Inlägg

Inlägg som Sorken har skrivit i forumet
Av Sorken

CRC fel vid flytt av arkiv

Tjena!
Jag har två st hårddiskar. Vi kan kalla dom hdd X och hdd Y.
På X har jag en stor fil uppdelade i rar-arkiv, där vardera rar-arkiv är på ca 14,5 mb. Nu tänkte jag flytta över alla filerna till hdd Y men vid första filen får jag ett felmeddelande som lyder ungefär:
Det går inte att kopiera xxx.rar, CRC-fel.

Packar jag däremot upp filen på hdd X och sen flyttar över den till Y så funkar allt perfekt. Det är alltså rar arkiven som strular, vad är fel?

Av Sorken

80 conductor cable not installed

Jag har 2 hårddiskar installerade i min burk.
Båda två är på 120 gb och installerade på samma IDE-kabel.
För ett tag sen formaterade jag ena disken, C disken där windows ligger och installerade om windows.
Det konstiga är att efter jag formaterat C disken så står det ett meddelande i BIOS, efter "Scanning IDE devices", meddelandet är ungefär: "An 80 conductor cable is not installed on secondayr IDE-device".

Går man in i "Den här datorn" så finns inte den andra disken med men går man in i "Diskhanteraren" så finns det en enhet där o trycker jag påd en står det att den behöver formtareras.

Nån som har något tips på vad jag kan göra?
Det kan ju inte hänt nåt med IDE kabeln för att jag formaterade C-disken, eller?
Jag vill hellst inte testa formatera enheten som diskhanteraren hittar för jag har ca 20 gb med personliga filmer där som jag inte vill förlora...

EDIT:
Jag pallade inte trycket och testade då att formatera om disken.
Det funkade perfekt och disken dök upp i "Den här datorn".
Testade att kopiera över lite musik å så från en annan hdd och det funkade. Testade då att starta om datorn för att se om "An 80 conductor cable is not installed on secondayr IDE-device" var borta. Men icke, meddelandet är fortfarande kvar.

Vad är fel?

Av Sorken

Hårddisken är på 120gb och de sitter på samma kabel.

Av Sorken

Hårddisk försvunnen?

Hade inget att göra denna soliga dag eftersom jag var sjuk och bestämde mig därför för att formatera datorn och installera om Windows. När formateringen av enhet C och installationen av Windows är färdig går jag in och kollar i "Den här datorn". Då till min förvårning är min andra hårddisk försvunnen. Jag har två diskar i datorn, en är uppdelad på två partioner där enda är C och den andra D. Det är alltså inte någon partition som är borta utan en hel hårddisk. När jag kollar diskhanteraren så stor det så här på ett fält. "Disk 1. Främmande. Dynamisk."

Då testade jag att högerklicka och om man kanske skulle aktivera den på nåt sätt men då får man upp att "Om du konverterar denna till standarddisk så kommer alla filerna att gå förlorade". Saken är den att jag ahr ca 20gb filer på disken som jag inte direkt vill bli av med...

Vad ska jag göra nu? Allt har ju fungerat helt perfekt tills jag bara formaterade om enhet C. Har förövrigt kollat i BIOS oxå och där finns den med.

Av Sorken

Tack för att ni svarade så fort!

Av Sorken

Dubbla Winamps?

Jag vill ha två st Winamps uppe samtidigt men det funkar inte. Jag har prövat att kopiera hela Winampmappen och starta en ny Winamp däifrån men det funkar inte. Jag har oxå försökt att installera Winamp två gånger, fast i olika mappar då men det funkar inte heller. Det enda som funkar är om jag startar en Winamp 2.8 och en Winamp 3 men jag vill ha två st Winamps av samma version, version 2.8.

Nån som har ett tips på vad jag akn göra?

Av Sorken

Va e detta? När jag kom hem nyss så hände samma sak med DC++ så som du beskrev det. Dör efter ca 2-3s. Har dock inte hänt något annat program, ännu. Jag har oxå WinXP, Pro. Va e detta för skumt? Va inne och titta på symantecs sida ifall det e nåt nytt virus men det verkar inte så. Det började idag. Så för dig med eller?

Av Sorken

10gb hd? E d en gammal disk du har eller?
Annars ser la d okej ut men jag är ju ingen expert direkt.

Av Sorken

Jag har samma "problmem". När jag har på datorn över natten så får jag sova med täcket över huvudet. Jag brukar då vakna nångång under natten pga att jag inte får luft men det är smällar man får ta..

Av Sorken
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tai Mai Shu
Ett albatron ti 4200p turbo är ett av dom tystaste på marknaden, jag skulle tippa på att det är ditt nätagg. Jag har själv ett albatron och jag märkte ingen större skillnad i ljudnivå när jag bytte från ett tnt2m64 (passivt) men prestandan höjdes med typ 1100%, jag har en noname-låda med ett skräpnätagg och en arctic cooling pro och i min dator är det nätaggregatet som låter mest.

Okej. Min låda är Chieftec Super MidiTower Svart 340W.
Har inte hunnit öpnna lådan och lyssna än, ska göra det efter jag duschat nu.

Av Sorken

Okej. Ska göra det då. Tack.

Av Sorken

Jag har Windows XP Pro SP1 med datorn i signaturen och den hade vart igång i 1,5 dygn, då börja den sega lite. Jag hade iåförsig kört spel och skit men...

Av Sorken

Var kommer ljudet ifrån?

Tjena alla experter..
Fick min nya dator för ett tag sen. (P4 2.4Ghz)
När jag fick den och startat den och kört ett tag tyckte jag fläkten lät mer än jag förväntat mig. En kompis har en P4 2.533Ghz som är köpt hos Elgigantet (min är köpt i en vanlig datoraffär).
Saningen är att hans dator låter mindre än min.
Båda processorfläktarna är dom som följder med P4 tror jag.

Min fråga är, kan det vara mitt grafikkort (Albatron TI4200 P Turbo 128mb) som låter mest i min dator? Kompisens grafikort är ett G4 MX4** vilket är svagare än mitt och behöver kanske därför inte kylas så mycket? Btw, så har jag läst att det finns två olika fläktar som följer med P4 Boxed, kan d vara olika det vi har?
Och till sist, kan någon ge förslag på nya fläktar jag kan köpa hos tex dv.com eller komplett.se? Har nämligen datorn på över natten ibland och det är inte så kul när den imiterar traktor.. =/

Av Sorken

Fallet är löst. Det var datorbutiken som satt i ett trasigt nätverkskort... Kortet gick att pinga men det fick aldrig någon kontakt med routern. Nu funkar allt iaf.

EDIT: Alltså inte datorbutiken.com utan enn annan datorbutik. Ingen dålig reklam för datorbutiken.com

Av Sorken

Xperience Data är en men den är INTE bra.
kta dig för att gå nära Pusterviksgatan eller vad den heter..

Av Sorken

Jag var nere hos dom och fixade datorn. Nu funkar den riktigt iaf...
Hädanefter blir det Komplett eller DB där jag handlade mina högtalare. Kom efter 3 dagar typ.

Av Sorken

Jag har testat med på UTP och STP. Just nu ligger detta fallet lite på is pga denna tråden: http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&threadid=12580...

Av Sorken
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nandro
Jag har bara en sak att säga om detta, Köp ALDRIG Albatron kort och handla din dator på Komplett.se.

Men snälla, när du skriver så kan du väl också skriva VARFÖR man inte ska köpa Albatronkort. Annars kan inte en n00b som jag veta varför vettu...

Av Sorken
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Duedate
Har handlat där över disk och upplevt att dom har en jävligt knepig regel när man betalar med kort. Dom tar 2% av summan i avgift! Du får alltså betala 200:- i avgift om du köper prylar för 10000:- av dom. Om jag inte missminner mig nu så ligger en kortavgift på ca 5:- per transaktion i vanliga fall.

Duedate

Mmm. När min kompis och hans farsa skulle betala hans dator med kort så fick dom se den regeln, så dom var tvungna att sticka till en bankomat och hämta ut pengarna istället..

Jonasy>>
Jo, att dom e schyssta när man pratar med dom, det håller jag med om. Morsan fick parkeringspengar när vi stod och väntade på att min dator skulle bli klar..

Av Sorken

Musvärmare är väl mer en pryl för tjejer eller...?