske lite konstig och förvirrande ut. Men om någon skulle kunna hjälpa mig med ett svar skulle det varit väldigt uppskattat!

Av skogum

Har 2st tradable copies av Super Monday Night Combat. Någon som har något half-life 1/source eller ngn expansion över?

EDIT: Förstod just att det var free to play. Sorry.

Av skogum

Har tyvärr inte så mkt mer att erbjuda. 50% på Max payne 2 och dirt 3 är det jag har i mitt inventory.

Av skogum
Skrivet av anon173020:

jag hat deus ex Human revolution Tradable som jag vill byte.

Inte sugen på Shogun 2?