Inlägg

Inlägg som Jona_90 har skrivit i forumet
Av Jona_90

Reparation av Wii U

Hej!

Har en Wii U som blev inköpt 2013, har funkat bra fram tills för några månader sedan. Handkontrollen startar upp som vanligt och jag kan se menyskärmen, men när jag vill starta ett spel eller gå in i inställningarna så får jag bara upp felmeddelandet "Could not connect to the Wii U Console". Jag har testat byta batteriet i basenheten då det var ett vanligt förekommande fel, men problemet kvarstår. Är det någon som har koll på om där finns någon reparatör av Wii U i södra Sverige?

Tack på förhand!

Av Jona_90

Vettig gamingskärm för 5000kr

Hej!

Kom precis hem från Webhallen där jag returnerat min andra ASUS ROG SWIFT PG248Q, båda har haft problemet att där dyker upp linjer på skärmen så fort jag ökar till någon hz över 60. Grymt besviken då skärmen kändes väldigt bra i övrigt. Nu letar jag efter en vettig skärm i samma prisklass.

Denna såg intressant ut: http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/250854-d...
Har aldrig ägt något från Dell tidigare, gör de bra produkter?

Mina önskemål är att skärmen är 24", kan klara av minst 144Hz samt att den ska vara justerbar.

Tack på förhand!

Av Jona_90

Får BSOD alldeles för ofta.

Hejsan!

Jag har ganska nyligen byggt ihop en dator. Jag har Windows 7 64 bit Ultimate edition. Jag får BSODs väldigt ofta. De sker väldigt slumpmässigt, ibland när jag spelar och sitter på Skype. Ibland när jag bara surfar på nätet och ibland när jag inte ens är vid datorn. Om det sker när jag spelar märker jag dock av att spelet börjar hacka till lite först, precis som om min internetuppkoppling inte hänger med. Jag har även hittat ett samband med att när jag får en BSOD så börjar internetuppkopplingen till min andra dator segas ner något avsevärt. Den enda infon jag får av min BSOD är meddelandet: 0x0000000F4 (0x0000000000000003, 0xFFFFFA8008A0E9E0, 0xFFFFFA8008A0ECC0, 0xFFFFF80002FCE8B0).

Mina misstankar är att det kan ha något med antingen mitt nätverkskort, eller kanske det faktum att jag har en Apple Airport Extreme router och sitter på en PC maskin.

All hjälp uppskattas!

Tack på förhand.

Av Jona_90

Jag lyckades lösa det till slut. Det enda jag gjorde var egentligen att rycka ur alla SATA-kablar ur moderkortet och stoppa in dem en och en och boota mellan. Till min förvåning så spelade det tydligen roll vilka SATA-portar man använder till sin hårddisk. Mitt moderkort har två gråa portar, så när jag kopplade min SSD till en av dem så funkade det. Jäkligt skumt, men säkerligen superlogiskt om man fattar varför Tack för all hjälp!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jona_90

Jag har fortfarande inte lyckats hitta någon lösning. Så om det är någon som har nåt tips eller en lösning vore det extremt uppskattat.

Av Jona_90

Jag lyckades lösa mitt muspekarproblem genom att följa denna guiden http://www.tweakguides.com/ATICAT_3.html för att korrekt ta bort allt som är med Catalyst Control Center, sedan laddade jag hem den senaste versionen på AMDs hemsida. Nu har jag alltså bara det udda problemet med att datorn drar igång, stängs ner och drar igång en gång till. Någon som har nåt tips?

Av Jona_90

Nyss byggt ihop min första dator, lite småproblem har uppstått.

Hej!

Jag beställde nyligen hem ett paket bestående av dessa produkter: http://www.inet.se/kundvagn/visa/855004/2011-09-11

Jag har nu lyckats bygga ihop datorn och installerat Windows 7 Ultimate på den och alla drivers etc.

Nu är det dock så att det uppstått 2 små problem som stör mig.

Problem nr 1:
När jag bootar upp min burk efter den varit avstängd så drar den igång allt, fläktar lampor och så. Men sen går det typ 2 sekunder och sen stängs allt av, i ytterligare 2 sekunder. Sedan drar den igång och startar som den ska. Ibland har den stängts ner två gånger innan den startar, och då brukar jag få ett felmeddelande innan Windows 7 går igång som säger att någon överklockning inte är möjlig. Jag har inte överklockat något alls, det enda jag gjort än så länge är att välja profilen "Gaming" i den simplifierade bios-vyn.

Problem nr 2:
Detta är nog mer mjukvarurelaterat, men istället för att skapa två poster så tänkte jag att jag testar mina chanser här först.
Jag har som sagt 2x 6950 HD Radeon-kort. Till detta medföljde drivrutiner samt mjukvaran "Catalyst Control Center". Tydligen ska min version av denna mjukvara, 10.12 innehålla en bugg som gör att när man har muspekaren uppe i högra hörnet så hackar musen. Detta blir ett väldigt störande moment när jag spelar HoN, då min fps sjunker till 8 varje gång jag har muspekaren där uppe. Men, mitt problem är att jag sökt på olika forum efter lösningar och provat att installera äldre version av CCC, men det har inte funkat. Jag läste någonstans där någon sa att man skulle rensa hela CCC ur registret och så, men jag vet inte hur jag gör detta. Tacksam för hjälp!

Tack på förhand!

EDIT: Hittade en youtube-film som visar mitt problem med muspekaren http://www.youtube.com/watch?v=kg17-uvyfOI&feature=player_emb...

Av Jona_90
Skrivet av zeleni:

Hehe, det är inte svårt. Du tar en nylon strumpe från syster eller mamma Ta fläkten och sträck strumpen över, så bruker du tape runt för at fästa strumpen, til slut så tar du saks och tar bort den ena siden, så du inte har dubbel filter. Pass på riktningen på fläkten när du monterar den

Lite svårt att hitta på svenska ord, om du inte forstår så får jag skriva på engelska

Jag förstår hur jag ska gå tillväga, men jag vet inte riktigt var jag ska placera filtret. Filtret ska sitta på 200mm fläkten som jag ska montera i chassiväggen, yes? Men ska filtret sitta liksom inåt sett i chassit eller utåt sett längs chassiväggen?

Gjorde en liten bild som förklarar hur jag tror det ska vara (Det blåa är kall luft, och det röda är nylonstrumpan )

http://i.imgur.com/En1cQ.jpg

Av Jona_90
Skrivet av zeleni:

Du har vald et mATX moderkort. Det blir ganska trångt med 2 grafikort på den.

Byta ut med http://www.inet.se/artikel/1901975/asus-sabertooth-p67-rev-b3 eller http://www.inet.se/artikel/1901973/asus-p8p67-pro-rev-b3

Kylpasta kommer med Hyper 212+ kylaren. Hyper 212+ använder direktekontakt mellan heatpipes och heat spreaderen til CPU. Det finns små gropar mellan alu blocket och heat pipes på kylaren. Dom måste fyllas med kyl pasta först, den är ganska tjock så det går fint.

Så har du 2 metoder att applicera kyl pasta, ris korn metoden, googla, eller smör et tynt lag over hela flata på kylaren, efter at du har fylld gropar, och jämna ut med en visitkort eller liknande. Det måste vara jätte tynt :). Jag körde den andra metoden.

Ah ja, 200mm fläkten monterar du på sidan. Helst med en filter gjord av nylon strumpa Det är inte svårt.

Wow! Tack för den räddningen. Hade varit lite tråkigt om det blivit för trångt med grafikkorten.
Då plockar jag bort kylpastan från inköpslistan och även jag kommer nog köra andra metoden. Kommer nog vara för nervös för riskornsmetoden

Oj, ett hemmasnickrat filter av en nylonstrumpa. Challenge accepted!

Tack än en gång för din tid och din kunskap zeleni!

Av Jona_90
Skrivet av Elack:

ESD armband kan vara värt att köpa in, kostar inte så mycket och kan rädda datorn din Skruvar följer med ditt chassi, de flesta kablar med moderkortet
kylpasta kommer jag inte ihåg om jag köpte till eller om det följde med CPU'n, beror nog på om du köper boxed eller tray (ingen aning vad som skiljer)

Tack för ditt svar!

Köper lite kylpasta för att vara säker då. Lägger till ett paket med buntband också för lite snyggare dragning av sladdar

Så här ser beställningen ut so far: http://www.inet.se/kundvagn/visa/777323/2011-08-24

Beställningen sker imorgon när man fått lönen, så om du ser detta och har något tips/synpunkt på min beställning så mottager jag det gärna!

Av Jona_90

Jag följde zelenis råd och nu ser alltså min inköpslista ut såhär: http://www.inet.se/kundvagn/visa/777235/2011-08-24

Nu är detta första gången jag bygger en dator själv, så jag vet inte riktigt om det är något mer man behöver inhandla? Medföljer det skruvar till alla komponenter? Bör man köpa kylpasta, eller medföljer det också? Alla tips mottages gärna.

Av Jona_90
Skrivet av Erkapekka:

Cdläsare, bland annat?

Ja tack, då jag tillhör det utdöende släktet som fortfarande har en del spel på cd/dvd-skivor.

Av Jona_90

Tack för förklaringen zxter.
Jag är jätteglad för att ni visar intresse för min tråd, men var vänliga och läs mina små krav innan ni postar.

Av Jona_90

Tack för era snabba svar, fast de två grafikkorten zeleni länkade verkade bara ha vanliga DisplayPort, inte Mini DisplayPort. Gillar även tanken med en SSD-disk också, sånt är trevligt. En liten fråga bara, hur står sig Intel i5 mot en i7a? Det är ju inte så stor prisskillnad på dem, men är det värt att lägga till lite extra för en i7?

Av Jona_90

Dags för ny speldator.

Hej!

Märker nu av att min nuvarande dator inte längre hänger med i svängarna gällande spelprestanda, så nu när man fått en liten bonus från Skatteverket kan man ha råd att unna sig en ny spelburk. Vill gärna köpa datorn i delar, då jag är sugen på att bygga ihop den själv, gärna från Komplett eller inet.

De krav jag har på min nya burk är:

  • Kostnad: 12-14000kr.

  • Grafikkort med minst 1x Mini DisplayPort.

  • Kunna spela DotA 2, samt Diablo III felfritt i vass grafik med 2560x1440 upplösning.

  • Stort plus om den är tystlåten.

Tack på förhand!

Av Jona_90

Mediadator - Ska vara tyst, kunna streama från nätverk i 1080p, hyffsat pris.

Hejsan!

Nu är det dags att uppgradera mediadatorn. Den ska vara tyst, strömsnål, samt kunna streama via nätverket felfritt då jag har en extern hårddisk inkopplad i min router(Apple AirPort Extreme) där jag lägger all min media. Så ett vasst nätverkskort är att föredra skulle jag tro. Filmerna kommer att spelas upp på en projektor i 1080p så där får det inte heller vara några problem med uppspelningen. Jag har funderat lite på en Mac Mini, men jag tyckte att den var lite dyr för det den ska användas till. Budget ligger väl på runt 4-5000kr. Den ska inte alls vara ämnad för spel eller fillagring. Tacksam för all hjälp

/Jona

Av Jona_90

Nope, det verkade inte funka heller Kan inte ens hitta de två knapparna i något av programmen. Mycket märkligt.

Av Jona_90

Mionix möss i Mac.

Hejsan!

Jag fick min Mionix Naos 3200 på posten idag. Och det ska finnas 7 programmerbara knappar på den. Men när jag startar USB Overdrive så kan den inte läsa de två knapparna som kontrollerar mushastighet samt bytar färg på lamporna. Jag vill nämligen kunna binda dessa två knappar så jag kan använda dem när jag spelar World of Warcraft. Vet någon om det är möjligt, eller måste jag vänta tills Mionix utvecklat sin Mac-mjukvara? Alla tips är välkomna!

Tack på förhand!

Av Jona_90

På jakt efter skärm med 2560x1440 upplösning

Hejhopp tjena!

Jag är som sagt på jakt efter en ny monitor. Gärna 27" och med 2560x1440 upplösning. De enda jag hittat som möter de kraven är Apple LED Cinema Display (27-tums platt bildskärm) som blev announcad typ idag eller DELL U2711 ULTRASHARP 27" WIDE TFT BLACK, eftersom jag har en MacBook Pro så lockar självklart Apple-skärmen, men jag undrar även om det kan finnas någon 27" med önskad upplösning som jag har missat? Kan även tänka mig en 30" men jag är rädd för att priserna på de skärmarna överstiger min budget en smula

Tack på förhand!

Av Jona_90

Tack så mycket för ditt svar!

Jag gillar verkligen idéen att höja laptopen, men jag tror det kommer bli en hel del koppla in och ut sladdar hela tiden när jag ska koppla in den i den externa skärmen, högtalarna och min trådade mus(jag tillhör den sortens människor som fortfarande inte har så stort förtroende för trådlösa möss när det kommer till spelande) :P. Det är lite därför jag är så förtjust i docknings-konceptet, för det är ju ändå en laptop och jag sitter inte konstant med den vid mitt skrivbord. Jag brukar vilja ha den vid köksbordet och även koppla den till TVn ibland. Man kan iofs MacGyvera ihop en dockningstation med hjälp av den dära upphöjaren och lite buntband, men jag är rädd för att det kommer se lite för tacky ut >.< Trodde faktiskt inte att det skulle var så svårt att hitta dockningstationer för Mac.