Inlägg

Inlägg som Juzam har skrivit i forumet
Av Juzam
Av Juzam

AVG Anti-Spyware fungerar klart bra, tar bort trojaner också. Har dessutom koll på tasks och annat som körs som du var ute efter.

Av Juzam

AKG K81DJ kan du hålla utskik efter också, bäst i den prisklassen enligt mina öron.

Av Juzam

Japp den inbyggda EQ:n är inget vidare, den höjer ljudet över vad filerna klarar så därför distar det. Men det är enkelt avhjälpt med t.ex programmet MP3Gain (här: http://mp3gain.sourceforge.net/download.php ). Det justerar ner "ljudnivån"(egentligen ändras bara värdet i en tag) i dina mp3:or så de inte distar längre.

Av Juzam

Jag vet inget sätt att få podden att läsa en srt-fil. Jag använder programmet "Allok Video to iPod Converter" och där kan man konvertera från t.ex divx med tillhörande srt-fil till ipodformat med textningen inbränd. Det fungerar fint och det är inga problem att läsa heller.

Av Juzam

Jag tycker du skall fundera på användarvänligheten också när du köper en spelare, speciellt en med så stora lagringsmöjligheter. Då behöver du ju verkligen kunna organisera allting på ett smidigt sätt. Där är iTunes väldigt bra och genomtänkt jämfört med både irivers och creatives liknande programvaror enligt mitt tycke. iTunes tar kanske några minuter att sätta sig in i men sedan kommer du att ha en musiksamling organiserad precis som du själv vill och som autosynkar med din iPod när du kopplar in den.

Gillar du tanken med podcasts så får du ju det på köpet.

Tvärtom tycker jag att iTunes en av "poddens" styrka och ett gott skäl att välja just iPod.

Att ljud och bild skulle bli osynkad är inget jag har råkat ut för iaf.

Av Juzam
Av Juzam
Citat:

Ursprungligen inskrivet av str85

sedan är väl det största problemet att vi inte lever i en perfekt värld, dvs alla filer har inte id3 taggar >_< vilket gör låtarna mer eller minder osynliga i spelaren.

Programmet Tag & Rename löser de flesta sådana problem snabbt och snyggt.

Av Juzam

Angående bokmärken i ljudböcker så ställer man in i iTunes på filen om den skall komma ihåg vart man var sist man såg (video) eller lyssnade. Men det finns en guide här du kan kika på: http://www.erikohman.com/index.php?page_id=67

Av Juzam

Millow, jag satt och kikade efter fler förslag till dig och kom på att Beyer har en modell som heter DT440 som väl ligger precis inom budget (till skillnad från 770 pro) som du också kan titta på. Dessa har jag inte hört, så har ingen aning om hur de låter. Men många verkar nöjda med dom och de är av typen som sitter runt öronen och är öppna.

Av Juzam
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Millow
Ok får checka in dom med. Dock vill jag inte ha några som är tunga o jobbiga att ha på sig heller, AKG-lurarna såg ju riktigt klumpiga ut?

Du ville ju inte ha portabla utan dom med pondus?
De är inte så klumpiga som de ser ut. Har bara testat dom (271 Studio) väldigt snabbt men det lät mycket bra. Kanske tråkiga för en del då de är rätt balanserade och detaljerade, men det känns som du är ute efter det?
AKG har ofta fint mellanregister och detaljerad men ändå len diskant.

Beyerlurarna tycker jag har mer loudnesskaraktär vilket kan vara rätt kul i rätt sammanhang, men lite vass diskant för mig som jag minns det. Kanske passar dig?

Har ingen av lurarna själv så skriver efter hur jag minns dom annars hade jag gärna testat med "enter sandman" för att höra själv.

Nedu nu får du ta dig ut o lyssna tycker jag.

Av Juzam

Bra att du är grundlig
Jag tycker gott du kan titta på några olika AKG och Beyerdynamics också när du ändå inte kan bestämma dig. AKG har ju i den prisklassen K241 Studio som är halvöppen och AKG K271 Studio som är stängd.
Beyer har t.ex DT770 PRO (lite över budget?) en sluten lur.
AKG och Beyer har ju lite olika ljudkaraktär men båda är ju Hifi-märken och har fint ljud. Kika upp dom så kanske du hittar något där?

Av Juzam

Det finns billiga splitters på clas ohlsson, tex den här: http://www.clasohlson.se/shop/store/printpage_wag.asp?COSID=A...
Vill du ha en liten har dom en "plastplupp" också för ungefär samma pris.

Av Juzam

Kan stämma in i att Tag & Rename är ett bra program, de senaste versionerna kan t.o.m. söka på olika länders Amazon efter omslag.

Av Juzam

Ja du kan skaffa programmet MP3Gain och ställa in en tag för höja ljudnivån men men som sagts innan, risken är ju att det distar (programmet talar om när det gör så).
I övrigt ett användbart program för att sätta en nivån där man dels slipper distande och dels få samma nivå på alla sina låtar.

Av Juzam

Vill du ha hög volym med tröga lurar får du nog skaffa en liten hörlursförstärkare. Dessutom blir ju ljudet bättre.

Av Juzam

Till Gro0dan: För att ge alternativ till Porta Pro och ändå fortsätta på AKG-spåret så titta även på AKG k24p och 26p (24 öppen och 26 sluten). De ligger i samma prisklass som Porta Pro. Jag har själv 26p och de är också rätt basiga i sin karaktär såsom Porta Pro. Jag tyckte bättre om dom själv.

Av Juzam

Grado är bra om du gillar lite ljusare ljud, mycket diskant som jag minns dom. Musiken är inpå dig, engagerande. Egentligen är dom ju lite av motsatsen till Sennheisers mer tillbakalutande mjuka ljud.

Men dom är nog bra till hårdrocken om du vill ha den "rakt i ansiktet" s.a.s.

Av Juzam

Kolla så du har senaste firmware (1.2 tror jag) för i den kan du själv sätta maxgränsen på ljudnivån i spelaren. Installera iTunes 7 om du inte gjort det så kommer iTunes att själv säga till om du behöver ny firmware.

Av Juzam

Ok anade nästan att det var dom eller 240 Studio, tackar.