Inlägg

Inlägg som ankmeister har skrivit i forumet
Av ankmeister
Skrivet av Mindfighter:

Cykelöverfart har cyklister företräde på:
https://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Trafikregler/G...

Mitt gubbgnäll är att det ens finns cykelöverfarter, j-vla modernt påfund av cyklister i beslutsfattande ställning som inte har vett att anpassa sig till trafiken!

INGEN har företräde i Sverige. Andra har väjningsplikt. Lär er skillnaden.

Av ankmeister
Skrivet av ODDNAME:

Tänk på att du inte får sätta kameror hur som helst heller, bäst är att låta någon firma kika så du inte blir ansvarig för ev problem det kan orsaka om en kamera skulle sitta lite fel Kan blir dyrt...

Du får sätta upp kameror hur som helst och hur du vill så länge de endast filmar din egendom. Inne i ditt hus, din tomt, ditt garage osv. Men man får inte ens ha med en centimeter av annans egendom i bilden. Så länge man kontrollerar detta är det inga problem.

Av ankmeister
Skrivet av ChipZ:

Hade tagit precis samma mängd smör i en teflonpanna för stekytans skull.

Det här. Stekyta ger smak. För övrigt funkar gjutjärn klockrent att steka ägg i så länge den är riktigt inarbetad. Vi hade teflon förut, men har numera bara gjutjärn och rostfritt. Inte stött på patrull hittills, varken med fisk, ägg eller pannkakor. Prova däremot ägg i en rostfri panna, det är lite utmaning, men det går det också.

Om ni har problem med ägg i gjutjärn, stek in pannan riktigt, kör sen på låg värme och lock över.

Av ankmeister
Skrivet av Zemlan:

Man kan må bättre av en palceboeffekt pga dopaminer som man får ut i kroppen för man tror att något bra händer, det stämmer. Men i verkligheten händer absolut inget, allt ligger i huvudet. Det som är grejen med placeboeffekter. Så det är klart det spelar roll om det är placebo eller ej? Är det placebo är det ju per definition så att absolut inget händer, det är rent hittepå...man bara tror att det händer och mår bättre av det. Det är ju som småbarn som har ont i magen och ett plåster på magen så blir allt bra...Men inte fan gör plåstret något egentligen

Jag blir alltid förvånad när någon lyckas argumentera emot sig själv på det vis som personen gör i inlägget ovan.

Du underskattar vad den mänskliga hjärnan kan åstadkomma för kroppen under rätt förutsättningar. Om hjärnan utsöndrar dopamin, så händer givetvis något. Hur kan man inte se och acceptera det sambandet? Plåstret fyller en funktion på mental nivå, där det som du säger utsöndrar dopamin och sänker nivåerna av kortisol. Så nog fan gör det skillnad.

Av ankmeister
Skrivet av _genki:

Min far har levt en väldigt aktiv livsstil som snickare, samma som hans bröder som båda varit murare. Vissa vänner har varit glada för flaskan, andra för tobak, vissa både och, andra varit fullt friska och vandrat i bergen som hobby. Så dina antaganden stämmer såklart inte.

Tyvärr saknar din kommentar validitet då WHO gör inte utför studier. De granskar och analyserar medicinska studier från oberoende aktörer över hela världen. Det handlar om gigantiska hälsostudier, där givetvis även tobak, alkohol och livsstil tas i beaktning.

Jag ger inte mycket för rån och rön på internet. Vetenskapliga studier är ett måste, och dessa studier får inte vara sponsrade av aktörer med intressekonflikter i sagt område. Något som också WHO ser över. Därför gäller få amerikanska studier då många är finansierade av just kött/ägg eller mjölkindustrin.

Tråkigt med de bekymmer din pappa har, min har liknande och han har också levt ett aktivt liv som militär.

Jag ger inte mycket för varken WHO eller Livsmedelsverkets rekommendationer. Jag känner inte till någon som gått över till lågkolhydratskost som har dåliga värden. Alla ligger mycket bra och har gått ner rejält i vikt. Har din pappa provat att utesluta kolhydrater?

Av ankmeister
Skrivet av Storage Jar:

Gällande smaken är jag seriös.

Ok!

Av ankmeister
Skrivet av Storage Jar:

Vad gör det då? Dansk gris smakar väl likadant som svensk gris. Är du grisrasist? 😆

Driver du med oss eller är du seriös? Gällande smaken alltså.

Av ankmeister

Gör allt bacon själv, av sida som jag köpt av en kompis som föder upp grisarna där de avlivas på gården i lugn och ro. Har ingen respekt för människor som köper från tveksamma ställen. Usch och fy för alla som köper billigt skitbacon och stöder den globala pissindustrin.

Av ankmeister
Skrivet av Red Beaver:

Det egentligen hela min frågeställning handlar om är om detta engångsbelopp är slutgiltigt - alltså inga pengar tillbaka på deklarationen, eller om det justeras i efterhand vid deklarationen så om årslönen inte är tillräckligt hög för 54% skatt så betalas överskottet tillbaks?

Det är inte mer slutgiltigt än någon annan inkomstskatt man betalar. I slutändan handlar allt om hur mycket du tjänat under året och skatten kommer därför justeras utifrån det, upp eller ner.

Att man hamnar i en högre skattetabell när man tjänar mer en månad är inte ovanligt. Min arbetsgivare gör alltid så. De månader vi kliver upp rejält i inkomst, och därmed i skattetabellen, skattar vi mer än normalt och det får vi alltid igen året efter.

Av ankmeister
Skrivet av sozage:

Hej,
Om där inte inkommer något högre bud tills på söndag så är det ditt för de, funkar de?

Absolut!

Av ankmeister

Bjuder 2000 + frakt.

Av ankmeister

Jag har samma problem och är 33. Jag kör för det mesta rakat, eller militärsnagg. Under vissa perioder har jag dock haft några cm för att kunna fixa någon slags frisyr, och då använder jag följande produkt:

https://toppik.nu/

Det är kort och gott fibrer man puddrar över skallen och de får en enorm effekt om man är måttligt tunnhårig.

Även min fru som haft vissa problem med tillfälligt håravfall under graviditet har använt toppik och det har fungerat mycket bra.

Generellt sett är ändå mitt råd att gilla läget och vänja dig vid kort kort eller rakat hår.

Av ankmeister

6000

Av ankmeister

2700 + frakt

Av ankmeister

Jag drar tillbaka mitt bud då jag hittat ett annat lämpligt grafikkort. Lycka till med försäljningen!

Av ankmeister

1800 + frakt

Av ankmeister

Tyst grafikkort

Hej!

Söker ett mycket tyst grafikkort för lite enklare spel.

Bör prestera bättre än 970 GTX.

Pris: 1000-2000 kronor.

Läs hela annonsen här

Av ankmeister

Bjuder 1500 + frakt.

Av ankmeister

Bjuder 2500 inkl frakt

Av ankmeister

Min fru är från Rumänien, så det är inom EU och givetvis en enklare process än för de som träffar någon från en annan del av världen. Vi har varit tillsammans i 10 år och gifta i 6. Hon flyttade hit 2013. Innan dess hade vi ett distansförhållande med allt vad det innebär och vi reste mycket för att kunna träffas.
Vi fick kontakt genom att vi spelade samma MMO. Så vi delade väldigt många intressen och kände varandra väldigt väl innan vi träffades. Hon är även välutbildad och hade redan ett bra jobb i Rumänien innan, så hon tog risker när hon flyttade hit, men fick inom 6 månader ett jobb inom sin bransch. Vi är båda kring 35 nu, så ingen direkt åldersskillnad. Kulturmässigt skiljer det sig en del, men bara till det positiva i min mening.

Jag vill som många andra höja ett varningens finger för dejtingssidor som lovar alldeles för mycket. Jag har en kusin som hållit på väldigt mycket och länge med tjejer från Ukraina via en dejtingssida, men väldigt många vill ha hjälp med pengar till flygbiljetter, begravningar, bil, hyra osv innan de kan träffas.
Inte säkert att det är så för alla, men det är ingen orimlig gissning att de är ute efter ett bättre liv.
Satsa hellre på att hitta någon på det klassiska viset, eller via en svensk dejtingssida. Klart allt kan gå bra om man importerar, men sett alltför många negativa exempel för att ha en positiv inställning.