Inlägg

Inlägg som Mamed har skrivit i forumet
Av Mamed

den står på en dvdspelare som inte används och det är ~5cm till glasskiva ovan där tvn stor men det är 1m till vägen bakom så jag tror inte att det borde vara värme. har läst att det kan bli korrupt med uppdatering av firewire över trådlös.

Av Mamed

ska pröva med det, får se om det funkar. men det är inga problem med hårdvaran som man vet om eller?

Av Mamed

Snabb fråga.

Jag köpte en PS3 förra veckan på webbhallen och då köpte jag med killzone2, men när jag spelar på nätet så fryser konsolen sig helt och hållet.

Det har hänt kanske 10 ggr och jag undrar om det är nått någon annan har märkt av. Vet inte om det är spelet eller konsolen som det är fel undrar om jag ska lämna in den och få en ny eftersom det är ganska nyköpt.

Tack

Av Mamed

ok nu har jag köpt PS3 men jag verkar ha lite problem med bilden.

Är det någon annan som märk av att det brusar när man kör på full hd? Asså menuerna ser stillrena ut vid 1080i. Men när jag kör 1080p då börjar det dyka upp massa som "stjärnor" som fladdrar, har den inkopplad via HDMI.

En annan sak är när jag spelar spelet killzone 2, introfilmen i början är jätte snygg och så men sen så när man kör själva spelet så går kvaliten ner, ska det vara så?

Jag har en KDL-46D3550 och den ska stödja full hd. Vet inte vart felet kan ligga.

Tack för svar.

Av Mamed

Tänkte köpa PS3an men jag undrar över vissa saker.

1. Kommer det komma någon prissänkning till sommarn funderar på om det är bäst att vänta.

2. De kontroller som följer med är de dualshock eller måste man köpa till de extra?

3. Vet att sony tpg bort så man inte kunde spela gamla spel men har det lagts tillbaka på 80 gigs versionen eller?

edit:

4. Följer det med någon internet sladd eller måste man köpa till det sj?

den jag tänkte köpa är, http://www.webhallen.com/prod.php?id=89543

tack för svar

Av Mamed

looooooooooooooooool 20 tusen det är en resa till tailand i tre veckor typ vafan hahahahha väntar hellre på HTC Dimond eller Xperia 1

Av Mamed

jag har windows brandväggen av och jag har ingen annan brandvägg på. funkar ändå inte, asså förut så hände samma sak men då var det bara ett tag, trodde det berodde på comhem men IE funkar, fattar inte :/

Av Mamed

jag har valt direktansluten till internet och identifiering av proxyinställningar och de funkar inte, vad gäller det 3:e alternativet så vet jag inte hur jag ska fylla i det.

Är uppkopplad via en belkin router.

Av Mamed

Firefox funkar inte, allt annat funkar (IE, steam, BT, MSN)

Hej

Jag har lite problem med Firefox, av någonanledning verkar inte inte fungera, får bara "Sidan kan ej visas".

Kommer ut via IE och utorrent och msn och allt annat verkar fungera som det ska. HAr prövat med ominstallation av firefox men det är samma fel.

Vad kan jag göra föra att fixa det?

Av Mamed

ok om man nu ska köpa en större tv apparat där man verkligen märker skillnad i upplösning ska man välja en plasma för det ger bättre bild?

jag menade 1020, grejen där är att som det står i början så skulle du sända säg några pixlar högre så kommer visa rader att tas bort eller krympas på tvn, dvs pixelmapping, finns det nått att göra åt detta?

Av Mamed

Innebär det att om du skickar en högupplösning till en tv som inte klarar av det så kommer visa pixlar att försvinna? eller kommer tv att krympa ner bilden?

samma sak borde väl hända ifall bilden är mindre då borde den töjas ut för att passa skärmen och alltså borde det bli sämre bild, eller?

det jag är fundersam över är varför medelsvensson ska ha en full HD-tv när nästan inga kanaler sänds i HD och inga i full HD egna källor tex PS3, blueray dator. Vad har man att vinna resp förlora?

För en 13yy x 720 skärmarna har nästan samma spec som 1260 x 1060 men är betydligt billigare. Är det så att det är 1060 pixlar på rad från top till tå?

Av Mamed
Citat:

Ursprungligen inskrivet av StarChild42
Förstår inte vad du menar riktigt. Kan du utveckla det?
mvh StarChild

Asså så här stode det i PCGamer 130 oktober.

"...Till att börja med är en HD-tv inte avsedd att betraktas på nära håll så punktspridningen är mycket större än på en datamonitor. Det är därför standart HD-upplösningen på 1208 x 720 kan fylla en 32 tums tv, medan en 30 tumsmonitor måste ha en upplösning på 2560 x 1600 pixlar..."

jag fattar inte riktigt vad de menar med detta. Asså innebär detta att man inte kan ha HD filmer på en tv så inte har HD-upplösning, vad händer i sånt fall om man gör det? Vad är fördelarna med att välja en tv med full HD-upplösning.

Av Mamed
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Curly
Dynamisk kontrast innebär att bakgrundbelysningen automatiskt ändrar ljusstyrka beroende på hur ljus bild som visas på skärmen. Ljus bild = stark bakgrundsbelysning, Mörkbild = svag bakgrundsbelysning. Teorin bakom det är att om man har en svart bild med en liten vit del så uppfattar ögat den vita delen som väldigt vit även om det rent tekniskt är ljussvagare samtidigt som den dominerande delen av bilden som är svart faktiskt blir mörkare, motsatsen gäller när man har en till största del ljus bild med en mindre mörk del. Då tycker tillverkaren att man kan mäta kontrasten genom att mäta det svarta värdet när hela bilden är svart och därför har minimalt med bakgrundsljus och vitt när bilden är vit (= mycket bakgrundsbelysning).

Det är altså ett sätt att artificiellt höja kontrasten. Det är en riktigt usel teknik som fungerar riktigt dåligt och producerar helt meningslösa värden. Bry dig inte om dessa värden.

Ang Betrakningsvinklar som nämndes i ett gammalt inlägg här ovan: 180/180 är INTE perfekt. Som det står i inlägget så är siffran som redovisas vid vilken vinkel kontrasten ligger på 10:1 eller 5:1 om tillverkaren känner för att ljuga lite extra. Vem som helst kan räkna ut att bilden blir fruktansvärt dålig långt innan kontrasten når 10:1, på en LCD försämras kontrasten gradvis ju vidare vinkel du ser den ur, på en CRT eller Plasma är den i princip perfekt tills du kommer ut i extremt dålig vinkel. Det är därför en Plasma med en specifiserad Betrakningsvinkel på 170/170 eller 175/175 är mycket bättre än en LCD med med en specifiserad Betrakningsvinkel på 178/178.

så enkelt förklarat så mäter de svart när skärmen visar mörka bilder och vitt när skärmen visar nått ljust för att få högsta värdet ?

sen läste jag idag i pc sverige att avståndet mellan pixlarna på en tv sitter längre ifrån varandra än på en dator skärm alltså måste en tv som är av samma storlek som en datorskärm ha större upplösning för att visa lika bra bild?

Av Mamed

hej

Vad innebär dynamisk kontrast egentligen??

hört rykten om att det passar bäst till till datorn där det inte ändras mycket i bakgrunden men inte till tv, men alla tv apparater anges med dynamisk kontrast.

stämmer detta?

Av Mamed

asså jag fattar inte riktigt det var nån som sa att comhem levererar 100Mbit fiber ner till telestationen vilket i så fall inte borde vara så svårt att fixa det där sista biten, jag menar de förlorar väl på att inte konkurrera med fiber företagen. eller har jag fot det om bakfoten?

Av Mamed

fick mitt idag från db efter 13 dagar...det är ett A om man tittar på Dr_Kralls lista ovan, men jag har 1002 vilket vissa säger inte är s-paneler, vilket är det?

Av Mamed
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tcntad
underbart, själv laddade ja ner ett program i 800-900 Kbyte så för mig kanske det är över

Jag brukar kunna ladda ner 2MB/s som mest via en bra tracker men det väger ändå inte upp det faktum att den går ner till 200kbit/s med jämna mellanrum.

Av Mamed
Citat:

Ursprungligen inskrivet av razerrazer
Mamed : bor du i salem ?

Det som stör mig är att man har fullt på UDP hela tiden, Vilken tid det en gäller på dygnet. Och Dl är alltid full i både tcp/udp.

Men uppload tcp = 12 kbit UDP : 8.1 mbits/s ^^

nej nej jag bor i västerort i stockholm.

Av Mamed
Citat:

Ursprungligen inskrivet av razerrazer
Mamed : japp händer mig varge dag. på morgonen har jag kbit och på kvällen har jag kbit uppload och massa packetloss!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av SweCarl
Nu får jag tamig fan utbrott snart, 450 ping i wow kan ladda ner i 120kb/s och detta är 24mbit.... ye right 8mbit up innan jul ? jul 2040 ? fy fan vad är det frågan om

Hmm kul att jag inte är ensam så de kanske lyssnar men tråkigt att problemet ens existerar :/ har ni hört om de ens ska göra nått åt saken eller? jag har hellre 10/4 hela tiden än 24/8 en tid och 100Kbit/100Kbit resten.

Av Mamed

blink hela tiden sen jag fick fick modemet. Föresten är det nån av er (24/8) som upplever att hastigheten ibland bara lägger av eller sjunker till typ snigelhastighet lite då och då?

Blir skit irriterad vet inte om det är värt att ringa supporten för eller inte.