Inlägg

Inlägg som grovsnusar har skrivit i forumet
Av grovsnusar

Japp, funkar dock endast i felsökningssyfte dessvärre. De ljudkort som funkar för musikinspelning är antingen USB, FW eller PCI-interface.

Men, förfanken, jag ska kolla.

Av grovsnusar

De ljudkort jag testat är: Det inbyggda, nåt sketet Saondbläster, no-name USB-sticka, RME Fireface 800, RME Multiface inkl. PCI-interface (bäst hittills), ESI WaMirack 192 inkl. PCI-interface, M-Audio Fast Track Pro samt MOTU Traveler mk3.

Alla ger ifrån sig tjutet men i olika nivåer. RME Multiface minst som sagt.

Av grovsnusar

Tackar igen för alla svar!

Jag har kollat det som kommit in så här långt men det är testat.

Skrivet av bigmac pro:

Det där är s k "skärmljud" det är troligtvis orsakat av grafikkortet eller skärmen eller skärmens kabel (minst troligt), jag har hört likadant i en kompis dator, det var en annan dators skärm/grafikkort som orsakade ljudet (d v s skapar störningen i den drabbade datorn)! Så fort skärmsläckaren gick i gång på den störande datorn så blev det tyst i den drabbade datorn.

Kolla upp skärm/grafikkort/kablar. Testa även att köra olika uttag från väggen till skärm/dator. Skaffa skärmade kablar till allt. Be till datorguden.
Testa om ljudet bli annaorlunda av helt vit/svart skärm (d v s svart ut från grafikkortet) och med skärmsläckaren på då har du svaret.

Jag har ju ljudet även om bara ljudsladden är inkopplad vilket utesluter skärmarna men lämnar kvar grafikkortet. Det som gör mig lite fundersam är att det lät exakt likadant med ett nVidiakort som satt i tidigare. Moderkortet är nytt/utbytt ur en annan serie så att det skulle vara fel på två sådana i rad borde ju betyda att många fler skulle haft detta problem.

Så för att summera, min låter lika friskt med skärmsläckare eller helt utan skärm tillkopplad.

Dags att börja misströsta?

Av grovsnusar
Skrivet av Gipp3r:

testa med en annan mus.
Testa en äldre mus med ps2 kontakt.
Du kan också testa att ha musen i een annan usb kontakt

Glömde skriva det, den låter likadant även om inget är kopplat till den. Dvs bara dator igång och ljudsladd in i valfritt inkopplat ljudkort

Av grovsnusar

Tackar för svar!

Snorren:
1. Bara genom ljudkortet. Datorn är tyst som en mus i övrigt.
2. Japp, Körde ett nVidia från början men bytte till ett Radeon HD6970 utan skillnad.

swehunter2000:
Absolut låter det så. Frågan är bara varför. Nätagget är bytt till ett COOLER MASTER SILENT PRO ATX12V 2.3 850W.

Den förra datorn jag hade var knäpptyst. Dessvärre var den helt utdaterad vad gäller prestanda så jag sitter i båten utan paddel just nu.

Av grovsnusar

Störljud vägrar försvinna

Nu har jag försökt på de sätt jag kan att få bort denna jäkla störning som ligger i bakgrunden hela tiden.

Datorn är en i7 3.06Ghz, ASUS P6T Deluxe v2, 8Gb etc. och sitter i jordat uttag. Har testat att plocka annat jordat uttag/icke jordat med och utan alla annan utrustning inkopplad/påslagen.

Jag har:
- Bytt moderkort, processor, minne samt PSU till helt nya utan resultat.
- Testat det interna ljudkortet, olika USB-kort, FW-kort samt RME-kort med separat PCI-interface (det sistnämnda fungerade bäst med betydligt mindre störljud).
- Uppdaterat BIOS/drivisar och program in absurdum.
- Testat diverse inlånad avstörningsutrustning (för 230V)
- Lagt ut fina hårdvarudelar inuti en krans av vitlök uppburen av vackra oskulder för att glädja hårdvarugudarna

Etc etc.

Ljudet är konstant men ändrar pitch och karaktär om jag rör musen litegrann och upphör nästan om man vevar på som tusan.

Tacksam för tips!

Av grovsnusar

Tackar för svar!

krrjon: Jo, jag har dragit i botten med skruvmejsel. Sen snurrar pumpen som du säger, kring 4300 rpm hela tiden.

Nalleno: Jo, det blir dammigt som bara den. Jag har flera burkar i samma rum så jag brukar faktiskt dra högtryckslangen från garaget lite då och då för att blåsa ur hela skiten. Iom att de flesta brukarna står på 24/7/365 så är det nödvändigt.

Sen det där med tempen för varje kärna, är det info som jag egentligen inte behöver?

Av grovsnusar

Nja, det finns nåt alternativ där man kan sätta den i "turbo"-läge men det händer noll i praktiken, om inte vinkeln på fläktbladen kan ändra sig, då varvtalet är exakt samma.

Satte en 12cm inblås på ovansidan av chassit och nu ligger vilotemp på 32 grader (men de enskilda kärnorna ligger kring 41-42 grader enl. speedfan).

Det var enklare för 15 år sedan.

Av grovsnusar

Ok, när jag ändå har expertisen på tråden, vilken temp ska jag eftersträva med min setup?
När jag kollar BOIS-setup på mitt P6T så finns varken manuell inställning för CPU-fläkt eller, den mycket användbara, shut down temp.

Får god lust att skaffa en panel igen där man kan mata fläktarna manuellt. Det bir ett j*vla liv men det kyler iallafall.

Av grovsnusar

Jag la en dutt mitt på proppen i storlek med ungefär ett riskorn, ½-1 mm hög. Sen 'spacklade' jag ut den till kanterna enligt instruktionen som var till gamla Zalman.

Ungefär så.

Av grovsnusar

Tackar för tips!

Utan att ta fram svets och plåtsax så var den enklaste monteringen den att sätta processordelen av kylningen med in- och utlopp uppåt. Sen körde jag med c:a ½-1 mm kylpasta på processorn och drog skruvarna i botten.

Ska man ha mer kladd och spelar det någon roll hur in-och utlopp sitter?

Tack igen för svaren!

edit: Kylpastan är den man fick med när man köpte Zalmans enkilosklump för 3-4 år sedan.

Av grovsnusar

Problem med en COOLIT ECO ALC

Ledsen om jag postar i onödan men jag hittade ingen info som passade mitt problem för denna produkt.

Jag köpte en CoolIT ECO ALC för ett tag sen till min Intel Core I7 950 3.06GHZ, placerad på ett Asus P6T Deluxe.

Enligt utsago så ska denna kylning vara närmast overkill för denna konfig iom att jag inte överklockar men så icke. Den ligger på c:a 50-52 grader i vilotemp och närmar sig farligt nära 70 grader under belastning. Kollar man i specen så är absoluta maxtemp för kylningen 70 grader innan det börjar hända saker.

Det är inga direkta missljud i enheten så jag tror inte det är luft eller sunkig pump.

Finns det nåt tips eller ska jag gå tillbaka till kyltorn och fläktorgier igen?

Tacksam för tips och tricks!

Av grovsnusar

Snabb totalrestore på WinXP

Nu ska grabben få en egen spel- och filmdator att mecka med. Och det är just vad han gör. 4½ år gammal och kan utan vidare förlama den friskaste XP-installation på minuter. Visst, konto utan rättigheter, men saker kan ju hända ändå och kanske så ska han få greja hejvilt (forskning och framsteg, ni vet ) så min fråga är:

- Finns det nån programvara för att snabbt och superenkelt kunna återställa XP från ex. en image på en annan partition? Jag är bekant med Ghost och liknande men det är lite för krångligt. Allra helst skulle jag vilja ha nån hårdvara där man genom en knapptryckning vid boot kunde återställa installationen, dvs så enkelt att även en 4-åring kan greja det.
DVD-skiva kan funka men oftast duger dom bara som ölunderlägg efter att han eller syskonen fått tag i en sån.

Hur gör dom på internetcaféer? Även om rättigheterna är någorlunda strypta så måste dom väl kunna blåsa en burk rätt snabbt för att inte tappa hyrtid? Styrs det bara via servrar numer?

Alla idéer välkomnas!