Inlägg

Inlägg som matsut har skrivit i forumet
Av matsut

Våran Sibbe som också vill vara med

Av matsut
Skrivet av christian29:

Hade också första versionen med ett 3080 ultra
Och till och med fungerade utan att throttla dock monterade jag 2 st extra 140mm på utsidan

Såg modden med externa fläktar och har övervägt den, men väljer att begränsa mig till interna moddar då grafikkortet inte utvecklar samma värme som ett 3080 Ultra. Skulle jag montera ett 3080 skulle småfläktarna på insidan inte få plats, och då skulle jag göra som dig med två 140mm fläktar på utsidan med fläktgaller. Snyggt!

Av matsut

Har första versionen med den nya raiser-kabeln och det blir varmt med ett 3070. Efter att ha monterat in två småfläktar får jag ut varmluften som samlades i taket av grafikkortskammaren, men 3070 är på gränsen. Den ökade volymen och fläkten skulle vara välkommet och jag följer testerna av v2 för en ev. Uppgradering.

Av matsut

DLSS eller motsvarande är användbart och något man saknar på äldre grafikkort. För rätt pris så…

Av matsut

En av de bästa testerna på länge, att kunna få mätvärden på vilken skillnad kärnantal faktiskt gör på ett urval relevanta spel idag, gav mig fakta som få andra nyhetssidor ger. Bra jobbat!

Av matsut

Precis, ser ut att vara vanliga nätverkskablar. Det viktiga är att färgerna kopplas likadant i båda ändar av kabeln.
<http://www.kjell.com/fraga-kjell/hur-funkar-det/natverk/kabelinstallation/natverkskabeln>

Av matsut
Skrivet av ALBiiJONzz:

Till mitt datorbygge tänkte jag ha ett mATX chassi. Den jag fasnade för är en Fractal Designe Define Mini. Dock är jag inte helt säker på den.

Tänkte ha överklockningsmöjligheter och då behövs bra luftflöde och bra proccesorkylare. Mina frågor frågor:

Är luftflödet bra?
Skulle jag få plats med en vanlig luftkylare ev. sluten vattenkylning?
Bra med plats att bygga i?
Har ni egna åsikter om den?

//ALBiiJONzz

Jag har detta chassi i min huvudsakliga dator som jag även spelar FPS spel på. Som cpu kylare har jag en Noctua D14 samt några Noctua chassifläktar. Med dessa fläkar tycker jag att luftflödet är bra. Chassiet är dock designat för att vara tyst och inte optimerat för maximalt luftflöde vilket jag tycker är helt rätt.

Chassit har enbart plats för 120 mm vattenkylningssystem men Noctua D14 är en mycket kompetent kylare som lätt får plats.
Chassit har gott om plats alla möjlig komponenter utom möjligen stora radiatorer.

Tyst, stabil och rymligt men även stor, tung och inte optimerat för större vattenkylningssystem. Allvarligt talat så spar man inte mycket plats mot ett standard ATX chassi men jag är mycket nöjd!

Av matsut

Första datorn var även här en Comendore 64 med kassettspelare sponsrad av farsan. Första PC:n var en IBM 486 SX 33MHz med 2MB RAM och 40MB HD. Tydligen kunde man köpa till en matematik processor till den viket jag aldrig gjorde.

Av matsut
Skrivet av robbannn:

Jag är helt med på vad du menar! Jag ska kolla igenom min kod och se hur jag kan lösa det. Och om jag kan göra koden mer överskådlig på något sätt. Jag blir ju yr bara av att titta på koden!

Vad anväder du för editor att skriva koden i? Det blir mycket tydligare för dig själv om du är noga med att kontrollera att varje if, else och for-loop börjar med "{" samt slutar med "}". Glömmer man detta i koden kan man få konstiga errors.
Använd tab för koden som finns innanför dessa.

Av matsut
Skrivet av matte56:

Samsung 830.

Samsung 830 är ett utmärkt förslag. Undvik de allra billigaste så kommer du bli nöjd.