Inlägg

Inlägg som vindarmagnus har skrivit i forumet
Av vindarmagnus

Rocknrollmetoden

Jag fixade till min bärbara dator som hade en riktig downperiod ett tag. Med processor på 2.13 Ghz borde den mer än väl klara av starcraft eller skype, vilket den inte gjorde. Processorn kunde jobba på 75C i vila i windows, och spelade man slutade man oundvikligt i svartskärm.

När den var ny hade jag inte alls det här felet, och jag kom fram till att den hade blivit dammig på insidan av att ha den i sängen och av att ha ett dammigt skrivbord. Man kan dock försiktig dammsuga datorn från utsidan om man fixerar fläktarna så att de inte bränns. Jag drog en rejäl genomkörare och datorn for ned på en bit över 40C

Varning för att metoden kan förstöra dina fläktar dock. Kan dock vara ett alternativ till kylplattor, fast jag funderar på att köpa en ändå, för att minska belastningen på den inbyggda kylningen.

vh Magnus

Av vindarmagnus

bärbar dator överhettad, kylning?

Hejhej, ny här på forumet.
Bakgrund:
För någon timma sen så toppade min bärbara amd athlon xp mobile 2800+ på 95grader celsius enligt asus medföljande övervakningsprogram (utan att den slog av sig), när jag spelade den riktigt gamla klassikern masters of orion 2. Den överhettas dock inte när man kör nyare spel, konstigt nog??

Läste lite på forumet här om folk som klagar när processorn toppar 60 grader Så var det med det då, givetvis vill jag pressa ned min stackars bärbara dator så att den får lite livslängd också.

Frågor:
1. Finns det extrakylning att köpa till bärbara datorer?

2. Finns det något enkelt och 'dummysäkert' sätt att sänka processorhastigheten, så att den utvecklar mindre värme? 95 grader är inte acceptabelt.