Inlägg

Inlägg som Dörån har skrivit i forumet
Av Dörån

Mini-VGA och Mini-DVI är väl inte samma fysiska kontakt?

Av Dörån

Ta bort texten under ikonerna, då sparar du en massa plats.

Av Dörån
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rinkle
Issey klocka - 500kr

SNYGG

http://www.watchgear.com/WatchGear/Main/Catalog/Brands/Issey%...

$ = Dollar, inte kronor, så det slutar nog på lite mer än 500kr...

Av Dörån
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Chest
Ang trådlöst så står det i reglerna att det är INTE tillåtet, om man skall vara nogrann!

Åfan, det har inte jag hittat nåt om...

Av Dörån

Det klarade den inte, lite illa. Fast å andra sidan sparade jag nyss 1200kr. Men om man anmäler dess MAC-adress bör det väl inte vara problem?

Av Dörån
Citat:

Ursprungligen inskrivet av velotex
Tja jag har själv anmält en adress till ett nätverkskort som jag inte ens använder längre. Men som du säger är det ju lungt så länge som du kan klona det Så det är hugget som stucket vilket du väljer.

Okej, då får jag hoppas att man kan klona in i en Airport Express... har inte lyckats köpa den än, så det blir intressant, annars får jag leva med en sunkig D-link router Men om man kan sitta kvar efter att man bytt kort bör det ju inte vara någon större problem antar jag.

Av Dörån

Nice såg att man, iaf på smålands, var tvungen att fylla i MAC-adressen när man skulle koppla in sig, antar att man får sätta routerns sådan där då... Eller ska man klona datorns sådan till routern om det går, det kanske är bättre?

Av Dörån
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tdm
Nej.

Kort sagt så är nätet väldigt överbelastat och det är därför studentbostäderna nu kopplas bort från LUNET.

Ok, tack för det. Jag visste att det letas efter nya lösningar, men hade ingen aning om att detta var anledningen... Där ser man. Flyttar nämligen in på Smålands nu på tisdag, och hade hoppats på att kunna utnyttja linan ordentligt. Är det förresten tillåtet att koppla upp flera datorer i ett rum med en router, blev inte helt klar över detta när jag läste igenom villkoren... Hade tänkt köra trådlöst lite då och då...

Av Dörån

Hemskt att dra upp en gammal tråd, men men. Är det inte tillåtet att dra ner ex. Linuxdistributioner eller annat lagligt material via torrent?

Av Dörån

Bättre än fängelse iaf.

Av Dörån

vilka skript =)?

Av Dörån

Jag råkade ut för exakt samma sak för några dagar sedan, utan att ha gjort något... Riktigt underligt, men det ordnades genom att göra som det beskrivs ovan. Enkelt, men störigt ändå.

Av Dörån
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sidde
IBM är ju lika aktiv inom det...
IBM och Intel har båda varit aktiva i att starta det.

Och jag talar inte bara för Apple, jag talar för *BSD också

Sätt dig med OpenBSD om du inte gillar Apple då

Jag tycker om min lilla iBook, hade jag velat körat *BSD eller GNU/Linux hade jag behållt min Dell
Jag är bara orolig att detta extrema införande och användande av DRM en dag drabbar även Apple, för hur rebelliska de än är, så är jag rädd att de inte kan stå emot en förenad film och musik industri hur länge som helst.

Av Dörån
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sidde
Vadå, jag snackade inte specifikt detta. Jag snackar om verkligheten, hela BigBrother samhället, virus, spyware, TCPA osv.

Den dagen alla lyder dina uppmaningar och skaffar sig en Apple burk, så lär vi nog se mer av allt sådant även i Mac OS. TCPA kan vi väl räkna med redan när bytet till Intel görs, de är ju ganska aktiva inom det.

Av Dörån
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sidde
Att de inte kan spela filmen har ju inget med oset att göra. Det är ju filmformatet... Det står ju klart och tydligt i texten...
"o sorry folks, but you can't pin this on El Evil Microsoft. This is part of the AACS specification (currently at 0.9 publicly), and it effects everyone."

Men kom då är det ju lite meningslöst att försöka övertyga folk att köpa en Mac, när det inte hjälper ett dugg mot detta.

Av Dörån
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sidde
Vad ni hetsar upp er grabbar. Förstår ni inte att Windows har varit ute i snart 10år. Att ni sitter kvar med det är ju ert fel. Alltså Microsoft har ju klättrat mot världsdominsans sedan dag 2. Att många här inte fattat det får stå för er själva, men kan någon säga att detta är en överraskning?

När ska ni på swec fatta att idag är det GNU/Linux, *BSD eller OS X som gäller.
Get a Macintosh!

Apple använder idag DRM för deras musik, det är för att skivindustrin kräver det annars får de inte sälja musiken alls. Apple vägrar fortfarande TCPA osv.
Steve Jobs är ju gammal hippie. Känns inte som om han har samma planer för världsdominsans och avlyssning som Ballmer osv. Jobs kanske gör datorer som får en att köpa grafikkort för lite mer pengar. Men sålänge jag slipper all skit som finns i pcvärlden bryr jag mig inte ett skvatt om det.

Om Microsoft får för sig att skicka små vita kuvär med lite pulver hem till deras kunder, det kommer bara Microsoftanvändarna må dåligt utav. Men Linus Torvalds har sagt att DRM osv. är något som Linux skulle kunna adoptera. Det däremot låter skrämmande.

Ahem, http://arstechnica.com/journals/microsoft.ars/2005/10/5/1433/...

Av Dörån

Om du installerar en annan drivrutin så avinstallerar den nya väl den gamla?

Av Dörån

Du bör köra antingen ext2/ext3/reiserfs som alla är filsystem för Linux.

Av Dörån

Re: Slackware, nybörjarhjälp

Citat:

Ursprungligen inskrivet av andreasc89
Har aldrig kört Linux men blev sugen på att testa. Så jag drog ner slackware och jag har bränt ut det och allt sånt. Sitter och säkerhetskopierar nu, ifall något skulle gå fel.
Jag har kollat igenom gamla slackware trådar och linux i allmänt trådar. Men det är ändå en del jag undrar.

1. Om jag vill välja operativsystem när jag startar, måste jag göra någon speciell inställning då, eller kommer det fram automatiskt?

2. Vad gör jag om något hänger sig under installationen, är det bara att starta om då, eller förstörs något ifall man gör det?

3. Måste man tänka på hur hårddisken är uppbyggd med cylindrar osv när man installerar, eller är det bara att köra?

4. Funkar det med NTSC filsystem?

5. Hur gör jag för greja med rawfiler i linux? Har inte hittat något plug-in till gimp som fixar det.

6. Laddade ner 2 cd skivor, slackware 10.4 tror jag att det var. Finns det några program med eller måste man ladda ner de sen?

1. Det måste du fixa i Lilo, och det görs i slutskedet av installationen

2. Startar om och gör om allt igen (Det fick iaf jag göra sist när min installation la av)

3. Du måste formatera/partitonera, men det är simpelt om du använder cfdisk, görs innan installationen börjar

4. Läsa, inte skriva (Och det heter NTFS )

5. Ingen aning

6. 10.2 bör det vara, och det finns med en jäkla massa program, även om du kanske behöver ladda hem en del i efterhand. (Kolla in Swaret (http://swaret.sourceforge.net/index.php) för detta, ungefär som Debians apt (tycker jag iaf))

Av Dörån

Sony Ericsson K700i.